Η Samsung μήνυσε προμηθευτή της που πούλησε τεχνολογία της αναδιπλούμενης οθόνης στην Κίνα για 13.8 εκ. δολάρια

Samsung μήνυσε προμηθευτή πούλησε τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης Κίνα, Η Samsung μήνυσε προμηθευτή της που πούλησε τεχνολογία της αναδιπλούμενης οθόνης στην Κίνα για 13.8 εκ. δολάρια

Η Samsung έκανε μήνυση σε έντεκα εργαζομένους προμηθευτή της που πούλησε παράνομα τεχνολογία σχετικά με την αναδιπλούμενη οθόνη της εταιρείας σε εταιρεία στην Κίνα προς 13.8 εκ. δολάρια.

Μεγάλο πλήγμα για τη Samsung μιας και τα μυστικά της σχετικά με την αναδιπλούμενη οθόνη της, Infinity Flex Display, πουλήθηκαν παράνομα από προμηθευτή της μέσω του CEO και οκτώ εργαζομένων του, σε συνεργασία με δύο αντιπροσώπους της Κινεζικής εταιρείας, προς 13.8 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα από κανέναν που εμπλέκεται στην υπόθεση, με τη Samsung να έχει υποβάλλει συνολικά έντεκα μηνύσεις σε βάρος όσων συμμετείχαν.

Σε δήλωση της Samsung, μέσω εκπροσώπου της, αναφέρεται πως είναι σοκαρισμένοι όλοι από τα αποτελέσματα των ερευνών, με τον προμηθευτή της εταιρείας να μετέφερε παράνομα τα σχέδια και εξοπλισμό για την τεχνολογία 3D Lamination αναφορικά με τις αναδιπλούμενες OLED οθόνες σε Κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει οθόνες για το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου 2018. Όπως είναι λογικό, κάτι τέτοιο “έσπασε” τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογραφεί για μια τεχνολογία που η Samsung ανέπτυξε μέσα σε έξι χρόνια, έχοντας ξοδέψει περίπου 134 εκατομμύρια δολάρια για να φτάσει το επίπεδο των οθονών της στα επίπεδα που έχει φτάσει μέχρι σήμερα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisN9

Κάπως έτσι βγαίνουν τα φτηνά κινέζικα κινητά που λέμε εμείς ότι μας σκέφτονται και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με την μισή τιμή. Ρε ουστ. Μόνο Samsung, Sony και iPhone. Τέλος.

joe

αααα καλαααα ααα ρε σαμσουνγκκκ

NikosAr

Αφορμή για να σταματήσει προς το παρόν η ανάπτυξη της αναδιπλούμενης οθόνης …. λέω εγώ τώρα

Manoslve

Κινα. Η χώρα της αντιγραφής και της χαμηλής ποιότητας. Μια μέρα θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

godis

Ναι μωρε εχει αναγκη η κινα να κλεψει την φοβερη τεχνολογια των αναδιπλωμενων κινητων της samsung μια και δεν εχει δικια της τεχνογνωσια.Ρε σεις ειμαστε σοβαροι εδω οι κινεζοι αυτη την στιγμη εχουν το πιο προηγμενο δορυφορο σε τροχια γυρω απο τον πλανητη και σεις μιλατε για πατεντα αναδιπλουμενων κινητων.

Flagship killer

@godis μόνο που τώρα θέλουν να πουλήσουν foldable κινητά ,όχι… δορυφόρους…!
Επίσης η Χαβάη, η μιξα-ομι και λοιποί “γίγαντες” δε νομίζω πως φτιάχνουν δορυφόρους, όπως βεβαίως δε φτιάχνει η samsung ή η Apple… !
όπως και να χει μπορείς να συνεχίσεις να χαίρεσαι για τους…. δορυφόρους… 😂😂😂😂

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

καλα κανει ο τραμπ και τους γλενταει..

ετσι βγαινουν τα κινεζικα μιση τιμη καθως δεν ξοδευουν μια σε rnd…!

godis

Flagship killer και ξαναλεω ειδικα σε σενα.Εχουν την τεχνογνωσια να πρωτοστατησουν σε οποιονδηποτε τομεα της τεχνολογιας, πιστευεις οτι δεν εχουν τα απαραιτητα μυαλα στους κολπους τους να φτιαξουν μια αναδιπλουμενη συσκευη;. Περι βιομηχανικης κατασκοπιας, ενιοτε και κλοπη σου ειναι αγνωστες λεξεις μιας και θελεις να δειχνεις τεχνολογικα ενημερως;…και αυτο δεν ειναι μονο κινεζικο φαινομενο.

Jimis

Μα η κάθε εταιρεία θα ήθελε να έχει αυτά τα σχέδια. Είτε κινεζική είτε οποιαδήποτε άλλη. Τυχαίνει να είναι κινεζική, μιας και όντως έχουν την τάση της αντιγραφής.
Αλλά δε μου λέτε, εσείς που λέτε για τους Κινέζους, ποια η διαφορά οταν έπεφταν μηνύσεις απο εταιρείες κολοσσούς (apple-sams. , qualcomm-apple, intel-qualcomm κτλ.), για αντιγραφές ο ένας απο τον άλλο??Και ποιός μου λέει εμένα οτι κι εκεί δεν είχαν κλαπεί σχέδια πριν καν βγουν στη φόρα.
Στο θέμα μας τώρα: ούτως η άλλως θα αντέγραφαν την πατέντα αμέσως μετά την κυκλοφορία της, όχι μόνο κινεζικές, αλλά όλες οι εταιρείες σιγά σιγά.
Απλά ήθελαν να έχουν την πρωτιά κάποιοι τώρα.
Πάντα κάποιος θα είναι πρωτοπόρος κάπου, με όποιο κόστος ερευνών κτλ, που στη συνέχεια θα αντιγραφεί.. Παντού!! Δυστυχώς, αλλά thats it.
Και δεν μου λέτε πάλι, για να μιλήσουμε για τα σμαρτφον, ποιός κατασκευαστής έβαλε πρώτος τον αισθητήρα δαχτ. αποτυπώματος κάτω απο την οθόνη?? Κινέζος..
Στην πορεία που θα το εφαρμόσουν, θεωρητικά όλοι, θα έχουν αντιγράψει τον Κινέζο, ο οποίος έκανε ενα σορό έρευνες και σχέδια γι αυτή την πατέντα.
Προσοχή όμως, δεν επικροτώ κανέναν, ούτε παίρνω το μέρος κανενός!!
Αυτά γίνονται παντού, εκεί θέλω να καταλήξω.

godis

Jimis αυτο λεω και γω στο σχολιο μου περι βιομηχανικης κατασκοπιας,και εμπας περιπτωση τι μας νοιαζει εμας σαν καταναλωτες; εχουμε μετοχες στην εκατοστε εταιρια; και τελος ποιοι ειμαστε εμεις οι πουθεναδες (εννοω την χωρα μας) να κατακρινουμε τους κινεζους και οποιοδηποτε κινεζο ΟΤΑΝ εμεις δεν ειμαστε ικανοι ουτε αντιγραφη να κανουμε.

Χρήστος Β.

Είναι μία πρόοδος αυτό για τους Κινέζους. Μέχρι τώρα απλά έκλεβαν τεχνολογίες των αντιπάλων τους, τώρα πληρώνουν για τα κλεμμένα…

navarxos

εμένα δεν με ενδιαφέρει. θα παρω τεχνολογια samsung με 250 ευρω.

Ιωάννης jb

Δε τους πάω τους Κινέζους είναι φουλ στην αντιγραφή και σύμφωνα με αυτό το άρθρο είναι και μεγάλοι κλέφτες..
Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως όλοι μα όλοι τους έχουν αντιγράψει το τραγικό σεμεδακι του μήλου..
Έπιασα xz3 τις προάλλες.. Το λες δε το λες αντιγραφή του s8.. Αλλά έχει τα δικά του στοιχεία που στα μάτια αυτών που ξέρουν φαίνεται σαν κάτι το τελείως διαφορετικό από τα galaxy και όλα τα υπόλοιπα κλωνοποιημενα μήλα..
Τους έτριψε στη μούρη και την καλύτερη ever oled οθόνη…
Που σε συνδυασμό με το κορυφαίο ui και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά το καθιστούν για μένα μακράν τη καλύτερη επιλογή εκεί έξω

panos

Οι κινέζοι είναι γνωστοί για τις αντιγραφές τους και δεν το κάνουν μόνο στον τομέα της τεχνολογίας αλλά σε όλα στα ρούχα στις αλυσίδες τροφίμων καφέ στα πάντα. Για αυτό και η έκφραση ”από τα κινέζικα το πήρες”

Christz

Καλά έκαναν και την έκλεψαν. Εξάλλου κάποια στιγμή τα την αντέγραφαν και θα την έβγαζαν στην παραγωγή.. απλά τώρα μάλλον θα την βγάλουν πρώτοι…
Τώρα θα πάρουμε τεχνολογία 1000+ € στο 1/3. Αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς! Και στους μετόχους της soumi συλλυπητήρια…

** Όταν η soumi κλέβει πατέντες των Κινέζων όλοι κάνουν τις πάπιες… Και αρχίσω να αναλύω γιατί θα μου πάρει αρκετές σειρές και βαριέμαι..

Agnostos13

Jimis:
Η πρώτη εμπορική υλοποίηση αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη (μέσα στο digitizer) ήταν της Synaptics. Αυτή ήταν που συνεργάστηκε με Κινέζο κατασκευαστή και το παρουσίασαν πρώτοι. Όμως η τεχνολογία δεν ήταν του Κινέζου. Και η Synaptics είναι εταιρεία των ΗΠΑ.

ΥΓ. Για την ιστορία εφόσον αποδεικνύονταν πετυχημένη η συγκεκριμένη υλοποίηση η Synaptics είχε προσύμφωνο με 5 κορυφαίες εταιρείες του χώρου να αυξήσει την παραγωγή και να τους προμηθεύσει με αντίστοιχους αισθητήρες.

Jimis

Agnostos 13
Είσαι καλά πληροφορημένος, και όντως το έθεσα λάθος όπως το είπα με τον αισθητήρα.
Όμως το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι άλλο.
Είτε Κινέζος είναι είτε οποιοσδήποτε άλλος.
Οι αντιγραφές δίνουν και παίρνουν, παντού και πάντοτε.
Φιλικά πάντα..

Χρήστος Β.

Άλλο αντιγραφή άλλο κλοπή.
Άλλο βλέπω κάτι μου αρέσει κάνω έρευνα και φτιάχνω ένα ίδιο, και άλλο κλέβω την τεχνολογία από κάποιον και τη χρησιμοποιώ αυτούσια.
Απορώ με όσους λένε πως καλά έκανε.

Jimis

Μα Χρήστο, σχεδόν πάντα αυτό συμβαίνει.Δυστυχώς.
Το καλά έκανε δεν υφίσταται. Είναι όμως η τακτική του ανταγωνισμού.
Ίσως εμείς, για τις τσέπες μας, να μπορούμε να πούμε “καλά έκανε”.
Ηθικά δεν υφίσταται όμως..

Agnostos13

Σίγουρα η βιομηχανική κατασκοπία δίνει και παίρνει.
Γι αυτό η Apple παντεντάρει κάτι σχεδόν 10 χρόνια πριν το βγάλει στην κυκλοφορία…

Χρήστος Β.

@Jimis
Καταρχήν να τονίσω πως είναι άλλο το αντιγράφω και άλλο το κλέβω.
Όχι δεν κλέβουν όλες οι εταιρείες. Πολλές αντιγράφουν αλλά δεν κλέβουν.
Οι περισσότερες περιπτώσεις με δικαστικές διαμάχες εταιρειών (π.χ. apple vs Samsung κλπ) αφορούν παραβιάσεις πατεντών και όχι κλοπή (με την έννοια που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο).
Η περίπτωση που γράφει το άρθρο λέγεται βιομηχανική κατασκοπεία.
Οι Κινέζικες εταιρείες επιδίδονται ευρέος στο άθλημα αυτό.
Μέχρι πρότινος γινόταν μέσω του PLA (People’s Libaration Army – στρατος), ενώ πρόσφατα ανέλαβε άλλη υπηρεσία.

Jimis

Και ξαναλέω Χρήστο, ποιός μου λέει εμένα οτι δεν έχει υπάρξει “κλοπή” και απο αυτές τις εταιρείες και απλά φαίνεται μετέπειτα σαν παραβίαση πατέντας, όπως λες, ή κοινώς αντιγραφή??!
Δεν θεωρώ οτι μόνο ο Κινέζος κάνει τέτοιου είδους κατασκοπεία, επειδή είναι “στο DNA του”!!
Οι μεγάλες εταιρείες πάνε με το σταυρό στο χέρι?
Το τί διαβάζουμε εμείς, απέχουν καμία φορά παρα σανκας απο την πραγματικότητα.
Πάντα με κάθε επιφύλαξη, και από τη σκοπιά του καταναλωτή το λέω.

Χρήστος Β.

Jimis δεν πάνε οι μεγάλες εταιρείες με το “σταυρό στο χέρι”, και σε Δυτικές εταιρείες υπάρχουν πολλά περιστατικά (μέχρι και στη formula 1). Η διαφορά είναι πως οι Κινέζοι το κάνουν συστηματικά και με κρατική υποστήριξη.
Ψάξε ενδεικτικά: “US Officials Arrest Chinese Spy Accused Of Stealing Aviation Secrets” θα διαβάσεις πολλά ενδιαφέροντα για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.