iPhone (2018) χωρίς fast charging για μη εξουσιοδοτημενους USB-C φορτιστες

iphone 2018 χωρίς fast charging μη εξουσιοδοτημένοι φορτιστές, iPhone (2018) χωρίς fast charging για μη εξουσιοδοτημενους USB-C φορτιστες

Πληροφορίες θέλουν τα επόμενα iPhone να “υποχρεώνουν” τη χρήση εξουσιοδοτημένων USB-IF φοριστών για τη γρήγορη φόρτιση της συσκευής τους. Σε περίπτωση που δεν ανήκουν σε αυτή τη λίστα, τα iPhone θα φορτίζουν με πολύ αργό ρυθμό.

Τα μελλοντικά iPhone, σύμφωνα με το Macotakara, πιθανόν να υποστηρίζουν το πρότυπο USB-C πιστοποίησης “C-AUTH”, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει εαν τα συνδεδεμένα καλώδια και φορτιστές ανήκουν στη λίστα των εξουσιοδοτημένων. Σε περίπτωση που δεν είναι εξουσιοδοτημένα, θα πρέπει οι χρήστες να αγοράσουν επίσημους φορτιστές ή USB-C φορτιστές άλλων κατασκευαστών οι οποίοι έχουν λάβει την USB PD 3.0 πιστοποίηση, έτσι ώστε να φορτίζουν τις συσκευές τους μέσω fast charging.

Αυτό το πρότυπο πιστοποίησης, το οποίο έχει την Apple σαν τις εταιρείες-μέλη, μπορεί να αναγνωρίζει εξουσιοδοτημένο hardware έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ασφάλεια των εταιρικών δικτύων, επιτρέποντας τη χρήση συγκεκριμένου hardware για την αποφυγή κακόβουλων επιθέσεων. Όσον αφορά τους απλούς καταναλωτές, το C-AUTH θα τους βοηθήσει στο να αποφύγουν ελαττωματικούς και χαμηλής ποιότητας φορτιστές οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στις συσκευές τους.

Σε περίπτωση που ένας φορτιστής είναι εξουσιοδοτημένος, αυτό θα σημαίνει πως είναι ασφαλής η χρήση του και θα μπορεί να ενεργοποιήσει χαρακτηριστικά όπως το Power Delivery 3.0. Αναφορικά με τα τωρινά προϊόντα της Apple, αυτά μπορούν να φορτίζουν μέσω φορτιστών USB-C και του καλωδίου από Lightning σε USB-C, ενεργοποιώντας τη γρήγορη φόρτιση μέσω παροχής 15W, ακόμα και με φορτιστές άλλων κατασκευαστών οι οποίοι πιθανόν να μην είναι ελεγμένοι για την ασφάλεια κατά τη χρήση τους.

Μέσω της πιστοποίησης USB PD 3.0, οι φορτιστές που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι δε θα μπορούν να φορτίσουν τα iPhone στα 18W αλλά θα λειτουργούν σαν απλοί φορτιστές, ενώ η Apple είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υιοθετήσει αυτό το νέο πρότυπο το οποίο πιθανόν να το συναντήσουμε στα μελλοντικά iPhone.

Τέλος, φήμες αναφέρουν πως η Apple ετοιμάζεται μαζί με τα iPhone του 2018 να διαθέσει νέο φορτιστή USB-C που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση και μέγιστη ισχύ 18W, έτσι ώστε να μπορεί να φορτίζει το 50% της μπαταρίας σε μισή ώρα, χρόνος μικρότερος σε σύγκριση με τους τωρινούς φορτιστές, με το prototype του USB-C φορτιστή της Apple να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikopoup

Με λίγα λόγια θα υπάρχει μια παγκόσμια πιστοποίηση για φορτιστές, όπως είναι για παράδειγμα το quick charge 3 by Qualcomm, με τους οποίους θα μπορείς να φορτίσεις όλες τις type c συσκευές σου. Αν δεν έχει την πιστοποίηση οι Apple συσκευές σου θα φορτιζουν αργά.
Ας το διαβάσουν αυτοί που έλεγαν ότι θα κάνουν mfi ένα παγκόσμιο δωρεάν πρότυπο όπως είναι το type c

Efkairiakos

Απολύτως λογικό νομίζω
Δλδ κάποιος δίνει 650€ το λιγότερο για μια συσκευή και δεν θέλει να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια της συσκευής του;

Nikopoup

@Efkairiakos φίλε δεν είναι τα 650. Είναι ότι δίπλα από αυτά κοιμούνται άνθρωποι και πότε δεν ξέρεις τι γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.