iPhone 7: Εμφανίζει προβλήματα με το Airplane Mode

Μετά τις αναφορές για θόρυβο κατά την διάρκεια επιτέλεσης απαιτητικών διεργασιών, η Apple δέχεται νέα παράπονα για τα iPhone 7 και 7 Plus. Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος αγοράζει ένα smartphone (και γενικά ένα προϊόν) από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, θα πρέπει να αναμένει πως τα μοντέλα αρχικής παραγωγής πιθανόν να φέρουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι από τις χαρές της προ-παραγγελίας..!

Φαίνεται λοιπόν πως οι κάτοχοι που έβαλαν τα νέα iPhones τους σε Λειτουργία Πτήσης (Airplane Mode), όταν απενεργοποίησαν το feature, οι συσκευές δεν επανήλθαν ποτέ στην αρχική τους κατάσταση, με την οθόνη πάνω αριστερά να αναγράφει μόνιμα “No Service”. Εν ολίγοις, το smartphone παραμένει σε Λειτουργία Πτήσης ακόμα και όταν εκείνη απενεργοποιηθεί και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ξανά σύνδεση με τον… έξω κόσμο είναι να προχωρήσετε σε επανεκκίνηση.

Σύμφωνα με το MacRumours, η Apple έχει επίγνωση περί του ζητήματος, πράγμα που σημαίνει πως τα περιστατικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αρκετά. Προς το παρόν το Cupertino ερευνά το θέμα και προτείνει, σε περίπτωση που η επανεκκίνηση δεν διορθώσει την κατάσταση, να εξάγετε και να επανατοποθετήσετε την κάρτα SIM στο iPhone.

Ένας κάτοχος iPhone 7 ονόματι Yasser El-Haggan σημείωσε επίσης πως αφού προσπαθούσε να επανασυνδεθεί με το δίκτυο μετά την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Airplane Mode, η συσκευή ζεστάθηκε στην πάνω δεξιά γωνία. Ο ίδιος επισκέφθηκε ένα Apple Store, επέστρεψε το κινητό και έλαβε ένα νέο.

Ίσως το πρόβλημα να οφείλεται στο iOS, ίσως πάλι όχι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια συμβάντα σε παλαιότερα iPhones, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος, η Apple έχει χρησιμοποιήσει LTE chips της Intel σε μερικά μοντέλα iPhone 7 / iPhone 7 Plus (κυρίως εκείνα των παρόχων AT&T και T-Mobile), ενώ τα υπόλοιπα ενσωματώνουν Qualcomm antennas όπως και οι προκάτοχοι τους.

Μένει να δούμε τι θα κάνει η Apple με το πρόβλημα που έχει προκύψει και το αν αυτό θα λάβει διαστάσεις. Φυσικά, μπορεί να υπάρξουν αναφορές για νέα προβλήματα στο μέλλον, οπότε οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν τις κινήσεις του Αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού με τα iPhone 7 / 7 Plus.

Δείτε το video:

iphone 7 airplane mode, iPhone 7: Εμφανίζει προβλήματα με το Airplane Mode

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Τελικά αυτός ο υπερβολικός ανατγωνισμός μας έχει καταστρέψει… Αντί νακοιτάξουν να βγάλουν ένα προϊόν πλήρες και απροβλημάτιστο, βιάζονται να προλάβουν ο ένας τον άλλο και να τα αποτελέσματα. Μπορεί να μην είναι το ίδιο σοβαρό με την έκρηξη του Note 7 αλλά δεν παύει να προκαλέι πρόβλημα. Σκέψου ένα επαγγελματία ή καποιον που ταξιδεύει σε ξένη χώρα να βρεθεί μετά την πτήση χωρίς τηλέφωνο! Και το παράξενο, τώρα που το σκέφτομαι, είναι ότι όσες φορές πέρασε από τα χέρια μου flagship (Galaxy S4/S5. iPhone 5s, LG G3 για λίγο, Lumia 800) ΟΛΑ ανεξαιρέτως είχαν ένα πρόβλημα μικρό ή μεγάλο που ευτυχώς το έλυσα τις περισσότερες φορές με update (που περίμενα λίγους μήνες), πλην την περίπτωση του G3 που έβγαλε μια γραμμή η οθόνη από τον πρώτο μήνα και αλλάχτηκε με το S5… Ενώ από την άλλη, τα mid range ή lower mid που είχα (HTC One V, S3 mini, τώρα το Xperia XA) δεν είχαν κανένα απολύτος θέμα, ούτε σε hardware ούτε σε software. Γιαυτό τους τα “χαρίζω” τα flagships τους και κάνω τη δουλειά μου με συσκευές value for money στο εξής.

shadgr

Νομίζω και γω ότι όλοι πρέπει να σκεφτούμε το ίσιο με σένα φίλε forneverarrow.
Έχει παραγίνει το κακό. Μας τα πουλάνε από 800 μέχρι 1200 ευρώ κινητά “μπόμπες” (άλλοι κυριολεκτικά και άλλοι μεταφορικά..)

Thanosgr13

Forneverarrow +1

nick2010

Οι εταιρείες, κυρίως οι μεγάλες, εδώ και καιρό, έχουν καταλάβει ότι απευθύνονται σε καταναλωτικά “πρόβατα” (κι εγώ μέσα) που θα αγοράσουν το προϊόν τους, έτσι κι αλλιώς, οπότε αυτό που τους βασικά νοιάζει είναι πώς θα πιάσουν τους στόχους τους και θα ανεβάσουν τις μετοχές τους και, συγχρόνως, πώς θα προλάβουν τον ανταγωνισμό.

Εννοείται ότι πλέον δεν ενδιαφέρονται αν το προϊόν θα έχει τεχνικά προβλήματα, αφού δεν χρειάζονται καν χρόνο για beta testing…. έχουν τους κατασκηνωτές που θα το αγοράσουν και θα τους πουν αν και που υπάρχει το πρόβλημα, ώστε να το διορθώσουν στις επόμενες παρτίδες…. και εννοείται χωρίς να φαίνεται αυτό στις πωλήσεις, αφού αυτές απλά θα αυξάνονται.

Καλά μας κάνουν, αφού το δεχόμαστε.

Giotoball

Τα τελευταία flagships της Sony δεν έχουν προβλήματα..

nick2010

Οι εταιρείες, κυρίως οι μεγάλες, εδώ και καιρό, έχουν καταλάβει ότι απευθύνονται σε καταναλωτικά “πρόβατα” (κι εγώ μέσα) που θα αγοράσουν το προϊόν τους, έτσι κι αλλιώς, οπότε αυτό που τους βασικά νοιάζει είναι πώς θα πιάσουν τους στόχους τους και θα ανεβάσουν τις μετοχές τους και, συγχρόνως, πώς θα προλάβουν τον ανταγωνισμό.

Εννοείται ότι πλέον δεν ενδιαφέρονται αν το προϊόν θα έχει τεχνικά προβλήματα, αφού δεν χρειάζονται καν χρόνο για beta testing…. έχουν τους κατασκηνωτές που θα το αγοράσουν και θα τους πουν αν και που υπάρχει το πρόβλημα, ώστε να το διορθώσουν στις επόμενες παρτίδες…. και εννοείται χωρίς να φαίνεται αυτό στις πωλήσεις, αφού αυτές απλά θα αυξάνονται.

Καλά μας κάνουν, αφού το δεχόμαστε.

Manolis

σχετικό άσχετο: και στο iPhone 4 (ξέρω, φαντάζει αρχαίο πλέον) το κάνει καμιά φορά μετά από airplane mode που κάνοντας επανεκκίνηση διορθώνεται… Οπότε κάτι στο iOS δε ρυθμίζεται σωστά.. για να δούμε!!!!

thodoris

Αυτό στην αρχή του άρθρου είναι πολύ σωστό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προπαραγγείλεις. Οι πιθανότητες να σου εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα έιναι μεγάλες. Περιμένεις λιγάκι, να ξεκινήσουν να έρχονται οι νέες παρτίδες και όλα καλά.

bezilys

@giotiball όντως η Sony κάνει σωστή δουλειά παρόλου που βγάζει 2 ναυαρχίδες το χρόνο,είναι και ένας λόγος που περνώ μόνο sony…

petros

Οι ναυαρχίδα τις Sony δεν βγάζει πρόβλημα γιατι δεν την έχει πάρει και κανενας για να μάθουμε , οσο για το iphone δωσαν όλο το βάρος στο design και οχι στο software

Αν. 3

Παρόλο που είμαι κάτοχος Huawei p9, οφείλω να ομολογήσω ότι για πρώτη φορά παραδεχτηκα τους “πιστούς” μεγάλης εταιρίας πέρυσι, που τίμησαν με πτώση πωλήσεων συσκευές της εταιρείας, γιατί έβγαλε sd, removable battery κ.α Κ την ανάγκασαν να βελτιώσει το επόμενο της μοντέλο.
Η δύναμη μας είναι αυτή. Μην αγοράζετε αν δε σας σεβονται. Μόνο τότε θα σας σεβαστούν Κ θα ακουστεί η φωνή σας.

Τ. Πχ

Εεεεετσι…
Άλλοι δίνουν 850 για να κάνουν μπουμ, άλλοι δίνουν 1000 για να μη μπορούν να κάνουν ούτε κλήση. Και υπάρχουν κάποιοι “χαζοί” που με πολύ φτηνότερα κινητά, έχουν τα πάντα!!!

petros

iphone 7 μαπα, Note 7 μαπα, το S7 edge κρατάει τα σκήπτρα του Βασιλιά φέτος !!!

Sula

Όταν εμείς βάζαμε airplane mood στο iphone στο ιδιοτικο μας τζετ εσείς με τα android ταξιδεύετε με πλοίο 30 ευρώ 10 ώρες χιχιχι φιλάκια <3

Φωτης

Ρε πάρτε ενα Samsung A5 2016 να δείτε την υγεια σας!!!Μπαταρια τέρας οθοναρα κ ποιότητα κατασκευής..Ενταξει δεν ειναι το πιο γρήγορο ουτε εχει κ την καλυτερη καμερα..Αλλα στα 250€ ειναι κορυφη!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.