iMessage: Στέλεχος της Apple εξηγεί γιατί δεν ήρθε σε Android

Την περασμένη εβδομάδα λίγο πριν την έναρξη του WWDC 2016, μια από τις φήμες που κυκλοφόρησε ήταν ότι η Apple μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα και να φέρει το iMessage στο Android. Οι πηγές έλεγαν ότι αν δεν γίνει τώρα η ανακοίνωση, θα γίνει σίγουρα μέσα στη χρονιά.

Η Apple, η οποία φημίζεται για την κλειστή της πλατφόρμα, φυσικά δεν έκανε καμία ανακοίνωση για το άνοιγμα του iMessage στο Android ή σε κάποια άλλη πλατφόρμα. Εκτός από το άνοιγμα του Apple Music δεν την έχουμε συνηθίσει να φέρνει τις εφαρμογές τις σε άλλα OS.

Ο δημοσιογράφος του The Verge, Walt Mossberg, κατά τη διάρκεια το WWDC 2016 μίλησε με στέλεχος της Apple, το οποίο εξηγεί γιατί δεν έκανε η εταιρεία ένα τέτοιο βήμα. Ένας από τους λόγους είναι ότι η Apple θεωρεί πως έχοντας αποκλειστικά features όπως εκείνο του iMessage βοηθά τις πωλήσεις των προϊόντων της.

Ο Mossberg στο ρεπορτάζ του αναφέρει: “Όταν ρώτησα το στέλεχος της Apple γιατί το iMessage δεν επεκτείνεται σε άλλες πλατφόρμες, έδωσε δυο απαντήσεις. Πρώτον, η Apple θεωρεί πώς η δική της βάση χρηστών με 1 δισ. ενεργές συσκευές μπορεί να τις δώσει αρκετά δεδομένα για κάθε πιθανό AI learning, το οποίο μπορεί να αναπτύσσει. Δεύτερον, έχοντας μια ανώτερη messaging πλατφόρμα που δουλεύει μόνο σε Apple συσκευές, θα βοηθήσει τις πωλήσεις τους – αυτό είναι το κλασικό (και πετυχημένο) σκεπτικό της εταιρείας για χρόνια”.

Το σκεπτικό αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που είχε η BlackBerry αρχικά για το BBM, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλες πλατφόρμες.

imessage android, iMessage: Στέλεχος της Apple εξηγεί γιατί δεν ήρθε σε Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Diego

Ααα ρε GOOGLE Allo και Duo που σας χρειάζεται…. Έρχεται και σε iOS …

Darth

Ολοι για το ίδιο πράγμα ψάχνονται οντε.. για προσωπικές πληροφορίες των χριστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.