Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Πολλοί καταναλωτές είναι αυτοί που δε συμπαθούν το notch στην οθόνη των smartphone, ενώ υπήρχαν ορισμένοι που με δόσεις χιούμορ έκαναν αναφορά για δεύτερο notch, με τη Google να έχει ήδη ενημερώσει πως δε θα υπάρχουν smartphone με πάνω από δύο notch και τη Sharp να δείχνει πιστή σε αυτό, φέρνοντας το πρώτο smartphone στον κόσμο που θα έχει notch στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης.

Η συσκευή ονομάζεται SHARP AQUOS R2 compact και προορίζεται για την αγορά της Ιαπωνίας και δεν είναι γνωστό το αν θα αρχίσουν ακόμα περισσότεροι κατασκευαστές να ετοιμάζουν συσκευές με δύο notch, τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις πως στρεφόμαστε στην κατάργησή του, σύμφωνα με τις πατέντες που έχουν κατοχυρώσει άλλοι κατασκευαστές smartphone.

Το notch που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης μοιάζει πολύ με αυτό του Essential Phone και ενσωματώνει τη selfie κάμερα, ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει το notch όπου “φιλοξενεί” τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, και όλα αυτά σε μια οθόνη στις 5.2 ίντσες, η οποία με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται μικρού μεγέθους.

Η ανάλυση της οθόνης είναι στα 2280×1080 pixel και έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ενώ στο εσωτερικό του AQUOS R2 compact βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 845 μαζί με 4GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, με το λειτουργικό σύστημα να είναι το Android 9 Pie και τη μπαταρία να φτάνει μόλις τα 2500mAh.

Sharp πρώτο smartphone δύο notch high-end χαρακτηριστικά, Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τακης

Εμεις θελουμε να διωξουμε το νοτσ και αυτη βαζει και αλλο ενα.

ΚώσταςD.

Άμα σταματήσει και η Σόνυ να βγάζει μοντέλα όπως το xz2 compact πάει την κάτσαμε τη βαρκα….😁

gthebest

Να βάλει και άλλα 2 στο πλάι να τα κάνει τέσσερα!!

NtinosMD

Ειναι ΤΕΛΕΙΟ! Ειδικα στις 5,2 ιντσες. Και το νοτς απο κατω ειναι να εχει χωρο το κουμπακι home/αισθητηρας δακτυλικου αποτυπωματος. Απο μενα ειναι ενα totally yes!!!! Με snapdragon 845 λογικα τα 2500mah θ ειναι καλο νουμερακι.

Μιλτος

δοξα τω θεο!! ενα κινητο με κανονικο μεγεθος! Νισαφι πια με τις παντοφλες που δεν χωρανε ουτε στην τσεπη. ας εχει και δυο νοτς, χαλαλι τους. το φαουλ ειναι οτι τουλαχιστον δεν βαλανε το ιδιο πανω κατω.
Αληθεια τωρα.. ειμαστε τοσο μικρο κοινο εμεις που θελουμε κανονικα-μικρα κινητα?

Panolast

Μεγάλη μπαταριά έχει μπορούσαν και 2000 η ακόμα καλύτερα 1275mah καμιά εικασαρια notch και έτοιμο το απουλητο το κινητακι!

micr0g

Αυτό περίμενα τόσο καιρό,άνω κάτω κουτέλα.

djfapples

Στα compact smartphone μόνο SONY

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

το χω αναγκη

μεχρι τωρα εχω σηκωσει το κοσμο αναποδα και δεν εχω βρει περισσοτερα απο ενα νοτς να χω να ευχαριστιεμαι! μπραβο στη sharp ❤

Mitsoukos89

Θέλω να πιστεύω πως όταν έλεγε η Google για δύο νοτς εννοούσε δύο στην πάνω οθόνη ένα για κάμερα και ένα για αισθητήρες και όχι πανω-κατω… Ήμαρτον θεέ μου τι άλλο θα δούμε… 🤐

Γιάννης

Κρατάμε το μέγεθος, πετάμε το notch!

Tasos

Να πω και την δικιά μου γνώμη. Αφού δυστυχώς υπάρχει το nocht στην οθόνη, στα δικά μου μάτια είναι πιο ωραία η υλοποίηση της sharp με τα 2.

giorgosgek

τι μπαταρια ειναι τουτη . Νotch κατω γιατι . Επισης η google εχει πει νομιζω πως δεν θα υποστηριξει δευτερο notch,οποτε ας κανει οτι θελει η sharp. Κατι πηγε να κανει με τι συσκευες και το design , μαζι με αδιαβροχοποιηση , μετα κατι πηγε να φτιαξει με τις καμερες ,με ξεχωριστο φακο για βιντεο, τωρα τελευταια κατι πηγε να φτιαξει με τις οθονες και τα 120 Hz, κατασκευαζει και oled. Τελικα θα παει ακλαφτη αν δεν μπει σε μια σειρα και λυπαμαι.

Chris

Sharp 2013: το πρώτο bezelles κινητό
Sharp 2018: θυμάστε το crystal? Εε του βάλαμε και 2 νοτς

Giannis

Πετάξτε μωρέ κι ένα στη μέση της οθόνης να σπάει η μονοτονία!!! μη τα τσιγκουνεύεστε!

peat

καταπληκτικό !!!!

nikos

Να βάλει κι ένα στο κέντρο να ξεκουράζουμε το δάχτυλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.