Ευρωπαϊκή Ένωση, Επέτρεψε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την απογείωση και προσγείωση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) επικαιροποίησε τις οδηγίες του όσον αφορά τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως smartphones, tablets και eBook readers, στα αεροπλάνα. Επιβεβαιώνει ότι οι συσκευές αυτές μπορούν να παραμένουν σε «λειτουργία πτήσης» (airplane mode) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά την τροχοδρόμηση, την απογείωση και την προσγείωση, χωρίς κίνδυνο για την ασφάλεια της πτήσης.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες ασφάλειας αφορούν τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε λειτουργία «μη μετάδοσης», περισσότερο γνωστή ως «λειτουργία πτήσης». Επιτρέπουν, για πρώτη φορά, τη χρήση προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών σε λειτουργία πτήσης, σε όλα τα στάδια και σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Μέχρι τώρα, όλες οι προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές έπρεπε να τίθενται εκτός λειτουργίας κατά την τροχοδρόμηση, την απογείωση και την προσγείωση.

Πλέον εναπόκειται σε κάθε αεροπορική εταιρεία να επικαιροποιήσει τους κανόνες λειτουργίας της. Πολλές εταιρείες αναμένεται να το πράξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν πάντα τις οδηγίες ασφαλείας του πληρώματος, και συνεπώς να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές μόνον εφόσον το επιτρέπει το πλήρωμα.

, Ευρωπαϊκή Ένωση, Επέτρεψε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την απογείωση και προσγείωση

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Ρε παιδια ειναι δυνατον η ληψη και η αποστολη σηματος να επηρεαζει τα ηλεκτρονικα συστηματα? Λογικα το airplane mode δεν διασφαλιζει τιποτα περισσοτερο…

Δε μπορω να πιστεψω οτι σε περνανε απο 80 κυματα και scanner ωστε να ταξιδευεις με ασφαλεια και εαν ο αλλος ξεχασει το τηλεφωνο εκτος airplane mode να απειλειται η ζωη σου, εσενα και αλλων 100 ατομων… Αλλιως θα εκαναν ελεγχο ή θα σου ζηταγαν να παραδωσεις τη συσκευη…

Ισως βασιζονται οτι μονο 2-3 μπορει να ξεχασουν να βαλουν τη συσκευη σε αυτη την κατασταση, οποτε λιγες παρεμβολες, αλλα και παλι το θεωρω απιθανο…

theo

η british airways αν δεν κάνω λάθος έκανε αρκετες έρευνες για αυτο το θέμα και κατέληξε ότι δεν επηρεάζουν τα κινητά τιποτά στο αεροπλάνο. απλα είναι πανάρχαια συστήματα που τα διαιωνίζουμε…

tasos

@theo δεν επηρεάζουν τα κινητά τιποτά στο αεροπλάνο

Όπως επίσης και τα κινητά στα βενζινάδικα.

tiamat

AMHN !!!!με τη καθε σπαστικια αντιπαθητικια ασχημη αεροσυνοδο (που νομιζουν οτι ειναι και ωραιες..τα μπαζα) να μας τη λεει εκτος για τη ζωνη και για το κινητο

jimo

καλα εγω ετσι που φοβαμαι τα αεροπλανα το κλεινω το κινητο κανονικα !! παιρνω και κανενα ηρεμηστικο και αντε γεια ! και που ανεβαινω στο αεροπλανο ειναι τεραστιο ρισκο ! ναι μεν το αεροπλανο ειναι το ποιο ασφαλεσ μεσο μεταφορας αλλα σε περιπτωση ατυχηματοσ δεν υπαρχει πιθανοτηα επιβιωσης !! ενω με τα αλλα μεσα μεταφορας η πιθανοτητα επιβιωσης ειναι μακραν καλυτερη !!

Thodoris

@jimo κάνεις λάθος!! Πάνω από το 95% των ατόμων που εμπλέκονται σε πτώσεις αεροπλάνων και πάνω από το 75% επιβιώνουν στα σοβαρά ατυχήματα. https://dsc.discovery.com/tv-shows/curiosity/topics/big-question-what-are-odds-of-surviving-plane-crash.htm

conchis

@jimo quick death is the best death

jimo

@conchis ε τοτε καλυτερα να παθω ανακοπη που ειναι γρηγοροτερη !!

@thodoris ισως εχεισ δικιο αλλα και παλι εκεινα τα δευτερολεπτα που θα πεφτω θα παθω ανακοπη πριν σκασω κατω !!

οπωσ και το αισθημα του να εισαι 10000μετρα πανω απο την γη και να κουναει σαν βαρκα το ριμαδι ειναι αργοσ θανατος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.