Η MediaTek ανέπτυξε οικονομική Face Unlock τεχνολογία και εξίσου ασφαλή με το Face ID

mediatek face unlock οικονομικό ασφαλές face id, Η MediaTek ανέπτυξε οικονομική Face Unlock τεχνολογία και εξίσου ασφαλή με το Face ID

Δεν είναι λίγα τα smartphone που διαθέτουν τεχνολογία Face Unlock, με το Face ID της Apple να θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους. Εδώ είναι που εμφανίζεται η MediaTek και αναφέρει πως ανέπτυξε τεχνολογία Face Unlock εξίσου ασφαλή με αυτήν του Face ID αλλά πολύ πιο οικονομική.

Η λειτουργία του ξεκλειδώματος των smartphone με τη χρήση του προσώπου έχει αρχίσει και εξαπλώνεται ακόμα και στα οικονομικά smartphone, τα οποία αν και δεν διαθέτουν τους κατάλληλους αισθητήρες για αυτή τη λειτουργία, αξιοποιούν τη selfie κάμερα για το ξεκλείδωμά τους. Η MediaTek υποστηρίζει πως διαθέτει μια οικονομική λύση η οποία είναι τόσο αξιόπιστη όσο το Face ID της Apple.

Η τεχνολογία που ανέπτυξε η MediaTek ονομάζεται “Active Stereo” και είναι συμβατή με τους επεξεργαστές Helio P60 και Helio P22. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της MediaTek λειτουργεί μέσω projector υπέρυθρης ακτινοβολίας που στηρίζεται σε δύο σετ από φακούς υπερύθρων και τον αλγόριθμο για την αναγνώριση του προσώπου μέσω machine learning και τεχνολογίας βάθους πεδίου.

Η “Active Stereo Depth Engine” βρίσκεται ήδη ενσωματωμένη στους επεξεργαστές Helio P60 και Helio P22 χρησιμοποιείται κυρίως για το bokeh εφέ και τα beauty modes της selfie κάμερας. Όμως, με τη χρήση του κατάλληλου hardware μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα των συσκευών αλλά και για την πραγματοποίηση χρηματικών συναλλαγών μέσω αυτής της τεχνολογίας για την εξακρίβωση της ταυτότητας του χρήστη.

Τέλος, σύμφωνα με τη MediaTek, ο projector υπέρυθρης ακτινοβολίας και οι αισθητήρες έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία Himax, ενώ το software από την εταιρεία Face++, και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε smartphones για να διαπιστώσουμε το κατά πόσο ασφαλής και αξιόπιστη είναι, σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η εταιρεία.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.