iOS, Ο βασιλίας των επιχειρηματιών

Μπορεί το Android να αποτελεί το πιο δημοφιλές λογισμικό στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και στον επιχειρηματικό χώρο. Μία έρευνα από την εταιρία Good Technology, η οποία παρέχει λογισμικό ασφαλείας σε εταιρίες, μας παρουσιάζει τα παρακάτω στοιχεία.

«iOS activations made up 73 percent of total device activations in Q4, up from 72 percent in Q3 and 69 percent in Q2 of 2013. Android activations decreased one percentage point quarter over quarter and came in at 26 percent of total device activations.»

Οι συσκευές iPhone άγγιξαν το 54% των επαγγελματιών, ενώ το iPad το 19%. Από την άλλη πλευρά, το Android συγκέντρωσε 8.6% από τα tablets και 23% από τα smartphones, φέρνοντας το iOS σε κυρίαρχη θέση.

Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν μας ότι στην έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονταν οι Blackberry συσκευές, οι οποίες εξακολουθούν να είναι αρκετά δημοφιλείς στον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης, στην έρευνα δεν συμμετείχαν οι χρήστες που χρησιμοποιούν Google Apps, αφήνοντας εκτός ένα μεγάλο ποσοστό Android χρηστών.

Τα ευρήματα της Good Technology φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα όσο υποστήριξε ο CEO της Apple Tim Cook σχετικά με την ανάπτυξη της εταιρίας στον επιχειρηματικό κόσμο, χαρακτηρίζοντάς της ως «απίστευτη».

Ποια είναι η γνώμη σας; Συμφωνείτε με την έρευνα ή παρατηρείτε κάτι διαφορετικό στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας;

, iOS, Ο βασιλίας των επιχειρηματιών
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Συνεχίζω να πιστεύω οτι είναι πρώτο λόγω status symbol το iphone-ipad-imac και όχι τόσο για τη λειτουργικοτητα. Λόγω της δουλειάς μου έρχομαι σε επαφή με μεγάλους επιχειρηματιες μεγαλοδικηγορους κτλ έχω να δηλώσω οτι απλά το έχουν απο άποψη και επειδή “μπορούν” να το έχουν θεωρούν τα android φτηνιαρικα κινητά σε σχέση με τη κλάση της προσωπικοτητας τους.

kafros

@Γιαννης συμφωνω με τα λεγομενα σου.

Sot11

@Γιάννης ισχύει αυτο που λες αλλα για τα iPhone μόνο πιστεύω. Τα ipad και τα Mac ειναι αρκετά χρήσιμα για αρκετό κόσμο. Ας πούμε εγώ iPhone δεν θα έπαιρνα ( προτιμώ νοκια ) αλλα το ipad μου δεν το αλλάζω για τίποτα!

Χρήστος

H πλειονότητα των android συσκευών όντως είναι φνηνιάρικα και κατώτερης κλάσης. Σίγουρα το status παίζει ένα βαθμό, στην περίπτωση των Mac όμως δεν υπάρχει σύγκριση ως προς την λειτουργικότητα και προφανώς όποιου του περισσεύουν δεν θα το σκεφτεί δεύτερη φορά πριν πάει σε Mac.
Once you go Mac, you never go back. believe me!!!

tiamat

λογικο μου ακουγεται. ο επιχειρηματιας εκτος απο το να μιλαει στο τηλεφωνο και να συντονιζει ενεργειες δε χρειαζεται κατι αλλο ενα κινητο και αρα τα οποια προτερηματα και δυνατοτητες του android δε τον αφορουν.

ενα μικρο κινητο απο ωραιο υλικο ειναι το μονο που ψαχνει και αν τον ρωτησεις τι επεξεργαστη φοραει η’ τι οθονη εχει το κινητο του θα σε κοιταξει με την ιδια απορια και αγνοια που θα σε κοιταξει ενα 15χρονο κοριτσακι αν το ρωτησεις το ιδιο πραγμα!

john

Θα συμφωνίσω απόλυτα με τον φίλο χρίστο! Έγω το Xperia ZR κινητό , δεν θα έπαιρνα iphone λόγω οθόνης (ίντσες) , καθώς ούτε να κοκορεύομαι για επεξεργαστές δεν θέλω ούτε παιχνίδια. Αλλά το ipad μου και την συνεργασία αυτού με τον iMac μου , πλέον δεν την αλλάζω για κανέναν λόγω. Οτιδίποτε κάνω στο iPad αρμονικά με ελάχιστα προβλήματα τα έχω κατευθείαν στον iMac και κατευθείαν μπορώ να αλλάζω τους χώρους εργασίας μου! Αλλά όσον αφορά τα iphone θεωρώ και εγώ πως αν δεν αυξηθεί το μέγεθος της οθόνης δεν νομίζω να τα σκευτώ ποτέ! Η φράση “Once you go Mac, you never go back. believe me!!! ” Φίλε Χρήστο με αντιπροσωπεύει απόλυτα!

nord

@tiamat φίλε χρησιμοποίησε για μία εβδομάδα το 4S 5 ή 5S και σύγκρινε το με το android σου ή όποιο άλλο τελευταίας τεχνολογίας android θες σε εφαρμογές τουλάχιστον. Δυστυχώς ειναι ενα κλικ πιο πάνω…ταπεινή μου άποψη πάντα και να ξέρεις οτι 5 χρόνια τώρα μόνο android χρησιμοποιούσα και σνόμπαρα τα iphone.Δεν θα δινα ποτε τόσα λεφτά για iphone 5s πάντως αλλά ευτυχώς μου το κάναν δώρο

forneverarrow

@nord: συμφωνώ απόλυτα.

Και εγώ, αν και δεν είμαι επιχειρηματίας αλλά ακαδημαϊκός, προτιμώ χίλιες φορές iOS (iPad). Έχει σταθερότητα και αξιόπιστες εφαρμογές. Ειδικά το iWork κάνει θαύματα και δεν έχει αντίπαλο σε mobile suits. Αν και έχω Android smartphone και μου αρκεί για κάθε δουλειά, πιστεύω στα tablet το android θέλει πάρα πολλή δουλεία για να κατακτήσει τέτοιες κατηγορίες κοινού. Θα ήθελα iPhone αλλά αυτή τη στιγμή θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη (4,3″ έστω) και σίγουρα άλλη τιμή. Μέχρι τα 500€ το πολύ θα άξιζε (όχι skroutzομάγαζα).

Γενικά, αυτό που κάνει την Apple κυρίαρχη σε τέτοιο target group δεν είναι ούτε το αξιόπιστο iOS ούτε οι αξιόπιστες συσκευές, αλλά ο συνδυασμός των δύο. Όταν ο άλλος θέλει να κάνει τη δουλειά του και, πως να το κάνουμε, να κρατάει κάτι που θα τονίζει το status του, δεν θα πάρει LG ή Samsung, ούτε θα βασιστεί στο Android που τη μία κολλάει, την άλλη δεν βγάζει update ο κατασκευαστής κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει και το Android τα θετικά του.

panagiotis

Μια απορια παιδια σε τι πιστεύετε οτι υπερεχει το ipad απο τα αλλα tablet γιατι το ανδροιδ και τα windows 8 (οχι ρτ) την ιδια δουλεια κανεις ισως και καλυτερα απλος είναι ποιο ομοφο το ipad απο τα αλλα ταπλετ.Προτιμάω να είμαι με την πλαστικουρα και να γλυτώσο χρηματα.Για mac δεν δουλευω χρησιμοποιω win 8.1 και ubuntu δεν βρισκω κολληματα.

Nio

O καθενας οτι τον βολευει. Εγω ξερω στελεχη στην δουλεια μου που εχουν κινητα με κουμπακια κ η εταιρεια τους χαριζει καθε χρονο το καινουριο αιφον (λογω κυρους μαλλον). Αλλοι πουλανε τα αιφον κ παιρνουν S4 κ αλλοι το εχουν για μοστρα κ μονο. Μονο αυτοι που τα αλλαζουν με high end android φαινεται να “ξερουν τι εχουν”. Οι αλλοι δεν ξερουν καν τι ειναι οι εφαρμογες κ ποση μνημη εχουν……
Αυτο βλεπω εγω. Αλλοι που τα αγοραζουν μονοι τους θελω να πιστευω οτι ξερουν τι παιρνουν κ οχι να λενε μονο εχει αλαγκαριστο OS κ εφαρμογες……………………………….

μηνας

Ανάλογα το τι θέλει ο καθένας.. Καταλάβενω ότι άλλους τους βόλευει το ios για την πιο απλή χρήση του και άλλους το Android για περισσότερες inches και περισσότερα σκάλισμα τα.. Εφαρμογές πλέον υπάρχουν για όλα και αν κατι δεν έχει βγει και είναι δημοφιλές σύντομα θα βγει και για το άλλο λογισμικό..

ΑΡΓΥΡΗΣ

Δεν περιλαμβάνει τους χρήστες που χρησιμοποιούν google apps; Και ποιους περιλαμβάνει; Αυτους που κατεβάζουν εφαρμογές απο το Πλαίσιο market;

Βασίλης

Κι εγώ ως ακαδημαικός, δεν θα άλλαζα το apple-ecosystem με τίποτα.
Για να μην τα πολυλογώ, η δυνατότητα να έχω τα έγγραφα και τις σημειώσεις μου συγχρονισμένα μέσω icloud ξεπερνά ό,τι κι αν μπορεί να μου δώσει το android. Αυτό με την λεγόμενη “απλή χρήση” του iOS πολύ απλά δεν με αφορά. Γράφω εκατοντάδες σελίδες και διαβάζω χιλιάδες.
Αν έπρεπε διαρκώς να ανανεώνω τα αρχεία από τον mac στο κινητό, θα τρελαινόμουν.
Απλώς, θέλω να εξηγήσω σε όσους απορούν, ότι αν κάποιο λειτουργικό είναι παραγωγικό, δεν είναι ούτε το iOS ούτε το Mac OS, είναι ο συνδυασμός τους αυτό που ξεπερνά ότι έχει να προσφέρει η microsoft και η google. Και μάλιστα όχι απλώς τα ξεπερνά αλλά τα αφήνει πίσω έτη φωτός. Για έναν χρήστη windows πιστεύω ότι το iphone είναι απλώς ένα πιο όμορφο (υποκειμενικά) κινητό από τα android, με ελαττώματα και προτερήματα, δεν έχει κάτι παραπάνω.

jimo

@nord συμφωνω απολυτα η λειτουργικοτητα του ios ειναι απλα αφταστη και εγω χρησιμοποιουσα μονο android και σνομπαρα τα iphone μεχρι που πηρα ενα η λειτουργικοτητα ειναι απαραμηλη και σε επιπεδο εφαρμογων ακομα και το 4s μεχρι και σημερα ειναι πολυ μπροστα απο το καλυτερο android !

azriel84

Η εποχή που το iPhone ήταν status symbol έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όσο για τα Android, υπάρχουν κάλλιστα ναυαρχίδες αντίστοιχης τιμής του iPhone. Θέλω να πιστεύω πως πλέον ο κόσμος αγοράζει με βάση ότι του αρέσει/χρειάζεται και όχι λόγο status. Όποιος το κάνει κακό του κεφαλιού του.

μιχαλης

Και εγώ είμαι ένας απο αυτους που σνόμπαρα τα iPhone . Ακομα βασικα αλλα τέλος πάντων . Πήρα ένα iPod touch 5th Gen και το έχω εδώ και 5 μέρες . Εντάξει απο εφαρμογές είναι απιστευτο (έχω wp8 κινητό και πιο παλιό αντροιντ). Όμως μην μου λέτε πτι είναι σταθερό . Τέτοιο lag που τρώω κάποιες φορές , κάτι fast reboot στο ακυρο και μερικές φορές πάω να ανοιξω κανένα παιχνίδι να παίξω και κλείνει κατευθείαν . Δεν ξέρω τι έπαιζε με τα ios 6 αλλα όπως λένε και πολλοί τα ios 7 έχουν ΠΟΛΛΑ προβλήματα

JohnWave

Καλύτερο κινητό για το 2013 από τους χρήστες του Techblog : LG G2
Καλύτερο κινητό για το 2013 από τους χρήστες και συντάκτες του Myphone : LG G2

————————————-

Συζήτηση με 45άρη διευθυντή :
Διευθυντής: “Γιάννη μου τι κινητό μου προτείνεις να πάρω μιας και ασχολείσαι με το θέμα;”
Γιάννης : “Θα σας πρότεινα το LG G2 που με βάση ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνολογία βγήκε το καλύτερο για φέτος”
Διευθυντής : “Ναι ε; LG όμως ε;”
Γιάννης : ” Ναι, γιατί το λέτε έτσι;”
Διευθυντής : ” Ε δεν ξέρω, βγάζει καλά κινητά; Δεν μου λες, ανάμεσα σε iphone και το άλλο της Samsung, το Galaxy το S3, S4 πως το λένε, τι θα μου πρότεινες;

—————————————-

…δεν συνεχίζω την εξέλιξη του διαλόγου. Πιστεύω καταλάβατε τι θέλω να πω.

Panos7GR

Το οικοσύστημα της Apple όντως δεν παίζεται! Ο συνδυασμός μιας συσκευής iOS με iMac είναι τόσο αρμονικός που πραγματικά σας καταλαβαίνω για τους επαίνους σας. Ωστόσο μιας και μιλάμε για επιχειρηματικό τομέα, το κυρίαρχο λειτουργικό είναι τα Windows σε συντριπτική πλειοψηφία από κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα. Οπότε κάπου χάνει το οικοσύστημα. Φυσικά υπάρχει και το iTunes και για τα Windows για να υπάρχει συνεργασία με το iOS, όμως και πάλι δεν είναι το ίδιο… Συνεπώς το status που λέμε, σαν να έχει όντως σχέση. Από την άλλη δεν αποκλείουμε φυσικά και το ότι το Android είναι πιο ευάλωτο σε υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, οπότε μεγάλο μείον. Και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο σε μεγάλες επιχειρήσεις (που δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα για να συγκρίνουμε από προσωπικές εμπειρίες). Τέλος ωραία μας τα λέει η έρευνα, αλλά δεν μας δίνει σωστή εικόνα. Είναι έρευνα iOS vs Android. Θα ήθελα να δω για όλα τα λειτουργικά! Να βλέπαμε την BlackBerry που βρίσκεται σήμερα, κατεξοχήν πρώτη σε αυτό τον τομέα, αλλά και τα Windows Phone/RT. Με τα Windows 8 πλέον και την προσπάθεια της Microsoft να δώσει κοινή εμπειρία χρήσης, συν της σταθερότητας, ασφαλείας και ποιότητας συσκευών, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε σε τι θέση… Συνέχεια »

nikmour

Η έρευνα ήταν της πλάκας (ή μάλλον η πληρωμένη έρευνα). Δεν μπορεί να έχεις έξω blackberry και wp. Όσο αφορά το οικοσύστημα και τις συσκευές της Apple. Για αυτούς που έχουν περιορισμένες απαιτήσεις είναι πάρα πολύ καλό. Έχω τρεις συσκευές pc στο σπίτι και το γραφείο και smartphone 925 lumia. Ο΄τι κάνω στο ένα το βρίσκω στο άλλο. ¨Οπως γίνεται και στα google apps. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι χρήστες Mac θεωρουν το αυτονόητο πρωτοποριακό. Μάλλον έχουν περιορισμένες απαιτήσεις όπως είπα στην αρχή. Αν θέλετε να πετάσξετε τα λεφτά πάρτε macbook αν θέλετε να κάνετε πραγματική δουλειά surface pro 2 με Power keyboard (αυτονομία 16 ώρες) και μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το laptop των 300 Ε με ένα των 1700 Ε. Θα συγκρίνεις τα όμοια προϊόντα.

sokinfragoul

Είναι μέχρι να αρχίσει τις μαγκιές η Microsoft.Αφήστε που ήδη τις άρχισε με το να δίνει τζάμπα άδειες στις εταιρείες για κατασκευή windows phone και την ενοποίηση των εφαρμογών στους υπολογιστες και στα κινητά.Μην ξεχνάτε οότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες,τράπεζες και οργανισμοί έχουν Microsoft software.Ούτε Mac Os ούτε linux.

Το iPhone είναι status symbol της εποχής ,και όπως το καθετί έτσι και αυτό το τηλέφωνο θα φύγει κάποια στιγμή απο την μόδα,’οπως οταν δεν υπήρχε πουθενά όταν η νοκια και ι μοτορολα κατασκευάζανε κινητα…

Γιάννης

Και συνεχίζω να πιστεύω οτι όσοι λέτε πως το οικοσύστημα της Apple δε συγκρίνεται κτλ κτλ κτλ απλά ΔΕΝ έχετε δοκιμάσει κάποιο άλλο οικοσύστημα ή το έχετε δοκιμάσει ελάχιστα και επειδή είστε συνηθισμένοι στα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple απλά το παρατάνε λέγοντας πως δε συγκρίνεται είναι δύσκολο έχει ελλείψεις κολλάει κτλ. Και θα μιλήσω πολύ γενικά! Είναι αδύνατο εν έτη 2014 κάποια εταιρία να έχει μονοπώλιο σε κάποιο τομέα ειδικά λειτουργικού και να μη μπορεί κάποιος άλλος να ανταγωνιστεί τουλάχιστον με ίδιες και πολλές φορές με καλύτερες ιδέες! Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο είναι το τι επιλέγει ο καθένας να ακολουθήσει απο τους παράγοντες που τον επηρεάζουν και είτε το θέλετε είτε οχι ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ παράγοντας είναι το MARKETING και τα symbol status που προωθούν..

doi

Porsche Rolex κ iPhone .. Τελος

nikmour

@doi ξέχασες το wonderbra

Mike

Καλησπέρα σε όλους…θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το Macbook Pro Retina Display Late 2013….ήμουν έτοιμος (μέχρι πριν λίγες ώρες)να πάω αύριο να το αγοράσω…..αλλά σήμερα μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος υπολογιστής ΔΕΝ έχει firmware kai ethernet θύρες…Ισχύει κάτι τέτοιο?και αν ναι υπάρχει ακόμα το προηγούμενο ακριβώς μοντέλο( Macbook Pro Retina Display Early 2013)?

Mike

Και συγνώμη που γράφω εδώ αλλά δεν έβρισκα το άρθρο με τα Mac…

kVel

@Mike φίλε δεν έχει ούτε firmwire ούτε ethernet… Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τις θύρες thunderbold που τις μετατρέπεις σε ότι θες με ενα adaptor

https://www.apple.com/macbook-pro/specs-retina/

Δες στο link εδώ στην κατηγορία connection and expansions, δηλαδή δεν έχει τις θύρες που ζητάς αλλά με το κατάληλο adaptor μπορείς να έχεις.
Και το προηγούμενο μοντέλο να ψάξεις από όσο ξέρω δεν ούτε εκείνο έχει τέτοιες θύρες.
Ελπίζω να βοήθησα.

rambias

“Ο/Η nikmour λέει:
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:30

Η έρευνα ήταν της πλάκας (ή μάλλον η πληρωμένη έρευνα). Δεν μπορεί να έχεις έξω blackberry και wp. Όσο αφορά το οικοσύστημα και τις συσκευές της Apple. Για αυτούς που έχουν περιορισμένες απαιτήσεις είναι πάρα πολύ καλό. Έχω τρεις συσκευές pc στο σπίτι και το γραφείο και smartphone 925 lumia. Ο΄τι κάνω στο ένα το βρίσκω στο άλλο. ¨Οπως γίνεται και στα google apps. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι χρήστες Mac θεωρουν το αυτονόητο πρωτοποριακό. Μάλλον έχουν περιορισμένες απαιτήσεις όπως είπα στην αρχή. Αν θέλετε να πετάσξετε τα λεφτά πάρτε macbook αν θέλετε να κάνετε πραγματική δουλειά surface pro 2 με Power keyboard (αυτονομία 16 ώρες) και μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το laptop των 300 Ε με ένα των 1700 Ε. Θα συγκρίνεις τα όμοια προϊόντα.”

συμφωνο απόλυτα. οποιοσ νομιζει οτι με ios κανει τα παντα μαλλον εχει λεφτα για πεταμα γιατι τα ιδια και περισοτερα τα κανεισ με το 1/4 τον χρηματον και πολυ ανωτερα!

Mike

@kVel Σε ευχαρίστω αδερφέ για την βοήθεια σου..να σαι καλά….Σήμερα πήγα και όντως έτσι θα την κάνω τελικά την δουλειά όπως είπες και συ(παρήγγειλα και περιμένω σε 2-3 μέρες το ΜΕ865-Ζ/Α)…με ενα adaptoraki και θα είμαι κόμπλε ….

Nio

doi εκτος απο το pretty bra ξεχασες κ την εξυπνη σιτα σε λεω.
Οποτε πανε καπως ετσι: porche, rolex, iphone, pretty bra, εξυπνη σιτα.
Παρε τωρα το pretty bra γιατι για τα αλλα θες δανειο απο την eurobank και τωρα ειναι δυσκολες οι εποχες.
Γενικα μου θυμισες εναν τυπο κλασσικο ελληναρα που ελεγε μακαρι να κερδιζα στο τζοκερ 1.000.000 ευρω. Θα επαιρνα δανειο αλλες 200.000 ευρω κ θα αγοραζα μια bugatti.!!!!
χαχχαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.