Smartphones

iPhone 15: Φήμες πως η θύρα USB-C θα διαθέτει τσιπ ελέγχου ταυτότητας τύπου Lightning

Η θύρα USB-C των iPhone 15 και ‌iPhone 15‌ Pro και τα συνοδευτικά καλώδια φόρτισης θα διαθέτουν ένα τσιπ ελέγχου ταυτότητας τύπου Lightning, περιορίζοντας ενδεχομένως τη λειτουργικότητά τους με αξεσουάρ που δεν e;i είναι εγκεκριμένα από την Apple, σύμφωνα με μια φήμη που κοινοποιείται στο Weibo.

Η φήμη υποστηρίζει ότι η Apple έχει αναπτύξει τη δική της παραλλαγή USB-C για τη φετινή σειρά iPhone 15‌. Ο leaker ισχυρίζεται ότι είναι ειδικός σε ολοκληρωμένα κυκλώματα με 25 χρόνια εμπειρίας σε επεξεργαστές Pentium της Intel.

Οι διεπαφές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC) είναι τσιπ ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ συσκευών. Από την εισαγωγή τους το 2012, οι θύρες και οι υποδοχές Lightning με πιστοποίηση πρώτου κατασκευαστή και MFi περιέχουν ένα μικρό τσιπ που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εξαρτημάτων που συνδέονται. Τα καλώδια φόρτισης τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι πιστοποιημένα από MFi, για παράδειγμα, δεν διαθέτουν αυτό το τσιπ, γι’ αυτό και εμφανίζεται το μήνυμα “αυτό το αξεσουάρ δεν υποστηρίζεται” σε συνδεδεμένες συσκευές Apple.

Σύμφωνα με τον leaker, η Apple έχει αναπτύξει ένα παρόμοιο προσαρμοσμένο IC για τις θύρες USB-C στο iPhone 15‌ και το iPhone 15 Pro, και πιθανώς τα καλώδια φόρτισής του.

Η θύρα USB-C που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από την Apple στα iPad, iPad mini, iPad Air και iPad Pro 10ης γενιάς, δεν περιέχει τσιπ IC για έλεγχο ταυτότητας, πράγμα που σημαίνει ότι η φημολογούμενη θα ήταν η πρώτη για θύρες αυτού του είδους που προσφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η θύρα USB-C στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα παραμείνει περιορισμένη στις ταχύτητες USB 2.0. Μόνο τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα έχουν προφανώς μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης.

Επεξεργάστηκε την 6 Μαρτίου 2023 16:21

Σχόλια

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΚ!! Οχι θα αφήναμε τον κάθε μιαρό, μολυσμένο φορτιστή, επειδή είναι type C , να αλωνίζει στα μέταλλα μας!! Από έξω C, από μέσα ΞΟΥΤ ΑΠΟ ΔΩ!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.