IDC: Στο 0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

idc windows phone android, IDC: Στο 0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

Αν και ήταν εμφανές ότι το mobile OS της Microsoft δεν έχει πολλά περιθώρια στην αγορά, η εταιρεία ερευνών IDC έρχεται να επιβεβαιώσει και επίσημα το μονοπώλιο των Android και iOS, ενώ το Windows Phone πήρε το 0.1% για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Το Android έχει πλέον την πρωτιά με το 85% της αγοράς στην κατοχή του, αφήνοντας το 14.7% για την Apple και το iOS.

idc windows phone android, IDC: Στο 0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

Το τέταρτο τρίμηνο του 2017, το iOS αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά του με την έλευση των νέων iPhones. Το ίδιο είχε γίνει το 2016, όπου συνέπιψε με την ατυχία της Samsung με το Galaxy Note 7 και μάλιστα η Apple πήρε για λίγο την πρωτιά από την Samsung ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο (αλλά η Samsung επέστρεψε).

idc windows phone android, IDC: Στο 0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

Οι διάφορες προσφορές και εκπτώσεις βοήθησαν τη Samsung στην προώθηση των Galaxy S7, ενώ η ζήτηση για τα Samsung Galaxy S8 ήταν επίσης πολύ μεγάλη, όπως και στα low-end μοντέλα. Οι σειρές A και J, έκαναν σημαντικές πωλήσεις.

Από την άλλη, η Apple σημείωσε μικρή πτώση από την περασμένη χρονιά, πέφτοντας στα 50.7 εκατ. κομμάτια από τα 51.2 εκατ. Η IDC περιμένει ισχυρή ζήτηση για τα iPhones το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και ειδικά το 2018.

Η Huawei ακολουθεί με 34.6 εκατ. αποστολές smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2017. Όπως και η Samsung, το portfolio της εταιρείας διαθέτει high-end μοντέλα όπως P10, Mate 9 και low/mid-range, όπως η σειρά Y και τα Honor.

H Oppo ανεβαίνει επίσης με το Oppo R9s να κάνει σημαντικές πωλήσεις, ενώ και η Vivo τα πηγαίνει πολύ καλά.

idc windows phone android, IDC: Στο 0.1% το Windows Phone, Android & iOS μονοπωλούν την αγορά

Σύμφωνα με την IDC, η μέση τιμή πώλησης των smartphones το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν στα 220 δολάρια, σημειώνει πτωτική πορεία και αναμένεται να συνεχίσει. Το 2021, η εταιρεία προβλέπει ότι η μέση τιμή θα πέσει στα 198 δολάρια.

Όσο για την mobile πλατφόρμα της Microsoft, σημειώθηκε πτώση 80.9% από πέρσι, με τις αποστολές στο τρίμηνο να είναι στο 1.1 εκατ. Το πολυσυζητημένο Surface Phone δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα (ή και καθόλου), ενώ η ίδια η Microsoft δεν καταβάλει κάποια προσπάθεια για την αγορά των smartphones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Καύ…α !! ::))

Γιάννος

Άντε περιμένουμε τα νέα τεράστια πρόστιμα εναντίων της Google από την ΕΕ. Ελπίζω να ρθουνε σύντομα.

KnightRider

Λογικό !!! Δεν έχει γενικά εφαρμογές που να βελτιώνουν το κινητό + που η Microsoft σταμάτησε το Support στα WP 8.1

Αγόραζε κάποιος Nokia Lumia και σε κάποια φάση πετάγεται η είδηση ότι θέλει 2GB RAM το messenger και μετά σε κάποια lumia δεν μπορείς να βάλεις messenger, από εκείνο το συμβάν και μετά όλα πήγαν κατά διαόλου !!!

VasiliS7edge

Η Microsoft μπορεί επιστρέψει στην αγορά μόνο με pc τσέπης, δηλαδή Surface σε μέγεθος κινητού ή Phablet και να δώσει Full Windows 10.

Αλέξανδρος

@VasiliS7edge αυτό περιμένουμε όλοι αλλά που; Δεν νομίζω να την αφήσουν τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον οι κατασκευαστές. Η ζημιά θα είναι μεγάλη για αυτούς.
Από την άλλη το android έχει αρχίσει να κάνει δειλά δειλά κινήσεις σε εκείνη την κατεύθυνση και αναγκαστικά θα πρέπει να πάρει τα μέτρα της γιατί αν χάσει και τότε το καράβι θα είναι ΔΥΣΚΟΛΑ.
Θα δείξει ο καιρός.

James

Μονοπώλιο από δύο διαφορετικά OS δε γίνεται.

Nikopoup

Μάγκες τα Windows πέθαναν στα κινητά. Πρέπει να κάνει τρελό μπαμ για να αφήσει κάποιος τo Android ή το ios. Πάντως αυτό το κόμπλεξ του γιαννου με την Google ακόμα δεν το έχω καταλάβει.

Γιάννος

@Nikopoup

Για δικό σας και δικό μου όφελος σχολιάζω αλλά προϋποθέτει να διαθέτεις μυαλό για να το καταλάβεις.

mixtri

Η Microsoft τα πάει περίφημα.

Nikopoup

Άσε μας ρε φίλε που έχεις εσύ μυαλό και όλοι οι άλλοι δεν έχουμε. Τι συσκευή έχεις εσύ? Φαντάζομαι ότι δεν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της Google. Ξες search, YouTube κτλ

Nikopoup

Ευτυχώς που είσαι εσύ ο έξυπνος της παρέας δηλαδή. Φαντάζομαι δεν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της Google. Α και από περιέργεια τι συσκευή έχεις?

bezilys

η Microsoft το έχει χάσει το παιχνίδι στα κινητά δεν πυστευω να ξαναγυρίσει

Vendetta

@Γιάννος την καραμέλα που νομίζεις ότι τα λεγόμενά σου προυποθέτουν και αυξημένο iq για να γίνουν κατανοητά πότε θα την καταπιείς?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.