Ice Cream Sandwich: Λειτουργίες Face unlock, Android Beam και Panorama mode

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich είναι εδώ και κερνάει παγωτό μέσα στο χειμώνα. Ντεμπούτο θα κάνει μέσα από το νέο Samsung Galaxy Nexus που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο ενώ με πολύ αγωνία αναμένουμε τις ανακοινώσεις των κατασκευαστών Android smartphones για να μάθουμε πότε και ποια τρέχοντα μοντέλα θα αναβαθμιστούν. Η HTC έκανε ήδη δηλώσεις.

Τρεις ενδιαφέρουσες λειτουργίες της νέας έκδοσης Android 4.0 είναι οι Face unlock, Android Beam και Panorama mode.

Face Unlock
Κάνοντας χρήση της μπροστινή κάμερας, το κινητό αναγνωρίζει το πρόσωπό μας και ξεκλειδώνει.

Android Beam
Κάνοντας χρήση του NFC chip (Near Field Communication), όσα κινητά ενσωματώνουν αυτό το chip θα μπορούν να ανταλλάζουν πληροφορίες μεταξύ τους απλά αγγίζοντας το ένα με το άλλο. Πληροφορίες όπως YouTube videos, επαφές, χάρτες και διαδρομές, ιστοσελίδες, και links σε applications του Android Market.

Panorama mode
Η κάμερα τραβάει διαδοχικές φωτογραφίες και τις συνθέτει σε μια πανοραμική.
, Ice Cream Sandwich: Λειτουργίες Face unlock, Android Beam και Panorama mode

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
naruto14

Πολύ ωραία. Κατά τα άλλα θα είναι ίδια με το android 2.3? Ποιες συσκευές έχουν αυτό το chip?

Κωνσταντίνος Αθ.

Δλδ, αν έχω μια φωτογραφία του κατόχου ενός κινητού με face lock μπορώ να το ξεκλειδώσω…

Εξαιρετικά!

jipakos

Κωνσταντίνε…το ίδιο σκέφτηκα και εγώ… (ας ελπίσουμε οτι δεν θα είναι τόσο απλό .. στο να το ξεκλειδώσεις με μια φωτογραφία.. )

george

πολυ ωραια τα καινουργια χαρακτηριστικα 🙂 χαιρομαι που κανουμε ενα βημα στο μελλον το iphone με το siri και εδω με face unlock και beam 😀 αλλα ισως να ειναι νωρις ακομη για να το ρωτησω αυτο αλλα ποτε αναμενουμε η samsung να κανει και αυτη της δηλωσεις της για το ποια κινητα θα παρουν αναβαθμιση? λογικα το s2 θα παρει ετσι?

sql

@ naruto14 Το changelog (μέχρι τώρα) είναι το εξής: Virtual buttons in the UI, instead of taking up a capacitive screen Widgets are in a new tab, listed in a similar list to apps Folders are much easier to create, with a drag-and-drop style similar to iOS A customizable launcher New phone app with visual voicemail functionality that lets you speed up or slow down *voicemail messages Pinch-to-zoom functionality in the calendar Gmail has offline search, a two-line preview, and new action bar at the bottom Swipe left or right to switch between Gmail conversations Integrated screenshot capture by holding power and volume down buttons Improved error correction on the keyboard Ability to access apps directly from lock screen (similar to HTC Sense 3.x) Improved copy and paste Better voice integration Face Unlock, a facial recognition service New tabbed web browser, allowing up to 16 tabs Browser now automatically syncs your Chrome bookmarks Modern “Roboto” font Data Usage section in settings lets you set warnings when you reach a certain amount of use and disabling data when you go over your limit Ability to kill off apps that are using data in the background Camera app: zero shutter lag, time… Συνέχεια »

Techfan

Το facelock πρόγραμμα δεν είναι νεοτεριστικό στοιχείο.

Πρόσφατα είδα αντίστοιχη εφαρμογή και για το symbian 3.

Πλέον, θα βλέπουμε βελτιώσεις και προσθήκες σε όλα τα λειτουργικά συστήματα για κινητά.
Τέρμα οι εκπλήξεις, όπως έκανε η apple πριν από μερικά χρόνια. Δεν νομίζω οτι μπορούμε να εκπλαγούμε με κάτι πλέον.

Βέβαια, για τους εφήβους (κάτω από 18) πάντα θα βλέπουν τα πράγματα με μια γεύση εντύπωσης…

Ο κόπος και το χρήμα που σπαταλήθηκε απέφερε κέρδη στις κατασκευαστικές εταιρίες, αφού πλέον προσφέροντας τα ίδια και τα ίδια χωρίς επιπλέον σπατάλες βγάζουν πολύ περισσότερα κέρδη.

Λάμπρος

Εχω την ταμπλέτα asus transformer, με android 3.2, θα πάρει πιστευεις το 4?

Crowler

Galaxy S θα πάρει αναβάθμιση ??

bec

Στον browser και μενού θα είναι καλύτερα optimized το os για όλα τα dual core cpu ή οι χρηστές των υπαρχόντων dual core phones θα κρέμονται πάλι από τους devs για μεγαλύτερες αποδώσεις;Ο tegra 2 θα υποστηρίζεται από τους stock drivers του kernel του;

iceman

σε μερικα βιντεο που εχω δει ειναι πολυ καλυτερο απο την προηγουμενη εκδοση! σε καποια σημεια μοιαζει στο meego!(swipe αναμεσα στα μενου!!!!) και παλι επιμενω στο θεμα της μπαταριας…. μονο με μπαταριες πανω απο 1800 mah αξιζει να ασχοληθεις με αυτο το λειτουργικο και αυτα τα κινητα! και καποια στιγμη εκει στη google ας σκευθουν το γεγονος οτι καποιοι δεν θελουν να εχουν πιστωτικες (αγορες android market), και να βαλουν δωρεαν πλοηγηση!!!!!

Lefteris

Παλι δεν προστεθηκε βιντεοκληση… δλδ εμεις με το xperia mini pro δεν θα δουμε χαιρι αλλα τουλαχιστον απ’ ότι βλεπω βαλανε ζουμ ενω κανεις εγγραφη βιντεο… αυτα δεν επρεπε να ειναι βασικα και να εχουν προστεθει απο τις πιο παλιες εκδοσεις;;;; τεσπα τι να πω…

georgekab

Το face unlock θα είναι γενικά για ice cream sandwich ή είναι λειτουργίες του nexus prime?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Ice Cream Sandwich Galaxy Note 8 Samsung Smartphones

Galaxy Note 8: Με στρογγυλό αισθητήρα αποτυπωμάτων στην πλάτη

Για το Samsung Galaxy S8 υπήρξε πολύ έντονη η φημολογία ότι ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη. Ωστόσο, η Samsung δεν κατάφερε να το κάνει και ο αισθητήρας έχει τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του κινητού μαζί με την κάμερα.

Smartphones Android Android Ice Cream Sandwich Android Smartphones

Samsung Galaxy S II, Καθυστερεί κι άλλο η ελληνική αναβάθμιση σε ICS

Μέσα Μαρτίου η Samsung Electronics Hellas είχε ανακοινώσει ότι η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich για το Galaxy S II θα διατεθεί έως το τέλος του μήνα (Μαρτίου). Όμως τα πλάνα αλλάζουν και μέσα από το Fan Page της στο Facebook μεταθέτει την ημερομηνία για μετά τις 15 Απριλίου.

Smartphones Android Ice Cream Sandwich Nokia Nokia N9

Project Mayhem, Το Nokia N9 μπορεί να τρέξει Android Ice Cream Sandwich

H ομάδα των NITDroid ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει ένα Nokia N9 να λειτουργεί κανονικά με Android και για να το αποδείξουν αυτό αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το Project Mayhem το οποίο βάζει το Ice Cream Sandwich μέσα σε ένα N9 και όπως μας δείχνουν τα παιδιά στο GSMArena το τηλέφωνο λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Smartphones Android Android Ice Cream Sandwich

Android Ice Cream Sandwich, Παγωτό μέσα στο χειμώνα [video]

Πολύ μου αρέσει αυτό το καθιερωμένο πλέον βιντεάκι όπου λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του Android, στήνουν το “αγαλματάκι” της έξω από τα κεντρικά γραφεία της Google στην Αμερική. Το Android Ice Cream Sandwich έρχεται μεθαύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και όλοι οι φίλοι του πράσινου Android είναι ενθουσιασμένοι.