Η Apple μηνύεται για ψεύτικες διαστάσεις σε διαφήμιση των iPhone X, Xs και Xs Max

Apple μήνυση ψεύτικες διαστάσεις διαφήμιση iPhone X Xs Xs Max, Η Apple μηνύεται για ψεύτικες διαστάσεις σε διαφήμιση των iPhone X, Xs και Xs Max

Την Παρασκευή κατατέθηκε μια μήνυση προς την Apple επειδή προβάλλει διαφήμιση για τις διαστάσεις της οθόνης των iPhone X, Xs και Xs Max, οι οποίες είναι ψεύτικες και σκοπό έχουν, σύμφωνα με τους μηνυτές, να παραπλανήσουν τους καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση αναφέρει ότι οι διαστάσεις της οθόνης των iPhone X, iPhone Xs και iPhone Xs Max δεν είναι αυτές που η Apple προβάλλει στις διαφημίσεις της, μιας και ο τρόπος που είναι κατασκευασμένη η OLED οθόνη των συσκευών, σε συνδυασμό με το notch και την πραγματική διαθέσιμη οθόνη στον τελικό χρήστη, δείχνουν διαστάσεις μικρότερες από αυτές που η Apple διαφημίζει.

Το marketing σλόγκαν της Apple “Έιναι ολο οθόνη” είναι τεχνικά ψεύτικο μιας και υπάρχουν έστω και ελάχιστα bezel περιμετρικά της οθόνης ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει το notch το οποίο καλύπτει μέρος της οθόνης, με την εταιρεία να έχει φροντίσει έτσι ώστε στο διαφημιστικό υλικό να έχουν επιλεχθεί background φωτογραφίες και γωνίες λήψεις στις οποίες το notch δεν είναι ορατό.

Επιπλέον, η οθόνη του iPhone X διαφημίζεται πως έχει ανάλυση 2436×1125 pixel, το οποίο δεν είναι σωστό μιας και το notch και οι στρογγυλεμένες γωνίες καταλαμβάνουν περίπου 120 pixel οριζοντίως, ενώ οι εφαρμογές διαθέτουν χρησιμοποιήσιμο χώρο σε διαστάσεις 2195×1125 pixel, περίπου 10% λιγότερο από τις διαστάσεις που δηλώνει η Apple στα 2436×1125 pixel.

Apple μήνυση ψεύτικες διαστάσεις διαφήμιση iPhone X Xs Xs Max, Η Apple μηνύεται για ψεύτικες διαστάσεις σε διαφήμιση των iPhone X, Xs και Xs Max

Λάθος όμως υπάρχει και στο μέγεθος της οθόνης, μιας και το μέγεθός της δεν είναι 5.8 ίντσες αλλά 5.6875, επειδή κάθε γωνία συμβάλει στη μείωση της διαγωνίου της οθόνης κατά 1/16 της ίντσας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό το οποίο σύμφωνα με τη μήνυση δεν είναι αληθινό, έχει να κάνει με το ότι το iPhone X έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης από το iPhone 8 Plus. Αυτό γίνεται σε επίπεδο sub-pixel, μιας και τα OLED pixel είναι “ψεύτικα” pixels και έχουν μόνο δύο sub-pixel, σε σύγκριση με τα τρία που διαθέτει η οθόνη του iPhone 8 Plus, κάνοντας το iPhone X να έχει οθόνη με 5.481.000 και το iPhone 8 Plus 6.220.000 sub-pixels.

Apple μήνυση ψεύτικες διαστάσεις διαφήμιση iPhone X Xs Xs Max, Η Apple μηνύεται για ψεύτικες διαστάσεις σε διαφήμιση των iPhone X, Xs και Xs Max

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Εξυπνος αυτος που εκατσε και το σκεφτηκε. Ολο και κανα φραγκο θα μαδησει απο την εταιρεια… αλλα αυτο π θ ηθελα να μαθω ειναι ποιοι ειναι οι μυνητες

Gregorio

Αν και ακραίο έχουν δίκιο και καλά κάνουν και κινούνται νομικά όποιοι και αν είναι όποιος και να είναι ο σκοπός τους, μπας και κάπως έτσι σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία μέσω του Marketing, όπως και στις διαφημίσεις των αυτοκινήτων όπου σου παρουσιάζουν το τέλειο αυτοκίνητο και μόλις το αγοράσεις ποιο συχνά είναι παρκαρισμένο σε κάποιο συνεργείο παρά στο γκαράζ σου.

Agnostos13

Εδώ δεν έχουν αποζημιωθεί αυτοί που αγόρασαν αμάξια που οι ρύποι τους είναι έως και 50% πάνω από αυτούς που δήλωναν οι κατασκευαστές.
Πιό πολύ έμεση διαφήμιση μου κάνει…

Χρήστος Β.

Η ανάλυση 2436×1125 είναι σωστό, διότι είναι ανάλυση, δίνει την πυκνότητα των pixel, και όχι συνολικός αριθμός pixel. Ο συνολικός αριθμός των pixel δεν προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τους δύο αριθμούς.
Αυτά συμβαίνουν όταν διαβάζουν τα specifications δικηγόροι, δεν καταλαβαίνουν τι είναι και κάνουν μήνυση για παραπλάνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.