“Επιβεβαιώνεται” η ασύρματη φόρτιση για τα νέα iPhones

iPhone 8 wireless charging, “Επιβεβαιώνεται” η ασύρματη φόρτιση για τα νέα iPhones

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν οι φήμες ότι η Apple θα ενσωματώσει ασύρματη φόρτιση στα νέα iPhones. Φέτος η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τρία μοντέλα, τα iPhone 7s, iPhone 7s Plus και iPhone 8 και πρόσφατα είδαμε τα πίσω panel τους, κατασκευασμένα από γυαλί και όχι μέταλλο.

Αυτό δείχνει πως πράγματι μπορεί η Apple να βάλει φέτος την πολυσυζητημένη ασύρματη φόρτιση, αλλά σήμερα έρχονται κι άλλες πληροφορίες που “επιβεβαιώνουν” το χαρακτηριστικό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, να πούμε ότι η Apple συνεργάζεται με την ινδική Wistron για την κατασκευή των προϊόντων (έχει αναλάβει το iPhone SE) της και ο CEO της Wistron, Robert Hwang, μίλησε για τα χαρακτηριστικά των νέων iPhones.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τα νέα iPhones θα έρθουν με χαρακτηριστικά όπως ασύρματη φόρτιση και αντοχή στο νερό. Τα σχόλια έγιναν με αφορμή τη συζήτηση για το πόσο πιο δύσκολο είναι πλέον να κατασκευάσεις τα επόμενης γενιάς iPhones σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

“Assembly process for the previous generations of [iPhones] have not changed much, though new features like waterproof and wireless charging now require some different testing, and waterproof function will alter the assembly process a bit”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO.

Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα αν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αν φέρει η Apple την ασύρματη φόρτιση, δεν θα είναι η πρώτη στην αγορά. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που έχουν εδώ και χρόνια οι Android κατασκευαστές. Αυτό που έχει ακουστεί για την Apple όμως είναι ότι θέλει η φόρτιση να γίνεται πράγματι από απόσταση, χωρίς να ακουμπάς το κινητό στον φορτιστή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Αν καταργήσει την μεταλλική πλάτη με γυάλινη για χάρη της και καλά ασύρματης φόρτισης όπου αντί να βάζω το βισμα θα το ακουμπάω στη βάση για μένα ειναι πισωγύρισμα ..

ΝΙΚΟΣ

Περίμενατε επαγωγική ? Μαζί με το Apple Car , κάντε λίγο υπομονή…

Giannis

Σου λέει η apple. Εδώ οι άλλοι τους δουλεύουν ότι έχουν ασύρματη φόρτιση, γιατί να μην τους δουλέψω και εγώ; Παρτε δήθεν ασύρματη φόρτιση.

NtinosMD

Η ασυρματη τους μαρανε … ας βαλουν πρωτα ενα καλο fastcharge και μετα ας κοιταξουν και την ασυρματη….

ΝΙΚΟΣ

Γιατί είναι δούλεμα ? Ακουμπάς σε μια επιφάνεια και φορτίζει.Δεν χώνεις καλώδιο και φορτιστή στην πρίζα. Το αν είναι χρήσιμο , για εμένα δεν είναι.Το εμφάνισε η Nokia to 2012 με το 920.
Ωραίο , πρωτοποριακό , το είδαμε, δεν ενθουσίασε, πάμε για άλλα τώρα.
Αλλά κοροϊδία δεν ήταν ποτέ. ΑΝ Κ ΜΟΝΟ ΑΝ ήθελες έπαιρνες την βάση φόρτισης. Λίγοι το έκαναν.

johny

να μας ερθουν πρωτα οι νεες συσκευες να δουμε τι μας προσφερουν,και μετα αναλογα με τις αναγκες μας και τα θελω,μας χτυπαμε οποιαδηποτε συσκευη.οσοι παντως παμε για το 8ρι πιστευω η ασυρματη φορτιση να γινεται απο αποσταση και οχι με το να το ακουμπας σε καποιο εξαρτημα.εκτος αν το εξαρτημα αυτο ειναι τοσο βολικο που μεταφερεται σε οποιοδηποτε σημειο του σπιτιου.νομιζω με το 8ρακι θα βαλουν οτιδηποτε συγχρονο υπαρχει στην αγορα και θα δουμε μια νεα εντυπωσιακη συσκευη που δεν θα εχει καμια σχεση με οποιοδηποτε iphone παρα μονο στο λογισμικο.με προβληματιζει λιγο ειναι που θα υστερουν σε data speed.αλλα σιγουρα περιμενω εκτος απο την amoled οθονη που ειναι ενα μεγαλο βημα και που θα καλυπτει σχεδον ολοκληρη τη συσκευη,το λογισμικο του που σιγουρα δεν μπορει να το συναγωνιστει κανεις και το A11τσιπακι που θα ειναι πολυ ποιο γρηγορο απο το προηγουμενο,αποδοτικοτερο και με λιγοτερη καταναλωση ενεργειας.

Agnostos13

Αν μιλαμε για φόρτιση OTA έχει καλώς…
Αν είναι να δούμε πάλι το αστείο της φόρτισης με επαφή είναι ανάξιο λόγου!

JD

Γουάου , και fast charging και wireless charging και design με infiniti AMOLED , μιλάμε για innovation στο full αυτή η εταιρεία , τόση τεχνολογία μαζεμένη είναι overkill. ΛΟΛ

χρηστος

Δεν το πιστευω. Και θα κοκορευονται για την ασυρματη φορτιση 7 στους 10 iPhonaκιδες χωρις βεβαια να ξερουν οτι υπαρχουν κινητα απο το 2016 με ασυρματη φορτιση. Δεν πειραζει. Καλιο αργα παρα ποτε.

Agnostos13

@JD:
Προσεξε…όλα αυτά μαζί και χωρίς κορεάτικο bloatware, κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων στην google και αναγκή για antivirus και c-cleaner!

ΥΓ. Και φυσικα οπως παντα 4 χρονια support που μονο Apple και Google το δινουν σημερα…

JD

Ειδαμε την ασφαλεια της Apple στο fappening που βγηκαν ολες οι φωτογραφιες απο το icloud στην φορα. Οσο για antivirus και cleaner δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Για την υποστηριξη δεν μπορω να πω κατι ειναι ισως ο μονος λογος για να αγορασει καποιος τα ξεπερασμενα στα υπολοιπα iphone.

Agnostos13

@JD:
Στο fappening το προβλημα ειχε να κανει με phishing και αδυναμους κωδικους. Δεν εχει να κανει αμεσα με hacking στο iCloud. Αν φταιει καπου η Apple ειναι στο οτι δεν ζηταγε υποχρεωτικα περιπλοκους κωδικους και πολλαπλα μεσα πιστοποιησης χρηστη. Τωρα αν εσυ στελνεις τους κωδικους σου δεξια αριστερα ή βαζεις 1234 και μετα ζητας τα ρεστα απο την Apple ειναι λιγο αστειο…

Nikopoup

Η Apple όπως και οι άλλες εταιρείες για κωδικούς απαιτούν τουλάχιστον 8 ψηφία ένα γράμμα κεφάλαιο, και αριθμούς. Δεν νομίζω να ήταν το πρόβλημα οι αδύναμοι κωδικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i