Η Samsung “πάτησε” κορυφή στην Ινδία εκθρονίζοντας τη Xiaomi

samsung κορυφή αποστολές smartphone ινδία xiaomi, Η Samsung “πάτησε” κορυφή στην Ινδία εκθρονίζοντας τη Xiaomi

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint Research, η Samsung κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή αναφορικά με τις αποστολές smartphone για την αγορά της Ινδίας, “ρίχνοντας” ταυτόχρονα τη Xiaomi στη δεύτερη θέση.

Η Xiaomi βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας για την αγορά της Ινδίας από το τελευταίο τρίμηνο του 2017, κάνοντας τη Samsung να χάσει την πρωτιά σε ακόμα μια αγορά μετά από αυτήν της Κίνας. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και αυτό φαίνεται να το οφείλει στα Galaxy J6 και J8 τα οποία έδωσαν και πάλι τα πρωτεία στη Samsung στην Ινδία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών είναι μικρή, μιας και η Samsung είναι ο κορυφαίος προμηθευτής smartphone μιας και κατέχει το 29% των αποστολών, ενώ η Xiaomi το 28%, δίνοντας μια πραγματική μάχη στην τεράστια αγορά της Ινδίας. Όσον αφορά τα στοιχεία σχετικά με το ίδιο χρονικό διάστημα για το 2017, Samsung και Xiaomi είχαν το 24% και 16% αντίστοιχα, και παρά το άλμα της Xiaomi, η Samsung κατάφερε να “πατήσει” στην κορυφή.

Αναλυτής της Counterpoint Research αναφέρει πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης σειράς J, έδωσαν την πρωτιά στη Samsung, η οποία δε σταματάει τις επενδύσεις της στη χώρα με το νέο εργοστάσιο παραγωγής που θα καταφέρει να διπλασιάσει τις συσκευές από τα 5 στα 10 εκατομμύρια τεμάχια το μήνα, με συνέπεια μια ακόμα καλύτερη τοποθέτηση στην αγορά της Ινδίας.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john

και πολύ καλά έκανε ας βγάλει καλά τηλεφώνα με σωστό ui και όχι σπασαρχι… να πάει μπροστά ότι πληρώνεις περνάει πως να το κάνουμε όλοι με ένα xiaomi στο χέρι και έχουν και απαίτησης γιατί το ένα και γιατί το άλλο ;; γιατί το αγόρασες ρε μάγκα δεν ήξερες ότι σε αυτά τα λεφτά θα σου κάνει πρόβλημα

Ioannis

John απο το 2013 μεχρι και πριν απο 2 μηνες αλλαξα συνολικα 4 κινητα samsung s4 mini, s4 Lte-a , s6 edge plus και s7 edge και πλεον ειμαι με το redmi note 5 Ai dual cam. Πιστεψε με το μονο π μ ελειψε απο τη samsung ειναι η amoled ( αν κ το panel του redmi note 5 Ai ειναι πολυ καλο ειδικα γι αυτη την κατηγορια τιμης και προερχομενος απο το s7 edge…) Η καμερα? καποιο λενε οτι τα χιαομι εχουν χαλια καμερα αντιθετως αν εξαιρεσω οτι δεν τραβαει βιντεο 4κ η για την ωρα ( γιατι με τη miui 10 θα ενεργοποιηθει ) δεν τραβαει 1080p 60fps Ομως τραβαει ενα αξιοπρεπεστατο 1080p με EIS που πραγματικα δουλευει αψογα και σε θεμα φωτογραφιας οι διαφορες ειναι ελαχιστες! Και θα μεινω εδω για την ωρα μεχρι να πεσει η τιμη του Mi8! Αν και πρωην samsungακιας π δεν ηθελα να παω σε καμια αλλη μαρκα μια χαρα μ εκατσε η Xiaomi…. και πολυ καλο αυτο π η samsung πηρε την πρωτια για μενα για να βελτιωθει κ αλλο η xiaomi που ηδη εχει κανει μεγαλα βηματα.

Jimis

‘Ασε ρε john να πούμε.. Γιατί το ένα γιατί το άλλο..
Τί γιατί??
Πες, έχω απορία να διαβάσω τί ακριβώς ακούς από χρήστες xiaomi?!

antonis

Jimis να σου πω εγω καμενα πιξελ,φουσκωμενες μπαταριες,κολληματα και αγιος ο θεος και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα…….Α και κινητα παντοφλες ειδικα τα note και mi

Σετ

Είχαμε τη χαβαι με κάτι τέτοια “τεχνολογικά νέα”,
Να τη τώρα κι η θεία που ξύπνησε απ τον πόνο!

godis

john εγω παντως με xiaomi redmi note 4 snapdragon 625 3-32 στην κατοχη μου κοντα στους 14 μηνες και φορτωμενο με καμια 30ρια εφαρμογες δεν εχω κανενα προβλημα.λαγκ δεν ξερω τι θα πει απο τουμπες αλλο τιποτα μπαταρια κοντα στις 2 μερες φωτογραφια σκασιλα μου και αν δεν ειναι και η καλυτερες και το κυριοτερο ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ THN ΤΣΕΠΗ να το αποκτησω.

Jimis

antonis προτότυπα προβλήματα βλέπω και στοχευμένη απάντηση κιόλας..Με αριθμούς.
Και δεν θυμάσαι και τί αλλά μπορεί να βγάλει, ένα τηλέφωνο.. Σκέψου λίγο ακόμα.. κάτι θα βρεις, δεν μπορεί..

Jimis

Α ξέχασα για τις παντόφλες που είπες antonis..
Είναι όπως τις αποτυχημένες apple και huawei μωρέ..με τα plus και mate, αντίστοιχα, μοντέλα.
Ααα και τα note της samsung. Μα πώς μου διέφυγε…

Newton

Antonis τράβα στη σπηλιά σου. Έλα , σε παρακαλώ

Theo

Καλύτερα. Μπορεί να είναι κυρίαρχη η χιαομι αλλά να μην επαναπαύεται κιόλας. Έτσι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε συσκευές με χαρακτηριστικά ναυαρχιδων σε τιμές που κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

theo.geor

Σύμφωνα με έρευνα της Blancco’s, το 27.4% των κινητών της Samsung, βγαίνουν ελαττωματικά, σε αντίθεση με αυτών της Xiaomi, τα ελαττωματικά κινητά της οποίας, φτάνουν στο 14.2%.
Παρεμπιπτόντως, έχω το Samsung Galaxy Note 5, με το οποίο δεν έχω αντιμετωπίσει κάνε πρόβλημα.

john

ρε μάγκες ….” Έτσι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε συσκευές με χαρακτηριστικά ναυαρχίδων σε τιμές που κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.” το ακούω αυτό από παντού δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιο λακο έχει η φάβα δεν γίνετε να δίνει αυτά που δίνει σε αυτές της τιμές τι είναι αυτή η καλή εταιρία που νοιάζεται και την τσέπη σου βάζει τα κατώτερης ποιότητας πράγματα πχ σου δίνει 64 γιγα και από θέμα ταχύτητας είναι πιο αργός και από το χάρο και τέτοιες μαλ.. για να καμαρώνει ο κλαρίνο γαμπρός εγώ έδωσα 2 φράγκα και το τηλέφωνο μου είναι το ίδιο με τον άλλο που μάτωσε για να το πάρει ε όχι φίλε δεν είναι δεν έχεις το ίδιο τηλέφωνο με αυτόν που τα έσκασε και πίρε ποιοτική κατασκευής και καλύτερη τεχνολογία πλέων κατά τα ψέματα το κινητό που κρατάς ορίζει και το κοινωνικό σου στατους στα λεφτά πλερώνεις και αυτό και το αφτερ σειλ και τα απντειτ πάντα τα προϊόντα του λάου είναι αγαπητά άλλα κατά βάθος όλοι θέλουμε πολυτέλεια πάντως εγώ αν δω κάποιο με χιαομι δεν θα πω α δες μπράβο ξέρει από τηλεφώνα θα πω α δες δεν έχει λεφτά να πάρει ένα της προκοπής άποψη μου θα πειραχτούν πόλοι… Συνέχεια »

godis

το κινητό που κρατάς ορίζει και το κοινωνικό σου στατους….Φιλε θα ου πω το εξης…την επομενη φορα που θα δεις καποιον με xiami στα χερια μην τον λυπηθεις καθολου γιατι αυτος να εισαι σιγουρος οτι εχει λεφτα να παει σε ενα καλο εστιατοριο να φαει, διακοπες να κανει, και να κερασει και μια γκομενα καφε, και επειδη δεν ξερει και κανενας την οικονομικη θεση του αλλουνου εγω προσωπικα εχω φραγκακια να παρω δεκα ναυαρχιδες και οχι μια για αυτο ακριβως τον λογο το οτι δεν τα πεταω σε ενα τρυπιο κουμπαρα.!!

Jimis

john.. καταλάβαμε το πρόβλημα σου..Μην το αναλύσουμε άλλο..
Έχω mi mix, που πραγματικά είναι εντυπωσιακό και με έχει ευχαριστήσει όσο καμία άλλη συσκευή που είχα..
Θα μπορούσα να είχα αγοράσει μία απο τις άλλες ναυαρχίδες που κυκλοφορούσαν τότε (πριν 1,5 χρόνο), αλλά τα έδωσα στον Κινέζο γτ τα αξίζει..
Ακόμα και σήμερα παραμένει εντυπωσιακή συσκευή..
Ελα να το βάλουμε δίπλα στα αντίστοιχα iphone και samaung να μου πεις…

godis

john και για να κλεισω το σχολιο μου μια και με διακοψανε το status ενος ανθρωπου φαινεται απο τα ρουχα το ρολοι τα παπουτσια το αυτοκινητο το σπιτι την δουλεια που κανει και οχι απο ενα σκατο κινητο αυτα.!!!

Solon

Έχω S7 Edge, Note 8 και Xiaomi Redmi Note 5. Ρε παιδιά μη λέτε ότι θέλετε. Τα Xiaomi δεν παίζονται στο VFM αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα στην ποιότητα των φωτο με τις ναυαρχίδες Samsung. Επίσης και στις επιδόσεις. Π.χ. To Note 8 θέλει 3 δεύτερα να φορτώσει την πίστα στο Asphalt 8, το Xiaomi 10. Το πραγματικό ερώτημα είναι; Χρειάζεσαι πραματικά τόσο καλές φωτογραφίες από το κινητό σου; Αν όχι τότε δεν έχεις λόγο να πληρώσεις ναυαρχίδα Sasmung – Apple. Επίσης χρησιμοποιείς το κινητό σαν παιχνιδομηχανή; Τότε σε ενδιαφέρει η ταχύτητα φόρτωσης.
Όσον αφορά αυτά που γράφει το άρθρο ο συναγωνισμός γίνεται μεταξύ των φτηνών της Samy και της Xiaomi και όχι των ναυαρχίδων. Στα φτηνά πάντως εγώ σίγουρα θα προτιμούσα μεταξύ του J7 και του Redmi Note 5 το Redmi.

Jimis

Συμφωνώ απόλυτα με Solon.
Όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους προφανώς. Είναι τί θέλει ο καθ ένας.
Όχι όμως να μιλάμε για δήθεν προβλήματα επειδή έχει μεγάλη γκαμα οικονομικών συσκευών, οπότε κάπως πρέπει να δικαιολογηθούν αυτές οι τιμές!?
Βγαίνει εδώ ο κάθε άσχετος που απορροφάται απο το marketing apple samsung, και μετά???Το χάος..
Όπου πάει η μάζα και η τάση, για να είναι δήθεν αρεστός στην κοινωνία..
Αυτοί είμαστε κύριοι!!!!

Kos

Πριν λίγο καιρό η Samsung είχε παρουσιάσει ένα διαφημιστικό από αυτά τα”γνωστά”. Με τίτλο “Δεν αρκεί να είσαι μόνο πιο γρήγορος”. Συγκρίνοντας το νέο A8 με το One +6!!! και ισχυριζόμενη ότι το A8 έχει καλύτερη κάμερα και οθόνη….. άρα είναι καλύτερη αγορά από το One +6! Αυτή την άποψη έχει για τα κινητά των άλλων εταιριών όπως και πολλοί κάτοχοι Samsung. Αλλά επειδή λέτε για τους κατόχους συσκευών Xiaomi να δείτε και αυτούς που έχουν συσκευές A & J τι έχουν και τί νομίζουν ότι κρατάνε στα χέρια τους……

Dimi8

Κατ’ αρχήν, συμφωνώ με την άποψη πως αυτές οι εναλλαγές κάνουν καλό σ’ εμάς τους αγοραστές και αυτό είναι που τελικά μετράει. Το θέμα είναι να έχουμε καλύτερες επιλογές και πολλές επιλογές. Το πρώτο πλέον το έχουμε, το δεύτερο σιγά σιγά περιορίζεται. Και αναφέρομαι κυρίως στο μέγεθος της οθόνης (ήδη τελειώνουν τα iphone 4″ και 4,7″, καθώς και τα παλιά καλά 5″ με μέγεθος περίπου στα 14,0 cm-κάποιοι θέλουμε τη χρήση με το ένα χέρι, πως να το κάνουμε;κινητά είναι, όχι τάμπετ), notch, αφαίρεση δακτυλικού αποτυπώματος κλπ. Η δεύτερη παρατήρησή μου έχει να κάνει με τα σχόλια πολλών εδώ μέσα. Καλό είναι όταν κάνουμε συγκρίσεις, να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Πχ δεν μπορεί να συγκρίνει κάποιος ένα iphone με samsung και να λέει “α, το android κολλάει”. Γτ android πραγματικό έχουν μόνο τα pixel. Για κολλήματα σε samsung, xiaomi, huawei κλπ, ευθύνονται οι εταιρείες αυτές με τις παρεμβάσεις τους (στο μεγαλύτερο βαθμό) και όχι το ίδιο το android. Το ίδιο ισχύει και για τις αναβαθμίσεις. Ούτε το ότι ένα κινητό παίρνει αναβαθμίσεις για πολλά χρόνια είναι απαραίτητα καλό (δείτε speedtest του ίδιου μοντέλου iphone με διαφορετικές εκδόσεις ios και θα καταλάβετε). Επίσης, δεν μπορεί να λες, όπως ο φίλος πιο πάνω… Συνέχεια »

antonis

@Neeton τι θες να μας πεις τωρα; Οτι λεω ασυναρτησιες; Δυστυχως για εσενα οχι ειναι τεκμηριωμενο και διασταυρωμενο σε ξενα και ελληνικα φορουμ ανοιξε τα στραβα σου και διαβασε…..

antonis

Jimis δεν ειπα για προτοτυπα προβληματα.Ειπε κανεις οτι οι αλλες εταιριες δεν εχουν τετοια προβληματα; Ειχα τετοια θεματα με samsung.Απλα να θυμαστε ολοι οτι πληρωσεις παιρνεις αυτο ισχυει.Ειναι η μοδα της εποχης οπως θα πας να παρεις ενα κινεζικο τζιν των 5 ευρω αντι να παρεις ενα levis που εχει 100.Θα πεις με 5 ευρω δεν με νοιαζει να χαλασει σε 10 μερες.Το ιδιο ισχυει και στα κινητα.Δινουν 150 ευρω για ενα xiaomi αντι να παρουν samsung με 300 και να χαλασει παιρνεις αλλο.Οσο για τις παντοφλες ειμαι κατα απο οποια εταιρεια και να προερχεται.Ιδανικο για μενα απο 5 με 5,2 ιντσες απο κει και πανω δεν …

Jimis

antonis Τότε γιατί τα αναφέρεις, αφού τέτοιου είδους θέματα παρουσιάζονται και σε μεγαλύτερα brands και με μεγαλύτερη συχνότητα κιόλας???
Εκεί θέλω να καταλήξω, εξού και το σαρκαστικό ύφος.
Τώρα όσον αφορά τις παντόφλες δική σου άποψη και σεβαστή, καθώς παντόφλες βγάζουν όλες οι εταιρείες. Εσύ διαλέγεις τί θα πάρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.