Η.Π.Α και Κίνα έρχονται σε σύμφωνία για τη ZTE

ηπα κίνα συμφωνία συνεργασία zte, Η.Π.Α και Κίνα έρχονται σε σύμφωνία για τη ZTE

Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal η ΖΤΕ θα συνεχίζει να προμηθεύεται με εξαρτήματα από εταιρείες των Η.Π.Α, μιας και όπως υποσχέθηκε ο Donald Trump, ο αποκλεισμός των επτά ετών θα πάψει να ισχύει, με την προϋπόθεση πως η εταιρεία θα κάνει αλλαγές στα μέλη της διοίκησης και θα πληρώσει ακόμα περισσότερα πρόστιμα.

Η ZTE είχε κατηγορηθεί πως προμήθευε παράνομα το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα με επεξεργαστές της Qualcomm, κάτι που φυσικά ήταν παράνομο και για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση των Η.Π.Α επέβαλλε πρόστιμο 900 εκ. δολαρίων και επταετή αποκλεισμό της ZTE για συνεργασίες της με εταιρείες των Η.Π.Α. Η εταιρεία όχι μόνο πλήρωσε το τεράστιο πρόστιμο αλλά η Αμερικάνικη Επιτροπή Εμπορίου επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε τριανταπέντε εργαζομένους που προέβησαν στις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις.

Έτσι, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Donald Trump, ήρθε σε συμφωνία με την Κίνα για να αρθεί ο αποκλεισμός που θα οδηγούσε τη ZTE στη χρεοκοπία, ενώ διαψεύστηκε πως η υπόθεση με τη ZTE ήταν ένα μέσο πίεσης των Η.Π.Α στην Κίνα σε θέματα εμπορικών συμφωνιών, όπου σύμφωνα με φήμες, θα χρησιμοποιούταν σα “χαρτί” διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Έτσι, φαίνεται πως η ZTE θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταιρείες των Η.Π.Α κάνοντας αλλαγές σε όλους τους τομείς της διοίκησης της εταιρείας, ενώ η θέληση της ZTE για τη συνέχιση της συνεργασίας με τις Η.Π.Α αποτυπώνεται και στην πρόθεση του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping να καταργήσει τους φόρους στα Αμερικανικά γεωργικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την πίεση και τις κυρώσεις από τις Η.Π.Α στην Κίνα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Εγώ θα έλεγα να κάνουν μπαν τα προιόντα των ΗΠΑ στην Κίνα. Να δεις πως θα έπαιρναν πίσω τις αποφάσεις τους. 🙂 Αλλά τι να κάνουμε που κάποιοι τρώνε ψωμί στην Κίνα από τα αμερικανικά προιόντα. Ο Τραμπ είναι πολύ …….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.