iOS 9.2.1: Βελτιώνει την απόδοση σε παλαιότερα iPhone; [speed test video]

Εχθές η Apple έκανε διαθέσιμη για όλες τις συμβατές συσκευές την αναβάθμιση σε iOS 9.2.1 και λέγαμε ότι δεν φέρνει αλλαγές όσον αφορά στα νέα χαρακτηριστικά, αλλά επικεντρώνεται σε bug fixes, την βελτίωση της απόδοσης και της αξιοπιστίας.

Τι γίνεται όμως με τα παλαιότερα μοντέλα; Η Apple έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι με τις νέες εκδόσεις του iOS ρίχνει επίτηδες τις επιδόσεις παλαιότερων μοντέλων έτσι ώστε να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν τα νέα iPhone και iPad. Πρόσφατα δέχτηκε και μήνυση 5 εκατ. δολαρίων για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην προκειμένη περίπτωση με το iOS 9.2.1, η Apple φαίνεται να ωφελεί τους χρήστες παλαιότερων μοντέλων. Στο video που δημιούργησε το iAppleBytes, μπαίνουν δίπλα δίπλα δυο iPhone 4s, το ένα με iOS 8.4.1 και το άλλο με iOS 9.2.1. Aυτό που έχει iOS 9.2.1 κάνει πιο αργή εκκίνηση, αλλά στην συνέχεια φορτώνει κάποιες εφαρμογές το ίδιο γρήγορα ή και γρηγορότερα από την παλαιότερη έκδοση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι χρόνοι εκκίνησης είναι καλύτεροι στο iPhone 5s όταν τρέχει iOS 9.2.1 αντί για iOS 8.4.1.

Δείτε το video:

ios 9.2.2 old iphones performance, iOS 9.2.1: Βελτιώνει την απόδοση σε παλαιότερα iPhone; [speed test video]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Δεν φτάνει που αναβαθμίζει 5 χρόνια συσκευή μιλάνε κιολας, άλλες εταιρίες ούτε ένα χρόνο δεν κάνουν αναβαθμίσει κ παίρνεις καινούργιο τηλ! Πάντως σίγουρα ρίχνει απόδοση αλλα κ πάλι 2x cpu 800 MHz προϊστορικός

nikopoup

Να της αναψουμε και λαμπαδα που τα εκανε για πεταμα..

Batman

Μια επισήμανση Κώστα.Βελτιώνει την επίδοση όχι απόδοση.

Batman

Λορένα όχι Κώστα,λάθος.Τουλάχιστον η Apple τα στηρίζει τόσα χρόνια μετά.Αν κάνετε αναβαθμίσεις στα τυφλά χωρίς να ψάξετε πως θα ειναι το κινητό μετά δε φταίει η apple που σας τις προσφέρει προαιρετικά χωρίς να αναγκάζει κανέναν.

dim

Οχι μονο να της αναψουμε λαμπαδα αλλα να παρακαλαμε να ειναι παντα γερη και
δυνατη σαν εταιρεια να μας δινει την εξελιξη της τεχνολογιας γιατι βρισκεται παντα
πολυ μπροστα απο τις υπολοιπες εταιρειες. O Θεος να ευλογει την Apple παντα!!!!!

ahill2

Μην ανησυχειτε συντομα θα βγει η 9.3 που θα το κανει να σερνετε παλι.

Yiannis

Αλλά βλέπεις ρε παιδί μου ότι ακόμη σε τόσο παλιό hardware το scrolάρισμα σε λίστες, η επιστροφή στην αρχική οθόνη δηλαδή πράγματα που κάνεις συνέχεια πηγαίνουν σφαίρα. Στο android (nexus) θα κάνει ένα μικρό κολληματάκι στην αρχή. Δε λέω και στα nexus μια χαρά είναι αλλά το iOS έχει το κάτι παραπάνω, σε αυτό το θέμα τουλάχιστον. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω iphone, μόνο nexus συσκεύες και δύσκολα να αλλάξω, κυρίως λόγω επιλογών στο android και υπερτιμολόγησης των apple συσκεύων.

Mary

Τους παραπάνω που σχολιάσατε αρνητικά τις ενημέρωσεις λογισμικού που κάνει η Apple, απλά θα σας παραπέμψω στο σημερινό άρθρο του tech blog που λέει ότι βρέθηκε και άλλη τρύπα στο android! Όπως να μην ξεχάσω και το stage fright για το οποίο ακόμα δεν έχετε λάβει ενημέρωση και ούτε θα λάβετε! Και έτσι για την ιστορία να σας πω ότι ΤΑ UPDATES ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! Αν αυτό δεν σας ενδιαφέρει τότε είστε άξιοι της μοίρας σας…

Κώστας Ζ.

@Mary, απελπιστικος ο φανατισμος με τα κινητα, ε;
Προς ενημέρωση, και Stage Fright fix εχω λαβει,και εχω την προ-τελευταια έκδοση του Android. Οσο για το Stage Feight, ελαβα ενημέρωση μονο για αυτό,και να σου πω οτι το Android ειναι open source, δικαιολογημενο να εμφανίζονται περισσότερα bugs.Και μια ερώτηση για το τελος: γιατι να πληρώσω κινητό χωρίς Bluetooth που κοστίζει περισσοτερο απο 30€ ?

Κώστας Ζ.

Οσο για την Apple, μπράβο της που το υποστηρίζει ακομη,τοσο απλα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έχω το samsung galaxy note 3 και τρέχει Android lolipop. Για φέρτε το αντίστοιχο iphone 5s που είχαν βγει ακριβώς την ίδια περίοδο με τις αναβαθμίσεις της Apple να δούμε πόσα πιδια πιάνει ο σάκος! Δίπλα δίπλα με φίλο μου τρέξαμε ένα σωρό εφαρμογές με την πρόκληση του φίλου μου. Το αποτέλεσμα; ;;;; το iphone μπροστά στο note φαινόταν 2 χρόνια πίσω σε όλα. Και το είχα πάρει και 440 ευρώ όταν το αντίστοιχο 5s είχε δύο κατοστάρικα παραπάνω! !! Δεν ξέρω γιατί λέτε ότι το iphone δεν κολλάει όταν με το note3 δύο χρόνια τώρα δεν μου έχει κολλήσει ποτέ με σκληρή χρήση.

azriel84

Όσα δεν φτάνει η αλεπού….

Mary

Κώστας ζ. Απελπιστικές φανατισμός με τα κινητά; Σοβαρά; Η δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις όλο μου το σχόλιο ή απλά δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έχω γράψει! Τέλος πάντων για να σε βοηθήσω λίγο, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο γεγονός ότι θεωρώ πολύ σημαντικά τα updates των κινητών για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω. Όσο για το κινητό σου που έλαβε την ενημέρωση προφανώς είναι κάποια ναυαρχίδα διότι όλα τα υπόλοιπα android εκτός των ναυαρχίδων δεν έλαβαν τίποτα.

ChrisG

σύγκριση note 3 με iphone 5s προσωπικά είναι αστεία.το Note 3 έχει τόσα πολλά επάνω του για την εποχή του που το 5s μοιάζει παλαιολιθικό.(συγνώμη αλλά να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί).υπάρχει πληθώρα βίντεο note 3 vs iphone 5s όπου ο καθένας βλέπει την ταχύτητα των 2 συσκευών.αν εξαιρέσει κανείς ότι το 5s χάνεται κυριολεκτικά δίπλα στο Note 3 δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι αυτά τα…κρεμαστάρια.τι να ζηλέψει ένα Note απο ένα Iphone είναι άξιο απορίας.πραγματικά…λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.
περί του άρθρου μακάρι η apple να βγάλει ξεχωριστή έκδοση για το 4s fix και να δώσει στο κινητό την παλιά του αίγλη(ας αφαιρέσει γραφικά και άλλα που δεν χρειάζονται).το 4s έιναι μακράν απο τα καλύτερα iphone που βγήκε ποτέ.το βλέπεις και το χαίρεσαι.έχει τόσα bezels που ούτε κάν τα προσέχεις με τον σχεδιασμό του.

nick2010

Αν δεν υπήρχε η αγωγή εκατομμυρίων του χρήστη για το θέμα των ανα(υπό)βαθμίσεων της apple, σας έλεγα εγώ αν θα έβγαινε καν 9.2.1 (ιδίως τώρα που είναι σχεδόν έτοιμη η 9.3).

Προφανώς η δικάσιμος θα ναι τώρα κοντά και οι δικηγόροι ζήτησαν κάποιο αποδεικτικό για να σώσουν την υπόθεση…. που για μένα και πάλι επιβαρυντικό είναι… αφού η apple μπορεί – εκ των πραγμάτων – να βοηθήσει και τα παλαιότερα μοντέλα που θέλουν να συνεχίσουν να φέρουν φρέσκο λειτουργικό, γιατί κάθε μεταγενέστερη αναβάθμιση σταθερά “υποβαθμίζει” (ο ωοών νοείτω) τις παλιότερες συσκευές ???

Υ.Γ. Εγώ πάλι θα θελα να δοκίμαζαν 9.2.1 και με 7.1.2 και να βλέπαμε και κει αν η νέα έκδοση πράγματι βελτιώνει επιδόσεις, ή απλά κατασκευάστηκε για να βγει το παραπάνω βίντεο (επάναλαμβάνω για δικαστική χρήση).

ChrisG

με 7.1.2 το 4s πετούσε.κυριολεκτικά.εκτός απο διορθώσεις ασφαλείας και συμβατότητας η apple κακώς έδωσε στο 4s ότι σχεδόν και στις υπόλοιπες συσκευές.η ομορφιά του ios 7 ήταν αναντικατάστατη.ιδιαίτερα το glass στο UI ήταν πανέμορφο.

ChrisG

sorry 6.1.3 για το glass.(διόρθωση).

παπαροκας tiamat

Πολυ σωστός ο nick

Κώστας Ζ.

@Mary, Ζ1 compact εχω…Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατι τρελαίνεσαι με τα σχολια των περισσοτερων και τους επιτιθεσαι…Ο πρώτος είμαι που λέω οτι καλα κανει η Apple και συνεχίζει τις αναβαθμίσεις(και εγω εχω παραπονο απο τη Sony που δεν θα παρει Android 6 το δικο μου! )…αλλα οπως είπε και ο nick παραπάνω,το iPhone 4s( για εμενα το πιο ομορφο iPhone που εχει φτιαχτεί) δεν θα τρέξει ποτέ όπως έτρεξε με το iOS 7.Αυτά!

george

καλησπερα παιδια δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος αλλα SOS κανω το update για το 9.2.1 απο το κινητο και οχι απο το itunes οπως εκανα και τα παλαιοτερα μεσω κινητου,εκει ποθ γινοταν η αναβαθμιση μου βγαζει ενδειξη το σημα του itunes και τον φορτηστη κανω εγκατασταση το itunes αλλα δεν μπορω να συνεχεισω την αναβαθμιση μου βγαζει αγνωστο σφαλμα (29) αν μπορειτε να βοηθεισετε θα το εκτιμησω παρα πολυ

Gvirginia

@george Δεν έχω iPhone, αλλά από την αναζήτηση αυτά που βρήκα είναι:

-Πρόβλημα με το hardware, ειδικά αν έχεις αντικαταστήσει την μπαταρία από μη επίσημο αντιπρόσωπο. (Θα πρέπει να το πας στο service αν έχει εγγύηση, αλλιώς να βρεις επίσημη μπαταρία του μοντέλου ώστε να την αντικαταστήσεις)

-Το antivirus του υπολογιστή μπλοκάρει το iTunes και δε μπορεί να συνδεθεί. (Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το antivirus ή να κάνεις το update από διαφορετικό υπολογιστή)

-Πρόβλημα με το λογισμικό. (Κάποιοι λένε ξεπέρασαν το πρόβλημα μέσω του “iRecovery” ή προσπαθώντας συνέχεια να κάνουν αναβάθμιση μέχρι να τους αφήσει ή σβήνοντας τα πάντα πριν την αναβάθμιση)

george

Gvirginia ναι αλλαξα την μπαταρια στης γιορτες μου εκανα κατι κολπα για λιγες ωρες δλδ δεν μου αναγνωριζε την καρτα sim αλλα μετα ηταν οκ θα δοκιμασω αυτα που μου ειπες σε ευχαριστω πολυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.