Η επισκευή του iPhone XR έχει υψηλό κόστος αλλά μικρότερο από τα Xs και Xs Max

επισκευή iphone xr υψηλό κόστος μικρότερο από xs xsmax, Η επισκευή του iPhone XR έχει υψηλό κόστος αλλά μικρότερο από τα Xs και Xs Max

Τα προϊόντα της Apple δεν έχουν μόνο υψηλό κόστος αγοράς αλλά και επισκευής, με τα iPhone να μην αποτελούν εξαίρεση. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το iPhone XR έχει μικρότερο κόστος επισκευής από τα Xs και Xs Max αλλά και πάλι θεωρείται υψηλό.

Με το κόστος επισκευής των iPhone να είναι υψηλό, θα ήταν καλό οι καταναλωτές να αγοράσουν κάποια θήκη που θα προστατεύει τη συσκευή τους αλλά και κάποιο προστατευτικό για την οθόνη τους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πληρώσουν ακριβά, στην κυριολεξία, την κακή μεταχείριση της συσκευής τους. Το κόστος της επισκευής του iPhone XR μπορεί να είναι υψηλό αλλά τουλάχιστον είναι μικρότερο από αυτό των iPhone Xs και iPhone Xs Max.

Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη στην περίπτωση που χρειαστεί επισκευή κάποιο μέρος του iPhone XR εκτός από την οθόνη, με το σασί ή το πίσω μέρος το οποίο είναι καλυμμένο από γυαλί αλλά και κάποιο άλλο εξάρτημα εσωτερικά να περιλαμβάνεται στην κατηγορία “άλλη ζημιά” σύμφωνα με την Apple. Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που χρειαστεί η επισκευή της οθόνης, και δεν υπάρχει κάποιο Apple Care πρόγραμμα, ο χρήστης θα πρέπει να πληρώσει 221 ευρώ και για οποιαδήποτε άλλη ζημιά, το κόστος ανεβαίνει στα 431 ευρώ, με τις τιμές αυτές να αφορούν την αγορά της Γερμανίας.

Εαν συγκρίνουμε τις τιμές αυτές με το κόστος επισκευής της οθόνης του iPhone Xs και Xs Max, αυτό φτάνει τα 311 και 361 ευρώ, ενώ το κόστος άλλων ζημιών φτάνει τα 591 και 641 αντίστοιχα. Το κόστος είναι πραγματικά πολύ υψηλό, ειδικά αν σκεφτούμε πως η τιμή του iPhone Xs Max ξεκινάει από τα 1339 ευρώ και η αλλαγή της γυάλινης πλάτης κοστίζει περισσότερο από ένα iPhone 7.

επισκευή iphone xr υψηλό κόστος μικρότερο από xs xsmax, Η επισκευή του iPhone XR έχει υψηλό κόστος αλλά μικρότερο από τα Xs και Xs Max

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Γνωρίζουμε πόσο έχει η επισκευή οθόνης σε p20 pro; ρωτάω γιατί όταν είχε η γυναίκα μου το p10 ζητούσαν επίσημα σχεδόν 200…. LCD 5.1″…. άρα του XR μάλλον είναι φθηνή η αντικατάσταση 😉

Flagship killer

Αυτή τη στιγμή στο skroutz η οθόνη του p10 (όχι το lite) η γνήσια έχει μόνη της χωρίς εργασία 150 ευρώ…. LCD 5.1…

Dimitris L.A

Πανάκριβο κόστος επισκευης, απλά να πούμε ότι στο άλλες ζημιές γίνετε αντικατάσταση με refurbished συσκευή και όχι επισκευή του δικού μας. Επίσης να πουμε ότι αντικατάσταση οθόνης σε Note9 είναι $239 και $99 το γυαλί πίσω.

Darth

@Flagship killer οτιδιποτε έχει amoled (της samsung) τιμές είναι στο θεό συνήθως φτάνουν μισή τιμή της συσκευής

να χαρουμε το μονοπολειο της samsung

οσο για τιμή του p20 pro 350.00 € ειναι

στο p10 που λες δεν είναι πανάκριβη στα 119.00 € τηνε χουν κατεβάσει

Flagship killer

@Darth…. μιλάω για επίσημες τιμές όπως και αυτές που γράφει το άρθρο. Επίσημα η Huawei ζητούσε πέρσι 200 ευρώ για LCD 5.1… το point είναι πως η Huawei είναι στο απυρόβλητο… δεν υπήρξε ποτέ ούτε μισό άρθρο για το ακριβό service της… Τέλος πάντων… το θέμα είναι πως οτιδήποτε πάνω από 120 για LCD μέχρι 6″ είναι ΠΟΛΛΑ από οποία εταιρία και αν ζητούνται

Darth

αν θες επισιμες 180 p10 450 p20 pro

Flagship killer

@Darth το ιδιο λέμε, δε διαφωνούμε κάπου…180+ εργασία

Darth

@ Flagship killer σαν συνοψη
οτι έχει amoled της samsung αν σπάσει το πετάς (αφου δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση επισκευή
ότι έχει lcd το κάνεις (με καποιες εξαιρέσεις)

την παραδέχομαι την sammy κατάφερε και μπόρεσε να κάνει κινητά μιας χρήσης αυξάνοντας της πωλήσεις της με αυτόν τον τρόπο

ελπίζω να σπάσει το μονοπώλιο πάντως γιατί τιμές της είναι παντελώς στον θεό

George

‘Οπα οπα! Μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν: “Να χαρούμε το μονοπώλιο της Samsung.” ‘Η το άλλο που λέτε: “ό,τι έχει οθόνη amoled της Samsung και σπάσει, το πετάς.” Γνωστός μου έχει το Samsung Galaxy A6 plus με amoled οθόνη 6 ιντσών. ‘Εσπασε την οθόνη από πτώση, ρώτησε για το κόστος αντικατάστασης σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων με είδη τεχνολογίας και του είπαν ότι θα κοστίσει 95 ευρώ. Γνήσια οθόνη. Που βλέπετε το μεγάλο κόστος; ‘Οσες εταιρείες ζητάνε πολλά χρήματα για επισκευή (πρώτη και καλύτερη-ή μάλλον για να είμαστε πιό σωστοί: πρώτη και χειρότερη η Apple) αυτό ΔΕΝ οφείλεται σε κανένα υψηλό κόστος της οθόνης ή του οποιοδήποτε άλλου ανταλλακτικού. Οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ σε κερδοσκοπία της εταιρείας. Μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος κατασκευής του νέου iPhone Xs Max είναι μόλις 450 ευρώ περίπου. Κόστος όλων των εξαρτημάτων ΜΑΖΙ, μαζί και με την συναρμολόγηση!! ‘Αρα μην “βαφτίζουμε” την κερδοσκοπία ως και καλά υψηλό κόστος επισκευής ή ανταλακτικού. Είναι ψέματα.

Chris_BMW

@George

Για πήγαινε άλλαξε οθόνη σε s8 ,s9 μετά ψάξε βρες το κόστος συναρμολόγησης και υλικών των παραπάνω και βγάζοντας τα οπαδικά γυαλιά βγάλε τα συμπεράσματα σου ..

George

@Chris_BMW: Εάν διαβάσεις προσεκτικά το σχόλιό μου θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν καθόλου μα καθόλου “οπαδικά γιαλιά.” Αναφέρομαι σε όλες τις εταιρίες που κερδοσκοπούν. Και αν υπονοείς ότι σε S8 και S9 το κόστος είναι αυξημένο για αντικατάσταση οθόνης, σε πληροφορώ ότι όπως και στην Apple το κόστος κατασκευής ενός ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κινητού, άρα και για S8 και S9, δεν υπερβαίνει συνολικά τα 450 ευρώ περίπου σε καμία περίπτωση. ‘Αρα λοιπόν “οπαδικά γιαλιά” έχει εκείνος που “σκάει” 1.200 ή ακόμα και 1.700 ευρώ για την αγορά μίας οποιασδήποτε μάρκας κινητού. Γιατί απλούστατα ΔΕΝ υπάρχουν κινητά που να αξίζουν τόσα χρήματα. Είναι απλά θέμα marketing. Πάρτε το χαμπάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.