Η Xiaomi μπλοκάρει τη χρήση Global ROM σε smartphones που κυκλοφορούν για την αγορά της Κίνας

xiaomi μπλοκάρει χρήση global rom smartphones αγορά κίνας, Η Xiaomi μπλοκάρει τη χρήση Global ROM σε smartphones που κυκλοφορούν για την αγορά της Κίνας

Υπάρχουν καταναλωτές που εισάγουν Xiaomi smartphone από την Κίνα και εγκαθιστούν τη global ROM για να έχουν εγκατεστημένα τα Google services και να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους χωρίς προβλήματα. Αυτό όμως φαίνεται πως θα σταματήσει μιας και η Xiaomi αποφάσισε να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία.

Είναι αλήθεια πως τα smartphone που κυκλοφορούν για την αγορά της Κίνας είναι πιο οικονομικά από τα ίδια που κυκλοφορούν σε άλλες αγορές και για αυτό το λόγο υπάρχουν ορισμένοι καταναλωτές που τα εισάγουν και τους εγκαθιστούν τη Global ROM για να έχουν όχι μόνο τα Google services αλλά και να αποφύγουν το bloatware που υπάρχει σε συσκευές που προορίζονται για την αγορά της Κίνας.

Τα smartphone της Xiaomi είναι από αυτά που πολλοί χρήστες αγοράζουν και τα flashάρουν με Global ROM για να έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε αλλά και σωστά μεταφρασμένα Αγγλικά, για όσους έχουν την Αγγλική αντί της Ελληνικής γλώσσας στις συσκευές τους μιας και οι κινεζικές ROM μπορεί να έχουν την Αγγλική γλώσσα σαν επιλογή αλλά δεν είναι συχνά μεταφρασμένες σωστά.

Το MIUI στην Κίνα αντικαθιστά τα Google services με άλλες υπηρεσίες, αλλά υπάρχει τρόπος να περαστούν τα Google services χωρίς όμως να διαγράφονται τα apps και οι υπηρεσίες που υπάρχουν στην Κίνα, κάνοντας την παρουσία του bloatware πιο έντονη από ποτέ. Για αυτό το λόγο υπάρχουν οι Global ROM οι οποίες μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει στα smartphone της Xiaomi, με τη δυνατότητα αυτή να αρχίσει να μπλοκάρεται από την ίδια την εταιρεία.

Οι καταναλωτές δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν τις Global ROM σε smartphone που προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ενώ ταυτόχρονα δε θα μπορεί να γίνει η εγκατάσταση μιας Κινεζικής ROM σε Global version smartphone της Xiaomi, με τα μέλη των Xiaomi forum να μην είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την κίνηση της Xiaomi.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kshros

Απαράδεκτη κίνηση της xiaomi. Αρχίζω κ αναθεωρω τις θετικές απόψεις μου για αυτή..! 🤔😡

Flagship killer

Και μετά οι αγοραστές iPhone είναι πρόβατα….
Οι πονηρουλιδες τύπου “Εγώ το τσίμπησα από Κίνα στη μισή τιμή” τι ζωα είναι….;;;; κατσίκια; μαϊμούδες; καγκουρό;

737

Οτι κλειδωνει…. ξεκλειδωνει!!!
Μονο που θα μεινουν δυσαρεστημενοι οι πιθανοι αγοραστες, και θα στραφουν αλλου…

Greg

@Flagship killer
Το “αγοράζω συσκευή με δυνατά χαρακτηριστικά σε λογική τιμή” τί σχέση έχει με τα πρόβατα της Apple? Τιμή/χαρακτηριστικά κοιτάμε όχι το λογότυπο και δεν είναι “πονηριά” να είσαι σκεπτόμενος καταναλωτής, τα έχεις μπερδέψει.

Στο θέμα μας, κακή κίνηση αυτή αν και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση από την κοινότητα 🙂

Flagship killer

Greg… το “αγοραζω από Κίνα μισή τιμή ” που λέω εγώ με αυτά που λες εσύ… καμία σχέση όμως…
Αν δε μπορείς να καταλάβεις με τη πρώτη , τι γράφει ένα σχόλιο, μη ντρέπεσαι, διάβασε το ξανά!

godis

Αυτο ειναι ενα ευχαριστο νεο που ανακοινωσε η xiaomi. Δοξα το θεο να μπουν και καποια πραγματα στην θεση τους διοτι αμα θετε ναυαρχιδες να μπαινει και κανα φραγκο απο τους φορους στα ταμεια.

A-man9693

Αυτό είναι ένα πρόβλημα…

Darth

@ τοπ αγοράζω απο την κίνα χωρίς φπα περνάω με χίλια δύο κούπα το τελωνείο κλπ και μετά απαιτώ και global roms για non global devices λεγεται κλέψιμο κοινός
αν το επερνες απο την επίσημη αντιπροσωπεία εδω και καναν κατι τέτοιο θα ελεγα ναι απαράδεκτο….
αλλο να πάρεις από έξω κατι το οποίο δεν υπάρχει εδώ (με οτι συνεπάγεται αυτό) και άλλο να πάρεις κατι το οποιο υπάρχει εδω αλλα δεν θέλεις να το πάρεις γιατί δεν θέλεις να πληρώσεις την φορολογία

Greg

@Flagship killer
Ενώ το πρόβατα που λες εσύ που κολλάει? Φαίνεται θα γράφεις περί iPhone ανεξαρτήτου θέματος απλά να κάνεις εντύπωση. Πρόβατα και Xiaomi δε κολλάει όσο κιαν το θες επεξεργάσου το.

Dimi8

Εκνευριστικό σαν τακτική (ως κάτοχος xiaomi) γιατί περιορίζονται δυνατότητες των αγοραστών. Όσο για τα σχόλια, τα περισσότερα είναι “ότι να ‘ναι” για 2 λόγους: 1ον) αυτός που θα το πάρει από Κίνα, μπορεί να περιμένει ένα μήνα ακόμη ώστε να κυκλοφορήσει η global version του κινητού με την global rom και να μην έχει πρόβλημα. 2ον) Δεν νομίζω πως τα samsung, iphone κλπ τα αγοράζουν όλοι από τις αλυσίδες που τα προμηθεύονται από τους εισαγωγείς, γιατί τότε δεν θα υπήρχαν τα skroutzομάγαζα. Το ίδιο ισχύει και για τα xiaomi. Και “νόμιμα” και πολύ φτηνότερα.

Nikopoup

Βέβαια μπορείς να αγοράσεις από Κίνα την global version που έχει κάνα 20 ευρώ διαφορά και να μην έχεις πρόβλημα. Πάλι φθηνότερα από την επίσημη εισαγωγή εδώ. Βέβαια υπάρχουν στο techblog κατσίκια, μαϊμούδες, καγκουρό που δεν έχουν ιδέα αλλά σε κάθε άρθρο διαβάζουμε την εξυπνάδα τους

Nikos21

@Flagsheepkiller Εγώ αυτούς τους αγοραστές που μπορούν να τσιμπήσουν το οποιοδήποτε προϊόν από οποιοδήποτε (νόμιμο) μέρος στη μισή τιμή τους λέω μάγκες!

GS

Μια χαρά κίνηση.Άμα είναι να τσιγκουνεύεστε 20,30,50 ευρώ παραπάνω για τη global version όχιιιι θα τα δώσετε.Τελος.

antonis

Πολυ σωστη κινηση της χιαομι γιατι καποιοι μας το παιζουν εξυπνοι και φερνουν κινητα απ εξω.Κατα τα αλλα στηριζουμε λεει την ελληνικη οικονομια……πως; εισαγωντας κινητα απ εξω και κοροιδευοντας το τελωνειο; Εισαστε πατριωτες εσεις ;

Theo

Πολύ σωστή κίνηση της χιαομι. Μπράβο. Αν και πάλι θα γίνεται να βάλεις ότι ρομ θες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.