iOS 8, healthbook και αλλαγές σε χάρτες, μηνύματα, notifications

Όπως είχε ανακοινώσει η Apple πριν από λίγες μέρες, το WWDC 2014 θα πραγματοποιηθεί 2-6 Ιουνίου αλλά προς το παρόν μαθαίνουμε κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με το iOS 8. H κωδική ονομασία του είναι Okemo και θα επικεντρωθεί σε health και fitness apps. Eπίσης αναμένεται να βελτιωθούν και οι χάρτες και να φτάσουν στο επίπεδο των λύσεων που προσφέρουν Google και Microsoft (Nokia).

Θα είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον να δούμε τους νέους χάρτες αφού εδώ και δύο χρόνια η Apple τους έχει σε κατάσταση beta.

Healthbook
Όσον αφορά το fitness και την υγεία, η Apple φέρνει το «healthbook» το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την υγεία του χρήστη, όπως την πίεση του αίματος και τα επίπεδα σακχάρου, θα είναι σαν να έχουμε τον ιατρικό μας φάκελο στο κινητό. Το healthbook θα συμπεριλαμβάνει emergency card data, δηλαδή δεδομένα έκτακτης ανάγκης που θα παρέχουν βασικές πληροφορίες για το πώς να αντιδράμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με βάση την ηλικία, το βάρος, τον τύπο αίματος κλπ.

Apple Maps
Τα Apple Maps θα έχουν το οικείο interface, αλλά ουσιαστικά θα αλλάξουν πολλά πράγματα τα οποία θα βελτιώσουν τα mapping data αλλά και την εικόνα που έρχεται στην οθόνη. Τα location data θα βελτιωθούν επίσης ενώ θα προστεθούν και δεδομένα για τα μέσα μεταφοράς πράγμα που η Google και η Nokia έχουν ήδη.

iTunes Radio, Voice-over-LTE

Επιπλέον πληροφορίες που αφορούν στο iOS 8, λένε ότι η Apple θα βγάλει το ραδιόφωνο από το iTunes και θα δημιουργήσει ξεχωριστό App προκειμένου να το προωθήσει καλύτερα. Και παρόλο που στο iTunes το ραδιόφωνο υπάρχει περίπου 5-6 μήνες, έχει κάνει μια καλή παρουσία.
Στο iOS 8 θα υπάρχει και υποστήριξη Voice-over-LTE.

Messaging και Notification Center
Η Apple φαίνεται πως θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέγει κάποια μηνύματα να σβήνονται αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και χρόνος στον οποίο θα σβήνονται μπορεί να προσαρμοστεί.
Αλλαγές όμως θα γίνουν και στο Notification Center το οποίο γίνεται λίγο πιο απλό. Τα «today, all, missed» αναιρούνται. Ενώ υπάρχουν φήμες που λένε ότι η Apple μπορεί να ενσωματώσει χαρακτηριστικά για περισσότερες ειδοποιήσεις, φήμη που μένει ανεπιβεβαίωτη όμως.

Φυσικά στους στόχους της Apple είναι να κάνει το iOS 8 ακόμα πιο γρήγορο, ενώ θα εστιάσει στο να κάνει και την κάμερα του επόμενου τηλεφώνου της πιο γρήγορη., iOS 8, healthbook και αλλαγές σε χάρτες, μηνύματα, notifications

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχαλης

Η Microsoft έφτιαξε σχεδόν ένα καινούργιο λειτουργικό και το ονόμασε wp8.1 αντί για wp9 και έρχεται η apple με την συνηθισμένη ψεύτικη υποστήριξη των κινητών και ονομάζει ios 8 που ουσιαστικά θα ειναι ένα ios 7 με δυο τρεις αλλαγές και κάτι εφαρμογές επιπλέον . Και μετά πεταγονται η φανατικοί της apple και λένε περνούμε αναβάθμιςεις συνέχεια ( είμαι κάτοχος iPod touch 5 lumia 820 iPad mini ) .

jimmo

@Μιχάλης

Η microsoft έχει δρόμο ακόμη για να πει ότι το έχει ολοκληρωμένο (κατά τη γνώμη μου).

Thodoris

Γιατρός: ” Τί έχεις;”
Ασθενής: “μισό να σου τα κάνω air drop”

Θετικό που όλο και περισσότερες συκευές ενσωματώνουν λειτουργίες για βελτίωση της υγείας μας. Εάν το “Healthbook” υλοποιηθεί στην πραγματικότητα και είναι συμβατό με συσκευές καταγραφής πίεσης, σακχάρου κλπ, θα βλέπουμε όλο και πιο πολλές συσκευές σαν αυτές: https://www.ihealthlabs.com/wireless-blood-pressure-wrist-monitor-feature_33.htm .
Το πιο χρήσιμο βέβαια θα είναι το emergency card

john

Έγω κάτοχος iPad 3 είμαι πλήρως ικανοποιημένος με την Apple δεν θα άλλαζα με κανένα άλλο tablet (και να σημειωθεί οτι από τα χέρια μου έχουν περάσει άπειρα tablet) , για κανέναν λόγω ! Αναμένω το WWDC 2 ιουνίου και περιμένω με αγωνία να δω το νεο Mac os που φήμες λένε οτι φέτος θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εμφάνιση !Μπράβο Apple

azriel84

@Μιχάλης

H MS για την ακρίβεια τρέχει να προλάβει να φέρει τα WP στο επίπεδο των δύο μεγάλων γι’αυτό κάθε έκδοση φαίνεται σαν καινούριο λειτουργικό.

Γενικά τώρα τα λειτουργικά έχουν φτάσει σε ένα τετελεσμένο επίπεδο όπου αναγκαστικά θα πρέπει να εξερευνήσουν νέους χώρους ανάπτυξης βλ. υγεία. Πόσες ποια αλλαγές στο UI ή στο notification center θα δούμε; Τώρα σε συνδυασμό και με το iWatch όπως φαίνεται θα έχουμε έναν ηλεκτρονικό mini γιατρό στον καρπό μας ανά πάσα στιγμή.

Sot11

Μα πόσο μας αγαπάνε ολες οι εταιρείες, βρε κούτα την υγεία μας κοιτάνε πρώτα απο ολα! <3

Drake

Thodoris: “Θετικό που όλο και περισσότερες συσκευές ενσωματώνουν λειτουργίες για βελτίωση της υγείας μας”.
Μη σηκώνεστε από τους καναπέδες να κάνετε γυμναστική και θα σας βελτιώσει την υγεία το iPhone και το κάθε smartphone που ενσωματώνει βλακοhealth και fitness apps!!! Πάρτε και κανένα τσάι απ’το telemarketing να γίνετε “φέτες” σε 4 βδομάδες!!!

Panos7GR

Software update του iOS που φτάνει αισίως στην 8η έκδοση: 1) Apple Maps (app update) 2) iTunes Radio (app update) 3) Messages (app update) 4) Notification Center (app update) 5) Healthbook (new app) Σοβαρά τώρα; Software update λέγεται αυτό; Αναβάθμιση εφαρμογών το λέω εγώ! Αν είναι έτσι εγώ κάθε βδομάδα περίπου παίρνω softwareupdates απ το Play Store, άρα είναι στην έκδοση Android 876;;; Τι να πω… Ας βγούμε ψεύτες! @Μιχάλης: Πάρα πολύ ωραίο παράδειγμα έδωσες. Βέβαια έχει δίκιο ο azriel84 στο ότι κάθε “μεγάλη” αναβάθμιση στα WP φαίνεται σαν άλλο λειτουργικό, λόγω των σοβαρών ελλείψεων, ωστόσο δεν αναιρεί την λογική σου. Δικαίως και η MS θα μπορούσε να το ονομάσει και WP9! Όπως αν ήταν Apple θα μπορούσε άνετα να ονομάσει το ψευδο-update WP7.8 (που πήραν τα WP του 2011) σε WP8. Αφού οπτικά και τα δύο έμοιαζαν, ίδιο launcher φορούσαν, οι απλοί χρήστες θα το εχαφταν άνετα (όπως το κάνουν οι iOS users). Τέλος πάντων πιστεύω η MS δεν άλλαξε το όνομα των WP γιατί θέλει να συμβαδίζει με τα κανονικά Windows που βρίσκονται κι αυτά στην έκδοση 8.1. Έτσι παραλληλιζει τα δύο λειτουργικά ώστε να εξοικειωθούν περισσότερο οι χρήστες και σε βάθος χρόνου να τα ενοποιήσει (εφόσον γίνει… Συνέχεια »

Vagelarios

Ολά αυτά απλώς ειναι φήμες .. Μην προτρεχετε !!

ddr2

@panos7GR
Για πες, τι συμβαίνει στο android και γιατί εκεί οι αναβαθμίσεις είναι πιο ουσιώδεις.
Δηλαδή, θέλω διαφορές μεταξύ 4.1 και 4.4
Ευχαριστώ.

Panos7GR

@ddr2: Θες να σου πω πως εξελίχθηκε το Android από την 4.1 έως της 4.4 ή αποκλειστικά τις διαφορές που έχει η 4.4; Δεν έχω πρόβλημα να σου πω, απλά μια διευκρίνηση θέλω. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι οι διαφορές είναι μεγαλύτερες από μερικά απλά app updates του iOS! Επίσης πριν απαντήσεις να σου επισημάνω τις τις τελευταίες εκδόσεις 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4. Βλέπεις κάτι κοινό; Εγώ προσωπικά βλέπω να υπάρχει κάτι κοινό. Οι τελευταίες εκδόσεις είναι 4.x. Νομίζω είναι φανερό γιατί δεν υπάρχουν τρανταχτές αλλαγές ανάμεσά τους όπως για παράδειγμα από την 2.3 στην 4.0 (για smartphones) και από την 3.0 στην 4.0 (για tablets). Επιπλέον οι 4.1, 4.2 και 4.3 όλες μαζί ονομάζονται Jelly Bean! Σου λέει κάτι κι αυτό; Εν αντίθεση βέβαια με την Apple που πιασάρικα ανεβάζει εκδόσεις… iOS 5, iOS 6, iOS 7, iOS 8 (καλή ώρα). Και πετάγεται ο καθένας και λέει “εγώ με το iPhone 4 μου από iOS 4 και τώρα ειμαι στο 7!”. Σου αλλάξανε φιλαράκο launcher, σου βάλανε quick toggles, σου αύξησαν τις ανοιχτές καρτέλες στον browser και πήρες software update; Κι εγώ προχθές αναβάθμισα το Google Maps και Chrome και χθες το Google Search. Σε τι έκδοση… Συνέχεια »

ddr2

@panos7GR
Το οτι ολες αυτες οι εκδοσεις ονομαζονται jelly bean ναι, μου λεει κατι: οτι το android εχει να παρει μεγαλη αναβαθμιση απο το 2012. Και αυτο μου λεει με τη σειρα του οτι το android εχει βαλτωσει.λογικα συμπερασματα, τιποτα παραπανω…

Λοιπον, στο ερωτημα μου, απαντησε αν θελεις τι διαφορες εχει η 4.4 απο την 4.3.

Και ετσι για την ιστορια, το ios7 ηταν κατι παραπανω απο την αλλαγη ενος launcher.
https://www.apple.com/ios/features/

Για την ιστορια επισης, οταν το αρθρο λεει οτι θα υπαρξουν 1-2-3 αλλαγες, εννοειται οτι αυτο δεν ειναι το πληρες change log , που μπορει να πιανει μερικες σελιδες. Απλα ειναι τα πιο χτυπητα.
Σε καθε update του ios υπαρχουν μεγαλες αλλαγες στην διαχειρηση των πορων, στη διαχειρηση της ενεργεια κλπ με τις οποιες δεν ασχολειται κανεις. Δεν ειναι απλα η αναβαθμιση μερικων apps.

bgfd5

Jimmo η apple ας ξεκολλησει λιγο απο τα itunes και ας δωσει κανονικη συνδεσιμοτητα και επεκτασιμοτητα και μετα μιλαμε για ολοκληρωμενο λογισμικο για φορητες συσκευες.

Τουλαχιστο η microsoft ξεκολλησε απο τη λογικη της apple σε αυτα.

Η nokia και το symbian το ειχαν επι χρονια να παρει!!!

Οσο για το ios…πραγματικα, μετα απο τοσο καιρο, αν ητανε στα χερια σας ετσι θα το κανατε προσωπικα?

Εμενα εχει αρχισει να με ενοχλει η αισθητικη του. Φυσικα καθε βελτιωση εστω και μικρη καλοδεχουμενη. Στο τελος ερχεται η launcher. Το GDR3 update για παραδειγμα, βελτιωσε τον internet explorer σε ταχυτητα στην ιδια συσκευη και ολη την ταχυτητα του λειτουργικου, το οποιο φυσικα ειναι προτιμητεο απο να βγαλεις το radio απο το itunes λεμε τωρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.