IDC, Περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο smartphones θα κυκλοφορήσουν το 2013

Η εταιρεία ερευνών και δημοσκοπήσεων IDC (International Data Corporation) προβλέπει ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο smartphones θα κυκλοφορήσουν το 2013. Ο αριθμός αποκαλύπτει αύξηση κοντά στο 40% σε σχέση με το 2012. Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, κάποιες ώριμες αγορές είναι κοντά σε κορεσμό. Η μελλοντική ανάπτυξη θα οδηγηθεί από τις απαιτήσεις για χαμηλού κόστους συσκευές στις αναδυόμενες αγορές που περιλαμβάνουν την Ασία, τον Ειρηνικό, την Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αυτό που ουσιαστικά οδηγεί στην αύξηση στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς είναι η σταθερή μειώση του μέσου κόστους των smartphones και σύμφωνα με την IDC, η μέση τιμή πώλησης (Average Selling Price, ASP) αναμένεται στα 337 δολάρια το 2013, χαμηλότερη από τα 387 δολάρια πέρυσι.

Έως στο 2017, η μέση τιμή πώλησης ενός smartphone θα έχει φτάσει τα 265 δολάρια. Έως στο 2017 επίσης, οι συνολικές παραδόσεις smartphones αναμένεται να αγγίξουν τα 1,7 δισεκατομμύρια. Ο ετήσιος ρυθμίς ανάπτυξης αναμένεται να βρίσκεται στο 18,4% τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

smartphones, IDC, Περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο smartphones θα κυκλοφορήσουν το 2013

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.