Η TSMC θα συνεχίσει είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής του A13 για τα iPhone του 2019

tsmc αποκλειστικός προμηθευτής a13 iphone 2019, Η TSMC θα συνεχίσει είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής του A13 για τα iPhone του 2019

Η TSMC θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των επεξεργαστών A13 της Apple για τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ταϊβάν και τη σελίδα EE Times.

Η αποκλειστική συνεργασία της Apple με την TSMC για τους “A” επεξεργαστές που βρίσκονται στα iPhone και τα iPad, ξεκίνησε το 2016, με τον A10 Fusion στα iPhone 7/7 Plus και τον A11 Bionic για τα iPhone 8/8 Plus/X. Όσονα φορά τα iPhone που θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο, πηγές αναφέρουν ότι θα διαθέτουν τον επεξεργαστή A12 ο οποίος θα είναι και αυτός κατασκευασμένος αποκλειστικά από την TSMC.

Οι επεξεργαστές που κατασκευάζει η TSMC θεωρούνται ανώτεροι από αυτούς που κατασκευάζουν εταιρείες όπως η Samsung και η Intel και το να συνεχιστεί η συνεργασία με την Apple να φαντάζει σχεδόν βέβαιη, όσον αφορά τους επεξεργαστές A13 που θα υπάρχουν στα iPhone του 2019. Η TSMC συνεχίζει να βελτιώνει τους επεξεργαστές και την αρχιτεκτονική τους, με τον A10 να είναι στα 16nm, ο A11 στα 10nm, ο A12 των φετινών iPhone πιστεύεται να είναι στα 7nm, ενώ ο A13 αναμένεται να βασίζεται στην αρχιτεκτονική 7nm+ και την τεχνολογία EUV (Extreme Ultraviolet Lithography).

Πέραν της συνεργασίας της TSMC με την Apple, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 25 δισ. δολάρια για την κατασκευή των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 5nm το 2020, με την Apple να αναμένεται να επεκτείνει τη συνεργασία της για τους επεξεργαστές των μελλοντικών iPhone, σε μια συνεργασία η οποία κρύβει αρκετό ρίσκο.

Το ρίσκο βρίσκεται στο ότι η Apple στηρίζεται αποκλειστικά στην TSMC για τους επεξεργαστές των iOS συσκευών της, χωρίς να υπάρχει κάποιο εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει βάσει προγράμματος στη συνεργασία των δύο πλευρών. Δεν είναι μόνο η Apple που παίρνει ρίσκο αλλά και η TSMC μιας και το 80% των εσόδων της στηρίζονται στη συνεργασία της με την Apple.

Έτσι, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως οι δύο πλευρές τα σχεδιάζουν, τότε θα υπάρξει πρόβλημα για την ίδια αλλά και την Apple, σε μια συνεργασία που μέχρι στιγμής αποδίδει ιδανικά μιας και αν και υποδεέστεροι σε τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουν καλύτερες επιδόσεις από τη στιγμή που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας του iOS.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.