iPhone 6S: Η νέα κάμερα που θα το κάνει να ξεχωρίσει

Γύρω στο φθινόπωρο περιμένουμε από την Apple να ανακοινώσει τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus όπως συνηθίζει. Ήδη έχουν ξεκινήσει να ακούγονται κάποιες πρώτες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ μια νέα πατέντα δείχνει τις πιθανές καινοτομίες όσον αφορά στην κάμερα.

Η Apple κατέθεσε μια νέα πατέντα για “digital camera with light splitter”, κάμερα η οποία θα είναι αρκετά μικρή και λεπτή για να χωρέσει στο iPhone. Η τεχνολογία αυτή δεν εφευρέθηκε από την Apple καθώς υπάρχει στις high-end video κάμερες για να αποδίδει πολύ καλά το φως και τα χρώματα. Η Apple όμως θέλει να καταφέρει να μικρύνει το σύστημα αυτό για να χωράει σε κινητά.

Στην κάμερα των τωρινών iPhone, μεμονωμένα pixels μπορούν να συλλάβουν τα κόκκινα, τα μπλε και τα πράσινα φώτα, τα οποία είναι διάσπαρτα σε έναν αισθητήρα. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε χρώμα καταλαμβάνει μόνο το ένα τρίτο του χώρου στον αισθητήρα.

Με τη χρήση της νέας πατέντας και του κύβου που προτείνεται, το φως θα διαχωρίζεται και το κάθε χρώμα θα καταλαμβάνει έναν ολόκληρο αισθητήρα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο ακριβή χρώματα και καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αν τελικά δούμε την κάμερα αυτή στο iPhone 6s θα είναι σημαντικό επίτευγμα για την Apple η οποία θα καταφέρει να μην προεξέχει η κάμερα όπως γίνεται στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus και παράλληλα θα καταφέρει να ξεχωρίσει στην mobile φωτογραφία.

iphone 6 camera, iPhone 6S: Η νέα κάμερα που θα το κάνει να ξεχωρίσει

iphone 6 camera, iPhone 6S: Η νέα κάμερα που θα το κάνει να ξεχωρίσει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χαρης

Μέχρι να βγει xperia z4, οποτε άντε γεια

Iraklis

Αντε γεια? Τι μεριδιο εχετε στην αγορα? 0.5%? ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

bill

@irakls
απο ποτε το μεριδιο στην αγορα ειναι συμβολο καλου κινητου?
αντε γειαααααααααα

Macfan

Και ποιο είναι το κριτήριο του καλού κινητού?Και παρακαλώ οι χαρακτηρισμοί να λείπουν, απλά όσα δεν φτανει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, σβήνουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Και από εδώ και πέρα θα σβήσουμε ολόκληρα σχόλια.

γκ

οταν φτασει τα επιπεδα του 808 και 1020 μιλαμε ξανα για καινοτομια και ποιοτητα στον τομεα της καμερας ! μεχρι τοτε τουμπεκι 🙂

kalex1999

Φοβερή καινοτομία !!
IPhone 4:απο γυαλί μπροστά και πίσω
IPhone 4s:siri
IPhone 5:4 ίντσες
IPhone 5s:fingerprint
IPhone 5c: χρωματιστο
IPhone 6 (plus):μεγαλύτερη οθόνη
IPhone 6s : η κάμερα δεν θα προεξέχει wow

Peter Giankls

Γιατι αμα η apple καταφερει να το κανει θα ξεχωρισει σε mobile καμερες.Νομιζω ξεχναμε τον καμπυλωτο αισθητηρα της Sony. για αυτο αναφερθηκε το Xperia Z4.Και κατα την γνωμη μου τα mega pixel δεν μετρανε. π.χ. IPhone 6 8mp αλλα ποιοτικες φωτογραφιες, HTC M9 20mp αλλα οχι τοσο ποιοτικες, Samsung Galaxy S6 16mp παρα πολυ καλες φωτογραφιες.Γενικοτερα πιστευω οτι η Samsung εχει τις καλυτερες καμερες σε mobile phones και ακολουθει το IPhone 6 με μικρη διαφορα.

ΥΓ1(Ειμαι φαν της Sony)
ΥΓ2(Το Lumia 1020 εχει Zeiss φακο που ειναι πολυ ποιοτικοι αλλα κατα την γνωμη μου δεν εχουν τοσο καλο software για να το εκμεταλευτουν πληρως)

Γιωργος

Ρε παιδια ελεος!!!Μιλαμε για μια εταιρια που το 2015 εχει αιθητηρα 8Μp!!!!Οσο και να αναβαθμισεις τον φακο οτι και να κανεις εχει καποια limit!!Δεν ειμαι υπερ τον pixel αλλα οχι βαλε μια 16 τουλαχιστον και αρχισε να την βελτιωνεις!Κλασικα θα βαλλουν μια 8αρα παλι και θα αρχισουν τα εχει 50% περισσοτερο φως και τετοια….και στο πρωτο ζοομ θα βλεπεις το minecraft!!!Απαραδεκτο!

NZ

Το πρόβλημά σας με την Apple ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι! Το πως εξελίσει αυτή η εταιρία το smartphone της είναι σε όλους γνωστό. Κάθεστε και την κράζετε, τη σχολιάζετε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αναρωτιέμαι πόσο είναι το ποσοστό εκείνων που έχουν στην κατοχή τους iPhone της σειράς 6 και που έχουν πρόβλημα με την κάμερα. Από τη στιγμή που το 99% των πελατών της είναι ευχαριστημένοι, μένει ένα 1% που δεν είναι ευχαριστημένοι (γενικά).
Αν καταφέρει να μικρύνει την κάμερα, τότε λογικά θα μικρύνει και τα bezels (που τόσο πολύ τα κράζετε), οπότε το iPhone θα είναι οπτικά και χρηστικά καλύτερο.
Για το θέμα των Mpixels έχω ήδη εκφράσει τη γνώμη μου σε παλαιότερο thread.

Γιώργος

Επειδή το 99% των κατόχων iphone (που δεν φημίζονται έτσι και αλλιώς να είναι και πολύ απαιτητικοί αλλιώς δεν θα αγόραζαν ένα κινητό τόσο περιορισμένων δυνατοτήτων) είναι ευχαριστημένοι απαγορεύεται οι υπόλοιποι να κάνουν κριτική στην Apple?

δημήτρης

εσεις που λετε για την καμερα και τετοια…ειστε επαγγελματιες φωτογραφοι και τα λετε αυτα???τα κινητα εδω και χρονια βγαζουν εκπληκτικες φωτογραφιες…σταματηστε να λετε τα δικα σας οποτε!!!

Agnostos13

@Γιώργος

Μα ισα-ισα οσο μεγαλυτερη αναλυση υποστηριζει ο αισθητηρας τοσο μεγαλυτερο μεγεθος πρεπει να εχει αντιστοιχα. Αυτο ειναι το limit! Αν δεν μεγαλωσει ο αισθητηρας, οσο αυξανεται η αναλυση τοσο χειροτερη ειναι η ποιοτητα (βλεπε θορυβος). Γι αυτο και τα Nokia 808/1020 εχουν (αναγκαστικα) και πολυ μεγαλυτερο αισθητηρα. Συγκρινοντας αισθητηρες σε μεγεθος φακης καλυτερα μια μικροτερη αναλυση! Αν ειναι δηλαδη να παει σε 16Mp οπως λες στο ιδιο μεγεθος αισθητηρα με τωρα καλυτερα να μεινει στα 8Mp με βελτιωσεις στα οπτικα μερη. Οσο για το zoom μονο εαν ειναι οπτικο αξιζει να το χρησιμοποιεις, το ψηφιακο ειναι γενικοτερα μια κοροϊδια.
Επισης το οτι το iPhone εχει περιορισμενες δυνατοτητες ειναι μεγαλο παραμυθι (κυριως μεταξυ των χρηστων android). Αν καποιος δεν εχει τις καταλληλες γνωσεις ή δεν ενδιαφερεται να εκμεταλευτει ολες τις δυνατοτητες δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν…

Γιώργος

Θα σου πω κάτι που δεν το γνωρίζεις , πατώντας “shift” στο πληκτρολόγιο και μετά το γράμμα μπορείς να γράφεις και κεφαλαία και να ξεκινάς έτσι τις προτάσεις! Απίστευτο δεν είναι? Να που έμαθες κάτι και σήμερα! Αύριο θα σε μάθω να βάζεις και τόνους.

Γιώργος

Στον Δημήτρη τα λέω για τα κεφαλαία να μην υπάρχει παρεξήγηση. Όσο για τα 8 Mp του iphone , ισχύει το “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” (πως θα γίνονταν τα ρεκόρ κερδών της Apple αν δεν έκοβε το κατασκευαστικό κόστος βάζοντας τεχνολογίες 2ετίας).

pavlos

Ευτυχώς που υπάρχουν οι διάφοροι……ειδικοί στα forum και μάς λένε τι να αγοράζουμε

δημήτρης

μακαρι να μπορουσα να σου απαντησω οπως θελω αλλα ο κωστας θα το σβησει…οποτε απλα λεω κοιτα την καμπουρα σου!! 🙂

vasilis

Η Apple έχει χάσει το παιχνίδι με την κάμερα εδώ και χρόνια
Καλή μεν αλλά πάντα πίσω από Nokia, Sony, Samsung σε ποιότητα και εικόνα.
Νομίζω με το iphone 4 είχε κάνει καλή δουλειά μετά απλά ακολουθεί, ας ελπίσουμε να ξανά δούμε iphone με καλή κάμερα με το 6s.

j

Έχετε δικιο. Το iphone εχει χαλια κάμερα. Για αυτο έχω βγάλει κατι φωτο που Τία δείχνω σε φίλους και μου λενε “με το κινητο την εβγαλες;” Για αυτο μια φίλη εχει το s5 και το δικό μου βγαζει καλύτερες φωτο. Αλλα βέβαια χωρίς να ξέρουμε κρίνουμε. Ε

Chris

Φίλε j μιλάμε για το ίδιο s5 και i6 γιατί εγώ που τα σύγκρινα το s5 έχει πολύ καλύτερη κάμερα!!

j

Δεν έχω το i6. Το 4s έχω και οι φωτο οι δικές μου μου φάνηκαν πολυ καλύτερες

Theo

@j Την έχεις ξαναπει αυτή τη μπούρδα και παλαιότερα με το 4s και το s5 και στο ξαναλέω. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες το 4s. Ξεκόλλα επιτέλους με το θεϊκό κινητό σου. Η σάμσουνγκ βάζει τις καλύτερες κάμερες στα κινητά, χώνεψέ το. Και μένα φίλη μου έχει το iphone 5 και βγάζει χάλια το βράδυ. Η καραμέλα ότι τα iphone έχουν τις καλύτερες κάμερες δεν ισχύει και δεν ίσχυε για εμένα προσωπικά ποτέ, επειδή προσπαθούν τα κανάλια να μας πείσουν με τις παρουσιάσεις της apple έλεος πια. Να έχουμε και κριτική σκέψη δεν βλάπτει καλό κάνει.

j

1)δεν γνωριζόμαστε απο χθες για να μου λες οτι λέω μπούρδες
2)το βράδυ όντως βγαζει χαλια αλλα το πρωι ειναι παρά πολυ καλή
3)την καλυτερη κάμερα στα κινητα δεν την εχει η Σάμυ. Εδω ενα κινητο-κάμερα βγάλανε και ολοι λέγανε πως οι φωτο του ηταν χαλια.

Αυτο ειναι άποψη μου. Ειναι και το τι ζητάει καποιος απο μια φωτογραφική βέβαια. Για αυτο μπορει εμενα να μου αρεσει η δικιά μου και εσενα η δικιά σου

kostas

Ωραία ολοι η επαγγελματίες μαζεύτηκαν εδώ να αναλύσουν ποιος εχει καλύτερη καμερα για να βγάλεις κανένα τοπίο η σε κανένα μαγαζί γινεται ολοι αυτή η κουβέντα??

Agnostos13

Η samsung οπως και η apple (και πολλες αλλες) βαζουν αισθητηρες sony…
Θα συμφωνησω οτι το Lumia 1020 ειναι κορυφη λογω: αναλυσης αισθητηρα, μεγεθους αισθητηρα, οπτικων μερων carl zeiss και φλας τυπου xenon.
Λογικα θα δουμε βελτιωση και στην apple μιας που ο επικεφαλης του τμηματος pureview της nokia εχει παρει μεταγραφη εκει κανα χρονο. Δεν νομιζω βεβαια ο Ive να επιτρεψει φακο στις διαστασεις του 1020. Απορω πως επετρεψε και την προεξοχη του φακου (λογω OIS) στο iPhone 6/6 Plus δηλαδη. Ειδομεν…

Genesis

https://m.windowscentral.com/lumia-930-beat-iphone-6-plus-and-galaxy-note-4-blind-test

Εδώ τα λέει όλα xD 930 μάγκες…..

Anyway εγώ πιστεύω αν το iPhone πήγαινε στα 10 mp θα ήταν αρκετά ποιο δυνατό στην κάμερα

eva

χαχαχαχα σε κάθε άρθρο που υπάρχει η apple τα σχόλια παίρνουν φωτιά
ΚΡΑΖΕΙΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

darko

Κλαμα με τα σχολια :D.Αντε να δουμε τι ετοιμασε παλι το δαγκωτο μηλο!! Abelale

Απόστολος

Παιδιά δεν γίνεται εν έτη 2015 να μην μπορούμε να κατανοήσουμε κάποιες βασικές ένοιες για τις κάμερες. Ως ερασιτέχνης φωτογράφος πρέπει όλοι να ξερουμε ότι ένα κίνητο με 20 megapixel ΔΕΝ βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από ένα κινητό με 5 megapixel. Η ποιότητα των φακών κυρίως παίζει ρόλο και μετά καποια άλλα δευτερέυοντα χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν οσα καινούρια Xperia και Samsung βγουν δύσκολα θα πλησιάσουν την εκπληκτική ποιότητα φωτογραφικής των Iphone. Δεν είναι άλωστε τυχαίο που πολλοί φωτογράφοι του national geographic κάνουν φωτορεπορτάζ με iphone.

Υ.Γ. Για εσάς που έχετε Iphone και είστε λάτρης της φωτογραφίας ρίξτε μια ματιά σε αυτό https://www.thenaturalist.gr/moment-case-for-iphone/

vasilis

@Απόστολος καλύτερα να μην έλεγες ότι ασχολείσαι με την φωτογταφία, πιο λίγο fanboy θα φαινόσουν.
Είχα το iphone 5s και το πούλησα λόγο κάμερας και χώρου αποθήκευσης + μεγαλήτερη οθόνη και πήρα το samsung s5 καμιά σχέση η ποιότητα του iphone με το samsung.. το samsung έχει πολύ ανώτερη ποιότητα οικόνα και χρώματα απο τις midrange κάμερες των iphone και δεν σου λέω megapixel αλλα ποιότητα.
Ακόμα πιστεύεις πως τα iphone έχουν καλή κάμερα? γράψε στο google iphone camera vs και θα δείς σε όλλα βγαίνει 3 με 4 απο την κορυφή.(μην πιστέυεις αλλα ερεύνα)
Και λάθος που γράφω ποιο πάνω ότι δεν έχει καλή κάμερα, μάλλον δεν έχει την καλύτερη κάμερα είναι το πιο σωστό, γιατί είναι καλή απλά είναι πίσω απο τον ανταγωνισμό.

Απόστολος

@vasilis φυσιολογικό κάποια site να τοποθετούν κάποια κινητά στη θέση 3 και άλλα στη 1 καθώς κάθε άνθρωπος/ομαδα βαθμολογεί αλλιώς το κάθε κινητό. Δεν ειμαι fanboy της Apple όπως με χαρακτήρισες και υπέθεσες καθώς διαθέτω ένα galaxy s3 στην κατοχή μου και δεν είχα την ευκαιρία να αγοράσω κάτι πιο ακριβό μέχρι στιγμής. Η απόδοση των χρωμάτων από την κάμερα ενός iphone είναι η καλύτερη που υπάρχει. Έχει γραφτεί σε πολλά ξένα site. Περισσότερα megapixel βοηθάνε απλά μόνο εάν σκεφτείς να εκτυπώσεις μια φωτογραφία σε μεγάλο μέγεθος. Ίσως στην τελική να κάνω εγώ το λάθος. ισως εσυ. Σέβομαι παντως τη γνώμη σου και δεν έχω λόγο αντιπαράθεσης. Ίσως αύριο βγει ένα αφρικανικό κινητό το οποίο να ξεπερνάει όλα οσα κυκλοφορουν σημερα σε δυνατοτητες. κανείς δεν ξέρει.

vasilist

τότε sorry για τον χαρακτηρισμό fαnboy, κατάλαβα λάθος.
Η κάμερα της samsung έχει τα πιο καλιμπραρισμένα χρώματα ακολουθώντας τον βασιλιά των smartphone camera που δεν είναι άλλο απο το Nokia lumia 930 που αυτή την στιγμή ποζάρει στην κορυφή με αντιπάλους όπως iphone 6 plus,galaxy s6.
Αυτό που εντυπωσιάζει με την camera του iphone 6/plus είναι το πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει με μόνο 8mp κάμερα.
Το Nokia Lumia βγήκε πρώτο σε ποιότητα και χρώματα σε test με αντιπάλους τα
Nokia Lumia 930 ,Samsung Galaxy Note 4,galaxy s6,iPhone 6 Plus ,Google Nexus 6,Samsung Galaxy S5 ,HTC One M9.
Η σειρά που τα γράφω είναι και σειρά απο το καλύτερο προς το χειρότερο.

Agnostos13

Για μενα τα Lumia 930 και 1020 αν και εχουν πολυ καλη ευκρινεια τα χρωματα τους εχουν ενα ψυχρο τονο. Αντίστοιχα τα Note 4 και Galaxy S5 τα οποια επισης εχουν καλη ευκρινεια εχουν ενα θερμο τονο. Τα πιο ισορροπημενα χρωματα τα εχω δει σε Galaxy S4 και iPhone 4S! Τα iPhone 6/6 Plus και Xperia Z2/Z3 τεινουν προς το ψυχρο των Lumia. Να πω οτι οι συγκρισεις εχουν γινει με φωτογραφιες τραβηγμενες με αυτοματη ληψη και προβληθηκαν σε μια συγκεκριμενη οθονη υπολογιστη ή εκτυπωθηκαν σε εναν συγκεκριμενο τυπο εκτυπωτη. Το τελευταιο ειναι σημαντικο διοτι αν γινει η συγκριση απευθειας στις συσκευες που εγιναν οι ληψεις ρισκαρεις να παραπλανηθεις απο τον διαφορετικο τυπο/αναλυση/φωτεινοτητα οθονης και να καταληξεις σε λανθασμενο συμπερασμα. 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.