iPhone 6, θα έχει 960×1704 ανάλυση οθόνης και Apple A8 chip;

Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει άπειρες φήμες για το επερχόμενο iPhone 6 το οποίο μάλλον θα βγει σε δυο μεγέθη, το ένα θα είναι στις 4.7 ίντσες και αναμένουμε να ανακοινωθεί τον Αύγουστο και το άλλο θα είναι 5.5 ίντσες και θα βγει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο δεν έχουμε ακούσει κάτι για την ανάλυση των δυο αυτών συσκευών.

Τώρα μαθαίνουμε περαιτέρω πληροφορίες-φήμες για το iPhone 6 από το 9to5Mac, σύμφωνα με το οποίο η συσκευή θα έχει ανάλυση οθόνης 1704 x 960 pixels, δηλαδή κατά πολύ μεγαλύτερη από τα 1136 x 640 pixels του iPhone 5S αλλά παράλληλα πολύ μικρότερη ανάλυση αν τη συγκρίνουμε με τα 2560×1440 που περιμένουμε από το LG G3 το οποίο θα ανακοινωθεί στις 27 Μαίου στο Λονδίνο ( το Techblog θα είναι εκεί!).

Αν λάβουμε υπόψη μας την εξελικτική πορεία που ακολουθεί η Apple το λογικό είναι να έχει αυτή την ανάλυση. Το πρώτο iPhone είχε 3.5 ιντσών οθόνη με ανάλυση 320 x 480 pixels και η Apple κράτησε την ίδια ανάλυση για τις επόμενες 3 γενιές. Στη συνέχεια το iPhone 4, αν και κράτησε τις 3.5 ίντσες, ανέβηκε στα 640 x 960 pixels με 326ppi. Με το iPhone 5 η Apple ανέβηκε στις 4 ίντσες με ανάλυση 1136 x 640 αλλά παρέμεινε στα 326ppi.

Η Apple λέγεται ότι δοκιμάζει ήδη τη νέα ανάλυση και αν οι δύο νέες συσκευές της έχουν αυτή την ανάλυση τότε θα έχουμε

• iPhone 6, 4.7-ιντσών pixel density: 416ppi
• iPhone 6, 5.5-ιντσών pixel density: 355ppi

Apple A8 chip

Πέρα από την ανάλυση οθόνης, τα νέα iPhone λέγεται ότι θα έχουν το νέο Apple A8 chip που θα βελτιώσει ελαφρώς την ταχύτητα αλλά κυρίως θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τέλος, η Apple λέγεται ότι θα συμπεριλάβει voice-over-LTE υποστήριξη στο νέο iPhone και ότι το υλικό της οθόνης θα είναι από ζαφείρι το οποίο είναι ακόμα πιο ανθεκτικό και λιγότερο επιρρεπές σε γρατζουνιές.
, iPhone 6, θα έχει 960×1704 ανάλυση οθόνης και Apple A8 chip;
, iPhone 6, θα έχει 960×1704 ανάλυση οθόνης και Apple A8 chip;
, iPhone 6, θα έχει 960×1704 ανάλυση οθόνης και Apple A8 chip;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nGavoun

ωραια αναλυση οθονης για την υψηλη τιμη που σιγουρα θα εχει… περιμενουμε g3 να φανει τι σημαινει smartphone

deferl

2014,Τιμή 750+ €, 1704x960px. Γελάει ο κόσμος!

spirosR

Παλη καλα που η Apple μας προσφερει καινοτομες ταιχνολογιες… οντως σαν τα iphone κανενας.

Gagarin

Αυτο που ανεβάζει την apple δεν ειναι ούτε οι καινοτόμες τεχνολογίες της…
Σίγουρα τα 750€ ειναι παρά πολλα..κ υπερβολικά για smartphone το 2014….
Η ανάλυση ειναι κάτι το οποίο πλέον παίζει μεγαλο ρόλο…
Αλλα πιστεύω οτι κάτι κρύβει η apple κάτι που θα το δούμε εκείνη την μέρα…
Όπως με τον 64bit επεξεργαστή στο 5s…
Πιστέψτε με θα πουλήσει γιατί απλα υπάρχει ρεύμα κ κόσμος που το υποστηρίζει σαν τρελός!!!
Κ εγω το υποστηρίζω αλλα δεν τρέχω σε κάθε τελευταία έκδοση συσκευής…πάντα στην προηγούμενη γενιά απο γνωστά μαγαζάκια!!!

Nick77

Περιμενα τουλαχιστον full hd!

Γιάννης

Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση , το μάτι σας δεν μπορεί να την διακρίνει , το λέει η Apple άρα είναι σίγουρο ότι ισχύει…

costas

μπορεί να μας πει καποιος γιατί θα κάνει 750+?????????

chris

Ναι κράχτε το αλλά αμα είχε μετά απο 2 μήνες 350 ευρώ απο 700 που θα έχει το G3 όλοι αυτό θα αγοράζατε. Προσωπικά σε εμένα καμία διαφορά δεν κάνουνε αυτές οι αναλύσεις και όντως το μάτι πάνω απο 300 ppi δεν πιάνει. Είπαμε χαζομάρα το δάχτυλο και η τεσσάρα οθόνη αλλα η εταιρία ξέρει μια χαρά τι κάνει. Αυτά τα τύπου spec freak κολπάκια της κορεοιαπωνκής καγκουροφιλοσοφίας ήτανε. Συγχαρητήρια σε όλους σας μαζί με μένα, που έχουμε το τελευταίο τετραπύρηνο cpu με την τάδε adreno που είναι η πιο εξελιγμένη απο όλες τις κάρτες γραφικών και άλλο ένα τάδε υποβοηθητικό υποchip με άλλους τέσσερις πυρήνες και αφθονη ddr3 μνήμη που είναι η πιο γρήγορη απο όλες όσες κυκλοφορούν. Στο τέλος το κινητό κολλάει αρχίζει να σέρνεται παρόλο το εργοστάσιο που κουβαλάει θέλει τέσσερα restart την μέρα και τον επόμενο χρόνο θα έχεις πάρει και μια αναβάθμιση που θα ναι και η τελευταία σου και το πιθανότερο να είναι προβληματική. Αυτά εγω τα λέω κινεζιές και έχω να πω για LG SONY SAMSUNG πως όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

chris

Ναι Κώστα. Γιατί για τέσσερα χρόνια θα υποστηρίζεται απο την εταιρία. Δεν θα στο πουλήσει και μετα θα κάνει την πάπια όπως χρόνια κάνουν SAMSUNG SONY LG.

killbillgr

Από ότι θυμάμαι εδώ και χρόνια η Apple δεν πούλαγε ποτε φτηνά κινητά τηλέφωνα, άρα για τα δεδομένα που ξέρουμε για την εταιρεία αυτήν είναι και λίγο το ποσό που ανανεώνεται, εαν θυμούνται κάποιοι από κάτι τιμές που άγγιζαν σχεδόν το χιλιάρικο 1000€.
Θα έλεγα ότι τα κινητά σήμερα με ανάλυση οθόνης FHD και HD ότι είναι πόλοι καλές ανάλυσης, νομίζω ότι μετά ξεφεύγουμε.

ΚωσταςD.

960×1704 παραξενη αναλυση…

Geo

Αν εκτός από το μικρό iPhone 6 με τις 4.7″ έχει ανάλυση 1704×960 και το κανονικό με τις 5.5″ τότε θα υπάρχει θέμα , θα πιξελιάζει αρκετά.

nikos

Σίγουρα η apple είναι πίσω στον ανταγωνισμό σε πολλά πράγματα όπως και την οθόνη,όμως αυτή η ανάλυση πρέπει να δείνει στο iphone 6 γύρω στα 400ppi(λίγο λιγότερο αν δεν κάνω λάθος,δεν είμαι και σίγουρος)και είναι αλήθεια ότι πάνω από 300+ ppi το μάτι δεν μπορεί να διακρίνει pixel!Άλλα πράγματα πρέπει να βελτιώσουν στις οθόνες τους οι εταιρίες(χρώματα,φωτεινότητα,γωνίες θέασης και κατανάλωση μπαταρίας,τώρα οι QHD οθόνες για λιγότερο από 6-7 inches είναι απλά θέμα μαρκετινγκ!Ταπεινή μου άποψη είναι πως μέχρι 4,5-4,6 inches η HD οθόνη είναι μια χαρά και απο εκεί και πέρα full hd!

killbillgr

Η άποψη μου περί αναλύσεων των οθονών είναι ότι μέχρι και FHD για κινητά τηλέφωνα. Από εκεί και πέρα είναι καλό οι μεγάλες ανάλυσης να περνούν σε Tablet που έχουν αρκετές ίντσες θα έλεγα και μπορεί εκεί το μάτι να χάνεται!

Αντώνης Μαρίνος

Ειλικρινά θέλω κάποιος να μου δείξει ένα άρθρο, μελέτη, site, έστω blog που να αναφέρει για ποιους -επιστημονικούς- λόγους το μάτι δεν μπορεί να διακρίνει μεταξύ 300, 600 και δεν ξέρω γω πόσα ppi. Το μάτι δουλεύει “αναλογικά”, θεωρητικά έχει δυνατότητα για άπειρη ακρίβεια μεταξύ δύο γειτονικών σημείων.

Και τότε γιατί ακριβώς υπάρχουν scanners, εκτυπωτές, 4χρωμίες, φωτογραφικά εκτυπωτικά κλπ κλπ που μετράει και παραμετράει αν θα είναι 300, 600, 1200, 2400, 3600 και ακόμα περισσότερα dpi, ακόμα και για εκτυπώσεις σε Α5 και Α4 ?

Ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε τις αοριστίες και ανακρίβειες που πλασάρει η Apple για να “αμυνθεί” των επιλογών της στο κομμάτι του hardware…

Κωνσταντίνος

Πραγματικά είναι αστείο το κόλλημα με τα pixel, τη στιγμή που υπάρχουν κ άλλοι παράγοντες που καθιστούν καλή μια οθόνη, όπως φωτεινότητα, contrast, frame rate, κλπ…! ο σκοπός που κάνει αυτή την επιλογή η apple είναι σίγουρα για να βρει μια ισορροπία ανάμεσα σε ανάλυση οθόνης, ταχύτητα επεξεργαστών και αξιοπρεπή χρόνο διάρκειας μπαταρίας. Χρησιμοποιώ το 5αρι, κ δε μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος με τη μπαταρία του, αλλά για ένα κινητό με 1440 mAh μπαταρία δεν έχω παράπονο όταν μου βγάζει μια μέρα χρήσης, τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές χρειάζονται 3000 mAh για να συντηρήσουν στον ίδιο χρόνο τις QHD οθόνες τους, δίχως λόγο!! κ μετα μιλαμε για marketing…. τώρα αν κάποιοι θέλουν να μη διακρίνουν pixel τη στιγμή που ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους κ έχουν το κινητό στα 20cm απο το πρόσωπό τους, ας πάρουν το αντίστοιχο προϊόν, κ ας μη ψάχνουν γιατι μια εταιρια χρεώνει ακριβα τα προϊόντα της! Κανείς δε μας υποχρέωσε να αγοράσουμε κάτι που δεν αντέχει η τσέπη μας, κ να συμπεριφερόμαστε θαρρείς κ μας έβαλαν χέρι στο πορτοφόλι!

kwstascifi

@Αντώνης Μαρίνος
Στα 10 εκατοστά, το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει μέχρι και 2200ppi
https://wolfcrow.com/blog/notes-by-dr-optoglass-the-resolution-of-the-human-eye/

Όλα τα άλλα είναι οι γνωστές μαρκετινίστικες ανοησίες της Apple, που θέλουν να καλύψουν την ανεπάρκεια των τεχνολογιών τους, και εφευρίσκουν ανοησίες του στυλ “μέχρι τόσα ppi βλέπει το μάτι” ή “τόσες ίντσες είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης.

Petran91

@Αντώνης Μαρίνος
Κάνεις λάθος φίλε μου, το μάτι δεν έχει θεωρητικά άπειρη ακρίβεια μεταξύ 2 γειτονικών σημείων. Έχει διακριτική ικανότητα 0.2mm. Αυτό σημαίνει ότι 2 σημεία που έχουν απόσταση μικρότερη των 0,2mm μεταξύ τους, τα αντιλαμβάνεται σαν 1.
Τώρα στα του θέματος, σίγουρα σαν αριθμός, αυτή η ανάλυση είναι κατά πολύ μικρότερη από τους ανταγωνιστές. Ας περιμένουμε όμως να δούμε το ολικό αποτέλεσμα 🙂

AnestisTop

Έτσι Apple, με το σταγονόμετρο τα PX μια ζωή.

Αντώνης Μαρίνος

@Petran91: καθόλου λάθος δεν κάνω, το όριο (200μm) που αναφέρεις το βρήκες σε κάποιο site, εγώ θα σου δώσω κάποιο άλλο site που λέει για 100μm (για την ακρίβεια λέει 80μm) και αν το ψάξουμε παραπάνω μπορεί να βρούμε και άλλα νούμερα. Το ανθρώπινο μάτι είναι μια αναλογική “συσκευή” και δεν έχει περιορισμό “ανάλυσης”, αφού αυτή η “ανάλυση” εξαρτάται από πολλά πράγματα (μέχρι και από το πόσο έξυπνος είσαι, ή πόσο μήκος έχει το οπτικό νεύρο και άρα τι απώλειες έχει το σήμα). Με άλλα λόγια, εκεί που εσύ μπορεί να βλέπεις ένα σημείο, εγώ μπορεί να διακρίνω 2 διακριτά σημεία, και ένας αεροπόρος με 40/20 όραση να μπορεί να διακρίνει ακόμα και το κενό ενδιάμεσα στα δύο σημεία.

Γι’αυτό και λέω ότι το να αναπαραγάγουμε τις γενικεύσεις και τις ακρίβειες της Apple (αφού αυτή πρώτη βγήκε και μίλησε για “ανάλυση ματιού” και “retina οθόνες”) δεν βοηθάει κανένα μας…

petran91

@Αντώνης Μαρίνος
Τέλος πάντων αυτό που ήθελα να τονίσω είναι οτι δεν έχει άπειρη ακρίβεια όπως είπες εσύ, έχει μία μέγιστη διακριτική ικανότητα(και όταν λέω μέγιστη εννοώ το καλύτερο μάτι του κόσμου) όπως κάθε όργανο. Αλλιώς φίλε μου θα μπορούσες να διακρίνεις και τα άτομα της ύλης! Τώρα το πόσο ακριβώς είναι αυτή η διακριτική ικανότητα δεν ξέρω. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι είναι πεπερασμένη.
Αρκετά με αυτά, νομίζω πάνω κάτω συμφωνούμε, απλά πιάστηκα από το “άπειρα” που λανθασμένα είπες εσύ.
Εν κατακλείδι καλό θα ήταν όπως είπες κι εσύ να ψαχνόμαστε λίγο και να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας πλασάρουν, και η apple και ο οποιοσδήποτε.

Αντώνης Μαρίνος

Ναι όντως, έχεις δίκιο, υπό αυτή την ανάγνωση του post μου μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα που λες, το οποίο προφανώς δεν στέκει. Αυτό που ήθελα να πω -και βγήκε λίγο…στραβά- είναι ότι το ανθρώπινο μάτι δεν είναι LCD/LED οθόνη/κάμερα για να έχει σταθερή ανάλυση, καθώς η “ανάλυσή” του είναι αναλογική και όχι ψηφιακή, ενώ αλλάζει και εξαρτάται από πολλά πράγματα. Έχει προφανώς ένα πεπερασμένο όριο, αλλά επ’ουδενί δεν είναι αυτό που λέει η Apple (τριγύρω στα 300ppi/dpi, αφού αυτό το “όριο” έχει ξεπεραστεί και είναι ευκόλως αντιληπτό από τους χρήστες)..

Και για να δώσω ένα λίγο χοντροειδές παράδειγμα, στις 5,5″ του G3 *θεωρητικά* ένα άριστο (40:20) ανθρώπινο μάτι θα μπορούσε να διακρίνει τα pixels ακόμα και σε ανάλυση σχεδόν 7Κ από μια απόσταση 10 ιντσών (ή περίπου 30 εκατοστών)…προφανώς αυτό απέχει πολύ από το τι ορίζει ως retina η Apple….

Τομ

Να προσθεσω κατι και γω. Πρεπει εφοσον μιλαμε για mobile συσκευες με εμφαση στην διαρκεια, να εξεταζουμε και απο το ποια αναλυση και μετα τα οφελη εινα λιγοτερα των θυσιων των οποιων πρεπει να κανουμε. Αν ρωτησεις 100 ατομα τι θα προτιμουσαν, να εχει το LG G3 full HD και 2 μερες φουλ χρησης μπαταρια η qHD και 1 μερα τι απαντησεις πιστευεις θα παιρνες.

Οπως και σε ολα σημαντικη ειναι η ισορροπια. Επαιξα με ενα ipad πριν λιγο με 250ppi. Η οθονη φαινοταν αψογη. Στα 350 φαινεται ακομα πιο αψογη. Στα 450 προφανως ακομα πιο αψογη αλλα με ποσο μεγαλη διαφορα ετσι ωστε να θυσιασεις πορους και διαρκεια μπαταριας;

Αντώνης Μαρίνος

Παίζω μπακότερμα μου φαίνεται 😀 Για το θέμα της κατανάλωσης το ανέλυσα στο θέμα του G3, λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα άλλα σταθερά και ότι δεν έχει γίνει καμία βελτιστοποίηση πουθενά και σε κανένα εξάρτημα ή software, η QHD ανάλυση στην χειρότερη περίπτωση θα μειώσει την αυτονομία του G3 κατά 14%, δηλαδή θα την πάει από τις 50 ώρες στις 43 ώρες. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι τόσο δραματικό, ούτε φυσικά πιστεύω ότι οι τεχνικοί της LG (και των άλλων εταιρειών που δουλεύουν σε QHD οθόνες) δεν θα έχουν κάνει βελτιώσεις και optimization σε οθόνη, μπαταρία και software.

Τα παραπάνω νούμερα προκύπτουν από αυθαίρετες δικές μου εκτιμήσεις και χοντροειδείς υπολογισμούς, αλλά δίνουν μια ιδέα και τάξη μεγέθους…

N7

Τι κόλλημα πέφτει με την Apple τι ανάλυση θα εχει και την κατακρινετε. Τι μανία και αυτήν με τα pixel. Το θέμα ειναι να ειναι καλη οθόνη με καλη αυτονομία οπως ειπώθηκε. Και μετα έρχεται η τιμη. Παντα βλέπω τι τιμές εχει η Apple κλπ κλπ. Δεν σας αρεσει το βρίσκεται πανάκριβο. Μην το αγοράζεται. Όλοι όσοι γράφουν για τιμές προφανώς θα έχουν android ή WP όπου αρχικά ειχαν ίδια τιμη με τα iPhone. Αντί να κρίνεται την χώρα για τις τιμές που εχει, γιατι κακά τα ψέματα η Ελλαδα εχει απο τις υψηλότερες τιμές, κατηγορητε την Χ και την Ψ εταιρία για τις τιμες. Δεν πρόκειται να κοιτάξουν την Ελλαδιτσα γιατι για αυτές τις εταιρείες έτσι μας βλέπουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν την πολιτική τους. Ξεκολληστε με τις τιμές γιατι δεν προκειτε να ακούσουν και φυσικά να αλλάξουν κατι. Αυτος που θελει να το πάρει θα το πάρει ας εχει όσο θελει.

KAFROS

Εγώ θέλω κινητό με οθόνη 2400ppi γιατί το χρησιμοποιώ καθημερινά σε απόσταση 0,2μm από το μάτι μου και δεν ανέχομαι να διακρίνω τα pixels σε μια τόσο ξεκουραστη απόσταση.

keepitapple

Αν όλα πάνε καλά λογικά τo πλεόνασμα του 2014 θα το επενδύσω στο 6αρι Δε σας κρύβω πάντως το δικό μου iphone 4, ναι αυτό με τα 8 gb για τη δουλειά μου είναι more than enough.

Nio

Εγώ έχω μια απορία. Αφού λειτουργεί μια χαρά το κινητό της ας συνεχίσει να αναβαθμίζει το 5s για 5 χρόνια ακόμα χωρίς να βγάλει κάποιο νέο μοντέλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει νέο κινητό. Ας φτιάχνει κάθε φορά το λογισμικό της. Άκου δεν μετράνε τα ppi. Σε λίγο θα μας πουν ότι το δάχτυλο φτάνει μέχρι τις 4 ίντσες. Γελάνε και οι πέτρες.

Ιωάννης

ο κάφρος τα είπε όλα!!!!! χαχαχαχα!!!!! Έχω κινητό με 233 ppi μια χαρά είναι!!!! το κινητο το κοιτάω απο απόσταση 30 εκατοστών τα pixels δεν είναι ευκολο να τα διακρίνεις! Τώρα αμα κάτσεις να το κοιτάξεις απο απόσταση 5 εκατοστών θα τα διακρίνεις! Μάθαν όλοι και λένε για αναλύσεις και πλέον τους χαλάν μέχρι και τα 300 ppi!! Θέλουν απο 400 και πάνω!! ΕΛΕΟΣ Οχι μπακότερμα 11 με έναν θα σε παίξουν Σωστος ο chris!!!! Απλώς με την τεχνολογία που προχωράει τα 6-7 κατοστάρικα για 4 χρόνια είναι πολλά! αν σκεφτείς ότι πλέον με 2-3 κατοστάρικα κάθε 2 χρόνια θα είσαι μέσα στην τεχνολογία, ενώ με aplle ο τελευταίος χρόνος θα είναι λες και είσαι δεινόσαυρος! Ομως θα μου πεις με iphone θα γουστάρεις πιό πολυ οπότε χαλάλι τα παραπάνω λεφτά!!!! Θεωρώ λάθος τις aplle που τα τελευταία 2 χρόνια, δεν ανέβασε λίγο πιο πάνω τα specs! Περισσότερο για μέγεθος οθόνης μιλάω (αν βάζαν 4,3-4,5 ίντσες στο 5s μπαταρία 2000 και ας παρέμενε ίδιο το ppi, οι φαν του android δε θα ξαναμιλάγαν ποτέ) και τώρα μας πάει κατευθείαν στις 4,7 και στις 5,5!!!! Υπερβολικά μεγάλο! οι άνθρωποι που δεν θέλουν μεγάλα κινητά τι θα κάνουν??? θα πέρνουν το 5s?… Συνέχεια »

tiamat

αυτη η εταιρεια ειναι τελικα μανουλα στη κωλοτουμπα και στο να παιζει με το IQ (το ποιο..?) των καταναλωτων της !

αφου λοπον apple η ρετινα (αυτο το αυθαιρετο επιπεδο αναλυσης που ορισες μονη σου ως ανωτατο για το ανθρωπινο ματι) στα iphone ειναι καπου στα 320ppi ,τωρα γιατι ερχεσαι παλι και αυτοαναιρεισαι – κωλοτουμπιαζεις με το iphone6 και το κανεις 400ppi ??????

Tom

Tiamat το ιδιο δεν εχουν κανει ολοι ρε συ; Πρωτα 300 και ψιλα ppi στην επομενη γενια 400 κατι ppi. Τωρα κωλοτουμπες και αυτα δεν χωρανε στην τεχνολογια ολοι κανουν. Ο καθενας την παρουσα στιγμη θα παρουσιασει το προιον ως το καλυτερο δυνατο ασχετως αν του χρονου ολοι θα εχουν αρκετα καλυτερα προιοντα. Ειναι απολυτως λογικο.

tiamat

tom υπαρχει μια ε ι δ ο π ο ι ο ς διαφορα !! (το ειδοποιος τονισμενο!!..)

οι αλλες εταιρειες ποτε δεν επικαλεστηκαν τα 300ppi ως το ανωτατο αντιληπτηριο οριο του ματιου ονομαζοντας την οθονη τους retina. retina δεν υπαρχει πουθενα σαν ορολογια . η apple το σκαρφιστηκε για να προσδωσει στις οθονες της samsung και της lg που χρησιμοποιει αυτο το χαρακτηριστικο, του ανωτατου δηλ οριου ppi που γινονται αισθητα απο το ματι.

οπως καταλαβαινεις λοιπον, σε τετοιες τοποθετησεις δε χωρανε κωλοτουμπες !!!!!

το οριο μπορει να ειναι Η’ το 300ppi Η’ το 400ppi!!!!!… ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 !!!!!!
η apple ομως κωλοτουμπιαζει αναλογα τις συνθηκες κατα το δοκουν, παιζοντας διαρκως με το IQ των isheeps!!!.

Nio

Εγώ πάντως λέω οι αιφονακηδες καλύτερα να μασάνε πάρα να μιλάνε γιατί κάθε χρόνο κράζουν αυτά που στο μέλλον παίρνουν δεύτεροι. Οπότε καθίστε σιωπηλά δείτε τα άρθρα και μην λέτε πολλά πολλά γιατί θα μάθετε και ενόργανη γυμναστική σε λίγο. Χειρότεροι και από Έλληνες πολιτικούς έχετε καταντήσει……

tiamat

πραγματικα ομως nio!!
αν θελω να αυξησω κατακορυφα την ευλυγισια στη μεση μου και να εχω πιθανοτητες να παρω χρυσο στην ενοργανη στους επομενους ολυμπιακους θα κανω οτι κανουν οι apple fans και θα αλλαζω ριζικα τις αποψεις μου καθε χρονο..!!!

KAFROS

Και μετά τις επισημάνσεις του επιτίμου προέδρου της ελληνικής MENSA, κυρίου tiamat, σχετικά με το χαμηλότερο του μέσου όρου δείκτη νοημοσύνης μας ως χρήστες (και) iPhone, επιτρέψτε μου να κάνω και εγώ ένα σχόλιο : ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ;
Ειναι κατανοητό ότι πρώτα επιλέχθηκε (αν ισχύουν οι φήμες περί αύξησης μεγέθους οθόνης βεβαίως) η ανάλυση σε οριζόντιο και κάθετο άξονα της οθόνης με σκοπό το εύκολο transition και scaling των υπαρχόντων εφαρμογών στο νέο μοντέλο και ΜΕΤΑ αποφασίστηκε (ΑΝ αποφασίστηκε) το τελικό και ακριβές μέγεθος της οθόνης που θα χρησιμοποιηθεί;
Το τελικό νούμερο ppi του νέου iPhone θα ειναι δηλαδή αποτέλεσμα αναγκαίας προσαρμογής (όπως έγινε και κατα τη μετάβαση από το 4S στο 5) και όχι αυτοσκοπός. Συνεπώς, για ποια κωλοτουμπα μιλάς ;;;;; Τι θα έκαναν – σκοπεύουν να το μεγαλώσουν λένε, θα το έβγαζαν στις 6 ίντσες υποχρεωτικά για να μείνουν τα ppi λίγο πάνω από 300 ή θα έφερναν αλαλούμ στο App Store υποχρεώνοντας τους developers να ξαναγράφουν τις παλιότερες εφαρμογές που θα έδειχναν χάλια στη νέα οθόνη υψηλότερης ανάλυσης για να μη γκρινιάζεις εσύ ;

tiamat

καταρχην καφρε το nickname σου ειναι επιεικως απαραδεκτο και σου συνιστω να το αλλαξεις. αν δε θες οκ,δικαιωμα σου. εγω για καλο στο λεω γιατι ρεζιλευεσαι…

αυτο που δε καταλαβαινω μολονοτι προεδρευω (ομολογω με αναγκασες και googlαρα να μαθω τι ειναι τουτο ! ) ειναι η βαση του συλλογισμου σου οτι η νεα αναλυση επιλεχτηκε με γνωμονα την μεταβαση των παλιων εφαρμογων στη νεα οθονη .

το κενο που διακρινω ειναι πως δεν μας εξηγεις πως και γιατι αυτη η νεα αναλυση του iphone 6 ειναι πιο πυκνη σε ppi απ’οτι τα iphone πιο παλια. οχι δε λεω να το κανουν 6” ,απλα λεω πως και με μια αναλυση μεταξη του παροντος 1136 x 640 και του μελλοντικου
1704 x 960 ,θα επιτυγχανονταν η αναλυση ρετινα (καπου στα 320ppi) στις 4,7′ .oμως αντ’αυτου η apple επελεξε να ανεβασει κιαλλο τα pixels του panel στα 400ppi προκειμενου να πουλησει τη νεα retina plus+ στο ανιδεο και χειραγωγουμενο απο την ιδια κατα το δοκουν ,κοινο της.

εντελει θα αποφασισετε να μας πειτε και μας πιο ειναι το διακριτο απο το ανθρωπινο ματι οριο ppi ??? ,,το 320 η’ το 400!!!!!??…..

Spyros

@tiamat πραγματικά ρε φίλε με έχουν κουράσει η μαλακιες που γράφεις στο blog κουλαρε επιτέλους και σου συνιστώ να μην γράφεις έλεος με το κάθε μαγκούρα εδώ μέσα που το παίζει και CEO της κάθε εταιρείας μια της apple μια της samsung και παει λέγοντας

Geo

Σωστά τα λέει ο tiamat , ξυπνήστε κάποιοι και συμπεριφέρεστε σαν υποταγμένοι (Αγγλιστί sheep) ούτε της Apple ούτε καμίας εταιρείας.

Sot11

Το μόνο κακό που διακρίνω εγώ ειναι οτι εκτός απο την apple που χειραγωγεί το κοινό της, ακριβώς το ίδιο έχουν καταφέρει και οι άλλες εταιρείες, και φαίνεται απο αυτα που γράφετε μερικοί και νομίζετε οτι έχετε και μεγαλύτερο iq επειδή σας χειραγωγεί η κάθε samsung κλπ και όχι η apple… Πότε επιτέλους θα καταλάβετε οτι ειναι ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Τσακώνεστε για άψυχα αντικείμενα τα οποία αντί να χρησιμοποιείτε εσείς σωστά, χρησιμοποιούν αυτα εσάς… Φιλικά σας το λεω

Nio

Spyros και κάφρος τι σας είπα αγόρια μου? Πηγαιντε να πάρετε τσίχλες.
Είστε υπολογοι ότι και να φτιάξει η Apple. Μια ζωή για δούλεμα σας έχει η Apple. Άρα μας δείχνει και σε μας ποιον να δουλεύουμε…..

KAFROS

Now, there are reasons to believe that just like Apple effectively ‘doubled’ the base 320 x 480 screen resolution with the iPhone 4, it will triple it with the iPhone 6, but preserving the 16:9 aspect ratio of the iPhone 5. That’s where the 1704 x 960-pixel resolution idea comes from: if you triple a base 16:9 resolution of 568 x 320 pixels (half the 1136 x 640-pixel res of the iPhone 5), you arrive at this new number.

Τώρα έγινε κατανοητό ;
Αν ποτέ χρειαστεί να αυξηθεί η ανάλυση για οποιονδήποτε λόγο στο μέλλον, ξερουμε ήδη ακριβώς ποια θα είναι αυτή από τώρα ακόμα και αν δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέγεθος της οθόνης αφού θα πρέπει να επιτρέπει την απροβληματιστη χρήση των παλαιότερων εφαρμογών.

Τις τσίχλες κρατήστε τις.

Ιωάννης

Ρε συ nio γιατί είσαι τόσο προκατηλημένος με την aplle??
Σου έχει κάνει τίποτα??
Τα έχουμε πει και ξαναπεί άλλες εταιρίες δουλεύουν το κόσμο και όχι οι apple!!!! ψάξτο λίγο καλύτερα! το iphone ήταν και είναι το πιό ποιοτηκό smartphone αλλα και όχι μόνο!!! αν δεν ήταν η apple το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μιλούσαμε για την τεχνολογία όπως αυτήν υφίσταται σήμερα!!!
Απο το εικονίδιο σου καταλαβαίνω ότι είσαι φαν ταινιών επιστημονικης φαντασίας! θα περίμενα διαφορετική άποψη απο ένα τέτοιο άτομο

petran91

Ρε μάγκες μήπως το παρατραβάτε λίγο? Τι ζόρι τραβάς εσύ ρε tiamat άμα ο άλλος θέλει να δώσει τα λεφτά του για οτιδήποτε και με ποιο δικαίωμα βγαίνεις και λες ότι όσοι αγοράζουν iPhone έχουν χαμηλό IQ. Μήπως πρέπει να σκεφτείς λίγο καλύτερα τι λες δημόσια? iSheeps λεει… Ρε κρίνετε τα τηλέφωνα που βλέπετε, όχι τους ανθρώπους που τα αγοράζουν, και αμα δεν γουστάρετε μην τα πάρετε, όχι άμα δεν σας αρέσει να λέτε και καθυστερημένους όσους τα παίρνουν έλεος! Δεν έχει να κάνει με το τι υποστηρίζω, έχω αρκετά χρόνια iPhone κι εγώ κι έχοντας δοκιμάσει και android παράγγειλα note 3 και το περιμένω. Αυτό σημαίνει ότι ξύπνησα και ανέβηκε το IQ μου και δεν με κοροιδεύει η apple? H Samsung τσέπωσε τα λεφτά μου τώρα, μήπως έγινα πρόβατο της Samsung?

Nio

Ικαλύτερο δεν έχω κάτι με την Apple. Μόνο με το αιφον. Σε όλα τα άλλα φτιάχνει φοβερά και τρομερά πράγματα αλλά μην μου μιλάτε για αιφον. Είναι κοροϊδία. Μόνο ποιότητα κατασκευής έχει.
Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν θέλω να γίνω πιο καυστικός. Αν βγάλει κατι καλύτερο θα μαι ο πρώτος που θα ζητωκραυγαζω από κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.