Apple: Κατηγορείται για παραβίαση της τεχνολογίας Haptic Feedback

Προβλήματα στον ορίζοντα για την Apple μιας και η εταιρεία Immersion, η οποία αναπτύσει τεχνολογίες haptic feedback, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Apple. Την κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε παράνομα δυο τεχνολογίες και τρεις πατέντες της οι οποίες χρησιμοποιούνται στο Apple Watch αλλά και στα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που εξαπολύει η Immersion στην Apple, παραβίασε τις πατέντες “Haptic Feedback System with Stored Effects” και “Method and Apparatus for Providing Tactile Sensations”, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Apple Watch. Επίσης, το iPhone 6s σε ξεχωριστή μήνυση αναφέρεται ότι παραβίασε την πατέντα “Interactivity Model for Shared Feedback on Mobile Devices”, με τις αντιδράσεις της εταιρείας, εφόσον αποδειχτούν αληθινές, να είναι δικαιολογημένες.

Σε δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Immerstion, Victor Viegas, αναφέρει πως είναι χαρά του να βλέπει άλλες εταιρείες να αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα των απτικών αναδράσεων και να τις ενσωματώνουν στα προϊόντα τους αλλά είναι σημαντικό να προστατεύεται η εταιρεία από παραβιάσεις των τεχνολογιών που έχουν αναπτύξει οι ίδιοι καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες για ανάπτυξη της συνολικής εμπειρίας χρήσης των τεχνολογιών αυτών.

Η Apple χρησιμοποιεί τις ειδοποιήσεις με δόνηση για τηλεφωνικές κλήσεις και ειδοποιήσεις μηνυμάτων χρόνια τώρα, ενώ πρόσφατα ενσωμάτωσε τη λεγόμενη “Taptic Engine” στο Apple Watch, ενώ χρησιμοποίησε στο ανανεωμένο MacBook και στο Magic Trackpad 2 την τεχνολογία “Force Touch” ενώ στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus την τεχνολογία “3D Touch”. Όλες αυτές οι τεχνολογίες έχουν παραβιαστεί και κακώς έχουν χρησιμοποιηθεί από την Apple σύμφωνα με τις κατηγορίες της Immersion και μένει να δούμε που και αν θα καταλήξει κάπου άλλη μια δικαστική διαμάχη για την Apple.

Πηγή

Apple: Κατηγορείται για παραβίαση της τεχνολογίας haptic feedback, Apple: Κατηγορείται για παραβίαση της τεχνολογίας Haptic Feedback

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

μετα απο 2 χρονια θυμηθηκαν οτι τους εχουν παραβιασει? εμενα αν με εκλευαν την ιδια μερα θα εκανα μυνηση οχι μετα απο 2 χρονια…

thanasis

viel τωρα ειναι περσσοτερα τα λεφτα!

viel

@ thanasis ισως ποιος ξερει

Nio

Μπράβο στην Apple που διαφημίζει αυτά που κλέβει και είναι υπερηφανη….. Μετά κάνει και μηνύσεις στους άλλους. Α ρε σφαλιάρες που θέλουν οι μέτοχοι…
Viel μπορεί τόσο καιρό να προσπαθουσαν να τα βρουν με την Apple και στο τέλος να αγανακτησαν με τον γιγάντιο σκρουτζ της τεχνολογίας.

Mary

Πάντως τι φάση με τις πατέντες; Έχει ξεφύγει λίγο το θέμα νομίζω, αφού σκεφτομαι ότι και την κυρία στο ψιλικατζίδικο απέναντι να ρωτήσω θα μου βγάλει ολόκληρο τετράδιο με τις πατέντες της!

Γιάννης

Η Apple δεν έχει εφεύρει ΤΙΠΟΤΑ …ΠΟΤΕ…

https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

https://www.youtube.com/watch?v=mZLWUOmo_0k

kostas

Πριν λίγο καιρό της είχαν κάνει μήνυση για παραβίαση πατέντων στο Apple watch. Συγκεκριμένα αφορούσε τον μετρητή καρδιακών παλμών. Πατέντες που άλλες εταιρίες είχαν πληρώσει για να χρησιμοποιήσουν. Όχι μόνο δεν αναπτύσσουν καμιά δικιά τους τεχνολογία αλλά δεν πληρώνουν κιόλας για τις χρησιμοποιήσουν.

albanti
vasilist

@viel είναι τακτική για να πάρουν ποιο πολλά λεφτά για κάθε συσκευή που έχει πουληθεί όπως με τον επεξεργαστή A8 και A9 το πανεπιστήμιο περίμενε καιρό για να πουληθούν εκατομμύρια συσκευές και μετά έκανε μήνυση και τώρα τρίβει τα χέρια του γιατί θα πάρει λεφτά για κάθε iPhone που έχει πουληθεί με A8 και A9 CPU.
Πέφτει πολύ patent troll, εγώ προσωπικά σαν καταναλωτής θα προτιμούσα να μην υπήρχαν πατέντες και ο κάθε κατασκευαστής να έπαιρνε κάτι και να το έκανε καλύτερο έτσι θα είχαμε διπλάσια ταχύτητα στην εξέλιξη, αλλά από την άλλη ο άλλος έφαγε χρόνια να σκεφτεί και να βγάλει κάτι καινοτόμο να μην πάρει ότι του αξίζει?
Είμαι διχασμένος σε αυτό το θέμα 🙂 αλλά από την στιγμή που υπάρχει νόμος πάντα λέω να πληρώσει αυτός που έκλεψε οποίος και να είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.