Η Apple σταματάει την κυκλοφορία των iPhone X, iPhone 6s και iPhone SE

Η Apple, Η Apple σταματάει την κυκλοφορία των iPhone X, iPhone 6s και iPhone SE

Η Apple ανακοίνωσε χθες τα τρία πολυαναμενόμενα iPhone για το 2018, με επίσημες ονομασίες iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR, και εν όψει των νέων κάποιοι «παλιοί» βλέπουμε να αποχωρούν από το προσκήνιο.

Συνήθως, όταν η Apple παρουσιάζει ένα νέο smartphone, το μοντέλο του προηγούμενου έτους παραμένει σε κυκλοφορία με μία σημαντική μείωση τιμής. Φέτος, τουλάχιστον για το iPhone X αυτό δε θα συμβεί. Η κυκλοφορία του επετειακού μοντέλου της Apple, που άλλαξε αρκετά τα δεδομένα στις ναυαρχίδες από το πάνω ράφι, θα διακοπεί.

Με την παρουσία του οικονομικού iPhone XR προφανώς δε χρειάζεται να μείνει σε κυκλοφορία εφόσον αν παρέμενε το «μειωμένο» iPhone X και το οικονομικό μοντέλο της σειράς 2018 της εταιρείας θα βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα τιμής. Με κίνδυνο ίσως το παλιό να κανιβαλίσει τις πωλήσεις του νέου.

Το δεύτερο μοντέλο που διακόπτει οριστικά η Apple είναι το iPhone 6s, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη μας την ηλικία του. Αντιθέτως, αν και αρκετά παλιό, η απώλεια του iPhone SE ίσως είναι κάτι που η αγορά θα νιώσει περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τελικά δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, πάρα τις έντονες φήμες μέσα στο έτος.

Κι αυτό διότι το iPhone SE ανήκει σε μία εποχή που τα τηλέφωνα ήταν ακόμη μικρά σε μέγεθος και άνετα στη χρήση, γεγονός που το έκανε αρκετά δημοφιλές, παρά τον ξεπερασμένο εξοπλισμό του. Το μικρότερο σε μέγεθος iPhone που μπορεί να αγοράσει ο καταναλωτής θα είναι από δω και πέρα το iPhone 7 ή το iPhone 8.

Τέλος, τα iPhone 6s και τα iPhone SE ήταν τα δύο τελευταία μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας με υποδοχή ακουστικών 3.5mm, οπότε είτε για αυτό είτε για το μικρό τους μέγεθος εάν επιθυμείτε κάποιο από αυτά τα δύο iPhone μπορείτε να ανατρέξετε σε καταστήματα που βρίσκονται ακόμη σε stock.

Η Apple, Η Apple σταματάει την κυκλοφορία των iPhone X, iPhone 6s και iPhone SE

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Κρίμα για το SE, τουλάχιστον για φέτος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Agnostos13

Εν αναμονή του Xse από το 2019…

eleonora

Αυτη η κινηση δειχνει και την αξια του Iphone X !! Ειναι το πρωτο κινητο στην ιστορια της Apple που σταματαει να παραγεται,επειδη δεν μπορει να μειωθει η τιμη του.

Tasos Spanos

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να συνεχίζει το X να πωλείται και να μην έχει βγει καθόλου το Xr
Το θεωρώ ανώτερο από το Xr και σε μια λίγο κατώτερη τιμή όπως αυτή του Xr θα πουλούσε εκατομμύρια κομμάτια σε πολύ λίγο διάστημα

Προφανώς έχουν ειδικό τμήμα που ασχολείται με το marketing και ψάχνει όλα τα σενάρια για να έχει κέρδος μεγαλύτερο η εταιρεία και ίσως κατέληξαν ότι είναι καλύτερα να πουλάνε το Xr από ότι το X σε αυτήν την κατηγορία τιμής

nikos2011

Αυτό δεν λέγεται εμπορική πολιτική, ιφιωσ Όταν σταματούν (άδικα κ είσαι βάρος του καταναλωτή) το ούτε ενός έτους Χ και το υπέρ-επιτυχημένο SE.

Αυτό λέγεται φόβος για μειωμένες πωλήσεις των καινούργιων νοτσαρομοντέλων κ έντονο αντίκτυπο στην χρηματιστηριακή αξία της apple.

Σεβασμός στον πελάτη… ΜΗΔΕΝ.

nikos2011

Το Τ9 σκότωσε το ¨ιδιως¨ και το ¨εις¨.

Ζήτω συγνώμη.

Agnostos13

@eleonora:
Έχει ξαναγίνει και στο 5 που το αντικατέστησε το 5c…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone SE

Tο iPhone SE 4 θα χάσει γρήγορα την αξία του παρά τις αναβαθμίσεις

Το iPhone SE 4 μπορεί να μη διατηρήσει την αξία του όπως τα κορυφαία μοντέλα της Apple, σύμφωνα με το SellCell που αξιολογεί τις τάσεις.

Smartphones Apple iPhone iPhone 14

iPhone SE 4: CAD renders αποκαλύπτουν σχεδιαστικές ομοιότητες με το iPhone 14

Οι φήμες για το σχεδιασμό του iPhone SE τέταρτης γενιάς επιβεβαιώθηκαν τώρα από renders βασισμένα σε CAD που κοινοποιήθηκαν από το 91Mobiles.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Έρχεται το 2025 με το OLED πάνελ του iPhone 14

Η Apple κυκλοφόρησε το τελευταίο της iPhone SE το 2022 και πριν από αυτό το 2020, αλλά τώρα φαίνεται πως η εταιρεία θα παραλείψει ένα χρόνο.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Έρχεται με Dynamic Island το 2025;

Οι φήμες για το αν θα υπάρξει ποτέ ή όχι το iPhone SE 4 κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια.