iPhone 5c ελληνικό unboxing

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και αποσυσκευάζουμε το νέο iPhone 5c σε κίτρινο χρώμα με οθόνη 4 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS ανάλυσης Retina (1136×640 pixels), επεξεργαστή A6, μνήμη RAM 1GB, κάμερα 8 Megapixel με LED flash και δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD και την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7. Δείτε το βίντεο.

Το iPhone 5c μας το παραχώρησε για τις ανάγκες του βίντεο η COSMOTE.

iPhone 5c πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5c unboxing TechblogTV, iPhone 5c ελληνικό unboxing

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

70 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΛΥΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το επιασα απο κοντα προχθες. Το κινητο παρολο που ειναι πλαστικο σου δινει την γνωστη ακριβη αισθηση των iphone. Απλα κατα την γνωμη μου με μια χαμηλοτερη τιμη θα ηταν best seller

Lamnes

Εγω αντιθετως νομιζω πως δεν σου δινει την premium αισθηση που σου δινουν τα αλλα ‘πλαστικα’ κινητα. Πιο πολυ θυμιζει παιχνιδι παρα κινητο που αξιζει 650 €. Μπορει να φταιει και το γεγονος οτι ειναι αρκετα ελαφρυ.

nikos

Επειδή το χω δει απο κοντά, νομίζω οπότε το βλέπω ότι είμαι στα τζαμπο, και ότι βλέπω κινητό απο τα playmobile.

jonjon

Μια χαρά είναι ωραίο! Τα χρώματα trendy στον δρόμο πού χάραξε η Nokia , αλλά τα λεφτά του είναι υπερβολικά.

giorgos

και γω δεν βλεπω το λογο αγορας της συγκεκριμενης συσκευης με αυτην την τιμη. αν ειχε 200 εθρω κατω απο το 5s θα ηταν πιο λογικο απο την στιγμη που και το περσινο 5αρι παιζει στα 550

manolis

πολυ κακο για το τιποτα…………

fyllisbio

Το έχω πιάσει και έγω, η αλληθεια είναι είναι οτι το συμπαθείς πολύ, δίνει ωραία αίσθηση.. Το ότι η τιμή του έχει ήδη αρχίσει να πεύτει γρήγορα και θα είναι πιο προσιτό στους επόμενους μήνες..

tasos
Kratos

Στα τόσα λεφτά, τα 100 euro λίγοι τα λογαριάζουν.. Αντίστοιχα και οι μίνι εκδόσεις άλλων συσκευών, με χαμηλότερα χαρακτηριστικά, αναλύσεις κτλ. λίγοι είναι αυτοί που τα προτιμήσαν γιατί απλά έπαιζαν στα 100 euro κάτω και κύρια επιλογή τους ήταν γιατί απλά θεωρούσαν παντόφλες τις ναυαρχίδες….!! Άρα τώρα που δεν υπάρχει και το μέτρο σύγκρισης της οθόνης στα iphone, ε τότε χαλαρά κόβεις 5 εξόδους σου για να πας στο 5s… Και αυτό νομίζω φαίνεται και στην αγορά….!!

tsitos

Εμενα παλι μ αρεσει περισσοτερο απο το 5s…και ο λογος ειναι τα χρωματα…απλα χωρις να το εχω δει απο κοντα και χωρις να συμπαθω την apple…ειμαι λιγο κολημμενος, λογω χρηματων. Ειναι υπερτιμημενο οπως και να το κανουμε

Aggelos

Χωρις να εχω κανενα στοιχειο απλα απο καταναλωτες που διαβαζω σε διαφορα sait πολλες φορες υπηρχαν κολληματα με το iphone 5 και σιγουρα διαπιστωμενα π.χ. στο μαυρο χρωμα που ξεβαφε. Γι αυτο και το 5s ειναι space grey και οχι Black. Πιστευω λοιπον οτι η Apple αντι να κρτησει το παλιο μοντελο το λανσαρε ξανα σε πλαστικο ωστε να γλυτωσει κοστος παραγωγης αλλα και να μπει στην αγορα αυτων που θελουν χρωμα…. τυπου Lumia. Με λιγα λογια το iphone 5c ειναι μια προσπαθεια για υπερκερδος που αποδεικνυει αυτο που λενε πολλοι οτι το iphone 5 ειχε προβληματακια κυριως με το hardware.

Nio

Καλο unboxing Κωστα αλλα εγω δεν θα κραξω. Θα πω μονο οτι η apple ειναι νεα στις mid range συσκευες κ δεν ξερει να τιμολογησει το κακομοιρο 5c που θα χε καποιο μελλον με καλυτερη τιμη. Κ κιτρινο ρε Κωστα??? Παρτο σε κανα γαλαζιο… Α κ το κοκκινο τους ειναι χαλια μου φαινεται καμια σχεση με των lumia.

JohnWave

Θετικά:
+Πολύ καλή ανάλυση οθόνης ( σε μικρές οθόνες δεν χρειάζεται να είναι παραπάνω )
+Smooth λειτουργικό ( φαντάζομαι ότι τα όποια θέματα του νέου iOS θα διορθωθούν )
+Πολύ καλό app store
+Καλή κάμερα

Aρνητικά:
– Η σχέση τιμής/χαρακτηριστικών είναι τραγική.Το κινητό αυτό θα έπρεπε να πωλείται τουλάχιστον στη μισή τιμή.
-Τραγικά bezels που θυμίζουν παλιάς τεχνολογίας κινητά.
-Μικρή οθόνη ( κινητά με περισσότερες ίντσες χειρίζονται άνετα με το ένα χέρι )
-Πλαστικό

Σε ποιους απευθύνεται : Στο γυναικείο πληθυσμό που ζητά ένα κινητό με το λογότυπο της Apple και με μικρή οθόνη.

Gabriel

Κώστα πολύ έρωτα με το κοπίδι βλέπω! όμως πέρα από την πλάκα με τα περσινά specs και γενικά όπως είναι μάλλον το σωστό θα ήταν να κοστίζε το πολύ 450! (γνώμη μου) a…..λογικά Αεκτζης από την επιλογή του χρώματος……

Billys

Κωστα , μανια εχεις με τα Ρωσσικα 😛 . Ενταξει , λογικο να μην το γνωριζες , απλα να ξερεις οτι στα προιοντα της apple και ειδικα στα iPhone , οταν βλεπεις κυριλλικα , ειναι 99,9% βουλγαρικα . Αυτο συμβαινει επειδη εχουμε συνηθως κοινους εισαγωγεις και επειδη γενικοτερα οι ιδιες οι εταιρειες (κυριως οι πολυεθνικες) μας εχουν στο ιδιο market . Παντως οσο αφορα το iPhone , στη Βουλγαρια το φερνει η Globul , η θυγατρικη της Cosmote .

starnik

Εχω αγορασει το 5c σε μπλε χρωμα..ειναι πολυ ομορφο κι εχει ωραια αισθηση!το γεγονος οτι ειναι πλαστικο με αφηνει αδιαφορο..υπαρχουν πολλα smartphones και μαλιστα των 600-700ε που ειναι πλαστικα και πωλουνται μια χαρα..Τελος οι μικρες διαφορες στην μπροστινη καμερα και ειδικα την μπαταρια,σε σχεση με το 5αρι ειναι αισθητες..Οσο για την τιμη αν ψαξει καποιος σε σκρουτζομαγαζα θα το βρει 200ε λιγοτερα απο το 5s,ειναι αρκετα μεγαλη διαφορα πλεον…

Dimitris

Ποτέ η apple δεν είπε απο επίσημα χείλη οτι θα βγάλει φθηνό και ακριβό iPhone!απλα αρχίζω να πιστευω οτι οι 4 ιντσες για κινητο ειναι οτι καλύτερο όσον αφορά την συσκευη.ειμαι καινούργιος κάτοχος Sony xperia sp ,και ειλικρινά σκεφτομαι να το πούλησω γιατι δεν μπορω να το δουλέψω με το ενα χερι( ειδικά οταν οδηγώ ,λόγω δουλειάς).για την τιμή θα συμφωνήσω οτι θα μπορούσε να ειναι πιο φθηνο

johny

12:36-12:48 τελειωσες?τελειωσα κ γω..χαχα respect!
και η επιστροφη του μαγικου κοπιδιου..χαχα

ωραιο το κινητακι χαρουμενο αν και σε λιγες ημερες παω για το 5s.

Ζήσης Βαγγελός

Κώστα δεν υπάρχεις. Βλέπω συνέχεια το τέλος που το χτυπάς με τον στυλό.. Έχω λιώσει στα γέλια. Ένα χρόνο παρακολουθώ το techblog και φυσικά το έχω βάλλει για Blog τεχνολογίας στο eshop μου αφού είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσεις.

Sakis

καλο το unboxing.
αλλα δεν μου ακουστηκε ωραια ολα αυτα που ειπες για να δικαιολογησεις τη τιμη του..
ας κρινει ο καθενας μονος του αν ειναι ακριβο η οχι.
δουλεια σου ειναι καταλαβαινω αλλα ετσι οπως τα ειπες καποιος που ηταν αναποφασιστος πιστευω τον εψησες..ευτυχως η δυστυχως εχεις μεγαλη επιρροη ειδικα σε εμας τους αναγνωστες του techblog..

takis

Είναι απαγορευτική η τιμή για να αγοράσεις ένα “πλαστικό ” κινητό .Σίγουρα για να πουλήσει θα έπρεπε να ήταν πιο φθηνό το 5c.

tiamat

πλαστικουρα επιπεδου play school!! και μαλιστα πανακριβη!…

ioannis.ch

επιασα στο χερι μου ενα γαλαζιο
και ομολογω οτι μου αρεσε καλυτερα σαν αισθηση και ποιοτητα απο το 5
μετη πρωτη επιδοτηση απο την εταιρεια μου θα το αγορασω σιγουρα

dimitris

IPHONE 5 > IPHONE 5C Κατα την γνωμη μου…

giannis

Αν δεν γελειεμαι και το s4 και το g2 πλαστικουρες είναι .
Εκεί γιατί δν κραζουμε ?

Τέσπα πολύ καλη η τακτικη της apple για ακομα μια φορα… Respect στην εταιρία που δίκαια είναι στην κορυφή…

Υ.Γ. Το κινητό αποτελει σπουδαία προσφορά για την Αμερική.. Off contract σου έρχετε λίγο κάπως η τιμή ,αλλά και πάλι μιλάμε για ΜΗΛΟ..
Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που θέλουν iPhone αλλά και σε όσους νεους μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα… Τα αλλά περί πλαστικών που λέτε είναι δικαιολογίες για κράξιμο….

Haris

—— ΕΜΦΑΝΙΣΗ ——

Εμένα που μ΄αρέσουν τα χρώματα στα κινητά, δεν μ’ ενθουσίασε το όλο εγχείρημα.
Αντίθετα, θα προτιμούσα υφή και χρώματα σε στυλ ipod touch.

—— ΑΙΣΘΗΣΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ——
Σαφώς η αίσθηση που σου αφήνει το κινητό είναι πολύ ωραία. Σίγουρα δεν “τραυματίζεται” τόσο όσο το 5/5s. Επίσης, η κατασκευή του είναι πραγματικά εξαιρετική.

—— ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ——
Προσωπικά, το iOS 7 μου φαίνεται πολύ ωραίο, σύχρονο και σοβαρό ταυτόχρονο.

—— ΓΕΝΙΚΑ ——
Για τα ελληνικά δεδομένα, σαφώς και είναι ακριβό (αναφέρομαι σε επίσιμες τιμές λιανικής). Στο εξωτερικό, όμως, πάρα πολύς νέος κόσμος κυκλοφορεί με 5c, οπότε πιστεύω έχει θετική αποδοχή και μη ξεχνάμε πως έχει δημιουργήσει και ένα trend.

Aντρεας

Γιαννη συμφωνώ …
Εγώ προσωπικά αν πάρω πάνω από 19.5, θα παρω Z1

Aντρεας

Ρε παιδιά να κάνει το iPhone 5c 640€ Και το lgg2 να κάνει 599€.Eέλος

lefteris

Σημερινος κατοχος android και παλιοτερος κατοχος πλαστικού I phone 3gs,θα ελεγα ναι στο 5C και θα σας πω γιατι,δεν συγκρινετε το πλαστικο του S3 που εχω με αυτό,καθε φορα που παω να ανοιξω το πισω καπακι λέω τωρα θα το σπάσω….Ναι πλέον μετα απο 2 χρονια ios και 2 χρόνια android επιλέγω ios,τερμα τα lags παιδια,εχω βαρεθει να θέλω να πάρω τηλεφωνο και να κάνει 25 δευτερολεπτα να ανοιξει,αργει να ανοιξει καμερα φωτογραφιες κτλ(δεν ξέρω αν φταιει η 64 καρτα που του εχω βάλει…) Αν δειτε η τιμη του ειναι 10 ευρω πιο ακριβο απο το 5 και 200 πιο φθηνο απο το 5s αρα για ενα 200 κάτω απο το 5s νομίζω οτι αξίζει,φίλος εχει το 5s εδω στην αγγλία και μου λέει οτι αν δεν ειχε το συμβολαιο(πλήρωσε μόνο 80 λίρες) δεν θα το επαιρνε και πολύ πιθανον να επαιρνε το 5c. Finnaly;Δεν ειναι μονο για γυναικες όπως λέει και ο κωστας δεν ειναι για αυτόν που κυνηγαει τις επιδοσεις στο foul πράγμα που πλέον το βρισκω παραλογο το κάναμε οταν ημασταν νεοι και ειχαν και χρήματα….αλλά ειναι μια εξίσου αρκετα καλη επιλογή.Η ιδανικη τιμη θα ηταν 450 πιο φθηνα ξεχαστε το apple και τοτε παρολη την κρίση… Συνέχεια »

nikos

Κωστα για το πλαστικο, αναμεσα σε lumia 1020, note 3, galaxy 4 και iphone 5c, ποιο θεωρεις ποιο ανετο/βολικο/αντιολισθητικο/κτλπ?

οκ για την τιμη, οπως ειπαν και απο πανω ενα 100 ποιο κατω θα ηταν πιο ωραιο στο ματι, αλλα και καθε φορα το ιδιο πραγμα γινεται με τις τιμες. Θεωρω οτι οποιος θελει iphone το ξερει οτι θα πρεπει να τα σκασει.

Και κατι ακομη ακυρο, πιστευετε εσεις οτι η apple σκεφτεται να κυκλοφορησει 2 iphone στο μελλον, ομως με διαφορετικο μεγεθος οθονης, δλδ μετα το 5c ενα 6c stis 4” και μετα το 5s ενα iphone 6 στις 5”/4.5-4.7″??

και για να παινεψουμε και το σπιτι μας, ωραιο το unboxing και οντως καλυτερη επιλογη το 5c απο το 5s

dimitris

Ελπίζω να μην πείτε και σε αυτήν την περίπτωση “ότι πληρώνεις παίρνεις..” Γιατι αν το 5s αξίζει το 50% των χρημάτων τότε αυτό πόσα αξίζει;;; :Ρ

yiannis

Κώστα, πολύ καλό unboxing αλλά νομίζω ότι ο τίτλος του βίντεο θα έπρεπε να είναι iphone 5c unboxing και όχι iphone 5c hands on.

vassilis7

Ευρέθη, ευρέθη!!!

Drinos

Καλησπέρα ασς, Ειμαι κάτοχος του S4,πιο πριν είχα το S3 και ακομη πιο πριν είχα iphone 3GS. Όταν βγήκε το 5c το έκραξα πολύ άσχημα διότι θεώρησα πως ήταν μεγάλη χαζομάρα… Μέχρι τη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου (σε πρασινάκι)σε ένα κατάστημα και έπαθα πλάκα… Πέραν του ότι είναι πολύ χαρούμενο και σπάει τη μιζέρια της καθημερινοτητας έχει α π ί σ τ ε υ τ ο πιάσιμο στο χέρι, σου αφήνει τέλεια αίσθηση και δε θες να το αφήσεις, είναι στιβαρό και έχει πιο ωραία αίσθηση και από το S4 και από το iphone 5&5s (για μένα).. Με έκανε να αναθεωρήσω κάποια πράγματα για τα smartphones αυτή η επαφή με το συγκεκριμένο smartphone.. Και τι εννοώ? Αυτη τη στιγμή έχοντας το S4 νόμιζα πως έχω το πιο τούμπανο smartphone όμως κάθισα και σκέφτηκα.. έ και..???τελικα όλα αυτά που έχει το S4 τα χρησιμοποιώ τόσο πολυ και δε μπορώ χωρίς αυτα? Τελικά εκει που κατέληξα είναι πως..σχεδόν τίποτα από όλες αυτές τις καινοτομίες δε χρησιμοποιώ και πως αυτο που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο ειναι κατά πόσο βολικό είναι στην καθημερινότητα το smartphone μας από την πλευρά του μεγέθους. Απο τη στιγμή εκείνη θέλω να πάρω το 5c από… Συνέχεια »

Χρήστος Παπαβασιλείου

Οταν βλεπεις αυτο -> https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5690&idPhone2=5048
και μετά λες το nexus 4 έχει 290€ και το 5c έχει 6μιση κατοσταρικα, σκέφτεσαι αν πάμε καλα. Οσο δε προσφερεις απο specs κατι συγχρονο και δυνατο, μη το κοστολογεις και ακριβά. Κατά τα αλλα ομορφο και παιχνιδιάρικο

Ζακ

Ρε παιδιά συνέχεια ακουω για την τιμή.. πραγματικά σε κάθε απλ προϊόν τα ίδια και τα ίδια.. Απλ παίρνεις ακριβό θα είναι το ξέρουμε αυτό.. είναι ακρίβό μπράντ (κύρος, αξιοπιστία κλπ κλπ κλπ) όπως σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν μάρκες που πληρώνεις το όνομα με ότι αυτο συνεπάγεται… Δεν είναι κακό που έιναι ακριβο είναι οι πολιτική της εταιρίας να τα κοστολογεί ακριβότερα απο τα αντίστοιχα άλλον εταιριών… αν ήταν φθηνά τα άιφον δεν θα είχαν αυτή την πορεία.. Είναι ακριβό για τα δεδομένα σου .. δεν το παίρνεις.. ο άλλος που θα τα σκάσει θα κυκλοφορεί με άιφον.. αυτη είναι τεχνική μάρκετινγκ της εταιρίας που προσελκύει το αγοραστικό κοινο απο άλλη σκοπια..

JohnWave

@Drinos μιας και αναφέρθηκες στις οθόνες να πω την προσωπική μου άποψη με αφορμή το σχόλιο σου:

1)Το να πάρει κάποιος με μικρά χέρια και κοντά δάχτυλα ( δεν το λέω υποτιμητικά/κοροϊδευτικά ) ένα κινητό των 5 ιντσών το θεωρώ σφάλμα.Θα απολαμβάνει οθονάρα αλλά θα δυσκολεύεται στη χρήση.

2)Το να πάρει κάποιος με κάπως μεγαλύτερα χέρια από την περίπτωση (1) ένα κινητό με 4.5-4.7 ίντσες και μικρά bezels το θεωρώ ως τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ευκολία χρήσης με το ένα χέρι και στην απόλαυση* της οθόνης.Οι περισσότεροι γνωστοί μου αγοράζουν πλέον κινητά σε αυτές τις ίντσες και τα χειρίζονται μια χαρά.Αν γινόταν νέα δημοσκόπηση πιστεύω πως αυτές οι ίντσες θα λάμβαναν τις περισσότερες ψήφους.

*Απόλαυση οθόνης = Πιο ξεκούραστη χρήση στο σερφάρισμα, στο gaming, στις εργασίες ( πχ office) και σαφώς μεγαλύτερη οπτική ικανοποίηση κατά την αναπαραγωγή video και φωτογραφιών.Τα κινητά έχουν γίνει πλέον μικροί υπολογιστές και επομένως η οθόνη παίζει σημαντικό ρόλο.

3)Όσο και φανατικός οπαδός της Apple να είναι κάποιος δεν μπορεί να μην παραπονιέται για τα τραγικά bezels του iphone.

Αυτά περί οθόνης.

dimitris

@giannis θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου, επειδη ζω αμερικη βλεπω εξω και 2 στους 3 εχουν μηλο. Δεν θα το παρεις γιατι ειναι τουμπανο ουτε γιατι εχει μεγαλη οθονη (ειμαι κατοχος gs4) αλλα θα το παρεις για την απλη καθημερινοτητα. Οσοι κραζουν εχουν δικιο οσον αφορα την τιμη,αλλα παιδια να σας πω κατι(ελπιζω να μην παρεξηγηθω) την Apple ουτε που την νοιαζει η οικονομικη κατασταση στην Ελλαδα, καρφι δεν της καιγεται!!! Εδω καποιος αγοραζει το 5s με ενα βδομαδιατικο, λετε να τον νοιαζει τα 100-200 παραπανω???? εδω το μηλο κοστιζει 649$+9%φπα=707 και κατι δλδ 523ε αρα η τιμη του μια χαρα ειναι( τωρα το τι γινεται απο δω μεχρι να φτασει Ελλαδα και να κοστιζει 700+ αυτο ειναι μια αλλη ιστορια που και παλι δεν τους νοιαζει, αυτο αφορα καθαρα τους resellers)
sorry για το μεγαλο ποστ αλλα να λεμε τα πραγματα οπως ειναι

GiannisMix

Ολα τα λευτα 13:13-13:24!! Οντως οτι ναναι!! και μετα μιλαμε για τα android των 200 ευρω! Τσπ.. προσωπικα θεωρω λαθος επιλογη της συγκεκριμενης συσκευης. το αιτιολογω βασιζομενος στο οτι αν καποιος θελει μια συσκευη να ειναι κομπλε μπορει να αρκεστει σε πολλες συσκευες μεταξυ 200-300 ευρω ετσι ωστε να εχει κ τη καμερουλα και την οθονουλα και να μη του ληψει κατι. ουτως η αλλως δε θα το φορτωσει ιδιαιτερα για να κολλαει… απ εκει κ περα με αυτα τα χρηματα θεωρω οτι καλυτερη επιλογη ειναι αυτη που θα σου δωσει μεγαλυτερη χαρα κ ικανοποιηση! ειτε ειναι το καλυτερο ειτε το χειροτερο! αφου τα δινεις τα 500-1000 ευρω τουλαχιστον παρε κατι να το χαιρεσαι εσυ ο ιδιος και οχι οι τριγυρο! αλλωστε μην τα ριχνουμε κ ολα στην apple. και το one, και το sgs4 και το Z1 και το G2 και ολα ακριβα ειναι. (το 1020 δεν το αναφερω στα πολυ ακριβα γιατι ειναι ελαχστα πιο κατω και θεωρω οτι δινοντας free offline gps και τετοια καμερα οτι τα πατσιζει τα λεφτα του-προσωπικη γνωμη) ΥΓ κατοχος lumia 920 να απαντησω σε ενα φιλο πιο πανω για το πλαστικο της νοκια που ρωτησε. εκανε 2 γρατζουνιτσες (μικρες βεβαια) προσεχοντας το.… Συνέχεια »

Konstantina Dorli

Όμορφο φαίνεται, ωραία συσκευασία κλπ, αλλά για μένα είναι μικρή η οθόνη. Από 4.7 ίντσες και πάνω θα το κουβέντιαζα… Βέβαια, έχω συνηθήσει και με το s3 μου και μετά από μια επαφή με το note 2, το s3 είναι για μένα μικρό, εύχρηστο κινητό. Επιστρέφοντας στο θέμα μας, το 5c ακολουθεί το ρεύμα της εποχής. Ο πολύς κόσμος γουστάρει χρώματα, δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο. Επίσης, οι θήκες της apple με τις τρύπες που έχουν μια πουά αισθητική είναι φοβερές. Το κιτρινάκι αυτό με την πράσινο-λαχανί θήκη θα είναι κουκλί. Επίσης, η οθόνη είναι καλή, γενικά καλά specs έχει, αλλά πέραν της προσωπικής μου άποψης, βλέπω γύρω μου πολύ κόσμο που ξενερώνει με τις μεγάλες οθόνες που αγαπώ εγώ. (Όσο να πεις, η μια ίντσα διαφορά ή ακόμη και μισή ίντσα, κάποιους ανθρώπους δεν τους βολεύει. Είναι σεβαστό.)

Nio

Λοιπον για να μην κραζουμε μονο. Με αφορμη την δηθεν προσφορα της Vodafone σημερα πηγα σε ενα καταστημα για το optimus G, εφαγα ακυρο περισσοτερες λεπτομερειες γραφω στο αρμοδιο αρθρο. Αφου καταφερε λοιπον αυτο που ηθελε να περασω απο το καταστημα ειδα απο κοντα το iphone5c σε ασπρο. Πραγματικα το καλυτερο κ πιο στιβαρο πλαστικο που εχω πιασει. Ηταν τοσο καλο σε αισθηση (που δεν πιστευω οτι το λεω αυτο) που το 5S(μαυρο) με αφηνε παγερα αδιαφορο κ μπορω να πω οτι ηταν κ ασχημο. Δεν ξερω αν ιδρωσεις αν γλιστραει αλλα το πλαστικο του μονο με του lumia 920 συγκρινεται.
Φυσικα το ματι μου πηγαινε συνεχεια στο λευκο G2 που στο δικο μου χερι καθεται λουκουμι…… Το αιφον ηταν μικρο κ το note3 λιγο μεγαλο.

Alexis

Ότι να ναι διαβάζω! Τι καλύτερο πλαστικό (εδώ η ίδια εταιρία έκραζε το πλαστικό). Αυτό δεν σας πειράζει apple fan boys ε; Ε βέβαια αφού είστε ΠΡΟΒΑΤΑ! Και συγκρίνετε το πλαστικό με αυτό των Lumia και των άλλων Android συσκευών! Είναι για γυναίκες μόνο!!!! Δεν έχει λόγο ύπαρξης!
Αυτό δεν είναι γνώμη είναι αρρώστια από μερικούς! Και σβήσε και το σχόλιο μου Κώστα αν θες, έτσι κι αλλιώς στο βίντεο φαίνεται ολοκάθαρα ότι στηρίζεις την εταιρία και είσαι iphonακιας. Και υποστηρίζεις στο ίδιο το άρθρο σου γράφοντας σαν απλός αναγνώστης, σβήνεις και σχόλια που δεν σου κάνουν!

Nio

Alexis το πλαστικο ειναι οντως καλο. Εχω android συσκευη κ μαλλον παω για G2 οποτε δεν εχω λογο να στηριζω καποια αλλη εταιρεια που ετσι κ αλλιως δεν θα το εκανα οτι κ να ειχα. Ειμαι γνωστος αντιπροβατος κ λεω τα πραγματα οπως τα βλεπω συμφωνα παντα με μια λογικη. Το πλαστικο ειναι ΠΟΛΥ καλο. Σαν συσκευη ειναι οντως ακριβη, αφου με τα μισα λεφτα παιρνεις 920 που ειναι μακραν καλυτερο, αλλα ειναι apple κ οι τιμες της αυτες ειναι. Σε αυτο το θεμα την κραζω. Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι εχει χαθει κατα πολυ το smoothnes που ειχε το ιΟS 6…. Δεν ξερω αν ηταν η συγκεκριμενη συσκευη οι τα iphone5c γενικα. Αλλα σαν αιφον αυτο ηταν απο τα μεγαλυτερα avantage των συσκευων.

Υ/Γ ο Κωστας κραταει μια ισσοροπια αλλιως θα γινοταν μπαχαλο κ δεν μπορεις εσυ να βριζεις ασυδοτα οποιον γουσταρεις. Μπορει η εταιρεια να κανει κωλοτουμπες να λεει κ να ξελεει αλλα προσπαθησε να το πεις με ωραιο τροπο κ στην τελικη δεν ειμαστε ολοι εξυπνοι καταναλωτες η με το ιδιο γουστο κ τις ιδιες τσεπες. Κανε τις συγκρισεις σου πες τα επιχειρηματα σου κ αλλαζε συνεχεια στρατοπεδα. Τα μυαλα ειναι σαν τα αλεξιπτωτα.

Nio

την “ισορροπια” την σκοτωσα πως μου ξεφυγε ετσι???

Alexis

@ Νιο δεν έβρισα κανέναν καταρχήν! Κατά δεύτερον έχω πιάσει τις συσκευές στα χέρια μου και για αυτό εκφέρω άποψη (με τέτοιο ύφος πρώτη φορά, επειδή σπάσαν τα νεύρα μου). Συμφωνώ μαζί σου για τα παραπάνω αλλά για το τέλος όχι! Σαν αναγνώστης μπορώ να σχολιάσω και το άρθρο και τον συντάκτη του! Στο συγκεκριμένο βίντεο (που είναι unboxing, και όχι hands-on) εγώ παρατήρησα αυτό! Γτι πρέπει λοιπόν να σβήνονται τα σχόλια; Και αφού δεν έβρισα κανέναν απλά είπα την γνώμη μου με έντονο τρόπο!

Vasilis

Ευτυχής εδω και δέκα μερες κάτοχος iphone5c blue. Ειχα το 5αρι αλλα προτίμησα το c γιατι ειναι πολυ πιο ωραιο στην αίσθηση και στο κρατημα και δεν σε αγχώνει τοσο με γρατσουνιές κλπ! Επίσης δεν ειμαι tech freak για να προτίμησω το s! Άλλωστε το c εχει πολυ ικανοποιητικά χαρακτηριστικα! Η δε ποιοτητα κατασκευής και το δέσιμο ειναι απο αλλον πλανήτη!

Πραγματικα γουσταρεις να το κρατάς! Θα μείνω με αυτο κανα χρονο και θα το αλλαξω οταν βγάλει η apple το 6 με μεγαλύτερη οθονη! Δεν βλεπω κανεναν λογο να ακολουθήσω συσκευές android ή windows! Ειδικα το android εμένα απλα δεν μου κάθεται. Παντως για το c οποιος ενδιαφέρεται με κλειστά ματια!! Ειναι ενα παρα παρα πολυ ενδιαφέρον κινητο. Σε μαγαζιά της Πανεπιστημιου το βρίσκετε καινούργιο στα 530!

Ευχαρισυω

pantzos

Κώστα όντος όπου και να πας βρίσκεις θήκες. Εγώ μπήκα σε ένα κινέζικο και είχε καμία 30 θήκες για iphone ότι μπορείς να φανταστείς.

Kratos

@Vasilis Τι να σου πω ρε Άρχοντα, είχες το 5 και πήγες στο 5c επειδή είναι πιο ωραίο… Απλά σε ζηλεύω με την ευκολία που αλλάζεις το ίδιο ακριβώς κινητό, μένοντας ουσιαστικά στο ίδιο!! 🙂 Όπως διάβασα πολύ σωστά από ένα φίλο εδώ μέσα και με κάλυψε εμένα καλύτερα. Στα 200 euro τα 250 χτυπάνε διαφορετικά, από τα 600 στα 700. Οπότε ναι άσχετα με την τιμολόγησή της apple, ε δε θα τα έδινα για κανένα λόγο στο 5c σε σχέση με το 5s. Είναι και αυτό μια άποψη. Στα υπόλοιπα και συγκεκριμένα στην επίθεση προς το πρόσωπο του Κώστα. Ζητάμε όλοι μας την προσωπική άποψη του Κώστα.. “Κώστα το 1 είναι καλύτερο απο το 2..?? (ποτέ δεν απάντησε σε κάτι τέτοιο και μπράβο του ή δεν είδα τουλάχιστον!!)” … “Κώστα τι πιστεύεις για το τάδε..?” … “Κώστα γιατί δε λες στα θετικά της Άλφα συσκευής εκείνο…?” Και όταν πέρα την αντικοιμενικότητα βάζει και μία προσωπική γνώμη μέσα, αμέσως να πέσουμε να τον φάμε αν είναι αντίθετη από την δικιά μας…!! Και φυσικά δε μπορεί να έχει τα ίδια γούστα με όλους μας..! Προσωπικά θεωρώ ότι ο Κώστας κάνει τις καλύτερες αναλύσεις των κινητών σε σημείο να τα “ξεσκονίζει”, πραγμα… Συνέχεια »

Κώστας

ωραιο το 5c μου αρεσει πολυ το πρασινο!

dimitrisk

iPhone 5c vs iPhone 5s: 0-100!

dimitrisk

Kαλή η σκέψη Κώστα για unboxing στο 5c παρ’ όλα ταύτα…

lefteris

Λοιπον ειπα να μην μεινω στο revie του κωστα και να παω να το δω και απο κοντα στο apple store….Λοιπον για να τα λεμε όλα συνηθησμενος απο το S3 μου φανηκαν λιγο μικρα ενιωθα οτι μπορω να κανω τα πάντα με το ενα χερι,καλό μεν αλλά εχω συνηθησει μαλλον την μεγαλυτερη οθονη,το πλαστικό του ειναι πολυ καλό και προσεξα σε ενα απο αυτα που ειχε οτι απο πισω προσπαθησαν να το χαρακώσουν?είχε σημαδακια στην περιοχη που ηταν το μηλο,σου δινει ωραια αισθηση αλλά οκ ειναι το μεταλλικό του 5S που ειχε παραδιπλά,προσωπικά αν η διαφορα ειναι 100 ευρω το 5S,στην ελλάδα που παρατηρω στα skroutzμαγαζα ειναι περιπου στα 200 ευρω βασικα εχει πέσει η τιμη του 5C,τοτε ισως ναι γιατι οι διαφορες δεν ειναι τρελες για 200 ευρω.οπως και να το κάνουμε το apple πουλάει στην premium κατηγορια και ιδιως εδω η αναλογία ειναι τραγική υπέρ του μηλου.ισως δεν θα επαιρνα ποτε το κιτρινο.μπλέ ασπρο και πρασινο καλη εντυπωση.Πάντως υπηρχαν αρκετοι κατοχοι του 5 που ενδιαφερονταν για αγορα….Κωστα κανε και ενα hands on στο i pad air ειναι φανταστικό man!!!

lefteris

Οκ κωστα πηγαινα να αγορασω το note 8 πριν καμμια 20 μερες μου λέει περιμενε να δεις το νεο mini εχω το παλιο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και σημερα πηγαινοντας εκει το ειδα και το επαιξα,ειναι τελικά πολυ λεπτο,ελαφρυ σου δινει την ποιοτική αισθηση ιδιως λευκο ,πολύ γρηγορο,η οθονη του παρα πολυ καλή,βαζοντας το παλιο mini διπλά στο air εχανε πολύ,τόσο που θα περιμενω να δω το retina και ισως τελικά παμε στον μεγαλο αδερφο….Δεν εχουν πάντως καποιο νεο σχετικά με ανακοινωση ημερομηνιας για το νεο mini….ειδωμεν!!!

Makis o guru

Παιδια το εχω δει στα public μια χαρα ειναι το κινητακι και μπορω να πω πως με εντιπωσιασε το πλαστικο του μιας και δειχνει αρκετα ανθεκτικο. Επισης αν δειτε drop test στο youtube απο android authority δεν παθαινει τι-πο-τα! Τωρα ενταξει το “c” στο τελος ( που προφανως βγαινει απ το cheap) προτιμω να μην τo σχολιασω xD

dimitrisk

Το ‘c’ Μάκη, προκύπτει από το ‘color’ εξ’ου και το moto της Apple για το 5c: ‘for the colorful’.

Makis o guru

Ισως. Απλα ετσι ειχα διαβασει σε φημες και επιπλεον το αποκαλουνε ” το φθηνο iphone ” οποτε η παρερμηνεια ειναι αναποφευκτη xD. Anyway οπως και να ‘χει μονο φθηνο δεν το λες. Στην τελικη αφου δινεις που δινεις ενα μεγααααλο ποσο για κινητο δωσε + 100 € και παρε το 5s

dimitrisk

Αυτό έκανα και εγώ Μάκη ανήμερα της γιορτής μου και μου έκανα δώρο ένα 32άρι silver 5s!

Makis o guru

Χαχα ωραιος! Αντε με για σου! Κοιτε εγω το 5 εχω αριστο κινητο μαλλον τωρα για το 6αρι θα παω. Παντως το touch id παιζει να ειναι τρελο!:D αντε μηπως και βαλουν καμια μεγαλυτερη μπαταρια γιατι με βαρια χρηση το φορτιζω διο φορες την ημερα..

dimitrisk

Μετά από πολλά χρόνια αποκλειστικής χρήσης Νokia, πήρα 1η’ φορά iPhone και ΔΕΝ το μετάνοιωσα! Χαλάλι τα 859 ευρώ! Υ.Γ.: Το Touch Id είναι εντυπωσιακό!

Θοδωρής

Το iPhone5C θα πέσει η τιμή του τα χριστούγεννα;;

Gmis

εμενα μ’αρεσε το hello που λεει στο κουτι ! μπραβο κωστα ωραιο βιντεο !

Makis o guru

Παιδια η τιμη του iphone 5c, οσον αγορα τα καταστηματα του skroutz.gr και του bestprice.gr,εχει πεσει αρκετα. Η τιμη του 5c με 16 gb αποθηκευτικο ειναι στα 544€ ενω με 32gb ειναι στα 629€. Επιπλεον πριν απο μισο μηνα περιπου το ειχαν βγαλει στο groupon.gr στα 499€, προσφορα που ισχυε για 2 μερες. Αν θες να βρεις κατι φτηνα(οπως αρκετοι απο εμας καλη ωρα), με μια στοιχειωδη ερευνα μπορεις να γλιτωσεις πολλα χρηματα. Τωρα για Χριστουγεννα πραγματικα δεν το πιστευω ουτε στο ελαχιστο. Η apple γενικα ειναι πολυ καλη σε αυτο που κανει αλλα παραλληλα εταιρεια-βρικολακας( βλεπε itunes,app-store,αναβαθμισεις στο λειτουργικο mac που τις πληρωνεις κλπ). Για αυτο μην ελπιζετε…

ακης

κωστα αμα παρω το iphone 5c απο αμερικη θα παιζει εδω στην ελλαδα

ακης

κωστα αμα παρω το iphone 5c απο αμερικη θα παιζει ελλαδα

theo diamand

Γεια σας. Εχω μια απορια. Θελω να αγορασω μια συσκευη της apple το καλοκαιρι και ειμαι αναμεσα σε ipad mini 3 και iphone 5c. ποιο τελικα να αγορασω; Το θελω για να ακουω καμια μουσικουλα, να βλεπω καμια ταινιουλα, να παιζω κανα παιχνιδακι, να παιρνω κανα τηλεφωνο, να στελνω κανενα μυνημα και τετοια. Ποιο να αγορασω; Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε;

Nia

I love these aresiltc. How many words can a wordsmith smith?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.