iPhone 5c, Περισσότερη πραγματική ελέυθερη μνήμη από τους ανταγωνιστές

Το iPhone 5c διαθέτει τα περισσότερα ελεύθερα GB αποθηκευτικού χώρου σε σχέση με αυτά που διαφημίζονται, δηλαδή από την ονομαστική χωρητικότητα της συσκευής, σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές συσκευές, σύμφωνα με τελευταία έρευνα. Όλες οι συσκευές αναγράφουν την ονομαστική χωρητικότητα σε GB, όμως καμιά δεν αναφέρει τα GB που ο κάθε χρήστης έχει διαθέσιμα μόλις πάρει τη συσκευή στα χέρια του.

Όλες οι συσκευές χωρητικότητας 16GB που κυκλοφορούν στην αγορά, διαθέτουν λιγότερο χώρο ελεύθερο για χρήση από τους καταναλωτές, οι οποίοι ενώ αγοράζουν μια συσκευή των 16GB, στην πραγματικότητα έχουν διαθέσιμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, 12.60GB και στη χειρότερη 8.56GB, με τους κατόχους των συσκευών να είναι απογοητευμένοι, ειδικά όσων συσκευών δε διαθέτουν υποδοχή για κάρτες microSD.

Η πιο “γενναιόδωρη” συσκευή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι το iPhone 5c μιας και μετά την ενεργοποίηση της συσκευής, ο χρήστης διαπιστώνει πως έχει διαθέσιμα 12.60GB από τα 16GB που είναι η ονομαστική χωρητικότητα της συσκευής, ενώ πιο “αδικημένοι” θα μπορούσαν να αισθάνονται οι κάτοχοι Samsung Galaxy S4 αφού από τα 16GB έχουν διαθέσιμα προς χρήση μόνο 8.56GB, ενώ σε λίγες περιπτώσεις ο διαθέσιμος χώρος out of the box μπορεί να φτάσει και τα 9.40GB.

Ανάμεσα στις συσκευές που συμπεριλήφθησαν στην έρευνα, έχουμε το Nexus 5 (12.28GB), iPhone 5s (12.20GB), Sony Xperia Z1 (11.43GB), Blackberry Z30 (11.20GB), HTC One mini (10.44GB), LG G2 (10.37GB) και στην τελευταία θέση το Samsung Galaxy S4 (8.56GB), το οποίο διαθέτει το TouchWiz αλλά και πληθώρα χαρακτηριστικών τα οποία μειώνουν τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η συσκευή της Samsung απέναντι στις συσκευές που δεν διαθέτουν δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου, και ειδικά απέναντι στα ανταγωνιστικά iPhone, είναι η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD μέχρι 64GB και έτσι οι κάτοχοί τους δεν έχουν στην ουσία το παραμικρό άγχος μήπως και τα διαθέσιμα GB της συσκευής εξαντληθούν.

iPhone 5c, gb, available, memory, iPhone 5c, Περισσότερη πραγματική ελέυθερη μνήμη από τους ανταγωνιστές

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Τι να το κάνεις όταν οι περισσότεροι αντίπαλοι έχουν sd…

Manos K

12.92 GB στο Nexus 4 μου..

tasos

Το Nokia Lumia 925 γιατί το βγάλανε έξω ? Μήπως επειδή έχει διαθέσιμη μνήμη περισσότερη απο το iPhone 5c.

Panos7GR

Δηλαδή σαν να λέμε ότι η πιο συμφέρουσα συσκευή με περισσότερα GB για αποθήκευση είναι το Z1… 11.48GB + επέκταση με microSD έως και 64GB. Άντε γειά!!!
5C (και γενικότερα iPhone): 12,60GB ελεύθερα (πολύ σημαντικό, δεν αντιλέγω) αλλά όχι επέκταση με microSD…
Αυτό είναι το ζουμί της είδησης. Τι iPhone 5C, Samsung Galaxy S4 και άλλα κι άλλα…

Κοstas K.

@ Panos7GR και το S4 παίρνει micro sd..Το Νote 3 επίσης έχει μνήμη 32gb + micro sd όποτε η πιο συμφέρουσα επιλογή σε θέμα gb οχι δεν είναι το Ζ1

makismali7

Το z1 έχει 11,5 gb. Ενσωματωμενη μνήμη κ έως 64 gb επέκταση…βέβαια είναι κ το note3 π έχει 32gb ενσωματωμένη μνήμη αλλά δεν ξέρω ποση είναι πραγματικά ελεύθερη κ δέχεται επέκταση μέχρι 64 gb…

george

iphone 5…… 13,3 gb!!

tomtik

Ο τσιπης είναι φτηνιαρης, αλλά όχι φτηνος.639 ευρώ για ένα προπερσινο hardware σε κιτς χρωματιστό πλαστικό έρχεται 50,714 ευρώ το gb για το νεξους 5 με λιανική 399 ευρώ έρχεται 32,49 ευρώ το gb.
Το πιο άχρηστο κινητό της φετεινής χρονιάς.

jimo

ενασ απο τουσ λογουσ που ολα τα Iphone ειναι γρηγοροτερα απο αναλογα μοντελα android ειναι οτι η μνημη τουσ ειναι γρηγοροτερη και το λειτουργικο τους δεν χρειαζεται τα τεχνικα χαρακτηριστικα που θελει το android για να τρεξει ασ το πουμε καπως νορμαλ χωρισ κοληματα οποτε το επειχειρημα οτι εχει προπερσινα specs ειναι τουλαχιστον αστοχο για να μην πω βλακωδες !!!

αν καποιοσ θελει να ειναι ειληκρινησ ασ παρει ενα iphone 4s με χαρακτηριστκα που τα android ειχαν πριν 4 χρονια και ασ το βαλει διπλα σε μια ναυαρχιδα android οποιοαδηποτε και αν ειναι αυτη η διαφορα θα ειναι ελαχιστη αν θα μπορει να ειναι μετρισιμη και αυτο αποδικνυει πολλα για να μην αναφερθω σε Iphone 5 kai iphone 5s ! και ασ μην ξεχναμε οτι καποιες εταιριες εχουν πεσει τοσο χαμηλα που κλεβουνε ακομα και στα benchmarks !!

αν θεσ να εισαι ειλικρινης σου εδωσα την λυση !!1

Panos7GR

@Kostas K.: Άτοπη σύγκριση. Εδώ μιλάμε για 16GB. Στα 16άρια σύμφωνα με το άρθρο πάντα το Z1 ειναι πιο συμφέρουσα συσκευή σε θέμα αποθηκευτικού χώρου. Αλλά και πάλι το Note 3 πόση ελεύθερη μνήμη εχει σε σχέση πχ με το G2 με 32GB; Στα 16άρια το G2 έχει και αυτό λίγα περισσότερα GB ελεύθερα σε σχέση με το S4. Φαντάσου δηλαδή με το Note 3 που φοράνε το ίδιο software συν τις έξτρα λειτουργιες που έχει η σειρά Note.

Εντάξει το ψειριζουμε πολύ το θέμα, αλλά κουβέντα να γίνεται. Ούτως ή άλλως η ελεύθερη μνήμη δεν είναι και τόσο αμελητέο χαρακτηριστικό σε ένα smartphone για να το αγοράσεις (ειδικά αν δεν έχεις κολλήματα με συγκεκριμένες εταιρίες και ψάχνεις το οποιοδήποτε σου καλύπτει τις ουσιαστικές “ανάγκες” σου.)

Panos

Καλή και η sd αλλά το να την κανείς αν δεν μπορείς να αποθηκεύσεις εφαρμογες;

Ιουστινιάνης

Εγώ πάντως τσίμπησα απο το e-shop μια 64GB SD με 49 ευρώ για το XPERIA Z και δε έχω ξανά ασχοληθεί με το θέμα.

Panos7GR

@Panos: Σε ποιό λειτουργικό σύστημα δεν μπορείς να αποθηκεύσεις εφαρμογές στην microSD;

GiannisMix

@Τασος Ποσα διαθεσιμα εχει το 925 σου;; Διαθέσιμα 29 απο 32 στο Lumia920… Να φανταστώ ότι εχεις κανα 13?

Panos7GR

Επίσης κάτι που δεν είπαμε, είναι ότι το θέμα της “καθαρής” μνήμης είναι σχετικό. Μπορεί πχ ένα κινητό από τα 16GB να έχει ελεύθερα στον χρήστη τα 7GB, αλλά τουλάχιστον στο Android δεν είναι τραγικό θέμα. Αν θέλεις μπορείς να απεγκαταστησεις το bloatware. Έχεις δηλαδή την ελευθερία και τον τρόπο. Είτε χειροκίνητα διαγράφεις τις περιττές εφαρμογές, εφόσον είσαι root βέβαια, είτε βάζοντας μια AOSP ROM (καθαρό Android).

Αλήθεια κάτι ανάλογο γίνεται στο iOS; Έτσι για να το δούμε το θέμα και από αυτή την σκοπιά. Δεν το λέω ειρωνικά! (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Ωστόσο πάει πολλής καιρός που έχω να ασχοληθώ με άλλο λειτουργικό σε βάθος. Ενημερώνομαι για τις εξελίξεις όλων των OS, αλλά δεν μπαίνω στην διαδικασία να ενημερωθώ για τα hacks τους, γιατι δεν έχω χρόνο.

Makis

@ Ο/Η Panos7GR

Θυμάμαι τουλάχιστον να σου πω κάποιο Galaxy, duo νομίζω, που ενώ έχει την δυνατότητα κάρτας SD δεν μπορεί να μεταφερθεί καμμία εφαρμoγή εκεί. Σίγουρα θα υπάρχουνε κι’ άλλα.

tech21man

Χα ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ, ας συζητησουμε καλυτερα ποσο περιπου κοστιζει να βαλεις αλλα 32 gb σε καποιες ανταγωνιστικες συσκευες, εμενα μου κοστισε περιπου 20 ευρω!

Κώστας Χ.

Το Ativ S έχει 14,68 από τα 16.

forneverarrow

@Panos: μόνο τα Galaxy δεν αποθηκεύουν εφαρμογές στην SD λόγω επιλογής της Samsung. Το Android γενικά αποθηκεύει. Αλλά και πάλι, όταν μπορώ να βάλω videos, photos και μουσική που πιάνουν τον περισσότερο χώρο, τότε εκεί είναι το πλεονέκτημα. Στα iPhone έχεις μόνο τη συσκευή για όλα. Εμένα τα 16GB του iPad mini έχουν φύγει μόνο με τα μισά από τα δεδομένα που έχω βάλει στο Galaxy S4 που είναι και αυτό 16GB.

Δημητρης

Βεβαια το αρθρο μιλαει για τα 16αρια αλλα ενα εχω να πω’ ΝΟΚΙΑ Ν9 64gb ελευθερα 61gb ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑ!!!

ioannis

Πρέπει να έχετε υπόψη ότι πρέπει να αφήσεις και τουλάχιστον 2 ελεύθερα για να μην κολλάει το λογισμικό οπότε η ελεύθερη μνήμη λιγοστευει ακόμη περισσότερο συν ότι εφαρμογές στα Android δεν περνάνε στη κάρτα μνήμης.

Panos7GR

Συγγνώμη σε ποιά έκδοση Android βρίσκεστε; Γιατί εγώ ξέρω πως μετά την 2.1 Eclair, στο Android έχεις την δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών στην κάρτα μνήμης σου. Τώρα αν μιλάτε για εφαρμογές συστήματος τότε τι να πω… Η εφαρμογές συστήματος βρίσκονται στον δεσμευμένο χώρο που αναφέρει το άρθρο. Επίσης αναφέροντας “τι να το κάνεις αν δεν μεταφέρονται οι εφαρμογές στην κάρτα μνήμης”, εννοείται ότι δεν μεταφέρονται εξολοκλήρου είναι επίσης λάθος. Μεταφέροντας μια εφαρμογή στην κάρτα μνήμης μεταφέρεται το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος τους και μένουν πίσω κάποια KB. Τι πρόβλημα υπάρχει στα μερικά KB μπροστά στα 11+GB εσωτερικής μνήμης που έχετε ελεύθερα… Τεσπα αυτό γίνεται για να ανοίγουν γρηγορότερα οι εφαρμογές. Αλλά ξεπερνιέται κι αυτό πανεύκολα με μια εφαρμογή App2SD. Πρεπει να έχεις rooted εφαρμογή και μέσω αυτού μπορείς να μεταφέρεις οποιαδήποτε εφαρμογή, ολόκληρη, που έχεις στην συσκευή σου στην microSD. Αυτό θα έχει 2 μικροεπιπτώσεις: Θα αργούν κάποια δευτερόλεπτα οι εφαρμογές να ανοίξουν (λογικό αφού η εσωτερική μνήμη είναι γρηγορότερη) και η διάρκεια ζωής της microSD θα μειωθεί σημαντικά (αφού θα δουλεύει συνεχώς). Υ.Γ.: Δεν ξέρω τι κάνει η Samsung στα Galaxy της. Όπως πχ αν ακόμα δεν αφήνει στις συσκευές της να μεταφέρονται οι εφαρμογές, αλλά σας είπα παραπάνω τι κάνει… Συνέχεια »

X

Και πάμε και στην ουσία ξέρει κανείς για ποιο λόγο το Android δεν κάνει τόσο καλή διαχείριση μνήμης όσο το IOS γιατί εδώ βλέπω κάποια android να έχουν ελεύθερη σχεδόν όσο το IOS ενώ άλλα όπως το Galaxy να κατακρεουργούν την μνήμη του συστήματος. Προφανώς δεν είναι θέμα του λειτουργικού αλλά του προγραμματισμού που κάνουν οι εταιρίες σχετικά με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές το system backup κτλ. Το πρόβλημα όμως παραμένει και είναι πραγματικά ενοχλητικό να αγοράσει κάποιος μια συσκευή με 16GB υποτίθεται και μέσα να βρει 8 50% κάτω και φυσικά σ΄αυτό δεν μπορούμε να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα και να μιλάμε για SDcards κτλ γιατί η διαφορά στην ποιότητα την τιμή και την ταχύτητα της προεγκατεστημένης μνήμης σε σχέση με αυτή της SDcard (Class 10) είναι χαώδης

sosimple

Μπραβω στην apple που σου δίνει 1 γιγα παραπανω απο τα υπολοιπα 16ρια. Πληρώνεις έτσι 800€ και εχεις 1 γιγα παραπανω!!! Γιουπι!! Γαμω τις οικονομιες μιλαμε. Εμεις που δε κανουμε οικονομια δινουμε 250€ για μια καλη συσκευή adroid +50€ για αλλα 64 γιγα sd.. και εχουμε μονο. 63 γιγα παραπανω. .. 😁

Kostas K.

@ Panos7GR Γενικα θεωρω λιγο ασκοπη αυτη την σύγκριση και χωρις νόημα..Κ έχεις δικιο οταν λες οτι στο Android το bloatware αφαιρείτε ενώ στο Ios όχι..Απλα ανέφερα το Note 3 επειδη ειναι και η μοναδικη έκδοση αυτη με τα 32gb που βγαίνει..Επισης θεωρω απαράδεκτο να εχει μια συσκευη 16 gb και να εχει διαθέσιμη 8 οπως το S4..Γενικώς η Samsung το χει ξεφτιλίσει το θεμα με ολες αυτές τις αηδίες που εχει προεγκατεστημενες στα κινητά της..Και ναι Ok μπορει το G2 να εχει και 2 gb περισσοτερη μνημη στην εκδοση των 32 Gb απο το Νote αλλά δεν παίρνει Micro sd..Γενικώς το Νοτe 3 ισως ειναι και το μοναδικό 32αρι που παίρνει micro sd και κυκλοφορει στην Ελλάδα γ αυτο λέω οτι ειναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για κάποιον που θελει αφθονη μνήμη..Αν τα βάλεις κάτω είναι 25gb +64 gb=περιπου 90 gb

Panos7GR

@Kostas K.: Όντως το μοναδικό 32αρι + SD στην Ελλάδα. Τότε συμφωνώ με αυτό που είπες για το Note.

Nikos

Εγώ έχω το Gakaxy Nexus και έχει ελεύθερα τα 13,3 gb!!!

keysmith

προς απάντηση σε μία ανακρίβεια/παρεξήγηση για τα Android

Σαν κάτοχος δύο android (2.3 μάλιστα), έχω να πω ΑΣΦΑΛΩΣ και μεταφέρονται εφαρμογές στην SD. Και χωρίς root στις μαμίσιες ROM με κανένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Όχι όλες οι εφαρμογές (πχ clock widgets) αλλά πολλές.

Ρυθμίσεις->εφαρμογές->κλικ στην εφαρμογή->μεταφορά στην SD (τόσο απλά παιδιά)

Και πολλές που μένουν στην κύρια μνήμη (αρνούνται να μεταφερθούν έχουν το πλήκτρο μεταφορά γκρί) μπορεί να έχουν τα δεδομένα τους στην SD (πχ τα λεξικά τις γλώσσες/λέξεις, και τα navigation τους χάρτες). H ύπαρξη SD είναι μεγάλο προσόν φτηνής, επέκτασης της μνήμης, αν και προσωπικά νομίζω 16gb (12 καθαρά) μου αρκούν και για εφαρμογές και δεδομένα (αν αδειάζω τα βιντεο που τραβάω συχνά). Ταινίες κ mp3 δεν με ενδιαφέρει να κουβαλάω (ok ίσως λιγα mp3 2-3γβ)

Θοδωρής

Εσείς που λέτε ότι το Android επιτρέπει την μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα sd μάλλον κάνετε λάθος.
Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που μεταφέρονται στον “εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο”, αυτό δεν είναι κάρτα sd.
Είναι αυτά τα 8.56GB που λέμε πχ ότι αφήνει ελεύθερα το S4.
Στην κάρτα sd πάνε μόνο, τραγούδια, βίντεο, γενικώς διάφορα αρχεία, αλλά όχι εφαρμογές.
Οπότε αν μιλάμε για Android είναι προτιμότερο ένα τηλέφωνο με αρχική μνήμη 32gb και χωρίς κάρτα από ένα άλλο 16gb που να παίρνει κάρτα ακόμα και 64gb.

Panos7GR

@keysmith: Οι εφαρμογές που αναφέρεις ότι αρνούνται να μετακινηθούν στην κάρτα μνήμης είναι οι εφαρμογές που έβαλε η οποιαδήποτε εταιρία στο σύστημα (system partition). Και ανήκουν στην κατηγορία των εφαρμογών που πιάνουν τον παραπάνω εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που συζητάμε.

@Θοδωρής; Ασφαλώς και δεν μεταφέρονται οι εφαρμογές στο συνόλο τους στην κάρτα μνήμης, όπως και σε κάθε mobile λειτουργικό σύστημα. Πρόσεξε όμως! Είπα στο συνόλο τους. Και επαναλαμβάνω αυτό που είπα στο παραπάνω σχόλιό μου. Η εφαρμογές στο Android που μεταφέρεις στην κάρτα μνήμης (με την “νομιμη” διαδικασία που αναφέρει ο keysmith) μεταφέρει ένα μέρος της εφαρμογής στην κάρτα μνήμης. Πίσω αφήνει ένα ελάχιστο μέρος της συνήθως μερικά KB. Αυτό γίνεται για να μην αργεί, να μην “ψήσει” την κάρτα μνήμης και να μην καταναλώνει περισσότερη ενέργεια η συσκευή (γιατί θα αναγκάζεται να τροφοδοτεί συνεχώς με ρεύμα την microSD για να λειτουργούν οι εφαρμογές που μεταφέραμε).

keysmith

@Θοδωρής
όχι φίλε μου πάνε στην SD!! Για να πίστεις, όταν την βγάζω την SD, ΔΕΝ υπάρχουν οι εφαρμογές εξαφανίζονται. Οταν την διαβάζω την SD σε PC είναι μέσα 😉 Αν σβήσω την SD στο PC μου θα σβήσω και τις εφαρμογές.
Το κινητό μου android 2.3 είχε 110mb (!) χώρο ελεύθερο όχι.. 8gb.. Λές να μου έφταναν?
Υπάρχει και επιλογή που να μπαίνουν (προτεινόμενη θέση) οι εφαρμογές. Τρεις επιλογές, sd, auto, system storage.
Εσύ μπερδεύεσαι γιατί το λειτουργικό ένα μέρος του phone storage το δειλώνει SD (Σε εμένα μερικά mb) το οποίο προστίθεται στο χώρο της κανονικής SD και φαίνονται ως ένα. Αυτός ο χώρος υπάρχει για λόγους φαντάζομαι “συμβατότητας” για κάποιες εφαρμογές που θέλουν σον και καλά SD χώρο και εσύ έχεις βγάλει την Sd σου.. Δεν είμαι σίγουρος.
@Panos7GR
είναι KAI αυτές που λες, αλλά και κάποιες που έβαλα εγώ. Ο κατασκευαστής μιας εφαρμογής αποφασίζει αν επιτρέπει την μεταφορά της στην κάρτα sd. Προφανώς όλοι θα ήθελαν στο τηλέφωνο για διάφορους λόγους. Σε κάποιες είναι λογικό (πχ widgets σε οθόνες πως να λειτουργήσουν όταν βγάζεις την SD και πως να ξανατρέξουν σωστά αν την ξαναβάλεις χωρίς reboot, υπάρχουν θέματα).

Χάρης Κορ.

Παντως εγώ που εχω Note 2 με την αναβαθμιση σε 4.3 αποθηκεύεις εφαρμογές στη κάρτα μνήμης.

Makis

Όταν είχα το Note I, για να μπορέσω να μεταφέρω applications που είχα κατεβάσει από το Google Play, και εφόσον είχανε τη δυνατότητα να μεταφερθούνε από την μικρή εσωτερική μνήμη των 2 GB, στην άλλη εσωτερική των 32 GB, θα έπρεπε πρώτα να εγκαταστήσω εξωτερική κάρτα SD, ειδάλως δεν μπορούσα να τα μεταφέρω. Επαναλαμβάνω να τα μεταφέρω στην εσωτερική των 32 GB. Μετά την εγκατάσταση της εξωτερικής SD, μπορούσα φυσικά να εγκαταστήσω – μεταφέρω και στην SD. Κορεάτικη έκδοση το Note I που είχα.

Για το Samsung Duos που ανέφερα και πιο πάνω, είτε είχες SD είτε όχι, μεταφορά δεν γινότανε. Υπάρχει αναφορά και σε άλλα τεχνολογικά site. Μιλάω πάντα για unrooted συσκευές.

mexikanos

Για αυτό μακρυα απο iphone εγώ έχω το 4s το 16αρι ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ έχει που έχει το iphone 5 πολύ χειρότερα χαρακτηριστικά απο τους αντιπάλους έχει και την κοροιδία με την μνήμη που για να πάρεις ενα με ανθρώπινη μνήμη πρεπει να πληρώσεις της Παναγιάς τα μάτια.ΜΑΚΡΥΑ

marios

Ναι περισσότερη ελέυθερη μνήμη αλλά επέκταση δεν παίρνει και για να πάρεις απο την αρχή μεγαλύτερο το χρυσοπληρώνεις πιο κοροιδια απο αυτο να μην παίρνουν καποια κινητα επεκταση μνημης δεν υπάρχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.