iPhone 6 Plus vs Galaxy S6 Edge: Ποιο λυγίζει πιο εύκολα [bend test video]

Ποιος δεν θυμάται την ιστορία με το bendgate του iPhone 6 Plus το οποίο λύγιζε στις τσέπες των χρηστών. Αυτό ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ασχοληθεί όλο το internet με το ζήτημα αλλά και οι αντίπαλοι της Apple για να της κάνουν καζούρα, μεταξύ των οποίων και η Samsung (φυσικά).

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Samsung Galaxy S6 ο CEO ανέφερε ότι αυτό δεν λυγίζει. Οπότε από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η νέα ναυαρχίδα της Samsung ήταν αναμενόμενο ότι θα βλέπαμε να περνάει από bend test και μάλιστα όχι απλά αυτοσχέδιο.

Η SquareTrade είναι εταιρεία που προσφέρει πλάνα ασφάλειας για smartphones και πήρε iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S6 Edge και HTC One M9 για να δοκιμάσει τις αντοχές τους στα ειδικά BendBots που έχει. Δοκιμάζει πόση πίεση μπορούν να αντέξουν τα κινητά πριν λυγίζουν και σπάσουν.

Τα BendBots προσομοιώνουν την δύναμη που δέχονται τα κινητά στην πίσω τσέπη του χρήστη.

Πρώτο ξεκίνησε το iPhone 6 Plus το οποίο λύγισε στα 49 κιλά αλλά συνέχισε να λειτουργεί ενώ έσπασε όταν δέχτηκε πίεση 81 κιλών. Ακολούθησε το HTC One M9 που έφτασε μέχρι 54.4 κιλά αλλά έσπασε και δεν άνοιγε ξανά.

Τρίτο και τελευταίο δοκιμάστηκε το Samsung Galaxy S6 Edge του οποίου η οθόνη ράγισε στα 49 κιλά πίεσης αλλά συνέχισε να λειτουργεί, ενώ άντεξε μέχρι 67.5 κιλά μέχρι να σπάσει τελείως.

Δείτε το video:

galaxy s6 iphone 6 bend test, iPhone 6 Plus vs Galaxy S6 Edge: Ποιο λυγίζει πιο εύκολα [bend test video]

galaxy s6 iphone 6 bend test, iPhone 6 Plus vs Galaxy S6 Edge: Ποιο λυγίζει πιο εύκολα [bend test video]


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konnos

διαλέξτε στην τύχη, φέρτε μου ένα από τα τρία & μην τα σπάτε… καλημέρα!

Miko

Άλλο μια προσπάθεια να βγάλουν το S6 χειρότερο απο το μήλο… πρέπει να τους πόνεσε πολύ που πάλι θα κυριαρχήσει η Σάμμυ.
Δεν λέω, μπορεί να είναι έτσι όπως τα δείχνουν, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία… σιγά μην κάθεται ο καθένας να σκέφτεται στα πόσα κιλά σπάει το κάθε κινητό… όποιοι έχουν τα λεφτά διαθέσιμα (ή για πέταμα – εσείς διαλέγετε) το παίρνουν και το ευχαριστιούνται!

Gagarin

Ενα μεγαλο ρισπεκτ σε όλους αυτούς που κάνουν τέτοια τεστ κ βάζουν μετα τα φαν Μπόις να αρπάζονται κ το απολαμβάνουν…
Τα υπόλοιπα ειναι για κλάματα….αν αναλογιστεί κανενας οτι κανουμε οτι λαλακια μας κατέβει για να έχουμε να λεμε οταν αυτο το τεστ στοίχισε τον βασικό μισθό 4 εργαζομένων…

z3n

iPhone 6 Plus:
>>> Λύγισε στα 49 κιλά πίεσης (αλλά συνέχισε να λειτουργεί).
>>> Έσπασε στα 81 κιλά πίεση.

Galaxy S6 Edge:
>>> Λύγισε στα 49 κιλά πίεσης ΚΑΙ ΡΑΓΙΣΕ Η ΟΘΟΝΗ (αλλά συνέχισε να λειτουργεί).
>>> Έσπασε στα 67,5 κιλά πίεση.

Εγώ βλέπω ότι εδώ το iPhone αντέχει περισσότερο!

Vasilis

@ miko τα θες και τα λες ??? η samsung εδω και 1 μισυ χρόνο , απο το σ5 και μετα έχει παρει την κατιούσα … και τα νεα της σ6 δεν φερνουν τιποτα μα ΤΙΠΟΤΑ το ουαου που θα τσακισουν τα iphone 6 …ολος ο κόσμος το λεει οτι πλεον αντι να δημιουργει , παει πισω απο την apple και προσπαθει να της μοιασει στην φιλοσοφια κλπ….

dark_master

Ρε παιδιά τι ασχολείστε? Υπάρχει πιθανότητα να το δοκιμάσετε στο δικό σας κινητό η να το δείτε στη καθημερινότητα?
Απλά αγοράστε αυτό που θελετε και απολαύστε το.
Μέτοχοι δεν είμαστε σε καμία εταιρεία και έσοδα δεν βγάζουμε. Το κάθε κινητό έχει τα υπερ κ τα κατά του. Και αυτά τα τεστ είναι ανούσια. Η καθημερινότητα μας νοιάζει και το πόσο εύκολα η δύσκολα κάνουμε τ δουλειά μας.

VasilisA3

Συνονοματε Βασίλη τα s6 δεν έχουν τίποτα με κεφαλαία κιόλας το ουαου είπες? Προφανώς εθελοτυφλεις η μιλας για άλλο προϊόν η δεν ξέρεις για τι προϊόν μιλας. Δεν εξηγείται. Το s6 edge δεν είναι ΤΟ ουαου? Η οθόνη του δεν είναι ΟΥΑΟΥ, η μπαταρία για το μέγεθος τις δεν είναι ουαου.

Joe

Τελικα είναι μουφα αυτά που λενε για gorilla glass 4 κτλ. Δεν είμαι φαν του IOS αλλα καλυτερα εχω να λιγυζει το κινητο παρα να σπαει η οθονη του.

J

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα λυγισμένα ιφονς τα φαν μποιζ της Σάμυ έγραφαν:
Χαχαχαχαχα κοιτάξτε ποσο εύκολα λυγίζει
Οταν βγήκε αυτο το τεστ:
Σια μωρε λες και ειναι σημαντικό αυτο;

Ο,τι σας συμφερει παντα…

Γιάννης

Η σωστή σύγκριση είναι με το απλό S6 και όχι το edge γιατί έχει περισσότερο γυαλί άρα σπάει πιο γρήγορα.

Doc77

Η βλακεία δεν έχει όρια …….ποιος σοβαρός άνθρωπος ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα …..;;;;;;

φωτης lgg3

Eπειδη περναει στα ψιλα.Παλι κατατιπτεται η …ποιοτητα κατασκευης htc.

Miko

@vasilis,
Φυσικά τα θέλω και τα λέω… αλλιώς δεν θα τα έλεγα (doh!) 😛
Για να σου απαντήσω, όμως, φέτος η Σάμμυ ξέφυγε απο τα καθιερωμένα S κινητά της και έφτιαξε κάτι νέο. Αν δεν το βλέπεις, τι να πω. Και τα υλικά άλλαξε και το design είναι πιο σικάτο.
Δεν ξέρω ποιος ακολουθεί ποιον και προσωπικά δεν με νοιάζει καθώς δεν υπάρχει παρθενογέννηση σε αυτόν τον χώρο.
Αυτό που βλέπω εγώ αλλά αυτό που λένε και διάφορα Sites είναι οτι στο επόμενο τρίμηνο θα έχει περισσότερες πωλήσεις συγκριτικά με τις πωλήσεις που έκανε το μήλο.

j

Ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτο που πέτυχε η απλ με το ι6 ηταν κατι αντίστοιχο αυτού της Samsung με τα σ3 και το note 3. Ο λόγος που πέτυχε ηταν επειδή η απλ έκανε το “μεγαλο” βήμα και εβαλε παραπάνω ίντσες στα κινητα της. Και κατ’ ε δεν πιστεύω πως κατι τέτοιο θα γινει με το σ6. Δεν υπερασπίζομαι κανένα απο τα δυο, αλλα πιστεύω πως θα έχει καλές πωλήσεις (καλύτερες απο το σ5 και το ν5). Δεν πιστεύω πως θα φτάσει τις πωλήσεις του ι6. Αυτη ειναι η γνώμη μ

petros

Ολα για τη διαφημηση και οπως βλεπετε το καταφερνουν καλα… Μου αρεσουν τα iphone γτ πολυ απλα μου αρεσουν… Αλλα και γκαλαξι να μου εδιναν ευχαριστημενος θα ημουν …. Η αππλ ηξερε πολυ καλα τι εκανε περυσι… Εβγαλε μερικα ελαττωματικα κομματια διμηουργησε ενα σουσουρο που και η κουτση μαρια το ανεφερε σε καθε συζητηση και τσουπ ηταν και παλι το επικεντρο… Το ιδιο προσπαθει να κανει και η σαμσουνγ δυστυχως ομως ερχεται 2η.

george karras

Χαχαχα το samsung εγινε κομματια ,τελικα μονο το HTC διασωθηκε ,μιλαμε αν παρει η πεθερα μου το S6 και το βαλει κολοτσεπη και κατσει θα το παρει ….αμμο !!! το samsung ΥΓ η πεθερα μου ζυγιζει καμια 160.κιλα

nikos7

για το μ9 ομως κανεις δν λεει τιποτα που αντεξε 5 κιλα παραπανω δυναμη.. αυτο που κανετε λες και υπαρχουν μονο τα σαμμυ και τα μηλαρακια πως με τελαινει..

Nikos

H σύγκριση δεν ειναι δίκαιη στην θεση του s6 edge θα έπρεπε να ειναι το κανονικο s6…
Το edge ειναι ειδική εκδοση του S6 με αποτελεσμα να εχει πολυ λιγότερο αλουμίνιο στο πλαι και καμπυλωτή οθόνη σε εκείνο το σημείο αντι αλουμίνιο. Λογικό ειναι να μην εχει την αντοχη του κανονικου S6!Μια χαρα αντέχει το gorilla glass 4 αλλα στο S6 edge καμπυλώνει πολυ και απο τις δυο πλευρες, κανει σχεδον γωνια γιαυτο και σπαει….

NtinosMD

Και τελικα ο κρυφος νικητης της ημερας ειναι το Nokia 3330 !!!!

j

@nikos7 μπορει ο htc να χρειάζεται 5 κιλά παραπάνω για να λυγίσει ομως αυτο σταματά να λειτουργεί ενώ τα αλλα δυο που λυγίζουν στα 49 κιλά συνεχίζουν να λειτουργούν και σταματούν να λειτουργούν στα 67.5 και στα 81.

Μιχάλης Φ.

Ευτυχώς που κάνουν και αυτά τα τεστ για να ξέρω ποιο κινητό θα πάρω στην αρκούδα μου.

nikos7

@j Φιλε J αν ειδες και ακουσες το βιντεο καλα δεν θα εγραφες αυτα που εγραψες για το μ9. στο βιντεο λεει οτι αντεξε μεχρι τα 54 κιλα δυναμης και οτι λυγισε στο ευεσθητο σημειο που ειχε για να λυγισει που ειναι το κουμπι ενεργοποιησης/απενεργοποιησης στη μεση του κινητου και οτι απλα απο εκεινο το σημειο και μετα απλα δεν μπορουσε να πατηθει το κουμπι για να ανοιξει και θεωρησαν οτι δεν χρειαζοταν να το σπασουν τελειως. αλλα ολα τα εξαρτηματα του προφανως μετα τα 54 κιλα δυναμης θα μπορουσαν να λειτουργησουν αλλα διχως να μπορουν να παρουν αυτη την εντολη.. και χιλιες φορες ενα κινητο με αντοχη 5 κιλα παραπανω απο το να παθει το παραμικρο, παρα να κλεω οτι μου λυγισε σε 3 βδομαδες ή να κλεω την οθονη ενος καινουριου κινητου επειδη εσπασε την ωρα που λυγισε..

James

Γιατί άραγε διάλεξαν το S6 Edge και όχι το S6;;;
Λογικό είναι εφόσον το S6 Edge μα σπάσει πιο γρήγορα εφόσον έχει και λίγο οθόνη στα πλάγια.
Δεν θέλει μυαλό ούτε μηχανή για να το καταλάβεις αυτό!
Οπότε μήπως το βίντεο είναι βάλτο – φτιαχτό από κάποιους άλλους να δείξουν αυτό που θέλουν;

timis

Ένα είναι το θεμα αν το ψαξετε παιδια η σαμ κυριαρχει τελικα και κατασκευαζει ακομη και για το μηλο και από πισω ακουλουθουν κι οι αλλοι. Τιποτα δεν κανει την ελαχιστη διαφορα ποιοτητας υλικων και αντοχης οσο το ότι υπαρχει ημερομηνια ληξης για κάθε προιον λογω το ότι οι εταιριες θελουν να ζησουν ότι λεμε τωρα αλλαζουμε γνωμη μετα τα 2 χρονια παντως ευχαριστω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.