iPhone 7: Με Intel XMM 7360 LTE modem για καλύτερες ταχύτητες;

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Intel θα αναλάβει την παραγωγή του 30% με 40% των LTE modems για το iPhone 7, που θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Apple σκέφτεται τη χρήση Intel XMM 7360 LTE modem.

Το τσιπ προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων LTE ανάλογες με το Cat 10. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 7 θα μπορούσε να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 450Mbps στο downlink και 100Mbps στο uplink.

Αυτή τη στιγμή η Apple χρησιμοποιεί Qualcomm MDM9635 LTE modem στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Το συγκεκριμένο τσιπ δίνει ταχύτητες έως 300Mbps και 50Mbps. Μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα βλάψει τα έσοδα της Qualcomm, αλλά είναι θετική για την Intel.

Οι πληροφορίες δεν σταματούν εδώ, καθώς θέλουν την Apple να σκέφτεται να μετακομίσει την παραγωγή των Ax SoC στην Intel, αφήνοντας τη συνεργασία με Samsung και TSMC.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από πηγές στην γραμμή παραγωγής στην Κίνα και υποστηρίζεται ότι η Apple θα επιστρέψει στην Qualcomm το 2017 για τα iPhone 7s και iPhone 7s Plus.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο, πέρσι είχε ακουστεί επίσης ότι η Intel θα αναλάβει το 50% της παραγωγής των LTE modems για το iPhone 6s ενώ οι πληροφορίες για Intel XMM 7360 στο iPhone 7, κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο.

iphone 7 intel lte modem, iPhone 7: Με Intel XMM 7360 LTE modem για καλύτερες ταχύτητες;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vkrd

30-40%? Τι κόλπα είναι αυτό; Πρέπει να ψάξεις να το βρεις…

είναι παρα πολύ πισω η APPLE εδώ με QUALCOMM SNAPDRAGON 820 LTE cat 12 up 600 450Mbps στο downlink και 150 100Mbps στο uplink 4G+ Category 12 download speeds of up to 600 Mbps, and LTE Category 13 uplink speeds of up to 150 Mbps the Snapdragon 820 processor with X12 LTE supports 33% faster peak download speeds, and triple the peak upload speeds of Snapdragon 810 processor with X10 LTE Snapdragon X12 LTE with Global Mode

LTE Category 12/13
 Up to 600 Mbps DL
 Up to 150 Mbps UL

Γιάννης

Οι πληροφορίες έρχονται από τα κεντρικά της HonHai/Apple στην Κίνα άρα είναι επιβεβαιωμένες.

mixtri

@ Στυλιανός Βασίλης καταλαβαίνεις τι κάνεις copy paste;
Ή μοιράζεις πόνο με επικόλληση;
Για πες μου ένα δίκτυο παγκοσμίως που έχει στη διάθεσή του 3x20MHz spectrum για carrier aggregation στο LTE.
Θα τρελαθούμε εντελώς με αυτά που διαβάζουμε στο techblog.
Αν μιλάμε στην Ελλάδα που τα πράγματα είναι σχετικά ιδανικά έχουμε 10MHz/provider@800MHz, 10-15ΜΗz @ 1800 MHz (το χρησιμοποιούν και για GSM), 20MHz @ 2600MHz. Και δεν υποστηρίζουν τέτοια βαθμίδα carrier aggregation, και αν το υποστηρίξουν θα είναι μόνο για κανένα γήπεδο, για κανένα Σύνταγμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.