iPhone 5c, Αν και πιο φτηνό, πουλάει λιγότερο από το 5s

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Localytics, το iPhone 5c αν και πιο “προσιτό” από το iPhone 5s εκτιμάται ότι χρησιμοποείται από το 1.7% τον χρηστών iPhone παγκοσμίως ενώ το δεύτερο από το 3.5%. Τα παραπάνω ποσοστά μεταφράζονται σε αναλογία 2.23 iPhone 5s για κάθε 1 iPhone 5c. Αλλά και στην ελληνική αγορά σε συζητήσεις μας με στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, μας αποκαλύπτεται ότι το ενδιαφέρον για το iPhone 5s είναι αρκετά μεγαλύτερο από το 5c.

Στην Ελλάδα τα νέα iPhone ξεκίνησαν να πωλούνται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με το εισαγωγικό μοντέλο iPhone 5s 16GB να έχει τιμή 739 ευρώ και το αντίστοιχο iPhone 5c 16GB να κοστίζει 100 ευρώ λιγότερα, 639 ευρώ.

Μάθε: Αναλυτικά οι τιμές των iPhone 5s και iPhone 5c.

iPhone 5c πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5c πουλάει λίγα, iPhone 5c, Αν και πιο φτηνό, πουλάει λιγότερο από το 5s

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas K.

Λογικό δεν ειναι? Ειναι το ίδιο πράγμα ακριβως με το 5 αλλα φτιαγμένο απο πλαστικό..Οποιος θέλει να πάρει Iphone γιατι να μην προτιμήσει το 5αρι?(οσο υπαρχει ακομη διαθέσιμο γιατί το θάψαμε κ αυτό)

tech21man

Δεν το πιστευω πραγματικα. Αποκλειεται! Το ακριβο πουλαει πιο πολυ απο του λαου?

abcdefg

Ποιο είναι το φτηνό? Αυτό με τα μείον 100€ από το 5S?? Λογικό δεν είναι αν έχεις να διαθέσεις πχ 700€ να δώσεις άλλα 100 και να πάρεις το σωστό?

enigma

Λογικό ρε παιδιά…Έχεις να δώσεις πόσα λεφτά για το απλό, ε του @@@στη τα 100euro τα βρίσκεις για να πάρεις το 5s…Μην ξεχνάμε ότι ο παράγοντας μεταπώληση παίζει πολύ γερά στα iphone και το 5c επ ουδενί δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά στο να κρατήσει τιμή από την στιγμή που έχει σχεδόν όμοιο hw με το 5άρι ενώ το 5s είναι καλύτερο…

Nio

Ρε παιδια αφου στην απλ δεν πας για το πλαστικο. Τα εχουμε ξανα πει αυτα. Θα το εσωζε μονο με 200 ευρω πιο χαμηλη τιμη.

alexandros misw to 5c

Απαράδεχτο μια μπούρδα και μισή μόλις τώρα γύρισα από το public που το είδα και είναι μια πλαστική retina με χρώμα τίποτε άλλο όποιος το αγοράσει θα τα κλαίει τα λεφτά του το ίδιο δευτερόλεπτο χίλιες φορές να αγοράσεις το iPod touch 5th gen που είναι και μεταλλικό!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.