Η Samsung ετοιμάζει in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων που θα αλλάζει μέγεθος;

samsung in display αισθητήρα αποτυπωμάτων πατέντα, Η Samsung ετοιμάζει in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων που θα αλλάζει μέγεθος;

Οι ψηφιακοί αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα είναι ενσωματωμένοι στην οθόνη αναμένεται να είναι το επόμενο βήμα στα smartphone και η Samsung καταχώρησε πατέντα σχετικά με το συνδυασμό in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων με ένα νέο home και back πλήκτρο, με τρόπο λειτουργίας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πιο συγκεκριμένα, τα κουμπιά θα βρίσκονται πίσω από την οθόνη αλλά οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με την οθόνη για την πραγματοποίηση εντολών οι οποίες παλιότερα θα εκτελούνταν με τη χρήση hardware ή capacitive κουμπιών. Αυτό που προκαλεί απορία είναι το ότι οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν το μέγεθος του μέσω software για να αυξάνουν ή να μειώνουν το μέγεθος του αισθητήρα ανάλογα με το τι τους εξυπηρετεί.

Η συγκεκριμένα πατέντα αναφέρει πως ο συνδυασμός των κουμπιών θα μπορούσε να τους δώσει πολλαπλές λειτουργίες όπως την ενεργοποίηση της κάμερας, εφαμοργή για πληρωμές μέσω smartphone αλλά και ενεργοποίηση ενός ψηφιακού βοηθού. Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στην αναλογία οθόνης-συσκευής η οποία θα φτάνει το 90%, τη στιγμή που η συγκεκριμένη αναλογία στο Galaxy S9 είναι στο 84.2%.

Είναι άγνωστο το πότε και αν θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project αλλά μπορούμε να γνωρίζουμε το τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της Samsung για την κυκλοφορία των επόμενων συσκευών της.

samsung in display αισθητήρα αποτυπωμάτων πατέντα, Η Samsung ετοιμάζει in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων που θα αλλάζει μέγεθος;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Karl

Σωπα ρε… Τι λες ρε… Να δω ποιος αντιγράφει ποιον…. Άρε κατακαημενοι… Φάτε ότι σας δίνουν

Nikoleas

Εχει βγαλει κανεις αλλος αισθητηρα που αλλαζει μεγεθος και δεν το ξερω? Αγορασε κινεζο να κοροιδεψεις τον εαυτο σου οτι γλιτωσες χρηματα

Karl

Ο Κινέζος που κοροϊδεύεις εσύ… Σου άνοιξε τα στραβά με in display αισθητήρα..Γιαυτο πήγαινε δώσε 8-9 κατοσταρικα εσύ που είσαι πανέξυπνος και τους κοροϊδεύεις και πάρε Samsung…και μετά κάνε και (μπεεεεεεεε).

forneverarrow

@Karl: θες να έχεις κάτι απλά πρώτος απο τους άλλους, ή κάτι που δουλεύει σωστά και καλύτερα απο των πρώτων; Γιατί πρώτη η Samsung έβαλε στο S5 fingerprint αλλα ήταν τραγικός. Πρώτη η Samsung συνδύασε iris scanner με face unlock στο S8, όμως το iPhone X που βγήκε μετά απο 7 μήνες έχει το καλύτερο μέχρι σήμερα. Είναι θέμα προτίμησης τελικά.

χρηστος

Παιδια οι κινεζοι οταν πρωτο-υλοποιουν μια τεχνολογια, οπως πχ το αποτυπωμα στην οθονη, δεν το κανουν για λειτουργικους λογους αλλα για να διαφημιστουν: βιαζονται να το κανουν πρωτοι για να παρουν λιγα λεπτα δημοσιοτητας οι συσκευες τους και στην αληθινη χρηση ειναι ειτε δυσλειτουργικα ειτε μισοτελειωμενα. Πχ τα δακτυλικα αποτυπωματα στην οθονη του Πορσε της Huawei, της vivo κτλ ειναι αρκετα αργα και δεν δουλευουν σε συνθηκες πχ οταν το δακτυλο ειναι υγρο. Η Samsung δουλευει σε ultrasonic αισθητηρα, ο οποιος ειναι πιο γρηγορος, ακριβης & λιγοτερο προβληματικος. Ασε που τετοιες συσκευες δεν βγαινουν σε μαζικη παραγωγη οπως οι ναυαρχιδες των γνωστων εταιριων, οποτε ειναι πιο ευκολη η παραγωγη τους & πιο δυσκολο να εντοπισουν προβληματα οι ελαχιστοι αγοραστες.

Karl

Έγινε ρε. Καλό το παραμύθι. Δηλαδή όταν η xiaomi έβγαλε bezel less τηλέφωνο…και οι άλλοι ψαχνονταν… Είχε προβλήματα ναι. Χαχα. Ρε τι ακούμε. Η πρώτη που έκανε εφαρμογή in display ήταν η vivo…βγαλτε την άχρηστη και αυτή. Μιλάμε δεν έχετε τον Θεό σας

Agnostos13

@Karl:
Να θυμίσω η Xiaomi έβγαλε το πρώτο speakerless τηλέφωνο (δεν ήταν bezeless αλλά με chin) αλλά τελικά προτίμησε το notch και το κλασσικό ακουστικό και πάλι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.