Η LG Display προμηθεύει την Apple με 2-4 εκ. OLED οθόνες για το iPhone X Plus

lg display προμηθεύει apple oled οθόνες iphone x plus, Η LG Display προμηθεύει την Apple με 2-4 εκ. OLED οθόνες για το iPhone X Plus

Η Apple έχει επενδύσει πολλά δισ. δολάρια στην LG Display για την παραγωγή OLED οθονών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλα έτοιμα για να παραλάβει περίπου 2-4 εκ. οθόνες για το iPhone X Plus. Έτσι, η Apple δε θα εξαρτάται τόσο πολύ στη Samsung η οποία είχε την αποκλειστικότητα με τις OLED οθόνες του iPhone X.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η LG Display θα προμηθεύσει με OLED οθόνες την Apple για το ένα από τα iPhone που θα κυκλοφορήσει, και παρά το ότι η LG Display θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις οθόνες του συγκεκριμένου iPhone, δεν είναι γνωστό το κατά πόσο θα τα καταφέρει. Επίσης, αναφέρθηκε πως οι οθόνες που θα παραλάβει η Apple θα πρέπει να περάσουν δύο στάδια ελέγχου για να γίνουν δεκτές από την LG, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό, πάντα μέσα από φήμες, πως η LG θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής για τις οθόνες των 6.5 ιντσών για το iPhone X Plus, ενώ πλέον γίνεται λόγος για έναν αριθμό μεταξύ 2 και 4 εκατομμυρίων τεμαχίων. Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι μικροί για τα δεδομένα της Apple αλλά πιστεύεται πως θα βοηθήσουν την Apple στο να διαπραγματευτεί μια καλύτερη τιμή για τις οθόνες που θα παραλάβει από τη Samsung.

Η επένδυση που έχει κάνει η Apple σχετικά με τη συνεργασία της με την LG Display, σύμφωνα με το The Investor, είναι της τάξεως των 2.67 δισ. δολαρίων και παρά το ότι τον Απρίλιο η παραγωγή των οθονών για την Apple βρισκόταν, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, πίσω σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η Apple, φαίνεται τελικά πως η LG θα καταφέρει να τροφοδοτήσει την Apple με το 20% των OLED οθονών για τα iPhone του 2018.

Μένει να δούμε το πόσο ποιοτικές θα είναι οι οθόνες της LG σε σύγκριση με αυτές τις Samsung, με τις συγκρίσεις κατά την κυκλοφορία των iPhone να είναι αναπόφευκτες.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Οι πολυ κακες οθονες της LG επειδη ειναι πιο φθηνες. Αλλα θα σου πουλα το κινητο 1000€+. Κλασικη Apple..

Vendetta

Σε ενα παλιο άρθρο διάβαζα οτι η LG θα δαπανουσε δισεκατομμυρια για την αναπτυξη και ενισχυση της παραγωγής των OLED οθονων ωστε να επιτυχει συνεργασια με την Apple. Και τα καταφερε!!! Μπραβο στην LG!!!

forneverarrow

Δεν είχα παράπονο απο τις LCD της LG όταν είχα το G5. Εξαιρετική εικόνα είχε και μια τηλεόραση LG που είχε περάσει απο το σαλόνι μου. Τώρα, όσα ακούγονται για τις OLED είναι ανησυχητικά βέβαια, αλλα ας κρατάμε μικρό καλάθι. Είδα το V30 σε δυο τρία καταστήματα και ρώτησα ένα γνωστό που το έχει μήνες. Πουθενά δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Τα χρώματα είναι τυπικά για OLED (ποτέ δεν τα συμπάθησα) ενω δεν είδα σημάδια burn in ή πράσινων εικονιδιων στα notifications. Αλλα στην περίπτωση της Apple τα πράγματα αλλάζουν. Αν πουλήσει ένα iPhone στα 1000€ και βγει με προβληματική οθόνη θα μιλάμε για σκάνδαλο, κάτι όμως που λογικά δε θα συμβεί καθώς η Apple θα βάλει αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας στην LG (όπως κάνει με κάθε συνεργάτη). Τουλάχιστον έτσι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα.

ΝΙΚΟΣ

Αισιόδοξα τα νούμερα. Τα μισά αν φτάσουν σε τσέπες καταναλωτών, θα ναι θαύμα.
Κανείς σοβαρός δεν ασχολείται πλέον με υπερεκτιμημένες, κακοφτιαγμένες συσκευούλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.