Η Huawei “πειράζει” τα benchmarks των smartphone με επεξεργαστή Kirin 970;

huawei πειράζει benchmarks smartphone, Η Huawei “πειράζει” τα benchmarks των smartphone με επεξεργαστή Kirin 970;

Η Huawei “πιάστηκε” να χρησιμοποιεί μια λειτουργία η οποία αναγνωρίζει πότε η συσκευή χρησιμοποιεί κάποιο benchmark πρόγραμμα, και κατηγορείται πως με αυτόν τον τρόπο επηρεάζει τα αποτελέσματά τους, με την εταιρεία να μην το αρνείται αλλά να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτό.

Τα λεγόμενα “cheat” δεν υπάρχουν μόνο στα video games μιας και κάτι τέτοιο φαίνεται να κάνουν εταιρείες για να αλλάξουν τα αποτελέσματα στις επιδόσεις των συσκευών τους όταν αυτές χρησιμοποιούν κάποιο benchmark πρόγραμμα. Οι εταιρείες τουλάχιστον στις δυτικές αγορές, έχουν κάνει ενέργειες για τις εφαρμογές τους και τη διευκρίνιση του τι δοκιμάζουν σε ένα smartphone, έτσι ώστε οι χρήστες να μην “εξαπατούνται” από τα αποτελέσματα των benchmark.

Το συμβάν με τη Huawei έχει να κάνει με τη λειτουργία του GPU Turbo την οποία η εταιρεία διαφημίζει συνεχώς την ώρα που οι ανταγωνιστές δείχνουν τις αμφιβολίες τους απέναντι σε αυτήν τη νέα τεχνολογία. Οι δοκιμές που έκανε η ιστοσελίδα AnandTech δείχνουν πως η τεχνολογία αυτή όντως είναι υπαρκτή αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει κάτι που μόνο ευχάριστο δεν είναι.

Οι συσκευές που έχουν τον επεξεργαστή Kirin 970, φαίνεται να χρησιμοποιούν ένα εργαλείο εντοπισμού Benchmark, το οποίο μόλις αντιληφθεί ότι η συσκευή “τρέχει” κάποιο πρόγραμμα benchmark, κάνει τον επεξεργαστή να λειτουργεί σε υψηλότερες συχνότητες έτσι ώστε να αποδώσει καλύτερα στα benchmark. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συσκευή να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και να μειώνεται η αυτονομία της ενώ ο επεξεργαστής λειτουργεί στα όριά του, με αποτέλεσμα να ζορίζεται και να μειώνεται η διάρκεια ζωής του μελλοντικά.

Όταν ζητήθηκε από τη Huawei να σχολιάσει το γεγονός αυτό, η ίδια δεν το αρνήθηκε αλλά δικαιολόγησε αυτήν την τακτική της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, οι ανταγωνιστές της που προέρχονται κυρίως από την Κίνα, πειράζουν τα νούμερα κατά τον ίδιο τρόπο, θέλοντας να πλήξουν τις επιδόσεις των smartphone της Huawei. Για αυτό το λόγο, η Huawei αποφάσισε να “παίξει” το δικό τους “παιχνίδι” έτσι ώστε, αν και με αθέμιτο τρόπο, να φανεί καλύτερη σε επιδόσεις από τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι είχαν ήδη διαπιστώσει πως υπολοίπονται της Huawei και χρησιμοποίησαν αυτόν τον τρόπο για να φανούν καλύτεροι από εκείνη.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Στον βωμό του marketing όλα. Καμία ουσία. Νούμερα υψηλά να εντυπωσιαστούν οι πιτσιρικάδες να αγοράσουν το πανάκριβο μπιχλιμπίδι, να μπουν facebook, να χαζέψουν κανα κωλομέρι στο insta και να τρέμει η ψυχή τους μην τους γρατσουνιστεί 😂🤣

Άλεξ

Δηλαδή θέλει να μας πει η Hua ότι ο 970 μπορεί και κοιτάει στα μάτια τον 845? Θα μπορούσε να δώσει και μια πιο πειστική απάντηση νομίζω…

One

Καλά ακόμα πιστεύετε στα benchmarks?

Gregorio

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο <> τις υπόθεσης, αυτοί που πιστεύουν και αγοράζουν κινητό με βάση τα σκορ στα benchmarks ??? ή οι εταιρίες που <> στα benchmarks για να κοροϊδέψουν αυτούς που πιστεύουν στα benchmarks ??? απλά αγοράστε το κινητό που συνδυάζει τις ανάγκες σας με το γούστο σας και όχι με το τι σκορ έγραψε στα benchmarks και πόσο πούλησε.

Flagship killer

Ποιος κοιτάζει μπεντς;;;;

Blats

HUA……..WAY ολο ψεμα……μια με τις φωτογραφιες και μια με τους επεξεργαστες!

Petros

Ειναι μεγάλο πειραχτήρι το Χαβάι, στο σχολείο να δείτε

Chris_BMW

Έχετε πολύ πλάκα πάντως με το χιούμορ που σας διακατέχει όταν τέτοιες ειδήσεις αφοραν το android…
Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα γινόταν αν αντί για Huawei έγραφε Apple…

jack sf

Έτσι είναι φτηνιάρικες εταιρίες φτηνιάρικες πρακτικές!

Touba4

Δε νομηζω μονο η Huawei να κάνει κάτι τέτοιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.