Apple: Γνωρίζει το πρόβλημα με την ένδειξη της μπαταρίας στο iPhone 6s

Όπως φαίνεται κάποιοι από τους χρήστες του iPhone 6s και iPhone 6s αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ένδειξη της μπαταρίας στο κινητό τους. Το πρόβλημα είναι ότι η ένδειξη δεν είναι σωστή και δείχνει ότι έχεις παραπάνω μπαταρία απ΄ότι στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Apple, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι χρήστες αλλάζουν χειροκίνητα την ώρα ή μετακινούνται σε διαφορετικές ζώνες ώρας, με αποτέλεσμα το κινητό να μην μπορεί να ανανεώσει τα ποσοστά της μπαταρίας που απομένει.

Η Apple δηλώνει ενήμερη για το πρόβλημα και λέει ότι το ερευνά. Σε όσους αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα συνιστά να κάνουν restart στο iPhone, στη συνέχεια μπορούν να πάνε Settings > General > Date & Time και να σιγουρευτούν ότι το πεδίο “Set Automatically” είναι ενεργοποιημένο.

Εάν παρ΄όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζει να εμφανίζεται χωρίς να έχετε αλλάξει ζώνη ώρας ή την ώρα χειροκίνητα, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το Apple Support.

Η Apple αυτή τη στιγμή έχει στα σκαριά το iOS 9.3, που μεταξύ άλλων μπορεί να διορθώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

iphone 6s battery indicator, Apple: Γνωρίζει το πρόβλημα με την ένδειξη της μπαταρίας στο iPhone 6s

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gp

Τι σχέση έχει το ποσοστό της μπαταρίας με την ώρα δεν καταλαβαίνω…

Gvirginia

Λογικά έχει κάποιο log που συνδέει το ποσοστό της μπαταρίας με την ώρα. Πχ στις 13:00 έγραψε ότι είχες 60% μπαταρία. Αν μετά από 2 ώρες (17:00) πέσει η μπαταρία στο 30% και πας την ώρα πίσω στις 13:00 χειροκίνητα, τότε διαβάζει το log και σου λέει ότι έχεις 60%.

Μια υπόθεση κάνω…

Sakis

Εγώ είχα αυτό αυτό το πρόβλημα πέντε ημερών τηλέφωνο το έστησα στο σέρβις (ΟΤΕ ) μου στείλανε καινούργιο αλλά και το καινούργιο τα ίδια μου κάνει. Ας ελπίσουμε ότι με το 9.3 θα το φτιάξουν.

fotis

Συμφωνω εχω το iphone 6s 64gb space gray και χθες απο το πρωι μεχρι το απογευμα ελεγε 97 % και ξαφνικα πευτει στο 70%

Sakis

Για το λόγο αυτό έχω στείλει στο σέρβις πέντε ημερών τηλέφωνο μου στείλανε καινούργιο και πάλι τα ίδια. Ας ελπίσουμε ότι με την 9.3 θα το διορθώσουν.

Mary

Δεν ειναι περίεργο το οτι συμβαίνει μονο στα 6s/6s plus? δηλαδή εννοώ οτι αν ηταν καποιο bug στο software δεν θα είχαν θεμα και τα υπόλοιπα μοντελα;

Gvirginia

@Mary Όχι αν έχουν διαφορετικό firmware.

ChrisG

διαφορετικό hardware διαφορετικό firmware.λογικό έιναι κάποια συσκευή να το παρουσιάζει κάποια όχι.γιάυτό υπάρχουν και τα bugs και τα fixes.

C

Κανονικά η εκτίμηση του εναπομείναντος χρόνου λειτουργίας της μπαταρίας θα έπρεπε να βασίζεται σε καθαρά μονοτονική μέτρηση του χρόνου μεταξύ της έναρξης και λήξης λειτουργίας της συσκευής και οπωσδήποτε όχι με βάση την τοπική ώρα (Local Time).

Πολύ παράξενο που τους ξέφυγε κάτι τόσο θεμελιώδες εκτός και αν το πρόβλημα είναι κάπου άλλου.

Paul

Το θέμα είναι ότι τα παράξενα ποσοστά της μπαταρίας ήταν σημάδι ότι τα παίζει η μπαταρία .Εχει γούστο να αλλάξανε μπαταρία πόσος κόσμος ταάμπα και βερεσέ

Prideous

Εγω πάντως με 5s αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα
Μολις φτάνει στο 40% κλείνει μόνο του
Το ανοίγω και κλείνει παλι
Μετά από 5+ προσπάθειες ανοίγει με ποσοστό μπαταρίας 20-25%
Μολις πάει στο 1% μπορεί να μείνει ανοιχτό για 1-1.5 ώρα
Όταν το πήγα να το κοιτάξουν μου ζήτησαν 90€ Με την δικαιολογία ότι κάηκε ένα τσιπάκι
Μετά από 1-2 βδομάδες ( που και καλά έγινε η επισκευή ) εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα απλα ειναι λιγότερες οι φορές που θα συμβεί

Gvirginia

@Prideous Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που ανέφερες. Με τους κλασικούς “Κάνε hard reset” κτλ ή “Άδειασε εντελώς την μπαταρία, ΕΝΤΕΛΩΣ, και φόρτισέ το πάλι στο 100% χωρίς να το χρησιμοποιήσεις”. Κάνε αναζήτηση και δοκίμασε μερικούς…

Πάντως από τη στιγμή που το πήγες να στο “φτιάξουν” και δεν έφτιαξε, τότε να ξαναπάς να το κοιτάξουν. Εκτός αν ήταν τίποτα μη επίσημοι αντιπρόσωποι και δε βγάζεις άκρη…

Mary

Prideous το ίδιο συνέβαινε και σε εμένα οταν ειχα το 5! Απλά η μπαταρια σου ειναι στα τελευταία της. Οταν το έχεις χρόνια το κινητο πέφτουν οι επιδόσεις της μπαταρίας και κάποια στιγμη αρχίζει αυτο που περιγράφεις! Εγω το ειχα πάει τότε σε εγκεκριμένο κατάστημα της Apple και μου έκαναν αντικατασταση και ολα μια χαρα! Τωρα εσυ που πηγές και σου άλλαξαν το τσιπάκι; Αν η αλλαγη δεν εγινε σε επίσημο κατάστημα τότε η Apple δεν πρόκειται να δεχτεί το κινητο σου για επισκευή!

Thanosgr13

Ευτυχώς σε εμένα δεν το κάνει ουφ

Αργυρης

Εχω το 6s και μου το έκανε και σε εμένα αυτό κόλλαγε το ποσοστό.Συνεβη 2 φορές αλλα με την αναβάθμιση σε iOS 9.2 έφτιαξε

Χρήστος

@Prideous με το κρύο συνηθίζεται να συμβαίνει αυτό στις μπαταρίες. Μου έτυχε σε 5S να απενεργοποιηθεί η συσκευή ακόμη με 93% μπαταρία, αλλά είχε θερμοκρασία -4 C. Απλά κράτα τη συσκευή σου κοντά στο σώμα σου όταν κυκλοφορείς σε χαμηλές θερμοκρασίες (πχ κάτω απο 6-7 C).

Επίσης μπορείς να αλλάξεις μπαταρία ακόμη και μόνος αν γνωρίζεις τα βασικά, αντί να πληρώνεις 90 ευρώ σε σέρβις (βρες στο skroutz μια μπαταρία και τα κατσαβίδια μαζί).

Αυτό για το τσιπάκι που σου είπαν, δε θα το πίστευα, αλλά μη τα βάζεις με τον τεχνικό που απλά θέλει να δώσει λύση και να βοηθήσει. Ελπίζω να πήγες σε επίσημο σέρβις για iPhone, αλλιώς η τιμή των 90 ευρώ θεωρώ οτι είναι λίγο υπερβολική.

Chris966

Αν θέλει η APPLE να εκτοξευτεί σε πωλήσεις πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί και να ΣΕΒΑΣΤΕΙ τους πελάτες-οπαδούς της γιατί από αυτούς-σε τελική ανάλυση-ζει και βασιλεύει. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι πολύ πίσω από πολλά άλλα κινητά. Μπορεί να λατρεύουμε τα προιόντα της APPLE, αλλά τυφλοί δεν είμαστε, για να μην μπορούμε να δούμε πόσο έχει μείνει πίσω σε ανταγωνισμό από άλλες εταιρίες τόσο σε χαρακτηριστικά, όσο ΚΥΡΙΩΣ σε design, και ποιότητα κατασκευής. Το νέο iphone 7 θα πρέπει να πετάει σε όλους τους τομείς και ειδικά σε ΕΜΦΑΝΙΣΗ να είναι ΠΑ-ΝΕ-ΜΟΡ-ΦΟ. Μεταλική στοιβαρή κατασκευή (unibody) με γωνίες κι όχι αυτές τις απαίσιες καμπύλες, και αύξηση του μεγέθους της οθόνης είναι τα ελάχιστα που πρέπει να κάνει για το νέο iphone 7. Όταν δίνεις 800 και 900 ευρώ για ένα κινητό έχεις απαιτήσεις σαν πελάτης κύριοι της APPLE. Τ’ ακούτε; Απαιτήσεις.

ChrisG

με αφορμή το σχόλιο του Chris966(με τον οποίο συμφωνώ)…ήθελα να πώ πάνω στον σχεδιασμό που αναφέρθηκε,ότι γωνίες και σχεδιασμό όπως του Note 4(όταν ακόμη η samsung σκεφτόταν κάποια πράγματα σωστά) δεν έχω ξαναδεί μέχρι σήμερα σε κινητό.το πιάνεις στο χέρι σου και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κράτημα δεν έχω αισθανθεί ποτέ σε άλλη συσκευή.μετράει και το υλικό που έχει πίσω στο καπάκι.πολύ σημαντικό.εκείνα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούνε οι εταιρείες είναι…εργονομικός σχεδιασμός,μπαταρία(δυνατές ισχυρές),λειτουργικό(όσο το δυνατόν κάθε φορά πιο ελαφρύ και λιγότερο ενεργοβόρο),εύκολα παραμετροποιήσιμο(νασ μπορεί ο καθένας να σβήνει αχρείαστες εφαρμογές με ένα κλίκ),ιδιωτικότητα,ασφάλεια.το hardware αναβαθμίζεται όπως και να έχει και συνεπώς τα παραπάνω είναι αναγκαία.η δύναμη βρίσκεται στον καταναλωτή και κάποια στιγμή πρέπει η μάζα να ξυπνήσει.δεν μπορεί να λές θέλω ios,να παραπονιέσαι και να είσαι στριμωγμένος απο πανού με ένα σωρό περιορισμούς κάνοντας Jailbreak και να λές είμαι ευτυχισμένος.δεν μπορεί να λές έχω android γιατί είναι παραμετροποιήσιμο…και να μην σου δίνει την δυνατότητα να απεγκαταστείς ότι δεν χρειάζεσαι και να κόβεις τα δικαιώματα στις εφαρμογές(τώρα διορθώνεται με το marshmallow) που αλωνίζουν όπως θέλουν και να οδηγείσαι σε Root.προφανώς όλοι έχουν παράπονα αλλά στη προσπάθεια αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα όλοι υποκρίνονται λές και μας ταίζουν οι εταιρείες και δεν τις ταίζουμε.όταν θα… Συνέχεια »

Prideous

Όχι παιδιά το πήγα στο irepair στο Μαρούσι
Μου κοίταξαν και την μπαταρία και μ είπαν ότι εχει χάσει μόνο ένα 7% μετά απο 1.5 χρόνο
Βρήκαν αυτο το πρόβλημα στο τσιπάκι όπου και μου το άλλαξαν
Η αλήθεια ειναι ότι βλέπω βελτίωση σε σχέση με πριν
Αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτο … Έστω και μια φορά την εβδομάδα
Αυτοι μ είπαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αν φορτίσω το κινητό απο φορτιστή μεγαλύτερης τάσης ( το έκανα )
Απο τον φορτιστή στο αμάξι ( το έκανα )
Να το έχω όλο το βράδυ στην φόρτιση ( το έκανα )
Όποτε με λίγα λόγια εγω το προκάλεσα αυτο 😂😂

Kostas

Αυτο το bug θυμίζει αργό refresh της μπαταρίας ως προς την ένδειξη κατι σαν battery acpi της microsoft, αν είναι real time κοστίζει σε κατανάλωση μπαταρίας και επεξεργαστή. Αν ειναι πρόβλημα software διορθώνεται με διάγνωση καθε μισή ώρα, δηλαδή η ένδειξη της μπαταρίας είναι εντελώς ενδεικτικό στο περίπου.

Mary

Prideous αν είδες διαφορά τότε καλώς απλά να γνωρίζεις οτι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν ειναι επίσημος συνεργάτης της Apple, συνεπώς ακυρώνεται η εγγυηση σου και αν πάθει κατι το κινητο σου δεν θα το δεχτούν στην Apple για επισκευή ακομα και να θες να πληρώσεις! Και επίσης να ξέρεις οτι σε τετοια θεματα τα επίσημα καταστήματα κανουν αντικατασταση συσκευής.

(εχω εντρυφήσει στο θεμα των επισκευών επειδή εχω καταστροφικούς φίλους και τρέχω συχνά απο service σε service) 😃😃

Prideous

@Mary
Τα iPhone έχουν εγγύηση μόνο 1 χρόνο
Όποτε αντικατάσταση δεν νομίζω να κάνανε
Και όταν στο ired που ειναι επίσημος ( νομίζω ) ζητούσαν περισσότερα και κρατούσανε το κινητό 1 βδομάδα

κοσκοτας

Το κάνει εδώ και καιρό και στο 6s και στο 5s αυτο με την μπαταρια.
Μουφα το 9.2

Δήμος

Καλησπέρα σας. Έχω το 6s από το Νοέμβριο. Εδώ και 2 μήνες περίπου, όταν το ποσοστό της μπαταρίας φτάνει στο 17-19%, αυτό κλείνει μόνο του. Όταν το ανοίγω, αυτό ξανακλείνει για 4-5 φορές και μετα δείχνει να πέφτει στο 12%, ποσοστό που ενω δεν το χρησιμοποιώ πέφτει ραγδαία μετα.. Είναι θέμα software αυτό που πιθανότατα με την 9,3 θα φτιαχτεί; Αξίζει να το δώσω για επισκευή ή υπαρχει κίνδυνος να το πειράξουνε και να το πάρω χειρότερο; Να σημειωθεί ότι το έχω σε άριστη κατάσταση. Δοκίμασα να το ξεφορτίσω πλήρως και να το φορτίσω, αλλα δεν είχε αποτέλεσμα.

Dionusis

Ξερει κανεις αν το προβλημα αυτο αποτελει παρελθον με την αναβαθμιση η οχι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.