Η Huawei χρησιμοποίησε φωτογραφίες από DSLR σαν δείγμα των selfie του Nova 3

huawei nova 3 selfie φωτογραφίες dslr camera, Η Huawei χρησιμοποίησε φωτογραφίες από DSLR σαν δείγμα των selfie του Nova 3

Μετά τη Samsung που χρησιμοποίησε stock photos σαν δείγματα της κάμερας του A8, η Huawei αποδείχθηκε πως χρησιμοποίησε φωτογραφίες από DSLR camera σαν δείγμα της selfie camera του Nova 3 σε προωθητικό video της συσκευής στην Αίγυπτο.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε με τον πιο παράδοξο τρόπο μιας και η ηθοποιός Sarah Elshamy που συμμετείχε στο διαφημιστικό video του Huawei Nova 3 δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στις οποίες έδειχνε behind-the-scenes πλάνα των γυρισμάτων του διαφημιστικού, τα οποία σβήστηκαν μετά το ατυχές συμβάν.

Σε μια σκηνή του διαφημιστικού βρίσκεται με τον άντρα που συμμετέχει σε αυτό, και την ώρα που προσπαθεί να τοποθετήσει make up στο πρόσωπό της,σ εκείνος παίρνει το Nova 3 για να τραβήξει selfie φωτογραφία έτσι ώστε να αναδείξει τις AI λειτουργίες της μπροστινής κάμερας της συσκευής. Όπως δείχνει η φωτογραφία που αποκάλυψε εκείνη, ο άντρας στην πραγματικότητα δεν κρατάει τίποτα στο χέρι του, με το φωτογράφο που κρατάει μια DSLR φωτογραφική μηχανή να στέκεται ακριβώς εκεί που υποτίθεται πως εκείνος κρατάει το Nova 3.

Η Huawei με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές για την ποιότητα των φωτογραφιών του Nova 3 και όπως φαίνεται δεν είναι η μόνη εταιρεία που κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το να μην πιστεύει κανένας την ποιότητα των φωτογραφιών που οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως τράβηξαν με τα smartphone που θα κυκλοφορήσουν, έτσι ώστε να αναδείξουν τις φωτογραφικές τους ικανότητες.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Υπάρχουν άτομα που αποφασίζουν βάσει του διαφημιστικού της κάθε εταιρίας; Θα μου πείτε πως για να υπάρχουν αυτά τα διαφημιστικά, υπάρχουν και αυτοί οι καταναλωτές. Ο πιο έξυπνος τρόπος πάντως για να διαφημίσει μια εταιρία την κάμερα της συσκευής είναι να τα σκάει στο dxomatk πως έκανε η Huawei με το P20 Pro.

nikosar

Ε καλά … δεν πέσαμε και από τα σύννεφα … αν αντιγράφουμε… τότε το κάνουμε σε όλα …

Παναγιώτης

Ψάξτε μόνοι σας δείγματα φωτογραφιών που έχουν τραβήξει άλλοι και μετά αποφασίστε.

Panagiotis

JohnWave αγόρι μου μάλλον είσαι Huawei hater για να λές τέτοιες αρλούμπες.

Blats

Χαχαχαχαχα😂!!

JohnWave

@Panagiotis, τι να σου πω, ίσως να έχεις δίκιο. Τράβηξα πάνω από 2000 φωτογραφίες όταν είχα το P20 Pro και στις φωτό ημέρας απογοητεύτηκα από το υπερβολικό sharpening, την υπερβολική μείωση θορύβου και το κακό exposure σε πολλές φωτό. Γι’ αυτό και το πούλησα. Ίσως έπρεπε να περιμένω τη γνώμη σου πριν το πουλήσω και να μη λέω αρλούμπες. Πραγματικά τώρα το μετανιώνω, δεν ήξερα ότι υπάρχεις. Θα το ψάξω αυτό που λες περί Ηuawei hater. Ίσως να λειτούργησε η αντίστροφη ψυχολογία και να το αγόρασα από το πολύ hate…

Panagiotis

John άλλο το ότι δεν σε αρέσουν εσένα οι φωτογραφίες που βγάζει το P20pro και άλλο να λές ότι τα έσκασε χοντρά για να την βάλουν πρώτη από την στίγμη που υπάρχουν και άλλοι πολλοί που επίσης λένε ότι και το dxomark.

Chris_BMW

@JohnWave

Δεν ξέρω αν τα «έσκασε» όπως αναφέρεις εσυ , πλην όμως θα πω και εγώ την προσωπική μου άποψη όσον αφορά τα βίντεο τουλάχιστον τα οποία παρατηρούσα όλη αυτήν την εβδομάδα σε p20 pro φίλου και τα οποία είναι απαράδεκτα ..

Nikopoup

Το “κακο” με το dxomark είναι ότι οι ρυθμίσεις είναι σε manual και εκεί ίσως να είναι το καλύτερο. Μπορεί στο auto να χάνει. Θα έπρεπε να έχουν δύο βαθμολογίες μια για manual και μια για auto μιας και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το auto.

JohnWave

@Panagiotis, δεν υπάρχει θέμα υποκειμενικότητας. Aν έχεις στην κατοχή σου τη συσκευή και αν έχεις στον κύκλο σου κάποιον επαγγελματία φωτογράφο ή έστω ερασιτέχνη αλλά με γνώσεις, τράβα λήψεις δέντρων και κτιρίων με φως ημερας (χωρίς AI γιατί θα γίνουν ακόμα χειρότερες) και ζήτα του αν μπορεί να στις αξιολογήσει.

@Chris_BMW, όντως έτσι είναι. Γενικά οι τομείς που είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από το P20 Pro ήταν οι νυχτερινές λήψεις φωτογραφιών και το zoom την ημέρα. Σε φωτό ημέρας, σε νυχτερινό zoom και σε video, με τίποτα.

JohnWave

@Nikopoup, όχι σε auto κρίνουν :

“Testing for most image quality criteria is undertaken with the smartphone camera in its default (auto) mode. We intervene manually only to activate the bokeh (portrait) mode, the flash, and the zoom feature.”

Γι’ αυτό και θεωρώ δεδομένο ότι τα έσκασε η Huawei, Αποκλείεται οι άνθρωποι να είναι άσχετοι.

Thanoslam

Όλες οι εταιρίες πλην της apple αυτές τις κομπίνες κάνουν τελικά.

Giannis

Μαρεσει που λένε τόσο καιρό δεν έχουνε καλές νυχτερινές άρα δεν.. Τώρα που έχουν οι άλλοι τις καλύτερες.. βλέπε Huawei
Το γυρίσανε στις ημερήσιες..

Agnostos13

@Nikopoup:
Το να τραβάς με auto κάνεις τη συσκευή να δουλεύει στο 20-50% (αναλόγως το software) των δυνατοτήτων της. Επίσης με το auto τραβάς τη φωτογραφία που θέλει η συσκευή και όχι αυτή που θέλεις εσύ!

Makis

Από που αποδυκνείεται αυτό το 20-50% αρχηγέ μου;

JohnWave

@Giannis, με βάση τη λογική σου, αγόρασα τη συσκευή με εξαρχής σκοπό να την πουλήσω (χάνοντας 170€ από τη διαφορά μεταπώλησης ), ώστε να έρθω εδώ στο techblog, να γράψω ότι η κάμερα στις ημερήσιες με απογοήτευσε και έτσι να μειώσω τη Huawei…μάλιστα…

@Agnostos13, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όταν είδα το αποτέλεσμα του auto, άρχισα να τραβώ με manual. Το sharpness και τα άλλα θέματα διορθώθηκαν αλλά χάθηκε το dynamic range με αποτέλεσμα τα σκιασμένα μέρη της φωτογραφίας να μην παρουσιάζονται σωστά σε σχέση με τα φωτισμένα. Το καλό dynamic range είναι θέμα software processing στις κάμερες των κινητών, γι’ αυτό και στο xda πχ γίνεται μάχη για να γίνει σωστό port του hdr του Pixel 2 στις άλλες συσκευές.

giorgosgek

οι περισσοτερες εταιρειες το εχουν κανει η το κανουν , κανεις δεν κρινει απο διαφημισεις γιατι ειναι φουμαρα , το τοσο το κανουν τοσο , ξερουμε και ποια ειναι πρωτη

godis

Γραφω την αποψη μου βαση το τι ζω γυρω μου και εχω δει.Λεω λοιπον.Δωσε σε εναν ερασιτεχνη το καλυτερο σκοπευτικο οπλο και σε εναν επαγγελματια το πιο στραβοκανο οπλο ο ερασιτεχνης το πιθανοτερο ειναι οτι της μισες σφαιρες θα τις στειλει στον γαμο του καραγκιοζη (στην καλυτερη) ο επαγγελματιας στις δυο τρεις σφαιρες θα εχει δει που πηγαινουν οι σφαιρες και θα βρει τα ζυγια του και οι επομενες θα βρουν ομορφα τον στοχο του.Καπως ετσι ειναι και η φωτογραφιση ξερω ανθρωπους που πανε και σκανε χιλιαρικα για να αγορασουν κινητο γιατι λενε εχει τον καλυτερο φακο της αγορας και μου βαζουν στο αυτοματο και τραβανε φωτογραφιες και αυτες ειναι αστα να πανε γιατι πως να το κανουμε το θεμα φωτογραφια ειναι τεχνη που πρεπει να την σπουδασεις για να φτασεις σε ενα επιπεδο και που ποτε ενας αυτοδιδακτος δεν μπορει να φτασει καποιον που το χει σπουδασει.Εχω δωσει σε επαγγελματια φιλο μου το xiaomi μου και εχω μεινει καγκελο,ουτε στα ονειρα μου δεν θα τραβαγα τετοια φωτογραφια.Που θελω να καταληξω…υποκειμενικα ειναι ολα τα πραγματα και οι οποιαδηποτε αγορες των smartphone που γινεται πρεπει να γινονται με γνωμονα το VFM γιατι ακομα και αν το κριτηριο αγορας ενος τηλ ειναι… Συνέχεια »

JohnWave

@godis, τη φωτογραφική στο κινητό τη θέλεις για shoot and go και το αντίστροφο στις dslr. Γι’ αυτό και όλοι κρίνουν το auto mode στα κινητά. Ο επαγγελματίας φωτογράφος σίγουρα θα αξιοποιήσει καλύτερα το manual mode σε σχέση με έναν ερασιτέχνη αλλά και πάλι επειδή οι κάμερες των κινητών δεν έχουν τους φακούς των dslr, το post processing στο auto είναι πάρα πολύ σημαντικό ώστε να μειώνει το χάσμα. Δεν υπάρχει πχ καμία περίπτωση επαγγελματίας φωτογράφος να τραβήξει με manual σε κινητό και το dynamic range να φτάσει στα επίπεδα που προσφέρει το auto μέσω του software. Το ίδιο αντίστροφα αν πάει να τραβήξει στο auto με dslr και χωρίς τρίποδο. Εκεί το κινητό στο auto θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα γιατί θα έχει την υποβοήθεια του post processing. Οι συνδυασμοί είναι dslr με manual και κάμερα κινητού με auto. Στο xiaomi που αναφέρεις, ναι το manual θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα από το auto γιατί πολύ απλά το auto των xiaomi είναι για τα μπάζα.

giorgosgek

Παιδια διαφημιση ειναι να πουλησουν θελουν .. Ολες οι φωτο δειγματα απο κινητα στην πραγματικοτητα ειναι απο dslr μην τρελαθουμε τωρα

Δημήτρης

Η συγκεκριμένη ηθοποιός φοβάμαι οτι θα αργήσει να ξανα βρει δουλειά! Κατάλαβε τι πατάτα έκανε!

Ευάγγελος

Ακόμα περιμένω στην στιγμή που η Huawei θα καταλάβει πως όσο καλές κάμερες και να βάλει στα τηλέφωνά της θα είναι πάντοτε πολύ μέτριο το υπόλοιπο μέρος και ειδικότερα το EMUI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.