Η Q Technology αναπτύσσει 3D Face Unlock διαφορετικό του Face ID

q technology 3d face unlock structured light, Η Q Technology αναπτύσσει 3D Face Unlock διαφορετικό του Face ID

Η εταιρεία Q Technology κατασκευάζει κάμερες για smartphones οι οποίες επιτρέπουν τη 3D σάρωση του προσώπου μέσω της τεχνολογίας structured-light και θα υποστηρίζει τη λειτουργία Face Unlock με ακρίβεια μεγαλύτερη από αυτήν του Face ID.

Σύμφωνα με την Q Technology, ξεκινάει η παραγωγή του 1 εκατομμυρίου τέτοιων καμερών για smartphone Κινεζικής εταιρείας, χωρίς να αναφέρεται στο όνομα αυτής, και μέσω της τεχνολογίας structured-light 3D σάρωσης αναμένονται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ακρίβεια με την οποία θα γίνεται το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου.

Η 3D σάρωση μέσω structured-light βασίζεται στο hardware για τη συλλογή των δεδομένων, και στο software για την υλοποίησή τους. Οι structured-light σαρωτές αποτελούνται από την πηγή του φωτός, μια ή δύο κάμερες και το απαραίτητο software, με την πηγή φωτός να προβάλλει πολλαπλά μοτίβα επάνω στο αντικείμενο με τις κάμερες να καταγράφουν τη διαδικασία αυτή. Τα μοτίβα αποτελούνται από οριζόντιες και κάθετες γραμμές οι οποίες καλύπτουν την επιφάνεια και κατασκευάζουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια το τρισδιάστατο μοντέλο.

Το Face ID της Apple, προβάλλει χιλιάδες υπέρυθρες κουκίδες στο πρόσωπο του χρήστη, υπολογίζει τη θέση τους στο χώρο και δημιουργεί ένα πλέγμα του προσώπου ενώνοντας τις κουκίδες. Κάθε φορά που το Face ID πραγματοποιεί τρισδιάστατη σάρωση του προσώπου, ελέγχει αν αυτή είναι ίδια με την αρχική σάρωση του προσώπου του χρήστη, και έτσι ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Το όφελος της σάρωσης μέσω structured-light είναι ότι κατασκευάζει ένα τρισδιάστατο του προσώπου με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό γίνεται γιατί δεν ενώνει κουκίδες, όπως το Face ID, αλλά δημιουργεί επιφάνειες και ρεαλιστική αναπαράσταση του προσώπου, με τον τρόπο που αναπαριστά το παράδειγμα που βλέπετε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.