Η Samsung μήνυσε brand ambassador για 1.6 εκ. δολάρια επειδή χρησιμοποίησε το iPhone X δημοσίως

samsung μήνυσε brand ambassador 1.6 εκ. δολάρια iphone x, Η Samsung μήνυσε brand ambassador για 1.6 εκ. δολάρια επειδή χρησιμοποίησε το iPhone X δημοσίως

Η Ksenia Sobchak είναι brand ambassador της Samsung στη Ρωσία και επειδή χρησιμοποίησε το iPhone X σε τηλεοπτική συνέντευξη, καλείται να πληρώσει 1.6 εκ. δολάρια λόγω μήνυσης της εταιρείας για παραβίαση των όρων του συμβολαίου της.

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια, δημοσιογράφος και πολιτικός, Ksenia Sobchak, είχε υπογράψει συμβόλαιο για να προβάλει και να χρησιμοποιεί συσκευές της Samsung, δρώντας σαν πρέσβειρα της εταιρείας στη Ρωσία. Σύμφωνα με τους όρους ενός τέτοιου συμβολαίου, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί κάποιος μια ανταγωνιστική συσκευή αντί αυτών που πληρώνεται για να προβάλλει δημοσίως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Mirror, η brand ambassador της Samsung χρησιμοποίησε ένα iPhone X σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, καλύπτοντάς το με ένα χαρτί τη στιγμή που οι κάμερες λειτουργούσαν κανονικά, ενώ έχει κατηγορηθεί πως έχει χρησιμοποιήσει το iPhone X σε άλλα τηλεοπτικά event, παραβιάζοντας τους όρους της συνεργασίας της με τη Samsung παραπάνω από μια φορά.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μιας και το 2014 ο τραγουδιστής Adam Levine των Maroon 5, προωθούσε τηn υπηρεσία Samsung Milk Music, με τον ίδιο να εμφανίζεται να προωθεί μια τηλεοπτική του εμφάνιση μέσω ενός iPhone και να συμμετέχει στο iTunes Festival την ίδια χρονική περίοδο. Επιπλέον, ο τεννίστας David Ferrer δημοσίευε tweet για την προώθηση του Galaxy S4 το 2013 από iPhone. Το ίδιο συμβάν έγινε και από την PR team της BlackBerry το 2015, προωθώντας το BlackBerry Classic μέσω Twitter από το iPhone, με το τελευταίο “λάθος” να γίνεται από τη “Wonder Woman”, Gal Gadot, στέλνοντας tweet για την προώθηση του Huawei Mate 10 Pro μέσα από το iPhone που η ίδια χρησιμοποιούσε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μakis

Αμα στα σκανε χοντρα οι ανταγωνιστες των εν λογω κινητων εταιριων και σου δινουν και μια ομαδα καλων δικηγορων ωστε να γλυτωσεις με ελαφρες “γρατσουνιες”, και ποιος δν το θα το κανε! Μν κρυβομαστε πισω απτο δαχτυλο μας, το χρημα κινει τα παντα… Αποψη μου βεβαια αλλα να πω ειναι η μονη “διασημη” που το εκανε να πω ενταξει καταλαθος, αλλα εδω το Τεκπλοκ :Ρ μου εβγαλε ολοκληρη ομαδα..

Nikopoup

Αν θυμάμαι καλά και η Oprah είχε διαφημίσει το surface και από κάτω έγραφε sent from my iPad

Agnostos13

@Nikopoup:
Εγώ θυμάμαι κάποια φάση που στις ειδήσεις του CNN (ΗΠΑ) είχαν μπροστά τους οι δημοσιογράφοι Surface 3 (προφανώς sponsored) και σε μια λήψη φάνηκε οτι τα χρησιμοποιούσαν ως stand για να ακουμπάνε τα iPad…

GS

Καλά της έκανε. Ας πήγαινε στην Apple άμα ήθελε.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

η samsung εχει ΚΑΕΙ με τον ιδιο ακριβως τροπο πανω απο 10 φορες, λογικο να εχει ξυπνήσει πια και να τραβα μηνύσεις

ισως τη μεγαλ8υτερη ξεφτυλα απο ολες οσες εχει υποστει την ειχε φαει με τον LeBron James και το note 3…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

δεν ειναι μονο τα περιστατικα του άρθρου. εχει καει πολυ περισσότερες φορες . κανενας διασημος δεν απαρνειται το iphone του για μερικα εκατομμύρια και εδω ταιριάζει το ..samsung apple δεν θα γινεις ποτε…!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

δε μπορω…

καθε φορα που θελω να βγαλω την sim απο το Samsung μου και χρησιμοποιω καρφίτσα τρελαινομαι ….

Giako

Η Helen Degeneres στα όσκαρ έβγαλε την διάσημη σέλφι με note και στα παρασκήνια τουίταρε με iphone. Καλό θα ήταν η sammy να σταματήσει να επιστρατεύει διάσημους για πρώθηση των προϊόντων της.

Chris_BMW

Καλώς η κακώς (Κακώς για εμάς που αγαπάμε iOS ) το brand της Apple έχει καθιερωθεί σαν ακριβό αξεσουάρ μόδας (εξού και οι ανοδικές τιμές των τηλεφώνων της) όποτε η Samsung θεωρώ πως «τζάμπα» πληρώνει ..

Θα ήθελε και αυτή (όπως και η huawei) αλλά και άλλες ,να ήταν στη θέση της Apple και προφανώς κάνουν ο,τι μπορούν γιαυτο .

Τυχεροί λοιπόν όσοι βολεύονται με της συσκευές της και το Android γιατί μπορούν να έχουν μια εξίσου καλή συσκευή με το I phone xs στα μισά λεφτά …

Εγώ που θέλω iOS θα πρέπει να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανανεώσω καλώς εχόντων των πραγμάτων του χρόνου με την καινούργια ναυαρχίδα της ..

forneverarrow

Δεν είναι τυχαίο πάντως που παρά τα συμβόλαια που υπογράφουν με αλλαγές εταιρίες στο τέλος iPhone χρησιμοποιούν! Οκ, ως ένα σημείο είναι μόδα ή σύμβολο, αλλα θα είχε ενδιαφέρον να κάνουμε ένα τεστ: βρείτε τυχαία ένα άνθρωπο που ξέρει βασικά πράγματα (όχι ψαγμένα) απο smartphones και προσφέρετε να επιλέξει τσάμπα μεταξύ iPhone Xs απο τη μια και οποιουδήποτε άλλου Android flagship απο την άλλη. Κάτι μου λέει οτι στο σήμα της Apple θα πάει, και ο νοών νοείτο…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

o βλαχακης φετος γιατι δεν εκανε ΚΙΧ για την τιμη των ακομα πιο ακριβων iphone απο το x? ενω περυσι εκραξε και τη τιμη και τα μολις 64 giga??

ΔΕΝ εκανε κιχ λοιπον
Διότι το μπροστά απο ολους εμας τμήμα marketing της apple φροντιζει να κανει τα αλματα στην τιμή μεθοδικά , υποβαλοντας μας υποσυνείδητα την αυξηση τιμης ως κατι το φυσιολογικό με αποτέλεσμα πλεον να θεωρουμε λογικο το χιλιάρικο που μεχρι πέρυσι -το ίδιο ποσο- μας φαινοταν αδιανόητο

επισης αν το φετινο iphone max εβγαινε στα 799 ευρω με το note στα 1049 πολλοι διάσημοι θα το γυρνουσαν σε samsung

ξερει πολυ καλα το επιστημονικής καταρτισης marketing της apple τι κανει με το pricing….

Beowolf Ahates

Δεν ξέρω ούτε ένα απ’ τα ονόματα των “διάσημων” που γράφετε.
#fashion_victims_world

Agnostos13

@forneverarrow:
Θα σου απαντήσω στο ερώτημα σου με ένα γεγονός:
Πριν μερικά χρόνια μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών έκανε ένα διαγωνισμό οπού ο νικητής θα μπορούσε να πάρει από το κατάστημα ότι ήθελε δωρεάν μέσα σε 100”. Τι έκανε λοιπόν; Με το που ξεκίνησε πήγε και σκούπισε το ράφι με τις συσκευές της Apple…μετά πήρε μερικά Galaxy και ύστερα κάποιες παιχνιδομήχανες, laptop και τηλεοράσεις! Λες να το έκανε λόγω σήματος;
Αν λοιπόν είναι κάποιος πιο πονηρεμένος στο τεστ σου θα επιλέξει τυφλά στο iphone Xs. Φυσικά όχι τόσο λόγω σήματος όσο λόγω μεταπωλητικής αξίας! Έτσι αν γουστάρει iOS θα είναι καλυμμένος διαφορετικά το δίνει και παίρνει μια android ναυαρχίδα και μένουν και ρέστα. Το ανάποδο είναι ούτος ή αλλιώς σχεδόν απίθανο!

Dimitris

Θυμάμαι κάποια στιγμή πολλά έτη πίσω, που σε μήνυμα error web server του site της Microsoft έδειχνε οτι έτρεχε Apache

Άγγελος

Δεν πειράζει ας τσίμπαμε εμείς τα Android ναυαρχίδες 2016-2017(150-200€) σε τιμές τσάμπα και άσε τους άλλους να αγοράζουν τα iPhone σε τιμές στο διάστημα για pul mure!! Αν έχεις την οικονομική άνεση βέβαια δεν θα σε πειράξουν τα επιπλέον χρήματα για το iPhone όσα κι αν είναι αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.