iPhone 7: Επίσημο το πρώτο Jailbreak από Ιταλό χάκερ

Παρά το γεγονός πως μετράμε μόλις λίγες μέρες από την κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ένας επίδοξος χρήστης κατάφερε να “σπάσει” το iOS 10 και να προχωρήσει σε Jailbreak της συσκευής.

Το επίτευγμα του είναι το πρώτο πετυχημένο hack στο νέο iPhone 7, ενώ φυσικά θα ακολουθήσουν περισσότερα που θα διαρρεύσουν στα αντίστοιχα developer communities για χρήση από περισσότερους.

Ο κάτοχος του iPhone 7 που κατάφερε να “χακάρει” πρώτος την ναυαρχίδα της Apple ονομάζεται Luca Tedesco και είναι Ιταλός. Πρόκειται για έναν χάκερ, developer, ερευνητή ασφαλείας και γενικά ένα άτομο που ασχολείται με το software και την τεχνολογία ως σύνολο. Ο ίδιος ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα iPhone 7 χρώματος Matte Black να λειτουργεί με το iOS 10.0.1 και να έχει εγκατεστημένο το Cydia (συγκεκριμένα την έκδοση 1.1.26).

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Cydia είναι ένας διαχειριστής προγραμμάτων και εφαρμογών που δεν υπάρχουν στο επίσημο App Store και δίνει πρόσβαση σε αμέτρητες δυνατότητες και παραμετροποιήσεις των iPhones, iPads και iPod Touches. Ουσιαστικά είναι το σήμα κατατεθέν του Jailbreak. Αν σε μία συσκευή δείτε το εικονίδιο Cydia δίπλα από κάποια άλλη εφαρμογή, πλέον γνωρίζετε τον λόγο ύπαρξης του.

Ο Tedesco κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διαθέσει το Jailbreak στο κοινό, αλλά θα το κρατήσει για προσωπική χρήση. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο ένα Jailbreak για τα νέα smartphones του Cupertino. Εφόσον το κατάφερε ο Ιταλός Tedesco, δεν θα αργήσουν να το επιτελέσουν και άλλοι ειδήμονες του χώρου…!

iphone 7 jailbreak, iPhone 7: Επίσημο το πρώτο Jailbreak από Ιταλό χάκερ

iphone 7 jailbreak, iPhone 7: Επίσημο το πρώτο Jailbreak από Ιταλό χάκερ

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Θα πάρει και τα λεφτά απο την Apple που έλεγε οτι όποιος χακάρει το λειτουργικό της θα πάρει αμοιβή?

Almir

Η δεν θα τα παρει…;

ChristosT

Αχαχα…το ios το αχακάριστο. Η ασφάλεια είναι ένα παραμύθι από όλους που απλά σου το πουλάνε για να νοιώθεις ασφαλής και να τους τα δίνεις με ευχαρίστηση. Τίποτε άλλο…όλα είναι το ίδιο.

Don mitso mou

Φιλε vasilist δεν εχει καμία σχέση το jailbreaking με το hacking.

“In order to claim the prize, which is the largest on record for an exploit of this sort, hackers must be able to demonstrate that they can remotely take control of the latest iOS devices such as the iPhone 7 or new iPads.”

Στην περίπτωση του jailbreaking εχεις όλα τα permissions μια και σου ανήκει η συσκευή.

Και ο όρος “χακάρει” του αρθρογράφου ειναι και αυτός αδόκιμος

Chris_BMW

ChristosT@ Παλικάρι μου άλλο το jailbrake κ άλλο η προστασία των προσωπικών σου δεδομένων …

Don mitso mou

Ειλικρινά το γεγονός ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ hacking και jailbreak με τρομάζει. Και μιλαμε για σχόλια σε site που σχετίζεται με θέματα τεχνολογίας.

Darth

@vasilist για remote attack ελεγε η semi remote

Gvirginia

@Don mitso mou
Τι το κακό έχει ο όρος «χακάρει» ?

Don mitso mou

Τίποτα πέρα απο το ότι δεν εχει τίποτα να κάνει με αυτο που έκανε ο Ιταλός 🙂

vasilist

Μόνο ο darth απάντησε σωστά και έχει δίκιο, μου διέφυγε που εννοούσε remote control μου είχε μείνει η λέξη hack.
Για όσους λένε για το jailbreak δηλαδή η αποστολή εντολών για την ενεργοποίηση υπηρεσιών και παραμετροποίηση του ios για την εγκατάσταση εφαρμογών cydia και δωρεάν apps και ακόμα και το ξεκλείδωμα παρόχου εάν είναι κλειδωμένο σε σε κάποιον παροχο ότι δεν είναι hack απλά tragic όπως λέει ένας ποιο πάνω είναι και τεχνολογικό site τρομάρα μας.
Τρέμω να σας ρωτήσω και τι θεωρείτε hack μην πάθω τίποτα με αυτά που θα γράψετε.

viel

ειμαι fan και dev στο ios, το jailbreak ειναι HACK! περνεις super user δικαιωματα που δεν σου το επιτρεπει το OS, για να τα παρεις hackareis το OS ωστε να μπορεσεις να δωσεις write δικαωμα se system αρχειο

Dapitium

@Chris_BMW
The fappening! Εκεί να δεις προστασία!
Στην jennifer lawrence τράβα πες τα αυτά, αν την δεις πουθενά!

Chris_BMW

Dapitium@ Δεν ανέφερα πουθενά οτι το iOS δεν χακαρεται. Πάντως έρχεσαι στα λόγια μου ..άλλο το ένα άλλο το άλλο … Με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας .

dimitris

χωρις να θελω να το παιξω εξυπνοσ και ειδικος να ρωτησω κατι…το jailbreak δεν ειναι ουσιαστικα ενα ειδος hack εφοσον μπαινεις και παραμετροποιεις ενα συστημα που ειναι προγραματισμενο να λειτουργει αλλιωσ…οποτε ειναι ΕΝΑ ειδος hack.!!!επισης hack ειναι να μπαινεις και σε λογαριασμουσ σπασιμο κωδικων κλπ….ομως και το jailbreak einai hack..αν κανω λαθοσ διορθωστε με και εξειγηστε γιατι θελω να μαθω:)

Gvirginia

Ναι, απλά πολλοί μπερδεύουν το hack με το crack. Η Apple, όπως και οι περισσότερες εταιρείες, για cracks ψάχνουν.

the new

με το jailbreak τι μπορεις να κανεις??μπορει να μου πει καποιος;;
μπορεις να κατεβαζεις εφαρμογες που ειναι με πληρωμη τζαμπε;:ρ

Gvirginia

@the new
“Google is your friend” που λέγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες.
Ουσιαστικά είναι η κορυφή του παγόβουνου που λέγεται root στις Android συσκευές.

vasilist

@the new ακριβώς , γιαυτό δεν έχω πάει ακόμα στο ios 10 στο 5s ,έχω μείνει με την 9.3.3 με jailbreak και ένα κάρο εφαρμογές φυσικά σπασμένες και δωρεάν.
Από το 3gs πάντα η πρώτη εφαρμογή που έβαζα ήταν το cydia , μου αρέσει το δωρεάν τι να κάνουμε.

nick2010

Εγώ με iphone6 είμαι στο 9.0.2 με jailbreak και είμαι μια χαρά, πάνω από 20 tweaks όλα άψογα και ούτε καν νοιάζομαι για ξαναπέρασμα του jb σε restart κλπ., αφού η συγκεκριμένη έκδοση είναι fully untethered.

Θα πέρναγα σε ios10 (αν εξαιρέσω μερικές παιδικές ασθένειες που θα λυθούν με την πρώτη αναβάθμιση φαίνεται μια χαρά), αλλά εφαρμογή σαν το BioProtect που κλειδώνεις όποιες εφαρμογές θέλεις και τις ξεκλειδώνεις με το αποτύπωμά σου ΔΕΝ υπάρχει το appstore…

Thanosgr13

Nick δοκίμασε το smart tap είναι φοβερό

ChristosT

@Τάσος Νικολακόπουλος +1
Το cracking είναι τελείως άλλο πράγμα. Επειδή γνωρίζω reversing πολύ καλά και έχω ενασχοληθεί με το cracking πολλά χρόνια (για εκπαιδευτικούς πάντα λόγους) δεν είναι το ίδιο.
Όσο για αυτούς που λένε οτι δεν είναι το ίδιο κλπ…όχι δεν συμφωνώ. Γιατί το jailbreak σου δίνει ROOT ACCESS και στην ουσία κάνεις ότι θέλεις στο λειτουργικό. Η apple έχει βγάλει ή βγάζει εδώ και χρόνια fixes για αυτό το ζήτημα (anti-jailbreak) και κάθε φορά το παραβιάζουν.

Giotoball

“Ασφαλές λειτουργικό που δεν σπάει” κατά τα άλλα ! Γελάνε και οι πέτρες!

dimitris

παιδια οταν εχεισ jaibreak για παραδειγμα στο ιοσ 9 μπορεισ να κατεβασεις εφαρμογες που ειναι στο ιος 10 ???αντιστοιχα και γ τα αλλα ιος…

PANOS

@donmitso ευτυχώς που εσύ εχεις ιδέα τι ειναι το jailbreak και το hacking…….

ΕΛΕΝΗ

Το συγκεκριμενο ειναι οπως στο android που υπαρχει εδω και χρονια.Η εφαρμογη root-explorer.Ετσι στο Ios το ποιο αχρηστο λειτουργικο της αγορας μπορεις πλεον να μπεις στο συστεμ και να κανεις πολλα.Επισης να εγκαταστησεις η να αφαιρεσεις προγραμματα.

Γιωργος

Κωστα φετος δεν θα σου δωσουν το καινουργιο iPhone για δοκιμη.

vasilist

bump

χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.