Η Apple μειώνει την τιμή του iPhone XR στην Ιαπωνία και επαναφέρει το iPhone X;

Apple μειώνει τιμή iPhone xr Ιαπωνία επαναφορά iPhone X, Η Apple μειώνει την τιμή του iPhone XR στην Ιαπωνία και επαναφέρει το iPhone X;

Σύμφωνα με αναφορές που έρχονται από τη Wall Street Journal η Apple σκοπεύει να μειώσει την τιμή του iPhone XR στην Ιαπωνία ενώ παράλληλα σκέφτεται να βγάλει ξανά στην παραγωγή το iPhone X.

Αρχικά, όσον αφορά στην πτώση της τιμής του XR αυτή πρόκειται να συμβεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα κι ένας λόγος για την πτώση αυτήν είναι ότι η συσκευή υποσκιάζεται από το περισσότερο δημοφιλές iPhone 8. Οι σχετικές αναφορές θέλουν επίσης την Apple να ξαναβάζει στην παραγωγή το iPhone X σε συγκεκριμένες αγορές.

Άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα μειωθεί η τιμή πώλησης του XR, ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε πως κάτι αντίστοιχο η Apple το κάνει σπάνια και συνήθως οδηγείται σε μια τέτοια απόφαση όταν κάποιες από τις συσκευές της δεν τα πάνε καλά στις πωλήσεις και προσπαθεί μέσα από τη μείωση τιμής τους να τους δώσει την ώθηση που χρειάζονται.

Ωστόσο, περίεργο είναι το γεγονός πως η μείωση της τιμής του XR θα γίνει στην Ιαπωνία, όπου η Apple τα πηγαίνει πολύ καλά στην εκεί αγορά, κάτι που ίσως τελικά συμβαίνει γιατί οι καταναλωτές δείχνουν να προτιμούν τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus περισσότερο από το XR.

Τώρα, σχετικά με την παραγωγή του iPhone X, εάν τελικά αυτή γίνει θα οφείλεται εν μέρει στο συμβόλαιο που δεσμεύει την Apple με την Samsung Display έτσι ώστε να τηρήσει έστω και τις ελάχιστες απαιτήσεις του συμβολαίου μεταξύ των δύο εταιρειών. Επιπλέον, λόγω των μικρότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις των iPhone XS και iPhone XS Max, η επαναφορά του iPhone X δίνει την ευκαιρία στην Apple να τοποθετήσει τα εξαρτήματα των οθονών OLED που έχει σε ένα κινητό που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές όταν είχε βγει.

Δεν είναι γνωστό εάν η παραγωγή του iPhone X θα ξεκινήσει παγκόσμια αλλά είναι απίθανο η εταιρεία να το παρέχει μέσω μεταπωλητών και την πώλησή του θα την αναλάβει η ίδια μέσα από τα δικά της καταστήματα. Να υπενθυμίσουμε πως στο παρελθόν η Apple έκανε κάτι παρόμοιο βγάζοντας στην κυκλοφορία το iPhone 6 χρόνια μετά την παύση της παραγωγής του.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

Κώστα κανε αρθρο εσεις τι βρήκατε ενδιαφέρον στο φετινο black friday και προχωρησατε σε αγορά!?
νομιζω ηταν καλο μπλακ φραιντει σε σχεση με πέρυσι!

NikosAr

Πραγματικό μπέρδεμα … ο τρόπος σκέψεις εκεί στην Apple … το Xr το χαντακώνουν λόγω 8 και γι αυτό θα βγάλουν ξανά στην παραγωγή περσινό μοντέλο ;; Καλά κατάλαβα ; Για να δείξουν αυξητικά νούμερα ;

John Real

Κανεις σοβαρος ανθρωπος δεν ασχολειται πλεον με τα κινητα της Apple. Τα μισα οπως η σειρα 8 ειναι τραγικα ξεπερασμενα και τα υπολοιπα οπως τα XS εχουν τιμολογηση που συνιστα απατη εις βαρος του καταναλωτη.

ΜakisReloaded

Οι καταναλωτες εχουν “ξυπνησει”… Αν οχι τελειως τοτε αρχιζουν και σκεφτονται 2 φορες πριν τα “σκασουν” στην εταιρεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.