iPhone 5S, Τα αναλυτικά specs του A7 SoC

Με δύο πυρήνες ARM v8 64-bit χρονισμένους στο 1.3GHz είναι προικισμένος ο SoC A7 που φοράει το νέο iPhone 5S. Κατασκευής Samsung με αρχιτεκτονική 28nm και τεχνολογία High-K Metal Gate (HKMG) ο A7 έχει τετραπύρηνη GPU PowerVR (Series 6) G6430 που αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα σε smartphone που βρίσκεται στην αγορά. Η μνήμη RAM του iPhone 5S είναι 1GB LPDDR3 και το modem chip είναι κατασκευής Qualcomm.

iPhone 5S πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Apple A7 SoC, iPhone 5S, Τα αναλυτικά specs του A7 SoC

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Η όλη μαγεία είναι όταν κατηγορούν και απαξιωνουν τη Samsung οι οπαδοί της Apple… 😛
Samsung όλοι έχετε τελικα … 😀

MEDS

Αν ξέρει κάποιος να μας πει γιατί εφόσον είναι κατασκευής Samsung και θεωρείτε ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην αγορά, γιατί δεν τον χρησιμοποιεί η Samsung στα S4, Note3 κλπ;

Αποστόλης Ρόδος

Αυτό όντως είναι ένα θεματάκι MEDS … 😉

Xaris

Δηλαδή ο επεξεργαστής είναι Cortex-A50?

KOSTAS300

@MEDS Αυτά είναι συμφωνίες μεταξύ εταιριών. Λέει η apple στη samsung να της φτιάξει τη συγκεκριμένη παραγγελία και συμφωνούν να τη βγάλει πχ η apple πρώτη. Τα λεφτά της η samsung θα τα πάρει και τα βγάζει λίγο αργότερα αυτή. Χαμένη πάντως δεν βγαίνει.

george

Το ότι τα τσιπάκια είναι κατασκευής samsung δεν έχει να πεί κάτι για την ίδια samsung η οποία κατασκευάζει τις συσκευές των κινητών. Ένας όμιλος σαν την Samsung έχει πάρα πολλά τμήματα και ένα απο αυτά είναι οι κατσκευές γενικότερα. Χωρίς να ασχολούμαι με τον αν είναι όντως το καλύτερο ή όχι chip το Α7, αυτό δεν δίνει κανένα δικαίωμα στην Samsung να τον χρησιμοποιήσει απλά γιατί το κατασκευάζει. Η Samsung είναι απλά ο πάροχος των εργοστασίων και του εργατικού δυναμικού. Αλλα τα σχέδια (το σημαντικότερο) και κατεπέκταση τα δικαιώματα χρήσης του επεξεργαστή παραμένουν στην Apple. Μία αντίστοιχη κατάσταση θα ήταν να είχε σχεδιάσει κάποιος ένα αυτοκίνητο. Να σχεδιάσει TA ΠΑΝΤΑ δηλαδή, όχι σχεδιασμός τύπου “MLS Destinator”. Απο specs, μεχρι τεχνικές, βιομηχανικές και κατασκευαστικές προδιαγραφές. Κοινώς να το πάρει και να το κάνει νιανιά και να μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει μία γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων να το κατασκευάσει. Σε αυτή την περίπτωση η ετερία κατασκευής παίρνει μόνο χρήματα για να το φτιάξει και πληρώνεται να το πώ “με το κομμάτι”. Δεν έχει επενδύσει τίποτα σχετικά με την έρευνα και τις προδιαγραφές και για αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας “εργάτης”. Αρχιτέκτονας και μηχανικός όμως είναι ο αρχικός εμπνευστής του. Ο… Συνέχεια »

Αποστόλης Ρόδος

@ george σε ευχαριστώ πολύ … θα το πω στη μανα του γιου μου αυτό.
Θα της πω πως απλά ήσουν αξιόπιστη γραμμή παραγωγής του γιού μου … 😛

atix

@ αποστόλης…
ωραίο παράδειγμα…
το ίδιο ισχύει και για τους ζωγράφους με τους κατασκευαστές χρωμάτων ή τους συγγραφείς με τους εκδότες?????

George

@apostolis

Και τα κάλαντα να της πεις η αλήθεια αυτή είναι πάντως

Ανώνυμος Σχολιαστής

Πολύ σωστός ο george. Γενικά η Samsung είχε από παλιά τη φήμη του φθηνού κατασκευαστή. Μην ξεχνάτε επίσης πως όταν πρωτοβγήκαν τα iphones κύριοι ανταγωνιστές ήταν η Nokia και η BlackBerry. Το ότι αυτή η συμφωνία συνεχίζεται ακόμη και τώρα που είναι μεγάλοι ανταγωνιστές δείχνει ότι είναι προσοδοφόρα και για τις δύο. Αυτά να τα βλέπουν τα fanboys…

Tώρα γιατί η Samsung δεν «κλέβει» τα σχέδια της Apple για να βγάλει καλύτερους επεξεργαστές για τα κινητά της, ίσως στην αρχή και να το έκανε. Πλέον όμως δεν τη συμφέρει να το κάνει γιατί:
α. είναι αναγκασμένη να καινοτομήσει πριν την Apple και όχι να την περιμένει για να βγάλει μετά κάτι καλύτερο,
β. τα λειτουργικά είναι διαφορετικά και άρα έχουν διαφορετικές ανάγκες και
γ. στην Apple σίγουρα δεν είναι χαζοί και θα έχουν θωρακιστεί πολύ καλά νομικά για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

azriel84

Designed by Apple, assembled by Samsung. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, κρίμα. Η μία σχεδιάζει τις CPU/GPU σύμφωνα με τις ανάγκες της η άλλη έχει το εργοστάσιο και το κατασκευάζει. Αν δηλαδή η Apple πάει στην TMSC την παραγωγή των επεξεργαστών της θα αλλάξει κάτι;

nickoskr

@atix έγραψες. Πολύ στοχευμένες παρομοιώσεις!

Νio

Επιχειρησεις ειναι. Δεν θυμαστε την Αμερικη που πολεμουσε το Ιρακ κ μολις τους τελειωναν τα οπλα τους πουλουσαν οι ιδιοι??????
Ολα για το χρημα….

Panagiotis G

εγώ αυτό που βλέπω είναι έναν δυπύρινο επεξεργαστή στα 1.2 και 1.3 να κάνει θαύματα εκεί που οι τετραπύρινοι δεν μπορούν να κάνουν τα βασικά! και ας λέμε ότι θέλουμε για την Apple. το καλό είναι ότι και η MS ακολουθεί στα χνάρια της και αυτό είναι καλό. software optimazation !

Δημητρης

επιτελους…ενας λογικος….+1 Panagioti G

Γιάννης

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία τώρα το 5s είναι καλύτερο από το s4 σε λίγο καιρό όμως η Samsung θα βγάλει το s5 που θα είναι καλύτερο από το 5s και πάει λέγοντας.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά έχω την αίσθηση ότι Samsung και Apple κάνουν συμφωνίες εις βάρος μας.

ΣΕΡΓΙΟΣ

Σωστος ο Panagiotis G.παιζει μεγαλο ρολο η υλοποιηση και οχι μονο τα specs.
https://gizmodo.com/iphone-a7-chip-benchmarks-forget-the-specs-it-blows-e-1350717023

simplektis

πατενταρισμένοι CUSTOM επεξεργαστές. Από τα σχεδιαστήρια της apple συγκεκριμένα για να μπουν σε apple συσκευές. Βελτιστοποιημένο design για να τρέχουν μονο ios. Για αυτό η samsung δεν…….

η Σαμ σε τεχνογνωσία κατασκευής είναι ακόμα λίγο πίσω… παράδειγμα το γνωστό bang per watt όπου η apple τους έχει αφήσει όλους πίσω χρησιμοποιώντας μπαταρία 1440mAh…

Μιχάλης

Απλά τα πράγματα: η Samsung , εκτός από κατασκευαστής συσκευών, τηλεοράσεων , ψυγείων , κλιματιστικών κτλ κτλ , έχει εργοστάσια για να φτιάχνει, κατασκευάζει , συναρμολογεί τσιπάκια, επεξεργαστές κτλ κτλ. Δεν τα σχεδιάζει, της λένε, σχεδιάσαμε αυτό , έτσι το θέλουμε , έχεις το εργοστάσιο και τους εργάτες, φτιάξτο ( με αμοιβή φυσικά ) . Τόσο απλό πια…………………..

Αλέξανδρος

Όταν η Samsung αναπτύξει το δικό της λογισμικό τότε κάλλιστα θα μπορεί να φτιάχνει και τους δικούς της επεξεργαστές και να κάνει το optimization της… Μέχρι τότε, δύσκολα θα αντιμετωπισει την Apple σε ταχύτητες επεξεργαστές και όλα αυτά

George21

Το ότι η κατασκευή ειναι από την Samsung,δεν σημαίνει ότι το σχεδίασε η Samsung.Είναι σαν να λέμε ότι το εργοστάσιο που συναρμολογει τα iPhone είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την ποιότητα των υλικών.Η samsung ακολουθεί και κατασκευάζει με βάση τα σχέδια και προδιαγραφές που ορίζει η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.