iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

TechblogTV. Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίσημη κυκλοφορία του iPhone 5S στην αγορά και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το νέο smartphone της Apple χάρη στον φίλο και επισκέπτη του Techblog, Ιάκωβο ο οποίος είχε την ευγενική καλοσύνη και διάθεση να μας το παραχωρήσει όσοι ώρα πίναμε μαζί καφέ και συζητώντας για τεχνολογία. Δείτε το βίντεο.

Σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, το iPhone 5S και iPhone 5C θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

iPhone 5S πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

iPhone 5S hands-on video Techblog, iPhone 5S πρώτη επαφή hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Πόσο μπροστά ρε Κώστα, πιο γρήγορος και από το εξωτερικό είσαι!

Δεν μου άρεσε το μπροστινό του κομμάτι εμφανισιακά. Δεν ξέρω οι φωτογραφίες φταίνε, ο φωτισμός αλλά κάτι δεν μου άρεσε όσο στα αλλα. Επίσης πιστεύω και το κουμπάκι θα μπορούσε να είναι πιο καλαίσθητο!

jonjon

Ευχαριστούμε τον Ιάκωβο! Από εξωτερικό το πήρε πόσο ;

Iakovos80

Καλησπέρα. Από Αθήνα το πήρα φίλε jonjon, απλά είναι εισαγωγής από Αγγλία.

John Karakatsanis

Κώστα απο ποιότητα κατασκευής πως το βλέπεις; Ειναι καθόλου βελτιωμένο απο το 5; Φαινεται οτι θα ασπριζει κι αυτο η βελτιώθηκε σε αυτο το θεμα; (Σκεφτομαι να το τσιμπησω σε λευκό, πουλώντας το 5 μου).

Μάκης

Κώστα η ευκρίνεια της οθόνης σε προβληματίζει σε σχέση με άλλα fhd κινητά ή ειναι κάτι που δε το καταλαβαινεις με γυμνό μάτι; και κατι ακομα, εσύ που έχεις συνηθίσει σε πιο μεγάλα κινητά (οπως είπες χρησιμοποιείς το Ζ1) το μέγεθος της συγκεκριμενης οθονης σε ενοχλεί ή πιστευεις ότι ειναι κατι που συνηθίζεται;
Σε ρωτάω γιατί σκοπευω να αλλάξω το GS4 με το 5s αλλά δε ξέρω πως θα μου φανεί η μετάβαση σε μια τόσο μικρή οθόνη.

Iakovos80

Φίλε Μάκη, πριν ημέρες είχα το S4 (πιο πριν είχα Xperia Z, HTC One) μιας και ήθελα μετάβαση απο το iphone 5 που ειχα, σε μεγαλυτερη οθόνη. Κοίταξε…η οθόνη του S4 είναι παρα πολυ καλη, ειναι super amoled, με τα καλα και τα κακα της, το HTC One που ειχα, έχει την καλύτερη ποιοτητα κατασκευης απο ολα, το Z δυστυχως δεν εχει καλη οθονη. Που θελω να καταληξω…εγω το οικοσυστημα μου ειναι apple, σε υπολογιστες ανεκαθεν και απο τοτε που βγηκε το iphone και στα τηλεφωνα…και δε μπορω να μπω στο android, οσο απιστευτες οθονες, μεγεθη, specs και να εχει. Εαν ειχες μονο android, καλο θα ηταν να το σκεφτεις πριν κανεις την παραμικρη κινηση. Το android σου παρεχει ελευθερια ενω το iphone δεσμευση με itunes για ο,τι κανεις!

Kimonas

Εντυπωσιακο φαινεται το κινητο και αν και προσφατα εισακτεος στο οικοσυστημα της apple(κανα 6μηνο περιπου κατοχος iphone)ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο εμπειρια χρησης..ομως ακομα πιστευω πως λειπει το απο το τηλεφωνο αυτο που το εκανε διασημο:η καινοτομια τοσο στο στυλ οσο και στο software

Μάκης

@Iakovos80 Και εγώ ανέκαθεν είχα iphone (από εποχες 3G) οποτε το οικοσύστημα της apple οπως λες κι εσυ μου ειναι πιο οικείο από το andoid. έκανα όμως τη μετάβαση σε android με το GS4. H οθόνη του όσο καλή κι αν είναι σε αναλυση είναι τραγική υπο το φως του ηλίου και δεν έχει τη φυσικότητα των χρωμάτων που έχει η retina. Απλά επειδή πλεον έχω συνηθίσει αυτο το μέγεθος, και όπως και να το κάνουμε κακομαθαίνεις με αυτή την ευκρίνεια(!) αναρωτιόμουν αν θα μου “κακοφανεί” η επιστροφή σε μια πιο μικρή οθόνη. Εσύ προβληματίστηκες καθόλου όταν άλλαξες τη 5ιντση οθόνη με τη 4ιντση ή το συνήθισες αμέσως;
όπως καταλαβαίνεις ο οθόνη είναι για μένα το μόνο “αγκάθι” στο 5ς και τίποτε άλλο.

Iakovos80

@Μάκης Φίλε μου, δεν προβληματίστηκα καθόλου γιατί οι IPS οθόνες αποδίδουν καλύτερα τα χρώματα και για εμένα, προσωπικά, είναι μακράν οι καλύτερες. Οι samoled έχουν super υπερκορεσμένα χρώματα και κάπως με ξενίζει. Όταν ξαναπήρα iphone, το 5s που βλέπεις πιο πάνω, ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Όλα αυτά προσωπική μου άποψη, η τελική απόφαση είναι δική σου. Αλλά εφόσον μου λες ότι είχες και πιο πριν iphone, νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα. Σκέψου και πράξε αναλόγως 🙂

Μάκης

@Iakovos80 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Και κάτι τελευταίο έχεις παρατηρήσει καθόλου λαγκαρίσματα ή κάτι άλλο με το ios7; γιατί πολλά διαβάζουμε…

Iakovos80

@Μάκης Lag δεν έχω παρατηρήσει ούτε στο iphone 5 με το iOS 7, πόσο μάλλον στο 5s. Απλά όσο πιο πίσω πας, τα εφε γίνονται πιό αργά. Το 5s είναι ΛΙΓΟ πιο γρήγορο από το 5. Έχω δει iOS7 σε 4s, και ήταν πιο αργό, αλλά smooth. Ως τώρα δεν εχω παρατηρησει κάτι, βέβαια δεν είναι φορτωμένο με πάρα πολλά apps, έχω ακόμα 7GB ελεύθερα από τα 12GB που έχεις με το που ανοίξεις το κινητό. Τα υπόλοιπα τα τρώει το system 🙂

fyllisbio

Πραγματικά ψιλοξενέρωσα όταν ειδα ότι δεν θα βγαίνει πια σε απόλυτο μαύρο το άιφον, πραγματικά πιστεύω ότι το 5 σε τοταλ μπλακ είναι το oμορφότερο σμαρτφοουν (παρόλα τα ξεφλουδίσματα και τα ασπρίσματα που ακούγονται).

Τώρα στο άιος 7 πραγματικά το βρίσκω πολύ όμορφο και προσεγμένο λειτουργικό εγώ με 5άρι(άσπρο δυστιχώς :Ρ) δεν είχα ούτε ένα λαγκ και είναι πραγματικά μια καλή ανανέωση.

Aντωνης

Ταπεινη μου γνωμη παιδια αλλα νομιζω οτι το 5s ειναι πεταμενα λεφτα…ειδικα αν εισαι ηδη κατοχος του 5. Αντε να δουμε ποτε η apple θα ξανακανει την διαφορα..απο το πρωτο ι phone περιμενουμε…..

dimos

Μακης και Ιακωβος μπορειτε να μου πειτε τους λογους που πουλησατε το s4? Ευχαριστω!!!

sotos

+100 iakovos80. Ο πρώτος αντικειμενικός apple fan boy !

tiamat

το iphone5s απλα δεν αξιζει τα λεφτα του γιατι να το παρει κανεις ? με τοσο μικρη οθονη και μαλιστα χαμηλης αναλυσης, με μονο 8mpιxel camera οταν οι αλλοι δινουν 13 και 20mp ,τη τοσο μικρη μπαταρια που δε βγαζει ουτε μερα σκληρης χρησης και το τοσο κλειδωμενο και περιορισμενο λειτουργικο που ειναι μοναχα για τα βασικα.. ,απλα δε πας πουθενα εποχη μας
δεν.. δεν … δεν.. λεει η apple τιποτα πια…

Angelos

Κώστα μπράβο σου και χαράς το κουράγιο σου αλλά θέλουμε και περιμένουμε το επίσημο unboxing Kai hands on.

Panagiotis

Προσωπικά έχω το 5άρι και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Συνηθίζω να ανανεώνομαι κάθε 2ο iphone (από 1 σε 3g, σε 4άρι και τώρα το 5άρι), οπότε προσπερνάω το 5s και θα περιμένω το επόμενο. Μ’αρέσει πολύ το slow motion στο video και το touch id είναι κάτι το νέο, το οποίο πιστεύω θα “περπατήσει” πολύ σε όλες τις εταιρείες (ήδη κυκλοφορούν δείγματα) αλλά θα περιμένω αναγκαστικά το επόμενο.
Το iOS, για όσους ρωτάνε, είναι εντελώς smooth στο 5άρι όπως και στο iPad mini μου. Είναι μια καλή αναβάθμιση και αξίζει να προχωρήσετε (μόνο για το 4άρι έχω κάποιες επιφυλάξεις).
Γενικότερα, αν σας αρέσει το οικοσύστημα της Apple το χτυπάτε με κλειστά τα μάτια το 5s (ή το 5c), αλλά αν παίζετε Android και Windows δοκιμάστε και άλλες συσκευές (προσωπικά μου αρέσει το HTC πολύ σαν design). Ευτυχώς η αγορά έχει ανοίξει και υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα.
Πάντως η Apple, για όσους βιάζονται να την ξεγράψουν, δείχνει να κρατάει γερά και να παρουσιάζει πολύ καλές συσκευές (βλέπε πωλήσεις του iPhone αλλά και τα test που το παρουσιάζουν ως την δυνατότερη συσκευή της αγοράς).
Υ.Γ. – Φίλε tiamat, μάλλον ακόμα ζεις σε άλλο παραμύθι εσύ…ό,τι να’ ναι…

Spiros

@tiamat ο καθένας όπως τον βολεύει, απλά να ξέρεις η νέα κάμερα του iPhone 5S είναι μεν 8MP αλλά έχει μεγαλύτερα Pixels και όχι περισσότερα (8,13,20 κ.τ.λ). Το είπε η ίδια η Apple ότι δεν παίζει σημασία πόσα Pixels θα είναι μια φωτογραφία όσο το πόσο μεγάλα θα είναι και φαίνεται καλύτερα και από φωτογραφίες με περισσότερα Megapixels. Για αυτό ανέπτυξαν μια τέτοια τεχνολογία με μεγαλύτερα Pixels παρά με περισσότερα… 🙂

fyllisbio

Συνεχεια βλέπω σε κόμεντσ καμια καινοτομία το 5ς και τετοια… Κοίτα είναι η ς σειρά και ετσι και αλλιώς δεν περιμεναμε καποια δραματική αλλαγη,, αλλα μην τρελαθουμε το κινητο ειναι τουμπανο, σε τόσο μικρο μέγεθος κατέφερνει να κοντραρει και να ξεπερναει σε ταχύτητα τα χάιεντ ανδροιντ (έχουν βγει ήδη οι πρώτες κόντρες σε μπεντσμαρκς κλπκλπ).. Εννοείται πως την κράζω σε πολλά την απλ αλλα με το να καταφέρει να κρατάει το κοινό της και να μην μπει στην μόδα μεγαλες οθόνες, καμερες 100 μεγαπίξελ, 50 πυρηνες και κλπ κράτησε χαρακτήρα και μένει σταθερη.. αυτό είναι αξιοσημείωτο…

Εμενα προσωπικά δεν με νοιαζει τι λένε τα σπεκς στα χαρτια.. το θέμα εναι πως τρέχει το κινητό στα χερια σου και απο ότι βλεπω το 5ς είναι σφέρα.. Το κλειδί είναι ένα, λειτουργικό και χάρντγουερ απο την ίδια εταιρία.

Δεν ειμαι φανμπόι αλλα τα καλά να τα λέμε..

tiamat

# spiros αν εσας σας ικανοποιουν αυτα που σας δινει η apple εμενα μου περισσευει,
αλλα να ξερεις οτι οσο την στηριζετε με την αγορα σας δεν προκειται να σας δωσει ποτε περισσοτερα και παντα θα περιμενεις μπας και το επομενο iphone 6,7 η’ iphone10… ερθει να σου προσφερει οτι δινουν ηδη οι αλλες εταιρειες απο τωρα..
( μεγαλη οθονη,μικρα bezel,fullhd,10+mp camera,flack σε 24bit,αυτονομια,usb 3.0,λειτουργικο με δυνατοτητες multitasking,ευκολη συνδεσιμοτητα με αλλα τηλεφωνα,τηλεορασεις κλπ κλπ.. )
.
btw,
κωστα πως προλαβαινεις τοσα hands on!!!!!??? θες βοηθεια για το G2??? 😛

nickoskr

Τον χρήστη που θέλει ένα smartphone που να κάνει τα πάντα γρήγορα και απροβλημάτιστα η apple του φτάνει και του περισσεύει.! Τα λάθη της είναι πολλά όπως το ηλίθιο file sharing που προσφέρει, αλλά για κάποιον που θέλει ένα ποιοτικό, όμορφο και γρήγορο smartphone σε νορμάλ μέγεθος τον υπερκαλήπτει! Αν η οθόνη ήταν λίγο πιο μεγάλη και μείωνε τα bezels της συσκευής θα το αγόραζα με κλειστά τα μάτια.! Οι 4,3 ίντσες π.χ μου φαίνονται ικανοποιητικές-ιδανικές σε εμένα αν και έχω galaxy s3! Σε tablet για επαγγελματική χρήση θα διάλεγα android γιατί μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα σε θέματα office και cloud (upload σε google drive π.χ οποιασδήποτε μορφής αρχείου που δεν σε αφήνει να κάνεις η apple!)

fenomeno

πολυ ωραιο λειτουργικο το ΙΟS …αμα επαιρνα αυτο το κινητο δεν θα το παιρνα ουτε για την εμφανιση του ουτε για τα χαρακτηριστικα του (καμερα πολυ μετρια !!!αλλα πολυ γρηγορο software !!!)αλλα μονο και μονο για αυτο το τρομερο λειτουργικο !!!!! Στην ΜS κοιμουνται μου φενεται οι βελτιωσεις που πρεπει να κανουν ειναι προφανες και αυτη δουλευουν με ρυθμο χελωνας !!!!! Κριμα παντως γιατι τα WP σαν ιδεα ειναι ωραια αλλα εξελισονται πολυ αργα !!!!

nikmour

Συγνώμη που θα χαλάσω την γιορτή..

https://www.phonearena.com/news/Analysts-disagree-about-Apple-iPhone-sales-figures_id47736

Μάκης

@tiamat δηλαδή κατά τα λεγόμενα σου όποια εταιρία δε προτιμάμε αυτή σου προσφέρει και τα περισσότερα! για παράδειγμα κανείς δεν αγοράζει τα samsung γι’αυτό είπε να βγάλει ένα τούμπανο S4 μπας και τη λυπηθεί κανείς…Η apple έχει άλλη φιλοσοφία πάρτε το χαμπάρι! το iphone δε συγκαταλέγεται στην ιδια κατηγορία με τα άλλα smartphones. Δεν είναι ανώτερο αλλά διαφορετικό. Τώρα αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι αυτό ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. @dimos για πολλούς και διαφόρους λόγους θα προτιμούσα ένα Iphone από οποιοδήποτε άλλο κινητό, αναφορικά μόνο θα σου πω κάποια όπως η premium κατασκευή, το άψογο λειτουργικό, το ότι μπορώ να το χειρίζομαι με το ένα χέρι (και με κλειστά τα μάτια μετά απο τοσα χρόνια!) Γενικά αυτό που μου αρέσει στο iphone είναι ότι αυτά τα λίγα (συγκριτικά με άλλες ναυρχίδες) πράγματα που κάνει τα κάνει καλά και απροβλημάτιστα και επιπλέον ξέρω ότι για τα επόμενα 3 χρόνια σίγουρα θα παίρνω αναβαθμίσεις.Πιστεύω να απάντησα στην ερώτηση σου. Υ.Γ: και κάτι τελευταίο που θέλω να πω γιατι θα σκάσω! Βλέπω σε όλα τα φόρουμ που γράφουν αυτα που θέλουν να πουν και απο κάτω γράφουν απολογητικά “και όχι δεν είμαι apple-fan” ή “όχι δεν είμαι android fan” . Δε… Συνέχεια »

χαρης

δηλαδη ειλικρινα θα δινατε 1000 ευρω για το 5s ενω υπαρχουν τοσες κινηταρες?

machinegun

μια ερωτηση.ζεσταινεται μετα απο 2 ωρες σαν 64 bit που ειναι?

nickoskr

Τα λεφτά είναι πολλά.! Αλλά αν το πλαστικό το πουλούσε η samsung 700 ευρώ τότε τα δίνεις τα 739.! Μην βλέπεις που ρίχνει τις τιμές μετά από καιρό για να αυξήσει τη ζήτηση και να ξεπουλήσει.!
Έτσι κι αλλιώς η μεταπολιτική αξία των android πέφτει λόγω ανταγωνισμού και μή αποδοχής αναβαθμίσεων.! Άρα είναι το ίδιο πράγμα! εγώ ήθελα να πουλήσω το s3 μου για να πάρω s4 και όλοι μου δίνανε το πολύ 200 ευρώ.! και ο κολλητός μου πούλησε 4s 350 ευρώ!

Υ.Γ βλέποντας το 3GS 4 χρονών μιας φίλης μου να τρέχει ios6 και απλά να λαγκάρει σε κάποιες εφαρμογές με βάζει σε σοβαρές σκέψεις να φύγω από android που έχω τόσα χρόνια.!

Μάκης

Ιάκωβε η μπαταρία πόσο σου κρατάει; έχεις δει διαφορά με το 5; γιατί έχει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα

patikas14

Ένα μεγάλο μπράβο στον iakovo80 για το σχόλιο του.. Μεγάλη αλήθεια.
Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πετυχημένο σχόλιο!

rocko

ρε παιδια sorry κιολας αλλα μου φαινεται το ιδιο με τ 5 απλα αλλαζουν καποια ελαχιστα πραγματα..κανω λάθος???τ λεω επειδη εχω το 5 εκτος απο τ αποτυπωμα και το led flash και η καμερα ολα τ αλλα ιδια μου φαινονται!δλδ δεν αξιζει να δωσεις το 5 για να παρεις αυτο,πιστευω οτι και με τ 5αρι εισαι πληρως ευχαριστημενος!ας ελπιζουμε τ 6 να ειναι κατι εντελως διαφορετικο γιατι μια ανανεωση την χρειαζομαστε!

dimisk

Από το 1998,από 19 ετών δηλαδή, ακολουθώ φανατικά τη Nokia.To τελευταίο μου κινητό είναι το Νοkia Lumia 920.Από την ώρα που η Αpple παρουσίασε το iPhone 5,άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά ν’αλλάξω εταιρεία μετά από 15 ολόκληρα χρόνια! Αlea jacta est(o κύβος ερρίφθη) οριστικά με το iPhone 5s και έτσι είπα σε συγγενικό μου πρόσωπο που μένει στη Νέα Υόρκη να αγοράσει για λογαριασμό μου ένα iPhone 5s 32gb! Το περιμένω με courier από μέρα σε μέρα!

john

@ machinegun φίλε μου μπορείς να βγάλεις την χολή σου ελεύθερα τράβα δες benchmarks σύγκριση με note 3 και καλή χώνευση;)

Gmis

ιδυοφιες αυτο με το δακτυλικο αποτυπωμα αλλα αν το σκεφτεις καλα σκεψου τι θα γινει εαν χτυπησεις η φθαρεις το δακτυλο σου ? Δεν μπορεις να το ανοιξεις !!!!!!!!

Gmis

@dimisk μπα φιλε δεν αξιζει … συνεχισε στη nokia καλυτερα…!

dimisk

@Gmis-Μόλις το παραλάβω θα σου πω αν αξίζει ή όχι.Λες μετά από τόσα χρόνια στη Νοkia να μην έκανα έρευνα αγοράς; I don’t think so!!!

Μάκης

@Gmis Δεν ισχύει αυτό που λες, μπορείς να αποθηκεύσεις μέχρι 5 δαχτυλικά αποτυπώματα λες να χτυπήσεις και τα 5 δάχτυλα ταυτόχρονα;;

Gmis

Sorry @Μάκης @dimisk δεν το ηξερα οτι αποθηκευεις ταυτοχρονα 5 αποτυπωματα

dimisk

Αυτό που οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι,funs ή όχι της Αpple,είναι η φρενίτιδα και η λατρεία με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η εταιρεία.Από τον Ιούνιο του 2007 που παρουσιάστηκε το 1ο’ iPhone στην παγκόσμια αγορά,ο όρος ‘απόλυτο-premium-κινητό’ ταυτίζεται με την αμερικάνικη Apple.Ακούω πολύ κόσμο να μιλάει για ένα υπερτιμημένο τηλέφωνο, οτι η Apple ότι είχε να δώσει το έδωσε και άλλα παρόμοια.Πως γίνεται λοιπόν μια εταιρεία που δεν παράγει το απολύτο τηλέφωνο,κάθε νέο μοντέλο της να πουλάει περισσότερο από το προηγούμενο;(τα νέα 5s και 5c ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη).Το τέλειο marketing ευθύνεται αποκλειστικά για την επιτυχία του iPhone και μόνo; Μήπως τελικά ο δρόμος που χάραξε ο Steve Jobs, δίνοντας έμφαση στην ουσία και στην ποιότητα,οδήγησε τελικά στη διαφορετικότητα; ποιος ξέρει…

Iakovos80

καταρχας θεωρω οτι ειμαι apple user και οχι φαν, μιας και ανακατευομαι με την apple απο το 2000 🙂 δευτερον, δε ζεστενεται καθολου και η μπαταρια του κραταει περισσοτερο απο το 5αρι. και βλεπω οτι και το 5αρι, με το ios7, βελτιωθηκε η μπαταρια του. σας ευχαριστω για τα θετικα σας σχολια αλλα δεν ειναι ασχημο να λεμε την αληθεια. θα ηταν πολλα πραγματα καλυτερα αν ειμασταν λιγοτερο κλειστομυαλοι 🙂 σημερα χειριστηκα το Note 3 στα mediamarkt ρεντη, και επαθα πλακα! αλλα δε μπορω να βολευτω το android. τρομερη συσκευη φτιαξανε…απλα δεν ειναι για εμενα 🙂

dimisk

Tο να απορρίπτουμε ή να επιδοκιμάζουμε τηλέφωνα και κατ’επέκταση εταιρίες είναι το μόνο εύκολο.Έχω βαρεθεί να ακούω χρήστες(άρα και funs φίλε Ιάκωβε!), να βρίζουν π.χ. την
Samsung ή την Αpple αντίστοιχα, σαν άλλοι Φορτουνάκηδες και Βροντάκηδες.Κάθε εταιρία έχει το κοινό της, απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό και σε τελική ανάλυση ο καθένας ανάλογα με τα βαλάντια και τις όποιες γνώσεις διαθέτει, προβαίνει και στην αντίστοιχη αγορά!

Iakovos80

@dimisk Εγώ έχω χρησιμοποιησει και android, blackberrry, windows 7, symbian και εχω μια αποψη για τα τηλεφωνα, και αυτο που με εχει βολεψει ηταν το iphone. Απο το πρωτο iphone, που το εχω ακομα, μεχρι και το τελευταιο, ειναι αυτα που με βολευουν περισσοτερο. Παλιοτερα και εγω κατηγορουσα android κλπ, αλλα επειδη δεν βγαινει τπτ απο αυτο, αρχισα να τα βλεπω με διαφορετικη ματια.

Αποστόλης Ρόδος

Και φυσικά υπάρχουν και αρκετοί σαν και μένα λάτρες της τεχνολογίας, που αγοράζουν από όλους και είναι κοινό όλων… 😉 Και εγώ δεν τις καταλαβαίνω τις διαμάχες… Σου αρέσει κάτι? … Πας και το χτυπάς. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ… 🙂 … Σε διάφορες συζητήσεις βέβαια στα γυρνάνε τα μυαλά κάποιοι κολλημένοι και από αντίδραση πας και εσύ την κοντρίτσα σου… 😛 Σε ότι αφορά τώρα το iPhone 5S είναι ενα ακόμα iPhone που τρέχει iOS 7. Πανεμορφη συσκευή και αυτή είναι η αλήθεια … που κάνει αυτά που κάνει. Προσωπικά εγώ πολύ δύσκολα θα έπαιρνα iPhone για τηλέφωνο λόγω της μικρής οθόνης, του βαρετού για μένα UI του, κάποιοων εφαρμογών που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να υπάρξουν στο App Store…. (πχ … Sopcast, μTorrent… ) και γενικότερα η ελευθερία που έχουν τα Android Ξεχαρμανιάζω στο iPod Touch 5g του γιού μου, και στο iPad 2 (που είναι για μένα must) όταν θέλω να ασχοληθώ με το iOS… που είναι ωραίο μεν αλλά όχι για μένα δε (και μιλάω για smartphone) Αγαπώ την Apple όπως και τους υπόλοιπους τιτάνες της τεχνολογίας το ίδιο και δεν έχω παρωπίδες σε αυτά γενικότερα… όταν θα πρέπει να τα χώσω θα τα χώσω και όταν θα πρέπει… Συνέχεια »

dimisk

Kαι για να χαλαρώσουμε… κάντε και κανένα σχόλιο για το πολύ καλό ΟS Windows Phone 8! Το επερχόμενο Νοkia Lumia 1020 με κάμερα ZEISS 41 MP πιστεύω θα πάει πολύ καλά.’Ενας φόρος τιμής στους long life users της Νokia όπως η αφεντιά μου(15 χρόνια είναι αυτά!),αν και στη στροφή με κέρδισε το 5s!!!

Iakovos80

Φίλε dimisk τα lumia δυστυχως δεν εχουν μελλον. Το 925 και 1020 ειναι απιστευτα κινητα, με υπεροχες οθονες και με εξισου τρομερη καμερα, ειδικα το 1020. Ελα ομως που δεν…δεν τραβανε, δεν εχουν την πληθωρα εφαρμογων που εχουν ios και android, και δυστυχως, ειναι καταδικασμενα. αποψη μου βεβαια, μπορει να αλλαξουν τα πραγματα. Καλος ο ανταγωνισμος αλλα δεν θα αντεξουν δυστυχως. Ετσι νομιζω δηλαδη.

dimisk

H κίνηση της κορυφαίας Μicrosoft να εξαγοράσει τη Νokia(πολλοί λένε ότι την πήρε κοψοχρονιά), πιστεύω ότι θα αποφέρει καρπούς. Ο πρώην CEO εξάλλου της Microsoft, o Steve Balmer, πριν αποχωρήσει είχε εισηγηθεί την απόκτηση της Nokia.To flat ΟS της Nokia τo Symbian, λέγεται πως σταδιακά θα απομακρυνθεί από όλες τις συσκευές της και θα παγιωθεί το Windows Phone, λόγω προφανώς της συγχώνευσης. ‘Ιδωμεν…Πάντως, προς ενημέρωση, στην Αμερική οι συσκευές της Nokia έχουν απήχηση.

Νίκοος Σ.

@Panagiotis σχόλιο #18
“και το touch id είναι κάτι το νέο, το οποίο πιστεύω θα «περπατήσει» πολύ σε όλες τις εταιρείες”
@Gmis σχολιο 34
“ιδυοφιες αυτο με το δακτυλικο αποτυπωμα”
Είμαι κάτοχος MOTOROLA ATRIX + LAPDOCK, 2 χρόνια τώρα. Το κινητό έχει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων…

βασιλης

APPLE…Τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια…

dimisk

@βασίλης-Κόψε κάτι…

βασιλης

@dimis ρε φιλε ελεος οταν ολοι βγαζουν στα 2.3 ghz Κινητα ακομη και τα dual core της NOKIA sto 1.5 Η Apple Συνεχιζει..ιδια οθονη,ιδιος στυλ ολα ιδια…Η κοπελα μου το αγορασε το 5 και το εχει μετανιωσει πικρα,τουλαχιστον να κοστιζαν 400 ευρω οκ οχι 700 k 600..

dimisk

@βασίλης-Το iPhone 5s σχεδόν έχει εξαφανιστεί!!! Σε λίγες μέρες μου έρχεται από Νέα Υόρκη ένα 5s 32gb.Θα δω αν αξίζει ή όχι…

βασιλης

Δεν αντιλεγω απλα δεν προσφερει κατι παραπανω απο ενα 4s…δεν εχω κολλημα σαν μερικους να πω κακα λογια για το iphone αλλα δεν θεωρω οτι αξιζει τοσα πολλα λεφτα…Πχ ενα LG G2 Ειναι πιστευω οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη,περαν του LUMIA 1020

dimisk

@βασίλης-5s:A7 64-bit architecture pro,M7 co-pro,ενισχυμένη κάμερα,touch id, premium υλικά κατασκευής, τίποτα άλλο;

βασιλης

Καλα ακουγονται αλλα δεν ανταποκρινεται στην τιμη…πολλα τα ευρω…αν ειχε 20 mp καμερα και οθονη 4.3 inches και λιγο μικροτερα περιθωρεια στα πλαστικα η στο γυαλι οπως θες πες το οκ…θα το σκεφτομουν και εγω..Και κατι ακομη…η Lenovo Στο P780 Που κανει 220 ευρω εβαλε 4000 μιλιαμπερωρεια μπαταρια η APPLE Ολοκληρη πολυεθνικη δεν μπορει?μολις το παρεις σε 4 μηνες θα σκασει το 5 S – S !!! Με κατι απο τα παραπανω

dimisk

@βασίλης-μην πέφτεις στη λούμπα της ποσότητας(megapixels) και του μεγέθους(inches). Eπιτέλους μιλάμε για κινητά όχι για tablets!!! Δηλαδή το 2020 θα μιλάμε για 15 ίντσες; τηλεόραση είναι;

βασιλης

Αν ειναι ετσι ρε δημητρη παρε ενα απλο κινητο Alcatel με 19.90 και για φωτο παρε φωτογραφικη,για μουσικη hi-fi και για βιντεο βιντεοκαμερα και για games ενα καλο pc..το 1020 Εχει 41 mp που βγαζει οντως τις καλυτερες φωτο που μπορεις να βγαλεις με κινητο,δεν χρειαζεσαι την φωτογραφικη σου,το Xiaomi το καινουριο τσακιζει ο cpu ειναι SUPER,Το Lg g2 Ειναι προτοπωρος στα περιθωρεια γυρω απο την οθονη…δεν ζητησα να του βαλουν φακο 41 mp αλλα κατι που να αντιπροσωπευει την τιμη,ολα τα smartphone εχουν 13 mp η apple εκει 8…ΕΛΕΟΣ δηλαδη τουλαχιστον να βαζουνε τιμες που να ειναι αναλογες…οκ εχει καλα υλικα δεν ειναι σαν το s4,,δεκτο αλλα οχι 1100 ευρω για το 64 gb iphone 5s..τωρα μολις το ειδα..ελεος

dimisk

Βασίλη, μέτρον άριστον!!! Το πας στα άκρα!!! Στο κάτω-κάτω τι έχει αυτή η Apple και κάθε χρόνο πουλάει περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά; Είναι μόνο το τέλειο marketing ή έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας;

Γιώργος

Λοιπόν οκ είμαι μικρος. Αλλα ασχολούμαι 2 Χρόνια με smartphones και ξέρω αλλά όλη την ώρα διαβάζω τα σχόλια και κράζετε συνέχεια το 5s. Για ποιον λόγο συνέχεια σχολιάζετε την κάμερα του. Η κάμερα του άσχετα που είναι 8mp Είναι υπέροχη έχει διπλό led flash έχει δυνατότητα λήψης βίντεο full hd και slow motion.
Ο επεξεργαστής του A7 Και άσχετα που είναι διπύρηνος τρέχει σαν τετραπυρινος. Αα και κάτι άλλο αν ήταν τόσο χάλια όσο λέτε γιατί όλος ο κόσμος στις υπόλοιπες χώρες αγοράζουν iPhone?

panagiotisvanpersie

ποια ειναι η γνωμη σου iphone 5s ή galaxy note 3 ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.