Η Apple θα φέρει μεγάλες βελτιώσεις στο AR από το 2020

AR Apple iPhone, Η Apple θα φέρει μεγάλες βελτιώσεις στο AR από το 2020

Λίγες μόνο ώρες απέμειναν για την παρουσίαση των iPhone του 2018 και πολλοί αναρωτιούνται τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει η Apple στα φετινά της μοντέλα, με τις φήμες για χρήση 3D αισθητήρα για εξελιγμένες AR εφαρμογές να αναβάλλεται και να μεταφέρεται για τα iPhone του 2020.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Apple εργάζεται εντατικά για τις εφαρμογές AR (επαυξημένη πραγματικότητα) και ενώ η τωρινή τεχνολογία αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα, η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έναν 3D αισθητήρα ο οποίος θα βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια και τη λειτουργία των AR εφαρμογών.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Apple έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει την AR τεχνολογία στους χάρτες της, που αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι δρόμοι που θα απεικονίζονται στους χάρτες θα έχουν τρισδιάστατη απεικόνιση. Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία καλύτερη τεχνολογία 3D χαρτογράφησης που ονομάζεται Time of Flight (ToF). Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες μετράνε με μεγαλύτερη ακρίβεια το χρόνο που χρειάζεται για την επεξεργασία της εικόνας των αντικειμένων προς τον αισθητήρα, δίνοντάς του έτσι μια πολύ ακριβή θέση στο χώρο.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Ω ναι σίγουρα! 😃😃😃😄😄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.