Η Q Technology αναπτύσσει 3D Face Unlock διαφορετικό του Face ID

q technology 3d face unlock structured light, Η Q Technology αναπτύσσει 3D Face Unlock διαφορετικό του Face ID

Η εταιρεία Q Technology κατασκευάζει κάμερες για smartphones οι οποίες επιτρέπουν τη 3D σάρωση του προσώπου μέσω της τεχνολογίας structured-light και θα υποστηρίζει τη λειτουργία Face Unlock με ακρίβεια μεγαλύτερη από αυτήν του Face ID.

Σύμφωνα με την Q Technology, ξεκινάει η παραγωγή του 1 εκατομμυρίου τέτοιων καμερών για smartphone Κινεζικής εταιρείας, χωρίς να αναφέρεται στο όνομα αυτής, και μέσω της τεχνολογίας structured-light 3D σάρωσης αναμένονται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ακρίβεια με την οποία θα γίνεται το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου.

Η 3D σάρωση μέσω structured-light βασίζεται στο hardware για τη συλλογή των δεδομένων, και στο software για την υλοποίησή τους. Οι structured-light σαρωτές αποτελούνται από την πηγή του φωτός, μια ή δύο κάμερες και το απαραίτητο software, με την πηγή φωτός να προβάλλει πολλαπλά μοτίβα επάνω στο αντικείμενο με τις κάμερες να καταγράφουν τη διαδικασία αυτή. Τα μοτίβα αποτελούνται από οριζόντιες και κάθετες γραμμές οι οποίες καλύπτουν την επιφάνεια και κατασκευάζουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια το τρισδιάστατο μοντέλο.

Το Face ID της Apple, προβάλλει χιλιάδες υπέρυθρες κουκίδες στο πρόσωπο του χρήστη, υπολογίζει τη θέση τους στο χώρο και δημιουργεί ένα πλέγμα του προσώπου ενώνοντας τις κουκίδες. Κάθε φορά που το Face ID πραγματοποιεί τρισδιάστατη σάρωση του προσώπου, ελέγχει αν αυτή είναι ίδια με την αρχική σάρωση του προσώπου του χρήστη, και έτσι ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Το όφελος της σάρωσης μέσω structured-light είναι ότι κατασκευάζει ένα τρισδιάστατο του προσώπου με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό γίνεται γιατί δεν ενώνει κουκίδες, όπως το Face ID, αλλά δημιουργεί επιφάνειες και ρεαλιστική αναπαράσταση του προσώπου, με τον τρόπο που αναπαριστά το παράδειγμα που βλέπετε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.