Η Samsung θέλει να εφοδιάσει με Exynos επεξεργαστές τη ZTE και άλλους κατασκευαστές

samsung αναζητά συνεργασία zte άλλοι κατασκευαστές επέκταση exynos, Η Samsung θέλει να εφοδιάσει με Exynos επεξεργαστές τη ZTE και άλλους κατασκευαστές

Η Samsung θέλει να βοηθήσει τη ZTE, η οποία μπορεί να έχει τη στήριξη του Αμερικανού Πρόεδρου Donald Trump, αλλά την πιο ουσιαστική βοήθεια θα μπορούσε να την έχει από τη Samsung, η οποία κάνει “άνοιγμα” στη ZTE και σε όλους τους κατασκευαστές, για να μπορέσουν οι Exynos επεξεργαστές να εισχωρήσουν σε ακόμα περισσότερα smartphone.

Ο Κορεατικός κολοσσός μπορεί να μην έχει την επιρροή που ενδεχομένως να έχει ο πρόεδρος των Η.Π.Α αλλά το να κερδίσει την εμπιστοσύνη μέσα από τη συνεργασία με μια εταιρεία όπως η ZTE, μόνο καλό θα μπορούσε να προσφέρει. Μόνο και μόνο που λόγω του αποκλεισμού της ZTE από τις εταιρείες της Η.Π.Α, σημαίνει πως δε θα μπορεί να προμηθεύεται επεξεργαστές από τη Qualcomm, η πρόταση της Samsung ακούγεται σα σανίδα σωτηρίας.

Οι Exynos επεξεργαστές της Samsung με τη δυναμική που έχουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από άλλους κατασκευαστές smartphone και για αυτό το λόγο η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με όλους τους κατασκευαστές, σύμφωνα με τον επικεφαλή του System LSI της Samsung, Inyup Kang. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε μπορούσε να πει τα ονόματα των κατασκευαστών με τους οποίους η Samsung βρίσκεται σε πιο προχωρημένες συζητήσεις, με τις όποιες ανακοινώσεις για τον επόμενο συνεργάτη για τη χρήση των Exynos, να αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η ZTE χρειάζεται έναν αντικαταστάτη της Qualcomm και αυτός δε μπορεί να είναι η MediaTek, μιας και η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει αποκλείσει όσες εταιρείες συνεργάζονται με τη ZTE, και έτσι η Samsung θα μπορούσε να “εκμεταλλευτεί” τη συγκυρία και τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ZTE και να ενισχύσει τη “φιλία” μεταξύ των εταιρειών μέσα από μια πιθανή συνεργασία.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@papaki

Αξία Samsung για σίγουρη επιτυχία και πάντα με πρόοδο στην δουλειά της. Είναι μία και μοναδική εταιρεία με σίγουρο μέλλον.

Αντώνης

Δεν χρειαζεται να πληρώνει και διαφήμιση έχει τον papaki

Solon

Αμφιβάλω πολύ αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Η Samsung όπως και όλος ο κόσμος τυπώνει transistors με πατέντες της IBM και της Micron. Δεν είναι δική της όλη η τεχνολογία εκτύπωσης. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα αντιδράσουν οι αμερικανοί σε μια έμμεση καταπάτηση των πατεντών τους. Εκτός και αν οι αμερικάνικες εταιρίες κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να πάρουν ποσοστά κρυφά από την εν λόγω πώληση. Γιατί χωρίς την έγκρισή τους η Samsung δεν μπορεί να το κάνει χωρίς νομικά προβλήματα.

Vendetta

@papaki sorry φιλε αλλα καθε φορα που βλεπω σχολιο σου νομιζω οτι πουλας την εξυπνη σίτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.