Η HMD Global πούλησε 70 εκ. κινητά Nokia μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της

HMD Global πούλησε 70 εκ. Nokia μέσα δύο χρόνια ίδρυση, Η HMD Global πούλησε 70 εκ. κινητά Nokia μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της

Η HMD Global έγινε δύο χρονών και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει 70 εκατομμύρια συσκευές οι οποίες περιλαμβάνουν τα feature phones και τα smartphones.

Τα πιο διάσημα κινητά της εταιρείας είναι τα smartphone που έχουν κοστίζουν 300 με 400 ευρώ, με το Nokia 6.1 να έγινε το best-seller σε παγκόσμιο επίπεδο, παίρνοντας την πρωτιά από το Nokia 7 Plus, ενώ το Nokia 3.1 πετυχαίνει εξίσου καλές πωλήσεις, τουλάχιστον στην αγορά της Γερμανίας. Με τον τομέα των mid-range και entry-level smartphone να είναι καλυμμένος, η HMD χρειάζεται μια επιτυχημένη ναυαρχίδα, με την εταιρεία να μην κάνει αναφορά στο φημολογούμενο Nokia 9.

Πιο συγκεκριμένα, το Nokia 9 πιστεύεται πως θα είναι αυτό με τις πέντε κάμερες στο πίσω μέρος, για το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για πραγματική συσκευή και θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε το πόσο αληθινή είναι μια τέτοια συσκευή με αυτήν την ιδιόμορφη διάταξη των καμερών.

Πρέπει να τονίσουμε πως η HMD αναγνωρίζει πως η επιτυχία των συσκευών της οφείλεται και στο brand της Nokia, με τους καταναλωτές να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτές τις συσκευές, οι οποίοι σε ποσοστό κοντά στο 80% είναι ηλικίας 35 χρονών αλλά και παραπάνω, οπότε η εταιρεία πρέπει να επικεντρωθεί στο να προσελκύσει τους καταναλωτές νεαρότερης ηλικίας, ειδικότερα όσους βρίσκονται μεταξύ 20 και 35 ετών.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως οι πωλήσεις των Nokia smartphone οφείλονται και στη Google η οποία συνεργάζεται με την HMD, με σχεδόν όλα τα Nokia να “τρέχουν” stock Android και να είναι μέρος του προγράμματος Android One που εξασφαλίζει γρήγορες αναβαθμίσεις τόσο αναφορικά στις εκδόσεις νεόυ λειτουργικού συστήματος αλλά και μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας απευθείας από τη Google.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

Μακαρι να δουμε την nokia και στην κορυφη ξανα.Ειχα παλια nokia και ευελπιστω οταν ερθει η ωρα του νεου να μεταπηδησω στη nokia.

Blats

Φαίνονται πολύ ενθαρρυντικά τα ποσοστά πωλήσεων των νέων ΝΟΚΙΑ κινητών!!
Σαν εταιρία με τις καινούριες κυκλοφορίες (ΝΟΚΙΑ 8,1/7.1/6.1) μου έχει κεντρίσει το ενδιαφερον!Δείχνουν πολύ ανωτέρα ποιοτικά αλλά και σαν ομορφιά από τα πρώτα της σειράς…(2,3,5,6,7,8)….
Και εγώ ευελπιστώ να συνεχίσει έτσι και θα την ξανά εμπιστευτώ στο μέλλον την ΝΟΚΙΑ 😎

Flagship killer

Το 8.1 το καινούργιο έπρεπε να έχει έναν 845 και στο 9 να έβαζαν έναν 855…
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αγορά μόνο με mid….

Giannis

Εκτός από το Android One δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει. Απλά mid range βγάζει και είναι συμπαθητικά αλλά όχι κάτι το να πεις να αυτό ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό -τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου πάντα-

mech.al.

@flahship killer
H Nokia αυτή τη στιγμή δε μπορεί να έχει κινητό ούτε με 855 αλλά ούτε με 845 εφόσον θέλει να προοδεύσει μόνο με πρόγραμμα android one. Την τελική έγκριση για τα χαρακτηριστικά ενός μοντέλου δίνει η μαμά Google που μέχρι στιγμής δε θέλει συσκευή android one με ναυαρχίδα επεξεργαστή… Γι’αυτό και η Nokia 8 βγήκε χωρίς android one με 835 και το Nokia 8 Scirocco με android one μετά από δέκα μήνες επίσης με 835 ενώ υπήρχε στη αγορά ήδη το 845… Με λίγα λόγια αν η Nokia θέλει ναυαρχίδα στο στόλο τής πρέπει να βγάλει συσκευή εκτός του προγράμματος android one.
Κατά τη γνώμη μου βγάζει τώρα τελευταία λίγο ακριβές συσκευές πχ το 7.1 με sd636 έχει στα 350 ευρώ και το 8.1 με sd710 αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 ευρώ μίας και ανακοινώθηκε στα 399€ προ φόρων από τη Nokia… Δε νομίζω να πάει πολύ μακριά με αυτές τις τιμές η συγκεκριμένη εταιρεία.

Rafail

Αυτή τη στιγμή βγάλανε όλα τα Νοκια σε προσφορά σε γερμανικό κατάστημα.
Το σιροκο έχει τώρα 380€ και το σκέφτομαι πολύ ζεστά.
Γεια χαρά.

Gregorio

Δεν υπάρχει πλέον η ΝΟΚΙΑ (δυστυχώς), δεν υπάρχει η ΝΟΚΙΑ που ξέραμε εμείς οι παλιοί που είχε τεχνολογικά τμήματα ευρεσιτεχνιών, εξελίξεων και ανάπτυξης και την κατασκευή των κινητών και εξαρτημάτων από το μηδέν, αυτό το πράγμα που κυκλοφορεί είναι η HMD που αγόρασε το όνομα ΝΟΚΙΑ και το κολλάει επάνω στης συσκευές, τα ΝΟΚΙΑ πλέον είναι κάτι σαν τα Turbox και τα ZER, δηλαδή έχουν μισθώσει ένα Κινέζικο εργοστάσιο και του λένε θέλω τέτοια οθόνη, τέτοια κάμερα, τέτοια μπαταρία, τέτοιο λογισμικό επάνω στο κινητό, φτιάξτο μου, μηδέν έρευνα, μηδέν ανάπτυξη, μηδέν ευρεσιτεχνίες, μηδέν ανάπτυξη, μηδέν τεχνολογία.

ΔΑΝΑΟΣ

Εδω και χρόνια επιμενω Nokia και μια μόνο φορά που στράφηκα σε άλλο κατασκευαστή (Huawei) απογοητευτικά οικτρά. Τώρα είμαι κάτοχος του 5.1. Αξιόπιστο,ανθεκτικό και απόλυτα ποιοτική κατασκευή. Τα brand name δεν πεθαίνουν τελικα.

Kosmas

Ρε Gregorio ξεκόλλα λίγο. Η σχεδιαστική ομάδα οι πατέντες και τα στελέχη είναι από τη Nokia. Και η Apple ταμπέλα βάζει και η Google το ίδιο.

VG

Nokia 8 πολύ ποιοτικό τηλεφωνάκι και πολύ όμορφο…παρ’ όλα τα μεγάλα bezels πάνω κάτω. Με αλουμίνιο που δεν γδέρνεται και σου δίνει μια πολύ premium αίσθηση στο χέρι. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, αλλά ειδικά γι αυτό το κινητό βγαίνουν πολύ όμορφες δερμάτινες θήκες. Ψάξτε στο Aliexpress

GiorgosM.

Κάτοχος ΝΟΚΙΑ 8 απόλυτα ευχαριστημένος… για μένα μετά τα xiaomi είναι οι best value προτάσεις στην αγορά…keep on Nokia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.