iPhone 6, Φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την οθόνη 4.7 ιντσών;

Λίγες ώρες μετά την διέρρευση φωτογραφιών από τα κατασκευαστικά καλούπια και σχέδια του iPhone 6, μία νέα φωτογραφία από την Κίνα έρχεται να επιβεβαιώσει την οθόνη 4.7 ιντσών της συσκευής, παρουσιάζοντας μας την υποτιθέμενη πρόσοψη της.

Ειδικότερα, στην φωτογραφία εμφανίζεται το iPhone 5 δίπλα στην πρόσοψη του iPhone 6, η οποία είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν του προκατόχου του. Όπως παρατηρείται, το iPhone 6 διατηρεί το ίδιο φυσικό home button στο κάτω μέρος της οθόνης, καθώς και το ακουστικό στο επάνω μέρος.

Σύμφωνα με μετρήσεις, η οθόνη του iPhone 5 έχει διαγώνιο περίπου 234 pixels, ενώ του iPhone 6 περίπου 277 pixels. Μετατρέποντας την διαφορά σε ίντσες, φανερώνεται ότι η οθόνη του iPhone 6 θα είναι 4.7 ιντσών, όπως υποστηρίζεται αρκετό καιρό τώρα από τις φήμες.

Παρόλα αυτά όμως, η γνησιότητα της φωτογραφίας δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη, οπότε ίσως θα πρέπει να κρατήσουμε ακόμα τις επιφυλάξεις μας.
, iPhone 6, Φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την οθόνη 4.7 ιντσών;, iPhone 6, Φωτογραφίες επιβεβαιώνουν την οθόνη 4.7 ιντσών;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris547

Πολύ ενδιαφέρον, θα ήθελα πολύ να δώ ένα iphone με τέτοιες διαστάσεις και από ότι φαίνεται έχει αρκετά μικρά bezels.

theo

Ουσιαστικά έχουμε ένα iphone σε μέγεθος του nexus 4(χοντρικά). τεράστια συσκευή για τα σημερινά δεδομένα…

Spyros

Πολυ ενδιαφέρων για πολλούς και αν ειναι καπνός έτσι θα προσελκύσει πολλούς από ξένα στρατόπεδα όπως το android…εγώ περιμένω ένα μεγάλο respect από την apple όπως έκανε και με τα νέα iPads

Tom

Καιρος να παρουμε iphone? Το εχω ξαναπει οι 4.7 ιντσες ειναι το καλυτερο μεγεθος.

nikos

επισης εχει γραφτει πως η apple συζητα με τις εταιρειες τηλεφωνιας να αυξησει 100 δολαρια την τιμη στα συμβολαια για την αποκτηση της συσκευης ,αρα η τιμη εκτος συμβολαιων(παντα για αμερικη αναφερο.)θα το ξεπερασει το 800αρι στη βασικη εκδοση,εκτος και να καταργησουν το 16αρι και ξεκινανε με 32αρι δυσκολο ομως πολυ…εν αναμονη!!

Darth

Οθόνη μπορεί να πήγε 4,7 ίντσες….. αλλα σε μέγεθος είναι σαν κάτι κινητά με 5+ ίντσες

Tom

Και που το καταλαβες εσυ ρε darth 😀

Antidote

Μάλλον θα βάλουν τώρα καναν μπασκετμπολίστα στη διαφήμιση για να φτάνει ο αντίχειρας του σε κάθε γωνία της οθόνης!:p

Darth

@Tom δες λίγο την εικόνα του αάρθρου :p

Alexis

@ darth σωστος! Φαινεται από τα bezels πανω και κατω (αν ειναι πραγματικη η φωτο παντα).

@Antidote ωραίος χαχα.!

Βασίλης Καρύδας

Κάτι που δεν έχει όμως αναλυθεί είναι το εξής: το android χρειάζεται τις παραπάνω ιντσες γιατί είναι έτσι στημένο το λειτουργικό ( βλ. παραμετροποιηση εικονιδίων , weather apps , widgets κλπ) Στο ios όμως σε τι θα εξυπηρετεί η μεγάλη οθόνη; Στα παιχνίδια μόνο;;

Tom

Δηλαδη οχι μονο πηραμε μια εικονα απο τις εκατονταδες που ειδαμε τις μετρητοις αλλα τωρα παραπονιομαστε οτι η apple εχει μεγαλα κινητα;

Και την εικονα να δω μου φαινεται οτι σε μεγεθος συνολικο θα ειναι μικροτερο απο το gs4 πχ το οποιο εχει απο τα καλυτερα μεγεθη για κινητο με μεγαλη οθονη. Και επισης πολυ μικροτερο απο το πρωταθλητη LG G2 που και ας εχει 5.2 ιντσες οθονη σπαταλαει πολυ απο αυτο τον χωρο σε software buttons το οποιο ios δεν εχει οπως ξερουμε. Και μικροτερο απο το htc one και απο το Z2 προφανως που ειναι τεραστια. Ολα αυτα με physical button και χωρις να τρωνε χωρο software buttons κλπ.

Σου φαινεται οντως τοσο τεραστιο το iphone 6 ακομα και αν ειναι αυτο που φαινεται στην φωτο; Εμενα καθολου. Οσο για τα bezel τα πλαινα ειναι μια χαρα λεπτα και τα πανω κατω χρειαζονται για κουμπια ακουστικα κλπ.

Τομ

Σορρυ για το δευτερο ποστ ξεχασα να σχολιασω αυτο που λεει ο Βασιλης ο Καρυδας. Οντως ετσι ειναι φιλε μου το android δεν γινεται με μικρη οθονη. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μια μεγαλη οθονη στο ios δεν ειναι καλοδεχουμενη. Το ios πρεπει να αλλαξει εμφανιση καπως να βαλει καμια παραμετροποιησιμη homescreen εστω και 2-3. Αυτο φαινεται και στα ipad αφου ειναι αστεια μια τοσο μεγαλη οθονη και να χρησιμευει μονο για σειρες και στειλες απο εικονιδια.

Nio

Τι ειναι αυτη η παντοφλα???????
Πιο μεγαλα BEZELS και απο το 5αρι εχει……
Galaxy s3 bezels. Ισα με το G2 θα ναι.
Ελπιζω να βγει πιο μαζεμενο.
Ειπαμε θελουμε ανταγωνισμο.

mpalokas

@tom ‘Το εχω ξαναπει οι 4.7 ιντσες ειναι το καλυτερο μεγεθος.’
δε χρειαζεται να εισαι απολυτος.. ο καθενας εχει τα γουστα του…για αλλον ειναι ιδανικο οι 4.7 ιντσες, σε αλλον κι αυτες ειναι πολλες. Η απλ μας εχει μαθει σε μικρες διαστασεις, αν το γυρισει και αυτη σε 4.7 επειτα σε 5 και κατοπιν σε 5+ μπορει να παιξει και να χασει

mpalokas

@τομ ‘Το εχω ξαναπει οι 4.7 ιντσες ειναι το καλυτερο μεγεθος.’

οπα ρε μεγαλε απολυτε κριιτη..ο καθενας εχει τα γουστα του…πολυς κοσμος (συμπεριλαμβανομενου κ εμου) δεν εφυγε απο την apple απλα και μονο επειδη εχει κρατησει το μικρο μεγεθος σε σχεση με τις παντοφλες του android…ποιος σε υποχρεωνει για ναυαρχιδα δλδ να παιρνεις παπουτσοτηλεφωνο ?? αν η apple αυξησει στις 4.7 μετα στις 5 ή/και 5+ θα παιξει και θα χασει το παιχνιδι πιστευω..

spirios

εγω δε συμφωνω με τη πολιτικη αυτη ολα τα high end τηλεφωνα να πηγαινουν σε μεγεθος παντοφλε….

sfhna

δε συμφωνω με τη πολιτικη αυτη να μεγαλωνουν ολοι το μεγεθος στις ναυαρχιδες τους….

billy1238

προς εκει οδευουμε…καλυτερα να αλλαξουμε συνηθειες =/

sosimple

Πως τα ξερετε ολα ορισμένοι εδω μεσα.. Επειδή καθημερινα βλεπω το g2 διπλα στο 5αρι, σε μήκος παιζει να είναι και 1-2 χιλιοστα μικροτερο το g2 απο το υποτιθέμενο 6αρι της φωτο.
Τα bezel και το πανω και το κατω ειναι x1.5 απο οτι το g2..
Δε χρειάζεται και μεγαλη γνωση.. 4.7 ίντσες και τόσο μεγαλα bezel πανω κατω, εκει βγαίνει..
Θα ειναι ομως 3 χιλ περίπου μικροτερο στο πλατος.
Καλο φαινεται. Ας το βγαλει να δουμε. Οι φίλοι του ios θα εχουν και μια επιλογη σε μεγαλη οθονη. Κατι που το ζητάνε πααααρα πόλοι. Θα πουλήσει με 1000.
Θα πρέπει οντως να αλλάξει το ui ομως, γιατι μονο εικονιδια σε τετοιο μεγεθος δε λεει..
Το ios androidοποιηται για οποιον δεν καταλαβε.. Αυτο απο μονο του, περα απο φανμποισμους λεει πολλα..

Γιάννης

Το λες και μόνος σου “ναυαρχίδα” δηλαδή πλοίο που ξεχωρίζει για το μέγεθος του, δεν μπορεί να έχει διαστάσεις σκάφους του λιμενικού. Όποιος θέλει κινητό με μικρή οθόνη επιλογές υπάρχουν (S4 mini , G2 mini , 5S). Μέγεθος Οθόνης κάτω από 4.5″ πλέον θεωρείται μικρό (δείτε και την κατηγοριοποίηση στο skroutz).

thomas22888

Αν είναι όπως στη φώτο θα είναι στο μέγεθος του s4 σίγουρα .Στη φώτο τα bezels είναι ακριβώς τα ίδια με το 5αρι , καμία σχέση με μικρότερα που λένε μερικοί

sokel

πραγματικά το μέγεθος μετράει μπορώ να σκεφτώ αρκετά πράγματα που είναι καλύτερα σε μεγάλη οθόνη παρά σε μικρή βασικά κανένα το μόνο αρνητικό είναι η μεταφορά και τίποτα άλλο
τώρα αυτή η υποτιθέμενη συσκευή με τα τεράστια κενά στην περιφέρεια που από 4,7 το κάνουν
6″ δείχνουν ότι η εν λόγο εταιρία απευθύνεται σε παιδιά με τεχνολογικό υπόβαθρο νηπιαγωγείου το ίδιο και το κλειστό λειτουργικό της όχι τα winphones απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και το android σε παιδιά πρώτης γυμνασίου βασικά στα κινητά δεν υπάρχει ακόμα ένα λειτουργικό για ενήλικες αλλά τώρα το κάνουν και στο σχεδιασμό και καθόμαστε και λέμε για κάτι που δεν ΥΠΑΡΧΕΙ

Haris

Φήμες λένε πως η apple θα προχωρήσει με 2 εκδόσεις iphone, ίσως το ένα να είναι 4″ (iphone) και το άλλο 4.7″ i (pantofl-phone)

JohnWave

Iphone 5S : 12,4cm ύψος Χ 5,8cm πλάτος με οθόνη 4.0 ίντσες
Ηuawei P6: 13,2cm ύψος Χ 6,5cm πλάτος με οθόνη 4.7 ίντσες
LG G2mini: 12,9cm ύψος Χ 6,6cm πλάτος με οθόνη 4.7 ίντσες

Θεωρία φανατικών κατόχων iphone : Ότι είναι μεγαλύτερο από το iphone 5S κατά 0,5-0,8cm στο ύψος και κατά 0,7-0,8cm μεγαλύτερο στο πλάτος είναι παντόφλα…κάτι σαν την περσινή κατά Αpple θεωρία περί του ανθρώπινου αντίχειρα…και μετά πέφτεις δικαιολογημένα από το μπαλκόνι…

Αφήστε πίσω λίγο το φανατισμό σας και κοιτάξτε τα τραγικά κενά περιθώρια του κινητού σας. Το iphone είναι πολύ καλό κινητό σε πολλούς τομείς αλλά στον τομέα της αναλογίας οθόνης/συνολικών διαστάσεων είναι τραγικό.

Tom

Μπαλοκα το ξανασκεφτηκες και ειπες να εισαι λιγο πιο ειρωνικος; Εννοουσα για μενα συγγνωμη για την λαθος εκφραση.

Οσο για την γκρινια οτι τα iphone ειναι παντοφλες το αφηνω ασχολιαστο. Ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη τον βαφτισαμε και περα απο αυτο κανεις δεν εχει παραπονεθει που τα android εχουν γινει mini tablet τωρα μας επιασε η μανια με τα μεγαλα μεγεθη. Το κινητα περα απο οτι θα ειναι αρκετα στενο σιγουρα και ισως λιγο ψηλο (που προσωπικα δεν το βρισκω ασχημο μα καθολου) ξεχνατε οτι θα ειναι και πολυ λεπτο. Οποτε θα κερδιζει ανεση και απο κει.

Και μην μου πειτε οτι το οτι θα ειναι λεπτο ειναι απλα μια υποθεση γιατι ολα υποθεσεις ειναι. Επισης: κυκλικα πλαινα. Κι αλλοι ποντοι ανεσης απο κει.

mpalokas

το θεμα δεν ειναι αν ειναι στενο ή λεπτο…αυτο ανεκαθεν ηταν δεδομενο απο την apple…το θεμα ειναι μη ξεφυγει σε διαστασεις. Τομ σε πιανω αδιαβαστο ενα καρο κοσμος παραπονιεται που τα android εχουν ξεφυγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.