Η Apple ετοιμάζει τα δικά της modem για τα επόμενα iPhone;

Apple ετοιμάζει δικά της modem επόμενα iPhone, Η Apple ετοιμάζει τα δικά της modem για τα επόμενα iPhone;

Οι σχέσεις μεταξύ Apple και Qualcomm δεν είναι καλές μιας και οι δύο εταιρείες βρίσκονται στα δικαστήρια, με την Intel να “μπαίνει” στο παιχνίδι για τα modem των νέων iPhone. Σύμφωνα με πηγές, αυτό θα αλλάξει και πάλι, με την Apple να ετοιμάζεται για την κατασκευή των δικών της modem.

Η Apple στηριζόταν αποκλειστικά στα modem της Qualcomm από το 2011 και φέτος ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε modems και από την Intel, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να μη διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να συγκροτήσει ομάδα μηχανικών για την ανάπτυξη τόσο των δικών της modem αλλά και δικίες της NPU για τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Φαίνεται πως η Apple θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο στον τομέα των modem αλλά και των επεξεργαστών για την τεχνητή νοημοσύνη, με την ομάδα που θέλει να συγκροτήσει με έδρα το San Diego έτσι ώστε να μην εξαρτάται σε τρίτες εταιρείες για τα εξαρτήματα που θα ενσωματώνει στα επόμενα iPhone. Εαν όλες αυτές οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα 5G modem για τα iPhone που θα είναι κατασκευασμένα από την Apple, με τις φήμες να αναφέρουν ότι θα βρίσκονται στα iPhone που θα παρουσιαστούν το 2020.

Μένει να δούμε το τι θα κάνει η Apple σχετικά με αυτό το θέμα ενώ είναι πιθανόν πως η ανάπτυξη αυτών των chip από το μηδέν, να πάρει στην εταιρεία πάνω από δύο χρόνια για την κατασκευή τους, οπότε πιθανόν να έχουμε τα πρώτα iPhone με modem από την ίδια την Apple κάποια στιγμή μετά το 2020.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.