iOS, η μειωση του μεριδίου αγοράς δεν ανησυχεί την Apple

Η Apple δεν ανταγωνίζεται άμεσα με το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς του Android μιας και το Android προσφέρεται σε συσκευές με μεγάλο εύρος τιμών, ξεκινώντας από Android κινητά χαμηλού κόστους μέχρι αυτά που είναι ακριβά, και τα οποία αποτελούν τον ανταγωνισμό της Apple, αφού, για παράδειγμα, σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της Samsung, το μεγαλύτερο κέρδος της, προέρχεται από τις πωλήσεις των Android συσκευών χαμηλότερου κόστους. Επιπλέον, ενώ το μερίδιο αγοράς μειώθηκε, αυξήθηκαν τα έσοδα από τις παραγγελίες στα 33,8 εκατομμύρια δολλάρια από τα 26,9 που ήταν το αντίστοιχο ποσό για την ίδια χρονική περίοδο το 2012.

iOS, iOS, η μειωση του μεριδίου αγοράς δεν ανησυχεί την Apple

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kVel

Μέση τιμή τα 268 δολλάρια. Αυτή θεωρώ πως είναι και η απόδειξη ότι το 80% του android προέρχεται κυρίως από τα τις φθηνές συσκευες. Πριν μου επιτεθούν οι fandroids δεν λέω πως δεν είναι καλό αλλά οι συσκευές μικρού κόστους πιστεύω πως είναι αυτές που του έδωσαν αυτό το μερήδιο στην αγορά.

tech21man

Η apple ζηλευει (γεια σου κρεμασταρια! η αλεπου ειμαι) οτι δεν μπορει να εξαπλωθει στο φθηνο μεριδιο αγορας χωρις να ριξει (ακομη πιο) αισθητα την ποιοτητα και αρα το κυρος (ουτως η αλλως οι συσκευες της δεν εχουν και κανενα αισθητο ποιοτικο προβαδισμα πλεον σε συγκριση με τις καλυτερες αλλα φθηνοτερες αλλων κατασκευαστων ) ειδικα μετα το φιασκο του 5c. Και η samsung ζηλευει οτι δεν μπορει να πουλαει ακομη πιο ακριβα τα ακριβα κινητα της, σα την apple. Χα χα πλακα εχει.

Ωστοσο υπαρχει και το γεγονος οτι για εφαρμογουλες που πληρωνονται με τον ενα τροπο η τον αλλο, (τα εσοδα των καταστηματων δηλαδη) στο τελος αυτος που εχει το μεριδιο των εγκατηστημενων συσκευων θα αρμεγει πιο πολυ. Ασε που η apple πληρωσε (και πληρωνει) απο ο,τι ανακοινωσει αρκετα για ποιοτικες εφαρμογες (απο ο,τι η ιδια ανακοινωσε).

Το android ειναι κυριαρχο και προσφατα ανακυρηχθηκε το πιο γρηγορα αναπτυσσομενο και αποδεχομενο τεχνολογικο προιον παγκοσμιως σε συγκριση με…ολα. Ξεχαστε το ios καμια σχεση σε αυτο το θεμα. Απλα πιστευω οτι περα απο αυτα το πως η καθε εταιρεια θα το μεταφρασει αυτο σε χρημα ειναι αλλο κολπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.