iPhone 5c, 3 εκ. τεμάχια σκονίζονται στις αποθήκες της Apple

Το “προσιτό” iPhone 5c δεν κατάφερε να πείσει και αυτό δεν περιμέναμε να το μάθουμε από αναφορά που δημοσιέυτηκε στην Ταϊβάν με στοιχεία από την εφοδιαστική αλυσίδα που κάνουν λόγο ότι 2 εκ. τεμάχια iPhone 5c παραμένουν στις αποθήκες του εργοστασίου κατασκευής τους και άλλο 1 εκ. υπολογίζεται ότι βρίσκεται στα ράφια καταστημάτων ανά τον κόσμο.

Εμάς μας άρεσε το iPhone 5c ίσως όμως θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή από το iPhone 5s για να τα καταφέρει εμπορικά.

iPhone 5c πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, iPhone 5c,  3 εκ. τεμάχια σκονίζονται στις αποθήκες της Apple

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Sad but true.

Νίκος Κ.

Δεν έχω πρόβλημα αν δεν τα θέλουν, τα παίρνω εγώ..!!!

kostas80

δώστε το στα 423 ευρώ (300 ευρώ κάτω σε σχέση με το 5s) και θα ξεστοκάρετε!

Jimo

Ειναι ικανή η apple να τα πετάξει απο το να ρίξει την τιμή τους ! Απορώ τι σκέφτοντουσαν όταν τα τιμολογουσαν;

arg

άν το δώσουν σε τιμή που του αξίζει πραγματικά (300 €) σίγουρα θα δουν το sold out

Nickolas

Λογικό το βρίσκω με τόσο μικρή διαφορά στην τιμή από το 5S, αλλά από τη στιγμή που έβρισκε κάποιος και το 5 στην ίδια τιμή γιατί να μην το προτιμήσει που έχει και καλύτερα υλικά. Στην Κίνα θυμάμαι που είχα διαβάσει οτι είχαν ρίξει σχεδόν αμέσως την τιμή του, στην Ελλάδα χλωμό.

obi

Απίστευτο!
Πού είναι τώρα όλα τα δημοσιεύματα που έλεγαν για το υπέρτατο 5c…..

Όχι τίποτε άλλο αλλά επιβεβαιώνει και πως η επιτυχία του iPhone οφείλεται στο συνδυασμό καλής υλοποίησης της κατασκευής και του software, στο συνδυασμό πάντα.

(κατά τα λοιπά η Apple ξεκινά την παραγωγή του <> iPhone4 για αναπτυσσόμενες αγορές)

Nio

Στα 250 ευρω θα κανει παταγο…
Κ μετα θα βγαλει κ πλαστικο imac…

Dimitrinho

Αν ζουσε ακομη ο μεγαλος steve jobs το iphone 5c δεν θα εβγαινε ποτε

techblogakias

Όταν το 5 έχει την ίδια τιμή με το 5c και ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικα,ποιος ο λόγος να πάρεις το πλαστικό έναντι του μεταλλικού ???αναμενομενη η εμπορική αποτυχία του 5c που είναι και πιο βαρύ…

Παυλος

620 εχει το 16αρι ? 150 ευρώ κατω και το πήρα απο….χθες ,το πλαστικό δεν με πειράζει….ο εσωτερικός του κόσμος με ενδιαφέρει που ειναι άριστο

panosha

Κρατήστε καμιά πισινή, γιατί τα πραγματικά στοιχεία λένε ότι οι πωλήσεις του 5c συνεχίζουν στο 3 προς 1 με το 5s, και αυτό μας κάνει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια πωλήσεις του πλαστικού iPhone ως τώρα. Πόσα smartphones έχουν κάνει τέτοιες πωλήσεις;

https://mixpanel.com/trends/#report/iphone_models

madmichalis

Δεν καταλαβαινω το προβλημα. Αφου καθε χρονο η στρατηγική της apple ειναι να ρίχνει το περσινό iPhone 100€ κ τωρα αντι να συνεχίσει να πουλάει το iPhone 5 100€ κατω, έχει το 5c το οποίο το κατασκευάζει φθηνότερα απ το 5 επειδη είναι πλαστικό, με τα ιδια specs. Φαντάζομαι οτι καθε χρονο το περσινό iPhone πουλούσε πιο λιγο σε σχέση με το νεο. Οποτε γιατι εχει γίνει θέμα με το 5c;

takis

den paidia min trelathoume oxi kai prosito 500 euro kani!!!!!!!!!!!!!

Κωνσταντίνος

Φυσικά θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή. Δεν είναι 649€ είναι 549€.. Έλεος.. Αν το έβαζαν 300€ – 350€, εκεί να δείς τι θα έβγαζαν. Μ@λ@κ!ε5!

CSt90

Καλα, το γεγονος αυτο δεν ειναι εκπληξη, με τετοια τιμη. ‘Προσιτο iphone’ σου λεει μετα. Κ εκτος αυτου, αντικατεστησαν το 5αρι με αυτο το πραμα (ισως μονο και μονο για να μην ριξουν την τιμη του 5).
Ειναι για γελια αυτη η εταιρια.

Darth

άντε με 300 350 οκ θα το αγόραζε κόσμος (όχι όλοι αλλά πάρα πολύ καλύτερες πωλήσεις θα ει χε)
όταν έχουν καταφέρει να πείσουν όλους ότι το iphone είναι status και iphone είναι των πλούσιων και τον “ανωτέρων όντων” και προσπαθούν να πουλήσουν ενα “iphone του φτωχού” στα ίδια άτομα? λίγο δύσκολα. όταν πας και πουλάς μια τέτοια συσκευή δεν θα απευθύνεσαι στα ίδια άτομα.,, που θα το πάρουν για status και μούρη κλπ, απευθύνετε για απλοί φυσιολογικό κόσμο που θα το πάρει σαν μια απλή συσκευή… so και η τιμή έπρεπε να είναι αντίστοιχη…

με λίγα λόγια………… fail του marketing που ακολουθισε fail της τιμολόγησης

Beowolf

Άστα να σκονίζονται. Πληρωμένα με το παραπάνω τα ‘χουν, οι υπόλοιποι i-πελάτες.

Nickolas

Ποιος είπε για προσιτό. Μονό τα site το έλεγαν, η Apple ποτέ.

marios

Ρε παιδιά μα τι λέμε τώρα…..το lg g2 το βρίσκεις 350 απο σκρούτζ…και 300 ευρώ να το ρίξουν πάλι δεν αξίζει!!

Alexis

@ Darth πολυ σωστα φιλε μου!!

gtar13

449 εχ στο skroutz

V ambos

Και το iPhone5 ήταν λάθος που σταματησε την παραγωγή του. Ποτέ δεν απευθυνόταν η αππλε σε αδύναμα πορτοφόλια. Το iPhone είναι status symbol. Φανταστείτε management με πλαστικουρα στα χέρια ρεζίλι….

Tom

To iphone 5C δεν εχει τιποτα καλο βασικα. Ουτε ομορφο ιδιαιτερα ειναι ουτε τα τελευταια speccs εχει. Δινεις 100 ευρω παραπανω και παιρνει το 5S που ειναι και μεταλλικο high-end. Δεν νομιζω ποτε η apple να ηλπιζε σοβαρα σε υπερεπιτυχια του 5C. Iphone θα παρει ο οικονομικα ευκαταστατος και ο τελευταιος δεν θα παρει το πλαστικο με το χρωματακια. Θα θελει πιο ωραιο σχεδιασμο.

Darth

@Tom το μονο κακό που χει το 5c είναι η τιμολόγηση του…….. στα 300 ευρώ θα ήταν super ειδικά τα χρώματα του κλπ……..

άλλα όχι και στα λεφτά που του ζητάνε……… είπαμε………

με λίγα λόγια συσκευή απευθύνετε για άλλο πελατολόγιο…… και τιμολόγηση για άλλο…… τα κάνα μπάχαλο κοινός……..

nikos

Εκτός πραγματικότητας… Το iphone των φτωχών… Γελούν και οι πέτρες!! Τι το ιδιαίτερο εχει ??? Ουτε 300 δεν είναι η πραγματικη του αξία! 250 το πολύ! Και θα πουλιόταν εύκολα!

manolis

Παιδιά για το μέγεθος της Apple και τη γραμμή παραγωγής της Foxcon είτε βγαίνει σε πλαστικό είτε σε “αλουμίνιο” θεωρώ ότι δεν διαφέρει τόσο σε κόστος. Όμως είναι θέμα Marketing πως θα το διαχειριστεί το κάθε προϊόν..

Δεν είναι βλάκες (πιθανόν), ξέρουν τι κάνουν, απλώς εμείς σαν καταναλωτές θέλουμε ένα καλό προϊόν σε καλή τιμή και το 5C είναι ένα καλό προϊόν αλλά σε κακή τιμή.

κοστας

Γιατί κάποιος να προτειμισει το 5c ενώ υπάρχουν πολλά καλύτερα και σε χαμηλότερες τιμές . Πλαστικό το ένα πλαστικό και το αλλο.

Spyros

Εγώ πήρα πριν 3 μήνες το 5c. Απο android (samsung ace2 το οποιο το τελευταίο διάστημα κολλαγε τρελλα) αποφάσισα την αλλαγή σε iOS. Ναι ήταν και παραμένει ακριβό, αλλα για την αλλαγή δεν ήθελα να δώσω αλλα 100€ για το 5s. Εξάλλου με καλύπτει απόλυτα για τη χρήση που κάνω. Ούτε lags, άριστη ποιότητα και αίσθηση στο χέρι και οθόνη βολικη. Οι 5 ίντσες μου φάνηκαν υπερβολικές και γι αυτό δεν κατέληξα στο G2 που όντως αξίζει και μου άρεσε. Εν τελει είμαι σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένος.

MARIOS

τοσο που έχει λογικό….εγω πήρα το xperia z1 compact με πολύ λιγότερα χρήματα και πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, τετραπύρηνο , τρομερη κάμερα 21mp, πολύ καλύτερη μπαταρία και είναι και πανέμορφο και έχει και android

energon

Ηθελα να ηξερα απο ολους εσας που κραζετε, ποσοι (μαζι κι εγω) ειχαμε παρει το 3G/3GS (το κλασης χειροτερο πλαστικο σε σχεση με το 5C) και με ποσα λεφτα!!!! Αρα, το 5C ειναι αριστο σε ποιοτητα, κλασης ανωτερο του 3G/3GS κι ομως στα ιδια λεφτα περιπου. Εγω εμεινα υπερευχαριστημενος οσο ειχα το 5C. Δεν ελειπε τιποτα απο την κλασικη ποιοτητα της apple. Τωρα για το αν πουλησε παγκοσμια, και ποσα κομματια, και αν υπαρχουν κομματια σε αποθηκες, δεν ξερω και δεν μπορω να εχω γνωμη και αποψη. Ειναι λιγο και τα παιχνιδια των εταιριων στην μεση, οποτε δεν βγαινει και ακρη 100%.

Φάνης

+1 energon, θα συμφωνησω!

Βαγγέλης

Όταν είχε βγει το 3GS το 2009, έπαιζε σε άδειο γήπεδο! Δεν υπήρχε αντάξιο του τότε και πουλούσε ωσάν τρελό! Και με το 4 το ίδιο είχε γίνει και με το 4S! Μετά έδειξαν τι μπορούν να πετύχουν κι οι άλλες εταιρίες, κι έτσι η Apple, αφού δεν εξελισσόταν έμεινε πίσω! Η τιμή έπαιξε μεγάλο ρόλο κι αν φτάνεις να παίρνεις το Note 3 450€ από Skroutz και το 5C πωλείται στα 619€, τότε εννοείται πως το 5C θα μείνει στα ράφια και στις αποθήκες απούλητο!

machineman

Οπως ειπα και παλια αν το iphone 5c εκανε 300 ευρο θα το επαιρνε η μιση ελλαδα ανετα και τα android θα μενανε στην ακρη.

Beowolf

@machineman
Πολύ πιθανόν να το έπαιρνε και πάνω απ την μισή Ελλάδα, όπως θα έπαιρναν και Μερσεντές(κι όχι Αudi,Lexus ή Volvo) άν ειχε 8.000e.

Mέχρι που θα “λαΐκευε” τόσο το θεωρούμενο status symbol,…που θα απογοητεύονταν οι πάντες.

Διότι όποιος ξέρει να διαβάζει κι όποιος θέλει να μάθει αντικειμενικά ποιό είναι το καλύτερο κινητό- σε απόλυτες τιμές- μπορεί να το μάθει. Aκόμα κι ένα χρόνο μετά το first launching!! https://www.e-pcmag.gr/news/htc-one-brabeuthike-stin-mwc-2014-os-kalutero-smartphone

Βέβαια περί ορέξεως,…γι αυτό και υπάρχουν δεκάδες μάρκες και μοντέλα. Ο καθένας τα δικά του λεφτά τα δίνει εκεί που νομίζει. Το ποιό είναι το καλυτερο – τελείως διαφορετική συζήτηση. 😉

Elius ilias

Εχω αλλαξει πολλα κινητα.. Ενα μηνα πριν note 3 ενα εξαμηνο πριν Lg g2…
Και τωρα ξανα μηλο….. Ολα τα δοκιμασα…………………
Παλαιοτερα ξαναειχα κ apple κ κατεληξα στο εξης συμπερασμα……..
ΣΑ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΙΠΟΤΑ……….
Τσαμπα τα λεφτα που εδωσα για τις αλλες εταιριες ……….

Darth

@Elius ilias όποιος όπως βολεύεται και οπος καλύπτεται

Takis

300 ευρώ και πολλά είναι για το 5c αλλά η apple προτιμά να τα θάψει παρα να τα κανει πιο προσιτά όπως είπε και ο jimo πιο πάνω.

machineman

νια σιγουρα δικιο εχεις για το htc κινηταρα δεν λεω,αλλα ξερεις κατι τελικα κανενα δεν ειναι το καλητερο smartphone ουτε σημερα ουτε σε κανα 6 μηνο.για μενα το πιο λογικο κινητο που υπαρχει σημερα και συμφερει τον καθε ενα ειναι nexus 5 απλα και ομορφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.