Η τελευταία αναβάθμιση ασφαλείας για τα Nexus 5X/6P βάζει και επίσημα τέλος στα Nexus smartphones

τελευταία αναβάθμιση ασφαλείας nexus 6p 5x τέλος, Η τελευταία αναβάθμιση ασφαλείας για τα Nexus 5X/6P βάζει και επίσημα τέλος στα Nexus smartphones

Είναι αλήθεια πως τα Nexus 6P και Nexus 5X δε θα αναβαθμιστούν σε Android Pie αλλά έλαβαν την αναβάθμιση ασφαλείας του Νοεμβρίου, η οποία θα είναι η τελευταία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Google, βάζοντας και επίσημα τέλος στα Nexus smartphones.

Το χρονοδιάγραμμα της Google αναφέρει πως οι συσκευές της θα λαμβάνουν κάθε νέα έκδοση του Android για δύο χρόνια ενώ τις αναβαθμίσεις ασφαλείας για τρία χρόνια. Τα Nexus 6P και Nexus 5X κυκλοφόρησαν το Σεπτέβριο και Οκτώβριο του 2015 αντίστοιχα και έχοντας λάβει την αναβάθμιση ασφαλείας του Νοεμβρίου φαίνεται πως η πορεία τους φτάνει στο τέλος της, τουλάχιστον όσον αφορά τις επίσημες αναβαθμίσεις από τη Google.

Η τελευταία αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα των δύο συσκευών έφερε το Android Oreo και δε θα υπάρξει κάποια άλλη επίσημη αναβάθμιση από τη Google, η οποία έφερε στην αγορά τα Pixel smartphone σαν το διάδοχο των Nexus το 2016. Τα Pixel smartphones έφεραν σταδιακά μια πιο προσεγμένη Android εμπειρία συγκριτικά με τα Nexus smartphones τα οποία έθεσαν τις βάσεις και πέτυχαν όπως φαίνεται το σκοπό τους.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Άσχετα με λογισμικού, οι ασφαλείας δεν θα έπρεπε να κρατάνε λίγο παραπάνω; μιλάμε για επίσημα τηλέφωνα της Google και τα πεθαίνει σε 3 χρόνια! Τη στιγμή που το 5s της Apple πήρε λογισμικού τον Σεπτέμβριο!
Η ακόμα και τα “πουθενά” Windows 5ετιας παίρνουν αναβαθμίσεις ασφαλείας!

mech.al.

Για το 5x που έχω δε χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη, γιατί λαγκάρει πάρα πολύ και η μικρή μπαταρία των 2700mah για το ενεργοβορο sd808 δεν κρατάει όσο έπρεπε, ακόμα και μετά την αλλαγή μπαταρίας που έκανα. Καλύτερα ο χρήστης να πάει να αγοράσει android one με 200 ευρώ… Δεν ήταν η εμπειρία χρήσης που περίμενα από Google αλλά με κινητό των 250 ευρώ τι να δώσουν, ιδικά τώρα πάνε να γίνουν η δεύτερη Apple….

Makis

Περίεργο αυτό που λες mech για το λαγκάρισμα. Ενδεχομένως θα τον ήπιε με καμμία αναβάθμιση λογισμικού. Είχα nexus 4 και μέχρι να τα παίξει το digitizer πήγαινε αεροπορία. Είμαι σίγουρος ότι εάν του αλλάξω οθόνη θα παίζει ακόμη μια χαρά. Και κοροϊδάρα να αλλάζω κάθε χρόνο τηλέφωνο δεν ήμουν ποτέ και ας έχω την άνεση.

Χρισταρας

τΤο πουλησα στην ωρα του το Nexus 6P πηρα iPhone XS Μax (256GB) και βρηκα την υγεια μου.

mech.al.

@Makis
Η Google μαζί με την LG έκαναν τεράστια λάθη στο 5Χ… Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν το ντιζάιν της μητρικής με επεξεργαστή πάνω από ραμ σε μορφή σάντουιτς για μείωση απαιτούμενου χώρου με αποτέλεσμα να μειώνεται η επαφή μεταξύ τους λόγο θερμότητας και στο τέλος να έχεις ένα ωραιότατο bootloop (που είχα εγώ σε κινητο ενάμιση χρόνου) ή στη καλύτερη περίπτωση να έχει συχνά λαγκ όταν αυξάνεται η θερμοκρασία γιατί πέφτει η απόδοση του επεξεργαστή. Πίστεψε με η αλλαγή, η αυξομείωση της θερμοκρασίας στη πίσω πλευρά κάτω απο τη κάμερα ήταν τόσο ακαριαία που άλλαζε όλη η συμπεριφορά της συσκευής από στιγμή σε στιγμή, ενώ επιρεαζε και την κατανάλωση μπαταρίας (που επίσης ξέφτυσε σε ενάμιση χρόνο) . Τόσα κινητά πέρασαν από τα χέρια μου τέτοια συμπεριφορά θερμότητας δεν έχω ξανασυναντήσει! Ένα άλλος λάθος ήταν η επιλογή 2 γιγα ραμ για τη μεσαία 5Χ και 3 γιγα για 6P (που ήταν λάθος επιλογή της Google) ενώ έπρεπε να να είχαν 3 και 4 όπως όλες οι άλλες ναυαρχίδες και αποδείχθηκε περίτρανα σε βάθος χρόνου… Γι’αυτό και το 5Χ ενώ παρουσιάστηκε στα 500 ευρώ σε λίγους μήνες έβρισκες στο σκουτζ ακόμη και για 230 ευρώ.

Makis

Ωραίος. Για πες τώρα σε stock Android τι αγοράζουμε εκτός από Motorola που μου είναι συμπαθής και την γνωρίζω. Φυσικά σε budget της ένδοξης σειράς nexus με τιμή που είχαν στους 12 μήνες, 300-400€ δηλαδή γιατί παραπάνω δεν δίνω. Αν και έχω SE που δεν το αλλάζω με τίποτε αλλά αν χαλάσει, με τα χιλιάρικα που ζητάει η Apple δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μια στο εκατομμύριο τόσο πεταμένα λεφτά.

forneverarrow

Απλά γελάω… Το 5s του 2013 τρέχει iOS 12.1 και πάει σφαίρα! Τα Nexus του 2015 είναι ήδη στο χρονοντούλαπο, όπως θα πάνε και τα Pixel του 2016 του χρόνου. Κατα τα αλλα “καλύτερο” το android… Και ξέρετε κάτι, το 5s το έχω απο το 2014 και το χρησιμοποιώ καθημερινά για τη δουλειά σαν δεύτερη συσκευή. Έχει βγάλει τα λεφτά του στο διπλάσιο!

mech.al.

OnePlus 6 στα 350 ευρώ απο εξωτερικό, OnePlus 6t από ιστοσελίδα της εταιρείας, Motorola Z3 (με sd835 αλλά σφαίρα) αν έρθει στα μέρη μας, LG g7 one επίσης με sd835, Μi A2 με sd660 στα 200 ευρώ το οποίο σου το προτείνω ή ακόμα και το μελλοντικό Mi A3 μίας και δεν έχεις άμεση ανάγκη και όλα τα ΝΟΚΙΑ που είναι android one… Ίσως και Sony xz3/xz2 που ρίχνει τιμές τώρα τελευταία και είναι ψιλοστόκ.

mech.al.

Στο πρόγραμμα android one την τελική έγκριση ή μη για τα χαρακτηριστικά της συσκευής δίνει η Google ( αν και τα κριτήρια αλλάζουν συχνά) η οποία δεν θέλει flagship επεξεργαστή για να μην κανιβαλιστουν η συσκευές της. Γι’αυτό η Nokia 8 Scirocco android one κάποτε και το νεοακοινωθέν LG G7 one τώρα είναι με sd835 αντί για sd845…

nikos

ΜΗ βιάζεσαι Ιάκωβε. Κυκλοφόρησε πάλι η φήμη για το Bonito. Την συσκευή με τον snapdragon 710 μεσαίων δυνατοτήτων που φημολογείται για κυκλοφορία το 1ο εξάμηνο του 2019.

Makis

Thank you mech.al…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

google συσκευες τα iphone του android 😂😂😂😂😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.